13 Infanteriebataljon Luchtmobiel naar Irak

Gestart door -Jeroen-, 17/06/2004 | 19:44 uur

oud_zijde

er waren toch 4 chinooks???

of is die ene weer teruggetrokken (toen de commando's teruggingen?
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

-Jeroen-



13 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment Stoottroepen Prins Bernhard van 11 Luchtmobiele Brigade presenteerde zich maandag (14 juni) op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Het bataljon zal deel uitmaken van de Stabilisation Force Iraq (SFIR) 4. Bataljonscommandant luitenant-kolonel Kees Matthijssen neemt medio juli in de zuidelijke provincie Al Muthanna het commando over van de commandant van SFIR 3, luitenant-kolonel Richard van Harskamp.

Het bataljon bestaat uit drie infanteriecompagnieën, een verzorgingscompagnie, een genieconstructiecompagnie en voor de logistieke ondersteuning een National Support Element met capaciteit voor herstelwerk, bevoorrading en transport. In het gebied is ook een mobiel geneeskundig operatiesysteem aanwezig. Op de vliegbasis Tallil zijn drie Chinook-transporthelikopters en zes Apache-gevechtshelikopters gestationeerd. Ze treden 24 uur per etmaal op en vormen de ogen en oren van het bataljon.

In combinatie met deze negen helikopters kan SFIR 4 gedeeltelijk als Air Manoeuvre eenheid opereren. De uitzending naar Irak is de eerste gezamenlijke missie van de gecombineerde land/luchtmachteenheid, die eind vorig jaar de Operationele Gereedheidsstatus behaalde.

bron (mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning