Luchtmacht C-130's brengen reddingsteam naar Marokko

Gestart door -Jeroen-, 26/02/2004 | 16:49 uur

-Jeroen-

Twee C-130 Hercules transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht voeren woensdagochtend (25 februari) een vlucht uit naar het door een zware aardbeving getroffen Marokko. De toestellen brengen 40 hulpverleners van het   Nederlands "Urban Search and Rescue Team"-team (USAR.NL) met speurhonden en   ongeveer 15 ton goederen (waaronder specialistisch reddingsgereedschap) naar het rampgebied. Het hulpverleningsteam bestaat uit verschillende specialisten afkomstig van diverse ministeries.  

USAR.NL is de Nederlandse bijstandseenheid voor het zoeken en redden van   ingesloten of bedolven slachtoffers bij rampen in binnen- en buitenland. De C-130's landen in de loop van de middag op het vliegveld Cherif El Idrissi nabij de door de aardbeving getroffen stad Al Hoceima in Marokko.    

De Herculessen van het 334-Squadron van de vliegbasis Eindhoven, werden eerder ingezet voor humanitaire vluchten   naar Afrika, gebieden in Midden- en Zuid-Amerika en de regio rond Afghanistan. Een belangrijk voordeel van de Hercules is dat het toestel onafhankelijk van speciale beladingsfaciliteiten op luchthavens kan opereren (foto: Hennie Keeris).

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning