Defensieforum.nl

Defensie Onderdelen => KL => Topic gestart door: granite64 op 12/05/2016 | 12:48 uur

Titel: Wie kan me wat meer vertellen over de functie Soldaat ICT/Chauffeur?
Bericht door: granite64 op 12/05/2016 | 12:48 uur
Beste mede forumgebruikers,


Vorig jaar heb ik mijn MBO 4 ICT diploma gehaald en daarna heb ik besloten om een tussenjaar te nemen, sinds dat ik jong (ik ben 21) was ben ik al zeer geïnteresseerd geweest in defensie en het lijkt me dan ook wel leuk om aan de slag te gaan bij defensie.
Nu zag ik op de website van defensie een vacature voorbij komen die mij wel interessant lijkt: soldaat ICT/chauffeur

Ik vroeg me af wie me wat meer zou kunnen vertellen over deze functie aangezien ik er op internet weinig over kan vinden:


- hoe de gemiddelde werkdag van een ICT'er bij de KL er uit ziet?
- hoe vaak en waar je op oefening gaat?
- hoe vaak je op uitzending gaat?
- hoe is het leven op een kazerne?

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden!

Groeten,

Niels
Titel: Re: Wie kan me wat meer vertellen over de functie Soldaat ICT/Chauffeur?
Bericht door: oberhausen op 13/05/2016 | 12:56 uur
Beste granite64,

Ik kan je iets vertellen over mijn ervaringen bij de KL. Ik heb hier 6 jaar bij het verbindingsbataljon gewerkt en zal vanuit mijn ervaringen antwoord proberen te geven op de vragen die je hebt gesteld.

hoe de gemiddelde werkdag van een ICT'er bij de KL er uit ziet?
De gemiddelde werkdag bestaat uit het uitvoeren van het onderhoud aan de voertuigen en aan je materieel wat daarbij hoort. Daarnaast sport je minimaal 2x in de week maar dit kan vaker zijn als je daar tijd voor hebt. Verder volg je lessen in stof die iedere militair moet beheersen (ZHKH, Brandpreventie, CBRN etc. etc.)

hoe vaak en waar je op oefening gaat?
Hoe vaak en waar je op oefening gaat hangt voornamelijk af van de eenheid die je ondersteunt, zo kun je bijvoorbeeld naar Duitsland, Hongarije, Polen, Noorwegen of Frankrijk gaat maar zoals ik al zei hangt dit af van de eenheid die je ondersteunt.

hoe vaak je op uitzending gaat?
Ook dit ligt aan de eenheid waar je terechtkomt maar met de huidige uitzenddruk kun je er bijna zeker van zijn dat je, mits fit, inzetbaar en je goed je werk doet, als Verbindelaar zeker een keer op uitzending mag.

hoe is het leven op een kazerne?
In mijn tijd op de GMK in Garderen kun je er van maken wat je zelf wilt, Kies je ervoor om na 16:30 met een biertje jezelf op te sluiten op je kamer en de hele avond te gamen dan is die mogelijkheid er. Kies je ervoor om in de avond te gaan sporten en jezelf beter te maken dan kan dat natuurlijk ook.

Mochten er collega's zijn die meer informatie en/of verbeteringen/aanvullingen op mijn verhaal hebben dan zijn deze natuurlijk van harte welkom!

Ik hoop je dat je iets met mijn antwoorden kunt granite64.

Titel: Re: Wie kan me wat meer vertellen over de functie Soldaat ICT/Chauffeur?
Bericht door: granite64 op 13/05/2016 | 18:38 uur
Bedankt voor je reactie Oberhausen!  ;)