Bezoek Minister Kamp van Defensie aan Ganci Airbase in Manas

Gestart door -Jeroen-, 13/02/2003 | 14:14 uur

-Jeroen-


Den Haag, 12 Feb 2003

Op zondag 9 februari bracht Minister Kamp van Defensie samen met de Chef Defensiestaf (CDS), luitenant-admiraal Kroon en de Plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten (PBLS), generaal-majoor Van Diepenbrugge een bezoek aan het Leeuwarder F16/KDC-10 detachement in Manas.

De minister, CDS en PBLS werden ontvangen door de Basis Commandant, brigade-generaal Kennish en de Nederlandse detachementcommandant luitenant-kolonel Jan Dam. Na de lunch bracht het gezelschap een bezoek aan de diverse werkplekken op de basis.
Het gezelschap kreeg een goede indruk van alle verschillende vakdisciplines die in Manas aanwezig zijn. Alvorens een bezoek te brengen aan het tentenkamp, bezocht de minister een KC-135 tankervliegtuig van de Amerikaanse Luchtmacht. Tot slot sprak de delegatie met leden van het detachement over de uitzending. Aan het einde van de middag vertrok het gezelschap richting Tashkent om de volgende dag door te kunnen reizen naar Kaboel voor de commando-overdracht aldaar.

De delegatie was erg tevreden over de indrukken die het had gekregen in Manas en had waardering voor de professionaliteit van de detachementleden van de vliegbasis Leeuwarden.

bron (www.luchtmacht.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning