Auteur Topic: Greenpeace blokkeert militair transport in Rotterdam  (gelezen 1513 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
Greenpeace blokkeert militair transport in Rotterdam
« Reactie #1 Gepost op: 20/02/2003 | 17:06 uur »
Greenpeace blokkeert militair transport in Rotterdam

Greenpeace heeft de Nieuwe Waterweg bij Rotterdam geblokkeerd om een Amerikaans militair transport tegen te houden. De politie treedt hard op tegen de 25 actievoerders.  Militair materieel
Greenpeace wil een vrachtschip met militair materieel tegenhouden dat op het punt staat uit te varen op weg naar de Golfregio. Het materieel is bestemd voor een mogelijke oorlog tegen Irak. De milieuorganisatie heeft bij de actie vijf schepen ingezet, waaronder de Rainbow Warrior II.

Oorlog
Greenpeace wil met de actie het onder Cypriotische vlag varende vrachtschip NDS Progress tegenhouden. Het is geladen met militair materieel bestemd voor de Golfregio, waar het kan worden ingezet in een mogelijke oorlog tegen Irak. Het vrachtschip ligt nog aan de kade en kan volgens Greenpeace niet wegvaren zolang de Rainbow Warrior II ervoor ligt.

Arrestaties
De zeehavenpolitie en de marechaussee hebben hard opgetreden tegen de activisten. Zeven actievoerders zijn volgens de politie Rotterdam-Rijnmond gearresteerd, onder wie een Australiër. De politie nam een aantal kano's en rubberboten van Greenpeace in beslag, maar heeft de blokkade nog niet kunnen opheffen.

Zeeslag
Het kat-en-muisspelletje tussen de actievoerders van Greenpeace en de politie heeft veel weg van een zeeslag. Wat betreft varend materieel was de actiegroep aanvankelijk in de meerderheid met de Rainbow Warrior en vier kano's en rubberboten. De marechaussee zette echter een schip in en de zeehavenpolitie liet extra rubberboten te water om de actieboten te hinderen.

bron(©RTLNieuws.nl)
« Laatst bewerkt op: 20/02/2003 | 17:07 uur door Jeroen »
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning