De landmacht van morgen

Gestart door Elzenga, 26/10/2013 | 15:20 uur

Master Mack

Hopen dat de voorjaarsnota nog positief nieuws voor CLAS brengt.

Master Mack

Dit is tenminste wel een C-LAS die zich aan het begin van zijn termijn uitspreekt voor de noodzaak van een NLD tankbataljon. Dat is ballen hebben en oprecht zijn, ik zeg maak hem CDS ;D

Huzaar1

#3117
Citaat van: silvester herc op 19/03/2024 | 18:01 uurIk verwacht dat er gewoon met de aanschaf gewacht wordt tot dat het nieuwe Kabinet is aan getreden want dan hoopt men tot een akkoord te komen van 2 procent voor Defensie net zoals de aanschaf van MPA vliegtuigen want daar hoor je ook niks meer van de laatste tijd net zoals van de Leopard aanschaf!


Ff geen vliegtuigen meer, CLSK heeft echt genoeg gekregen. CLAS nu. En er is geen week voorbijgegaan zonder berichtgeving over de aan te schaffen tanks, i.t.t. tot de MPA's.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

silvester herc

#3116
Citaat van: Master Mack op 19/03/2024 | 17:39 uurPetitie starten😁
Ik verwacht dat er gewoon met de aanschaf gewacht wordt tot dat het nieuwe Kabinet is aan getreden want dan hoopt men tot een akkoord te komen van 2 procent voor Defensie net zoals de aanschaf van MPA vliegtuigen want daar hoor je ook niks meer van de laatste tijd net zoals van de Leopard aanschaf!

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 19/03/2024 | 15:51 uurTja dat weten we allemaal ook wel. Liggen zelfs 2 kamermoties die dat willen. Nieuwe focus ga toch weg.

CDS is het probleem, haal die vent toch uit die functie.

Petitie starten😁

Huzaar1

#3114
Tja dat weten we allemaal ook wel. Liggen zelfs 2 kamermoties die dat willen. Nieuwe focus ga toch weg.

CDS is het probleem, haal die vent toch uit die functie.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Commandant Landstrijdkrachten: eigen tanks zijn nodig voor betere slagkracht

Een Nederlands tankbataljon zou de militaire slagkracht van de Landmacht verbeteren. Dat zegt de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten Jan Swillens dinsdagochtend in Sven op 1. "Het is een politiek besluit, maar eigen tanks staan hoog op het verlanglijstje."

Op dit moment least Nederland tanks van Duitsland, maar Swillens zegt geadviseerd te hebben om ze zelf weer te kopen. "Wat wij nodig hebben is slagkracht op het gevechtsveld en dan is mijn analyse dat er geen enkel ander middel dan de tank is dat binnen twee seconden een target op twee kilometer afstand uit kan schakelen", aldus de voormalig MIVD-directeur.

Swillens is net anderhalve week bezig en wil de Landmacht toekomstbestendig maken. "Ik zit heel erg op conceptuele vernieuwing", zegt de commandant. "Dat gaat om nadenken hoe een toekomstig conflict eruit kan zien en wat je daarvoor nodig hebt." Het huidige slagveld in Oekraïne bewijst volgens Swillens dat tanks in dat plaatje passen.

Een ander onderdeel van het toekomstbestendig maken van de Landmacht bestaat volgens de commandant uit voorbereiding op de herinvoering van de dienstplicht. Ook op dat vlak benadrukt Swillens dat het gaat om een politieke afweging. "Maar men mag van ons verwachten dat we plannen klaar hebben liggen voor als de politiek dat besluit ooit neemt. Dat betekent nadenken over hoeveel mensen we aan kunnen en hoe we die op zouden leiden."

'Landmacht heeft weer focus'

Swillens is optimistisch over de huidige staat van de Landmacht. "Ik tref een Landmacht aan die weer focus heeft. Ik merk veel positieve energie bij de brigades, maar ook een dringende behoefte aan meer mensen. Ik merk ook we investeringen hebben ontvangen, maar dat het realiseren van meer spullen veel inspanning kost."

Daarmee doelt de Commandant niet alleen op materieel voor het slagveld, maar ook op de modernisering van kazernes en het creëren van meer ruimte voor Defensie in het land. "We moeten Nederland nog duidelijker maken dat er echt wat verandert in de wereld", aldus Swillens. Hij zou graag meer ruimte voor Defensie zien, maar heeft in die wens ook te maken met de prioriteiten van lokale overheden. "Maar ik denk dat burgemeesters steeds beter begrijpen dat we als samenleving een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben."

Bron: https://wnl.tv/2024/03/19/commandant-landstrijdkrachten-eigen-tanks-zijn-nodig-voor-betere-slagkracht/

Master Mack

Nu we Franse subs kopen kunnen ze 13X misschien gratis uitrusten met AMX10 120mm wiel voertuigen.🤣

Master Mack

Dus de landmacht investeringen in Slagkracht steken nu wel heel schraal af. Verbazingwekkend als je naar de Oekraïne kijkt.

Harald

Citaat van: Parera op 14/03/2024 | 20:16 uurDan worden het amfbische tanks  :angel:

:hrmph: 2de hands AAV's van USMC voor onze mariniers in de LPX-en.  :P

Parera

Citaat van: Ace1 op 14/03/2024 | 20:11 uurIk hoor de geruchten dat het iemand van de marine de nieuwe CDS wordt.

Dan worden het amfbische tanks  :angel:

Ace1

Citaat van: Master Mack op 14/03/2024 | 18:54 uurDan ben ik bang dat.....

Ik hoor de geruchten dat het iemand van de marine de nieuwe CDS wordt.

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 14/03/2024 | 18:50 uurDat is natuurlijk 1 blok. En de minister van D66 vind dergelijke klinische nette oplossingen (deepstrike cap/dingen die vliegen en 'schoon' zijn natuurlijk fantastisch, en massaal groots en zwaar..maar niks. De CDS overtuigd de MINDEF en STAS met gemak dat zijn visie de juiste is, vrij weinig dat hen daar op andere gedachte brengt.

Als de volgende CDS niet van CLAS komt barst er wel een bom denk ik.
Dan ben ik bang dat.....

Huzaar1

Citaat van: Master Mack op 14/03/2024 | 18:09 uurRaar kliekje. Ik vraag me af in hoeverre de Stas daar ook bij betrokken is. Vond hem tot nu toe wel okidoki.

Dat is natuurlijk 1 blok. En de minister van D66 vind dergelijke klinische nette oplossingen (deepstrike cap/dingen die vliegen en 'schoon' zijn natuurlijk fantastisch, en massaal groots en zwaar..maar niks. De CDS overtuigd de MINDEF en STAS met gemak dat zijn visie de juiste is, vrij weinig dat hen daar op andere gedachte brengt.

Als de volgende CDS niet van CLAS komt barst er wel een bom denk ik.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Raar kliekje. Ik vraag me af in hoeverre de Stas daar ook bij betrokken is. Vond hem tot nu toe wel okidoki.