Recente berichten

#11
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 12:55Henk Kamp zit op de tribune het Kamerdebat te volgen, is dit een kandidaat voor een ministerspost?

 https://nos.nl/liveblog/2521268-felle-discussie-tussen-wilders-en-timmermans-oppositie-vindt-veel-onderwerpen-ontbreken
Flikker toch op met die vent. Kan alleen maar slopen en zuur kijken.
#12
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 08:34Het is nooit een goed idee kernreactoren te verspreiden over je gehele land en al helemaal niet om ze te plaatsen in een stad. Om zoveel redenen.

En ook een kleine modulaire reactor kost miljarden.


Ik ben niet bekend met de redenen om ze niet te verspreiden over het land, wat zijn die? Is 't puur veiligheid in 't geval het misgaat of zijn er andere redenen voor?

Als het echt een kleine reactor is dan zie ik ook geen probleem om ze nabij (dus niet in) een stad te plaatsen. Nu woon ik in de Flevopolder dus is een leeg grasveld vinden wat makkelijker dan bij Haarlem bijvoorbeeld, maar voor een kleintje zouden er zat geschikte plekken moeten zijn.

Overigens staat in de stad Delft ook gewoon een kleine kernreactor, dat is een onderzoeksreactor van de TU Delft. Dus ik ben dan wel nieuwsgierig waarom die geen probleem is in een stad maar een andere wel?
#13
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Lynxian - Vandaag om 13:48
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 12:51Drinken ze in Rusland te veel wodka, ik zie niet in hoe Rusland dit tegen getrainde NAVO troepen gaat klaarspelen?
Harpoon op ieder Russisch schip die probeert dit af te dwingen, dan zijn we snel klaar met deze onzin. Zal wel niet gebeuren in 't kader van deescalatie.
#14
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Lynxian - Vandaag om 13:45
Als die brand van het winkelcentrum inderdaad een Russische 'sabotage'-actie blijkt, dan kan dat toch alleen maar gezien worden als oorlogsdaad? Lijkt me dat je daar alleen met geweld op kan reageren als je niet wilt dat dit soort acties schering en inslag worden. Ik zeg niet meteen meerdere pantserdivisies de grens over sturen, maar even een artilleriesalvo de grens overschieten, Koreaanse stijl, lijkt me wel een duidelijke boodschap.
#15
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 13:01Wat bedoel je met cent dat is mij niet duidelijk?

Sorry, moet vent zijn... %#^** autocorrect  :silent:
#16
Citaat van: Benji87 op Vandaag om 12:57Ik hoop het niet, verschrikkelijke cent en een van de meest slechte mindef's ooit.

Wat bedoel je met cent dat is mij niet duidelijk?
#17
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 12:55Henk Kamp zit op de tribune het Kamerdebat te volgen, is dit een kandidaat voor een ministerspost?

 https://nos.nl/liveblog/2521268-felle-discussie-tussen-wilders-en-timmermans-oppositie-vindt-veel-onderwerpen-ontbreken

 Ik hoop het niet, verschrikkelijke vent en een van de meest slechte mindef's ooit.
#18
Henk Kamp zit op de tribune het Kamerdebat te volgen, is dit een kandidaat voor een ministerspost?

 https://nos.nl/liveblog/2521268-felle-discussie-tussen-wilders-en-timmermans-oppositie-vindt-veel-onderwerpen-ontbreken
#19
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Ace1 - Vandaag om 12:51
Citaat van:  ANP op Vandaag om 11:18Rusland wil grenzen in Baltische Zee verleggen

SINT-PETERSBURG-

Rusland wil de grenzen in de Baltische Zee verleggen. Het ministerie van Defensie zegt plannen te hebben om de territoriale wateren opnieuw te berekenen en het gebied daarmee uit te breiden. NAVO-landen Finland en Litouwen hebben verontwaardigd gereageerd op de voorgenomen stap.

Rusland ligt bij de stad Sint-Petersburg aan de Baltische Zee en grenst daar aan Finland en Estland. Maar ook de Russische exclave Kaliningrad, grenzend aan Polen en Litouwen, ligt aan de Baltische Zee. Het is niet duidelijk op welke punten Rusland het territorium wil uitbreiden.

Het Litouwse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt in een verklaring van een "bewuste, escalerende provocatie die bedoeld is om de buurlanden te intimideren". De regering in Vilnius eist een verklaring van een Russische diplomaat.

De Finse buitenlandminister Elina Valtonen zegt dat Rusland zich aan het VN-zeerechtverdrag moet houden dat de afbakening van de maritieme gebieden regelt. Rusland heeft dat verdrag getekend.

ANP, 22-05-2024, 10:35

Drinken ze in Rusland te veel wodka, ik zie niet in hoe Rusland dit tegen getrainde NAVO troepen gaat klaarspelen?
#20
KM / Re: LPX
Last post by silvester herc - Vandaag om 12:17
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 09:35Als ik  zo het Britse ontwerp zie. Dan zie ik uit de slibway landingsvaartuigen komen en een helicopter dek met 2 hangaren.


Maar in de technische brieving over de capaciteit van de ATS plus het tonen van het concept aan leden van de defensiecommissie kwam dit Type hier boven niet ter sprake er wordt ruim baan gemaakt voor de toekomstige UAV's en ongeveer 200 mariniers en ladingsots voor NH90 en Chinooks!