Comité Landelijke Veteranendag geïnstalleerd

Gestart door -Jeroen-, 11/02/2004 | 17:29 uur

-Jeroen-

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB014

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is hedenmiddag toegetreden tot het Comité Landelijke Veteranendag. Dit comité is vandaag in Den Haag door staatssecretaris van Defensie C. van der Knaap geïnstalleerd. Het comité buigt zich over de invulling van de landelijke veteranendag; een jaarlijks terugkerend nationaal initiatief dat een bijdrage moet leveren aan de maatschappelijke erkenning van Nederlandse veteranen.



De veteranendag zal voor het eerst plaatsvinden op 29 juni 2005, de verjaardag van Nederlands bekendste veteraan, ZKH Prins Bernhard.

Naast de Prins van Oranje zijn in het comité Landelijke Veteranendag verschillende disciplines vertegenwoordigd. Het voorzitterschap is in handen van jonkheer mr. A.A. Loudon, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel. De Nederlandse provincies worden vertegenwoordigd door mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst, Gouverneur van Limburg, terwijl drs. J. Wallage, burgemeester van Groningen, namens de gemeenten zitting heeft.

Aangezien educatie ook een rol in het programma van de Veteranendag krijgt, heeft de secretaris-generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, drs. K. van der Steenhoven, zitting in het comité. Het comité bestaat verder uit mevrouw W. van Scherrenburg (journalist), de heer P. van den Hoogenband (zwemkampioen), de heer mr. M. Zijlstra (voorzitter Veteraneninstituut) en luitenant-generaal b.d. J.F.G.A.M. Maas (oud-chef Militair Huis). Inspecteur-generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal, A.P.P.M. van Baal, maakt tevens deel uit van het comité en vervult de functie van vice-voorzitter.

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning