Auteur Topic: Commando-overdracht Belgisch-Nederlands Eskader  (gelezen 887 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
Commando-overdracht Belgisch-Nederlands Eskader
« Reactie #1 Gepost op: 20/04/2004 | 20:31 uur »
Schout-bij-nacht P.S. Bedet draagt op donderdag 22 april het commando van het Belgisch-Nederlands eskader over aan commandeur J.W. Ort. De ceremoniŽle bevelsoverdracht vindt plaats in Den Helder, gelijktijdig met de indienststelling van het derde luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) Hr.Ms. De Ruyter.Commandeur Ort is de afgelopen twee jaren commandant geweest van Hr.Ms. Rotterdam. Gedurende deze periode heeft hij, van november 2003 tot maart 2004, met dit amfibisch transportschip deelgenomen aan de VN-missie UNMIL in Liberia.

Schout-bij-nacht Bedet is sinds 16 december 2002 commandant van het Belgisch-Nederlands eskader. Dit vlootverband van Nederlands en Belgische varende eenheden kan, eventueel aangevuld met mariniers, worden ingezet voor verschillende maritieme taken. Met toevoeging van een amfibisch transportschip is het ook inzetbaar bij amfibische operaties, meestal in NAVO of ander internationaal verband. Bedet zal vanaf 26 mei 2004 de functie van directeur Materieel Koninklijke Marine gaan bekleden en is daarvoor op maandag 19 april bevorderd tot schout-bij-nacht.

Voorafgaand aan de commando-overdracht vindt de indienststelling van Hr.Ms. De Ruyter plaats. Dit is het derde van vier luchtverdedigings- en commandofregatten,die uiteindelijk deel gaan uitmaken van het Belgisch-Nederlands eskader (foto: Koninklijke Marine).

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning