Recente berichten

#1
KL / Re: Toekomst lunabev manoeuvre...
Last post by A.J. - Vandaag om 11:35
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 11:24Het is echt niet te vergelijken. Ja het regeringscentrum mag wat meer kosten/prioriteit dan een legering. Of een dorpskern ergens in Limburg, of Den Helder.. Vind ik.

Het gaat niet om legering alleen het gaat om complete kazernes. Laatste voorbeeld is natuurlijk Assen, alle zeilen zijn bijgezet om die kazerne te behouden en dat is gelukkig gelukt, mede dankzij Oekraine ondertussen maar ook daar was het verhaal niet doelmatig, niet toekomstgereed, te oud dus te duur blablaba... Dan gaat men wel volkomen voorbij aan de rest van de argumenten zoals locatie, historische binding, personeel, werkgelegenheid etc. dan is geld alleen wel de grote motivator om de boel maar af te stoten.
#2
Citaat van: Stoonbrace op Vandaag om 11:01Omdat dat ook het standpunt is dat door het grootste deel van de journalisten wordt gedragen.
Ik had al zijn vermoeden...  :(

Mooi om te zien hoe ze wel hun best doen om onafhankelijk en objectief de feiten te brengen.  :cute-smile:  (Hebben hun Nederlandse tegenhangers ook wel eens last van...)
#3
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 11:29
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 11:25Als een schip een lange tijd in een warme zee als de rode zee, middellandse zee en Indische Oceaan vaart heeft het schip sneller last van corrosie dan wanneer het schip op de noord zee, oost zee of het noordelijke deel van de atlantische oceaan vaart.

Ook, maar bedoel gewoon rommelig dek. Oude toren voor kanon oo dej, zo'n bultje. En over algemeen het rotzooi van spullen die overal zichtbaar zijn of er niet opgeruimd uitzien.
#4
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Ace1 - Vandaag om 11:25
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 11:20Wat zien die duitse boten er afgetaaid uit.

Als een schip een lange tijd in een warme zee als de rode zee, middellandse zee en Indische Oceaan vaart heeft het schip sneller last van corrosie dan wanneer het schip op de noord zee, oost zee of het noordelijke deel van de atlantische oceaan vaart.
#5
KL / Re: Toekomst lunabev manoeuvre...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 11:24
Citaat van: A.J. op Vandaag om 11:03Niemand heeft bezwaar tegen een topgebouw voor onze regering echter is het wel heel wrang dat er ondertussen legio kazernes gesloten/gesloopt zijn omdat verbouwen te duur is en het personeel mag gaan verhuizen of binnenslaper gaan worden. Maar in dit geval speelt geld plotseling geen enkele rol meer.

Het is echt niet te vergelijken. Ja het regeringscentrum mag wat meer kosten/prioriteit dan een legering. Of een dorpskern ergens in Limburg, of Den Helder.. Vind ik.

#6
Midden Oosten / Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Ace1 - Vandaag om 11:22
Jordanië schoot Iraanse drones uit de lucht, en nu moet koning Abdoellah op eieren lopen

De Jordaanse regering schoot dit weekeinde buurland Israël te hulp en haalde Iraanse drones en raketten neer voordat die hun doelen bereikten. Dat optreden leidt in Jordanië tot verdeeldheid en bijna dagelijks tot demonstraties. Veel burgers voelen dat 'hun' koning Abdoellah II Israël heeft geholpen, zegt Jordanië-expert Joas Wagemakers. ,,Hij spreekt beter Engels dan Arabisch."

https://www.ad.nl/buitenland/jordanie-schoot-iraanse-drones-uit-de-lucht-en-nu-moet-koning-abdoellah-op-eieren-lopen~aedd5cd4f/

Helaas zit de rest achter de betaalmuur.
#7
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 11:20
Wat zien die duitse boten er afgetaaid uit.
#8
KL / Re: Toekomst lunabev manoeuvre...
Last post by A.J. - Vandaag om 11:05
Citaat van: Huzaar1 op 17/04/2024 | 19:17 uurDe MMR is echt het beste systeem ter wereld. Ik denk niet dat er gelijken zijn.  Wat het apparaat kan is ongekend.

Ik ben binnenkort weer een dag of wat op de Peel. De MMR zal zeker een onderwerp zijn.
#9
KL / Re: Toekomst lunabev manoeuvre...
Last post by A.J. - Vandaag om 11:03
Citaat van: Huzaar1 op 17/04/2024 | 18:38 uurDe twee hebben niks met elkaar te maken. Zo voer je geen financieel nationaal beleid. De 2e kamer heeft een topgebouw nodig,  en de budgettering daarvoor mag prima bestaan naast die van andere noden.

Niemand heeft bezwaar tegen een topgebouw voor onze regering echter is het wel heel wrang dat er ondertussen legio kazernes gesloten/gesloopt zijn omdat verbouwen te duur is en het personeel mag gaan verhuizen of binnenslaper gaan worden. Maar in dit geval speelt geld plotseling geen enkele rol meer.
#10
Citaat van: Lynxian op 19/04/2024 | 12:52 uurMooi fragment! Ik ben toch wel benieuwd waarom in België er zoveel aandacht altijd wordt gegeven aan de pacifisten die defensie het liefst afschaffen. Als één van onze Belgische leden dit commentaar leest; weten jullie waarom?

Omdat dat ook het standpunt is dat door het grootste deel van de journalisten wordt gedragen.