Auteur Topic: Kamp wil beter mandaat voor troepen Irak  (gelezen 829 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
Kamp wil beter mandaat voor troepen Irak
« Reactie #2 Gepost op: 18/03/2004 | 18:05 uur »

Minister Kamp wil een nieuwe Veiligheidsraadresolutie en een "beter mandaat" voor de internationale troepenmacht in Irak, als de Irakezen eind juni de soevereiniteit in eigen land terug krijgen van de Amerikanen en Britten. De bewindsman zei dat woensdagavond na een gesprek met zijn Amerikaanse collega Donald Rumsfeld op het Pentagon in Washington.

Binnen de VN wordt gewerkt aan een nieuwe resolutie, die onder meer tot doel heeft om Spanje ook onder een nieuwe regering betrokken te houden bij Irak. Zowel Kamp als Rumsfeld zijn beiden positief over hernieuwde betrokkenheid van de Verenigde Naties in Irak. Die verlieten het land vorig jaar na een bomaanslag op hun hoofdkantoor in Bagdad. Kamp verklaarde woensdagavond dat Irak de VN inmiddels per brief heeft uitgenodigd weer terug te keren. Die uitnodiging is voor hem ook belangrijk bij de afweging of Nederlandse militairen vanaf juli nog in Irak zullen blijven.

De minister wilde niet vooruitlopen op een kabinetsbesluit. De verwachting is dit in april of mei zal vallen. Daarna moet de Tweede Kamer nog instemmen. Volgens Kamp had Rumsfeld "absoluut geen pressie" op hem uitgeoefend om nu al een verlenging toe te zeggen. Wel vroeg hij naar de procedure in de Nederlandse besluitvorming. Net als president Bush dinsdag in zijn gesprek met premier Balkenende, toonde de Amerikaanse defensieminister daar begrip voor.

bron (mindef.nl)
« Laatst bewerkt op: 18/03/2004 | 18:05 uur door >Jeroen< »
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.