Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen

Gestart door ridivek, 05/09/2013 | 23:06 uur



Harald




CitaatWe have prepared our industry prototype vehicle of the Dutch and German airborne program. You see our "closed" variant of the "Luftlandeplattform".

No, the wood will not stay 😉 why using wood then? Perfect to discuss, design, try and align different mission kits.

https://www.linkedin.com/posts/acs-armoured-car-systems-gmbh_nopowerpoint-activity-7121944341316562944-O3f5

Harald

Manticore's komen eraan...  :big-smile: hard- en softtops










Kevon

Daar heb je gelijk in, maar hoe ver is men eigenlijk met dit project?

P.s. Defenture staat over een week ook niet op de NEDS/NIDV beurs in Rotterdam.....

Citaat van: ridivek op 16/11/2023 | 22:00 uurFLATM-PV?  :silent:
Wie in angst leeft, zal in angst sterven

ridivek

Citaat van: Kevon op 06/11/2023 | 20:27 uurIk denk dat ze het rustig aandoen richting de Nederlandse Defensie.... Ze hebben de grote order met Duitsland misgelopen en er is dus niets in het vat wat ze kunnen binnenhalen in NLD

Rare vond ik wel dat ze niet op de DSEI stonden....
FLATM-PV?  :silent:

Kevon

Ik denk dat ze het rustig aandoen richting de Nederlandse Defensie.... Ze hebben de grote order met Duitsland misgelopen en er is dus niets in het vat wat ze kunnen binnenhalen in NLD

Rare vond ik wel dat ze niet op de DSEI stonden....


Citaat van: ridivek op 08/10/2023 | 17:08 uurNederland heeft ook de order voor 249x Scorpion Militaire Diesel Quads (MDQ) bij Defenture / W-tec gedaan. Deze opdracht loopt geloof ik niet al te best. 

Dit zegt het Materieel projecten overzicht 2023:
Wie in angst leeft, zal in angst sterven

Harald


ridivek

#1448
Citaat van: Ace1 op 16/07/2023 | 11:53 uurOostenrijk heeft  geloof ik interesse
Citaat van: MartijnR op 16/07/2023 | 11:35 uurHoe staat het met Defenture? Hebben ze tot nu toe alleen van KCT en Duitse KSK orders gekregen? Zijn er ook andere landen die serieus interesse hebben. Weet iemand dit?
Nederland heeft ook de order voor 249x Scorpion Militaire Diesel Quads (MDQ) bij Defenture / W-tec gedaan. Deze opdracht loopt geloof ik niet al te best. 

Dit zegt het Materieel projecten overzicht 2023:
CitaatDefensie heeft in 2020 het contract getekend met Defenture
voor de ontwikkeling en levering van militaire diesel quads
(MDQ). Dit project loopt extra vertraging op. Defenture
werkt aan een herontwerp en een bijgestelde planning.
...
Voertuig Quad
Het contract voor de militaire dieselquad (MDQ) is getekend
in 2020. In het kader van het "single type of fuel"-concept heeft
Defensie besloten dit onderdeel van DVOW als innovatieve
ontwikkelopdracht aan te besteden. De totale leveringsomvang
is ongeveer 300 van dit type voertuig. De levering was voorzien
van 2024 tot en met 2025.

Parera

#1447
De partner van Rheinmetall ontwikkeld ondertussen de Enok voertuigen door tot andere varianten waaronder een met een MLRS en een 20 - 30 mm snelvuurkanon. Binnen enkele jaren ook te zien in Caracal variant bij 11 LMB ?




https://soldat-und-technik.de/2023/08/mobilitaet/35461/feuerunterstuetzung-acs-entwickelt-fahrzeugfamilie-enok-ab-weiter/

Kornet43

Citaat van: MartijnR op 16/07/2023 | 11:35 uurHoe staat het met Defenture? Hebben ze tot nu toe alleen van KCT en Duitse KSK orders gekregen? Zijn er ook andere landen die serieus interesse hebben. Weet iemand dit?
Zwitserland heeft een prototype besteld , met een mogelijke bestelling van 20 Stuks LAUF20

Ace1

Citaat van: MartijnR op 16/07/2023 | 11:35 uurHoe staat het met Defenture? Hebben ze tot nu toe alleen van KCT en Duitse KSK orders gekregen? Zijn er ook andere landen die serieus interesse hebben. Weet iemand dit?

Oostenrijk heeft  geloof ik interesse

MartijnR

 Hoe staat het met Defenture? Hebben ze tot nu toe alleen van KCT en Duitse KSK orders gekregen? Zijn er ook andere landen die serieus interesse hebben. Weet iemand dit?

Ace1

VDL gaat Mercedes G-klasses in elkaar schroeven in Born

De toekomst van de enige echte autofabriek in Nederland is nog altijd onzeker. VDL is wel in gesprek met een onbekende nieuwe opdrachtgever, maar dat is allemaal nog niet in kannen en kruiken. Ze hebben nu echter wel een ander 'klusje' tussendoor.

VDL gaat namelijk legerauto's in elkaar schroeven in Born. Het gaat om auto's voor het Duitse Rheinmetall. Zij sleepten deze week een mega-order in de wacht van het Nederlandse en Duitse leger, die daarbij ons eigen Defenture keihard passeren.

Hoewel de order dus naar een Duits bedrijf gaat, heeft de Nederlandse industrie er ook nog wat aan. De auto's zullen namelijk in Nederland geassembleerd worden. Dit zal voor een deel gebeuren bij de vestiging van Rheinmetall in Ede, maar ook VDL mag aan de bak.

Het gaat in eerste instantie om 250 auto's die in Born geassembleerd worden, maar daar kunnen er eventueel nog 250 bij komen. Dit is nog maar een klein deel van het totaal, want het Nederlandse en Duitse leger hebben samen 3.058 auto's besteld. Daarvan zijn er 1.004 voor Nederland bestemd.

Het voertuig in kwestie is de Caracal, die gebaseerd is op de G-klasse en ook in samenwerking met Mercedes is ontwikkeld. Dit is een 'air assault vehicle', die dus door de lucht vervoerd kan worden in of onder een helikopter. Dankzij het modulaire design kan de Caracal voor verschillende doeleinden worden ingezet. Superhandig!

De Caracal wordt aangedreven door een zescilinder diesel, die goed is voor 249 pk en 600 Nm aan koppel. Die trekkracht is geen overbodige luxe, want de Caracal weegt van zichzelf al 4.900 kg. Wat heel zwaar is voor een auto, maar voor een legervoertuig is het dan weer vrij licht.

Aan VDL dus de eer om deze wagens in elkaar te schroeven. Dit doen ze onder hun Special Vehicles-vlag. Deze afdeling is naar eigen zeggen gespecialiseerd in elektrische voertuigen en waterstof, maar tegen het assembleren van een diesel zeggen ze dus ook geen nee.

https://www.autoblog.nl/nieuws/vdl-gaat-mercedes-g-klasses-in-elkaar-schroeven-in-born-3520314

pz

Citaat van: Sparkplug op 12/07/2023 | 15:42 uurIn de link naar het pdf bestand (post #1457) staan vijf uitvoeringen inclusief ambulance. Als 11 LMB op dit moment ook een MB ambulance heeft, zou een Caracal ambulance dan niet voor de hand liggen?

Helder, bedankt voor de update een ieder.