Minister Kamp bezoekt troepen in bosnië

Gestart door -Jeroen-, 17/06/2004 | 19:38 uur

-Jeroen-

Minister Kamp van Defensie bezoekt woensdag (16 juni) de Nederlandse troepen in Bosnië. Tijdens zijn werkbezoek maakt de bewindsman kennis met de militairen en hun dagelijkse werkzaamheden.  



Kamp kwam dinsdagmiddag aan op Dutch Base Bugojno (DBB) in de gelijknamige stad. Daar werd hij ontvangen door de commandanten van de Ondersteuningscompagnie en de Infanteriecompagnie. 's Avonds keek hij samen met de Nederlandse militairen naar de voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland, in een speciaal opgezette tent met tribune. Voor de minister lag uiteraard een oranje supportersoutfit klaar. Na afloop liet hij weten, gezien het verloop van de wedstrijd, tevreden te zijn met het gelijke spel.  

Vanochtend maakte de bewindsman kennis met de militairen en de werkzaamheden van de Ondersteunings- en de Infanteriecompagnie. Vanmiddag heeft hij een ontmoeting met brigade-generaal Beare, commandant van het Multinational Task Force, en bezoekt hij in Livno een Liaison and Observation Team (LOT). Deze LOT's wonen en werken buiten de basis, tussen de lokale bevolking. Het intensieve contact met die bevolking en de plaatselijke autoriteiten moet ervoor zorgen dat SFOR op de hoogte blijft van wat er speelt in het gebied.  

Minister Kamp keert vanmiddag vervroegd terug naar Nederland voor een Algemeen Overleg in de Kamer (foto: SFOR/KL).  

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning