Auteur Topic: Tientallen doden door aanslag in Bagdad  (gelezen 832 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
Tientallen doden door aanslag in Bagdad
« Reactie #1 Gepost op: 11/02/2004 | 17:35 uur »
BAGDAD (ANP) - Een bomaanslag in Bagdad heeft woensdagochtend aan zeker 47 Irakezen het leven gekost, meldden de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. Volgens de nieuwszender CNN ontplofte de bom vlak voor het rekruteringscentrum van het Iraakse leger.

Buiten het gebouw zouden enkele honderden mensen in de rij hebben gestaan om zich aan te melden. Volgens de Amerikaanse legerwoordvoerder ontplofte de autobom even na half acht plaatselijke tijd. Kolonel Ralph Baker meldde dat zeker 30 Irakezen gewond waren geraakt bij de explosie in het centrum van de stad. Onder militairen van de coalitie vielen geen slachtoffers.

,,Het was een zelfmoordaanslag'', aldus Baker. De auto was door één man naar het rekruteringscentrum gereden. De wagen was geladen met 225 kilo springstof. Kolonel Jassem Saher, de chef van de verkeerspolitie van Bagdad, zei dat de auto zeer langzaam reed, toen het voertuig voor het gebouw ontplofte.

Dinsdag kwamen eveneens tientallen Irakezen om het leven toen voor een politiebureau in een stad ten zuiden van Bagdad een zware autobom ontplofte. De schattingen over het aantal slachtoffers van deze aanslag in Iskandariya lopen uiteen van 35 tot 55.

Beloning

De Amerikanen hebben 10 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de tip die leidt tot de aanhouding van de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat tot dusver op zijn hoofd stond.

Al-Zarqawi zou banden hebben met het al-Qaedanetwerk van Osama bin Laden. De Amerikanen beschouwen de radicale moslim als een belangrijke aanstichter van het jongste geweld in Irak.

bron (ANP/HETNET.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning