Auteur Topic: Onderzoeksschip Belgica wordt binnen vier jaar vervangen  (gelezen 1706 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Zeewier

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1967
Onderzoeksschip Belgica wordt binnen vier jaar vervangen
« Reactie #3 Gepost op: 29/10/2013 | 00:27 uur »
Godetia ook maar dan?  8)

Onderzoeksschip Belgica wordt binnen vier jaar vervangen

27/10/2013 om 07:26 door jvt | Bron: Belga

Het oceanografisch onderzoeksschip Belgica zal nog maximaal vier jaar varen en wordt daarna vervangen. Het schip is al 29 jaar oud en lag dit jaar al vier weken aan de kade wegens technische problemen, meldt De Zondag.
De maximale levensduur van een onderzoeksschip wordt door experts op dertig jaar geschat. Momenteel loopt er nog een contract voor het onderhoud van het schip, maar begin 2017 loopt dat af.

‘Na deze periode lijkt het onwaarschijnlijk dat de Belgica verder zal blijven varen gezien de ouderdom, de kosten voor de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en de nodige keuringsattesten en verzekeringen’, zegt N-VA-senator Sabine Vermeulen. Ook nu al zijn er grote investeringen nodig om de Belgica zeewaardig te houden en de veiligheid van het personeel te verzekeren.

In opdracht van het Federaal Wetenschapsbeleid werd in 2009 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd, om de verschillende opties voor de vervanging van de Belgica af te toetsen. ‘Uit die studie is gebleken dat de enige optie de bouw is van een nieuw oceanografisch onderzoeksschip’, zegt Vermeulen.

De ministerraad gaf onlangs groen licht voor een studieonderzoek voor de bouw van een nieuw onderzoeksschip tegen 2017.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20131027_00810981

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.