Geniebataljon bereidt zich voor op NRF

Gestart door -Jeroen-, 22/04/2004 | 17:33 uur

william

De 2 Spurfuchsen die nu bij de NBC-compagnie in dienst zijn, zijn voor 3 jaar gehuurd van de Duitsers, waarschijnlijk tot 2005.
Nederland krijgt 6 eigen SpurFuchsen. Ik dacht dat de eerste dit jaar in dienst zou komen, maar mogelijk is er weer eens vertraging  :-\

oud_zijde

hoe zit dat nou met die spurfuchs ... is het van ons of is het van onze buren???
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

william

Ik heb de oefening vanaf zondag 18-4 gevolgd en er waren leuke dingen te zien.
De SSV-compagnie van 101 zat t/m zondag op Ermelo, daarna vertrokken ze naar het Beekhuizerzand. Ze beoefenden vooral de communicatie en planning op bataljonsniveau.
Op het beekhuizerzand zit ook 101 NBC, vanaf maandag tot zeker donderdagavond.
Zij waren uitgerukt met groot materieel, waaronder de beide SpurFuchsen. Ik heb ze voor het eerst gezien, mooi spul  ;D ;D
Nederland is binnenkort dus weer een belangrijke eenheid rijker (als de oefening slaagt dan)

-Jeroen-

Ter voorbereiding op de periode als onderdeel van de Nato Response Force werkt 101 Geniebataljon uit Wezep momenteel Engineer Victory af. Tijdens deze twee weken durende oefening, die mogen ten einde loopt, voeren de genisten typisch militaire opdrachten uit, zoals de aanleg van een vrij compleet kampement nabij het mobilisatiecomplex Coevorden.



Engineer Victory speelt zich grotendeels af in Midden- en Oost-Nederland en telt bijna vijfhonderd deelnemers. 101 CBRN-compagnie (Chemical Biological Radiological Nucleair) oefent op het trainen met de pas ingevoerde ontsmettingssystemen en het NBC-verkenningsvoertuig SpurFuchs. 102 Constructiecompagnie concentreert zich op het openhouden van routes en het inrichten van enkele <I>ports of debarkation<P>. Ook herstellen de genisten een beschadigde spoorweg in 't Harde en leggen een compleet los-/laadperron aan. Op het Infanterie Schietkamp Harskamp komt het aspect wegreparatie aan bod. Als alles volgens plan verloopt, zal 101 Geniebataljon volgend jaar van 15 januari tot 20 juni deel uitmaken van de snel inzetbare brandwacht van de NAVO. Tijdens die periode staat de eenheid onder bevel van 1 Ge/NL Response Forces Headquarters.

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning