Bevelhebber der Zeestrijdkrachten reikt Prins Hendrik-legpenning uit

Gestart door -Jeroen-, 17/06/2004 | 19:42 uur

-Jeroen-

Ronald Boudewijn Prud´homme van Reine ontving woensdag (16 juni) uit handen van de plaatsvervangend Bevelhebber der Zeestrijdkrachten (namens de BDZ) de Prins Hendrik-legpenning der Koninklijke Marine. Deze penning wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Koninklijke Marine in het algemeen en op het gebied van maritieme cultuur, historie, wetenschap en techniek in het bijzonder.  



Prud´homme kreeg de legpenning voor zijn uitgebreide onderzoek op het gebied van marinegeschiedenis en maritieme kunstgeschiedenis in het algemeen en voor zijn diepgravende studies naar het leven en werken van de vermaarde Nederlandse vlootvoogden Michiel Adriaenszoon de Ruyter, Maerten Harpertszoon Tromp, zijn zoon Cornelis Tromp en Piet Heyn in het bijzonder.  

De Bevelhebber der Zeestrijdkrachten reikt de Prins Hendrik-legpenning sinds 1999 uit. Met de toekenning van de penning toont hij zijn bijzondere waardering voor de jarenlange, belangenloze inzet van een persoon of instelling die met zijn kundigheid en enthousiasme heeft bijgedragen aan de uitvoering van het marinebeleid. Afgelopen jaren mochten het echtpaar Van Son-Florisse (voor hun jarenlange persoonlijke inzet het ramschip Schorpioen te behouden), prof.dr.ir. H.G. Stassen (voor zijn verdiensten op het gebied van maritieme techniek) en prof.dr. J.R. Bruijn (voor zijn veelomvattend onderzoek naar de Nederlandse maritieme geschiedenis) de penning in ontvangst nemen.

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning