Defensiebegrotingen en -problematiek, niet NL

Gestart door Lex, 10/07/2006 | 21:54 uur

Elzenga

Lex citeerde er al eerder uit betreffende de aanschaf van NH-90s voor de SAS...stond meer info in over de te verwachtte forse bezuinigingen op de Britse defensie.

...and axe hangs over 15,000 frontline troops

By CHRISTOPHER LEAKE

Defence chiefs are planning to axe up to 15,000 soldiers in a major review of military spending.

Defence Secretary Dr Liam Fox last week warned that tough choices had to be made in the Strategic Defence and Security Review, which takes place every five years.

Senior sources have told this newspaper that the cuts envisaged would mean a 15 per cent reduction in the size of the British Army, with the loss of at least four of the current 36 infantry battalions.

The defence insiders say other measures being considered in the review – due to be published in August – include:

    * Halving an order for US-made Joint Strike Fighter aircraft from 140 to 70 because of delays and cost increases.
    * Further cuts to Harrier and Tornado jet squadrons and the closure of several air bases.
    * The retirement and mothballing of more nuclear submarines.
    * The sale of acres of real estate at the Plymouth, Portsmouth and Rosyth dockyards for development of homes, shops and offices.
    * Extending the life of Trident, Britain's nuclear deterrent, because a replacement is regarded as too expensive.
    * A cull of Ministry of Defence civil servants including senior mandarins on six-figure salaries and huge bonuses.
    * Dozens of colonels, brigadiers and other middle-ranking officers being sent into early retirement.
    * A sell-off of defunct tanks and armoured vehicles no longer suitable for battles in Afghanistan.

Colonel Richard Kemp, former commander of British forces in Afghanistan, said: 'The Army has suffered from many years of under-resourcing, yet it has borne the overwhelming brunt of the fighting in every major conflict since World War Two. It must now have priority on resource decisions.

'I am very concerned to see infantry battalions considered for cuts – we don't have enough foot soldiers now and if anything we will need even more in the future.

'It is right to remove the glut of senior officers in all three services, and there must be substantial savings to be made by closing or merging several of the military headquarters that have been built up, some of which are unnecessary, inefficient and duplicate effort.'

However, one piece of good news expected in the review is that the SAS is to get ten new helicopters worth £100 million.

The order for the twin-engined European-built NH90s will boost operations in Afghanistan, where commanders have long demanded more capability to airlift troops.

But the Special Forces would have preferred the more expensive US-built Black Hawks, which are seen as tougher and more reliable.

Under the review, the Parachute Regiment and the Royal Marines will be asked to share back-up units such as artillery, medics and engineers. But senior officers at the sharp end of battle group brigades say that to dismantle any aspect of these two elite formations would undermine their fighting ability.

An MoD spokesman said: 'The Defence Secretary has made clear that tough decisions will need to be made but the complex process of a Strategic Defence and Security Review is in its early stages and speculation about its outcome is entirely unfounded.'

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1286199/David-Cameron-told-Heres-37bn-cuts-started.html#ixzz0qqQfZQfq

Elzenga

#306
Citaat van: Mourning op 14/06/2010 | 09:24 uur
Je kan zeggen wat je wil, maar Kamp maakte in ieder geval wel keuzes destijds en zorgde dat er naast bezuinigingen ook geinvesteerd werd en daar een idee achter zat.
Welk idee? Maar je hebt gelijk dat de VVD 1 van de partijen is die het minst zal willen bezuinigen op defensie. Alleen heeft juist de vorige keer laten zien dat ook dit niet echt heilig is voor de VVD. Terwijl als er werkelijk een goed "idee achter zat" je het niet tot nauwelijks bezuinigen op defensie met overtuiging zou kunnen verdedigen. Behalve dan op kostbare en mijns inziens buitensporige en weinig effectieve missies zoals naar Uruzgan.

Mourning

En bij alle andere partijen staat er "BEZUINIGEN!!!". Gezien de enorme bezuinigingen die er gaan komen is het bijna ondenkbaar dat Defensie dan wel de dans zal ontspringen.

Maar de hoeveelheid waarmee er bezuinigd zal worden die zal absoluut lager zijn dan als bijv. de PvdA de grootste partij zou zijn geworden. Je weet wel de partij die de ene dag miljarden tekort kwam en de volgende dag dat had opgelost door nog maar eens een half miljard euro EXTRA aan bezuinigingen op Defensie in te boeken, terwijl er al een miljard aan bezuinigingen voor Defensie klaarstond.

GroenLinks, de SP en de PVV willen ook allen grootschalig kappen in Defensie. Met het defensiehoofdstuk van D'66 ben ik niet heel erg bekend, maar bij deze partij roepen ze wel heel hard en al heel lang dat OSW zo'n beetje "heilig" is. Als een partij dat roept weet je eigenlijk wel bijna zeker dat Defensie dat zeker niet is!

CDA wil ook op honderden miljoenen op Defensie bezuinigen.

Ik geloof dat het budget er bij de CU op zijn best niet op achteruit gaat, maar zou ook best eens kunnen dat zij ook willen bezuinigen.

Dan blijft zo'n beetje alleen de SGP over... met 2 zetels.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Laurens

In het verkiezingsprogramma van de VVD staat, 300 miljoen erbij en opwerken richting de 2% ...... "We'll be watching you mommy boy Rutte." 8)

Mourning

Beter dan welke andere partij denkbaar op dit moment in de Nederlandse politiek, behalve misschien de SGP, in ieder geval.
Je kan zeggen wat je wil, maar Kamp maakte in ieder geval wel keuzes destijds en zorgde dat er naast bezuinigingen ook geinvesteerd werd en daar een idee achter zat.

Defensie zal ook ditmaal zeer, zeer waarschijnlijk niet aan bezuinigingen ontkomen en daar zal een aantal hier al wel op aan het wachten zijn om vervolgens weer op de VVD te gaan lopen afgeven. Alsof het de enige partij is die een coalitie sluit en de schade voor Defensie niet veel groter zou zijn met andere partijen ipv de VVD in de regering.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

KapiteinRob


hudinie

Ik vrees dat de bezuinigingen in Europa worden aangegrepen om het ook hier weer te doen, de kaasschaaf of de botte bijl....een paar
fregatten hier weg, een onderzeeboot daar en ach die Patriots hebben we toch nooit nodig...weg ermee...infantarie ??...wat moet je daar
mee ? we komen toch nooit meer in oorlog....TANKS ??...hahaha...die lompe dingen passen niet eens in een C-130..dus weg ermee..nooit
zullen we die dingen ooit nodig hebben die gepantserde dinosaurussen.

Zo wordt er hier in Nederland gedacht over het leger mensen, althans bij een groot deel van de Pvda aanhang en de SP en groenlinks al helemaal maar waarsch ook bij de PVV. Alleen de VVD zal het beste met defensie voor hebben maar moet ook een regering vormen en zou
best wel eens water bij de wijn kunnen doen als het om bezuinigingen op defensie zal gaan.
Ik ben er niet helemaal gerust op....

andré herc

Nederland heeft de afgelopen jaren genoeg bezuinigd op Defensie ,dat terwijl de andere Zuid Europese landen gewoon doorgingen met flink te investeren in hun Defensie , nu het bijna te laat is gaan ze er flink op bezuinigen, dus ik zou zeggen laat nu de Nederlandse Defensie met rust wat betreft bezuinigen  :hrmph:
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Elzenga

Citaat van: mikemans op 10/06/2010 | 20:22 uur
Samenwerking wordt gezien als bezuinigingsmaatregel. Het totale bedrag dat binnen Europa aan veiligheid wordt uitgegeven zakt als een baksteen, in het verlengde daarvan wordt de macht van Europa afgebroken. Samenwerking als concept is goed maar als het tot algehele capaciteitsvermindering leidt, en dat doet het, dan is het slecht.

De hyena's staan reeds te wachten om het verzwakte hertje op te eten.
De macht en het doorzettingsvermogen van een land of economische unie als de EU wordt door wel wat meer bepaald dan alleen haar militaire middelen. De vraag is daarbij steeds waar je in investeert en wat wijs is gezien de internationale ontwikkelingen. In vind dat de EU het in dat opzicht nog niet zo slecht doet. Maar het moet beter, veel beter nog. Want de veranderingen internationaal gaan snel nu.

Het motief voor samenwerking moet inderdaad niet alleen bezuinigen zijn. Al vind ik dat zelfs nog niet zo erg. Want het doel heiligt soms de middelen. Uiteindelijk zullen we profiteren van die samenwerking, versterkt dat de EU en zal het ook bruikbaar zijn als de internationale situatie een versterking van de militaire middelen nodig maakt (in de ogen van betrokken politici dan). 

mikemans

Samenwerking wordt gezien als bezuinigingsmaatregel. Het totale bedrag dat binnen Europa aan veiligheid wordt uitgegeven zakt als een baksteen, in het verlengde daarvan wordt de macht van Europa afgebroken. Samenwerking als concept is goed maar als het tot algehele capaciteitsvermindering leidt, en dat doet het, dan is het slecht.

De hyena's staan reeds te wachten om het verzwakte hertje op te eten.

Elzenga

#297
Voordeel van deze crisis en maatregelen/bezuinigingen zou wel kunnen zijn dat we als EU-lidstaten meer gaan samenwerken op gebied van defensie en veiligheidsbeleid. Men moet haast wel. Alleen moet dan wel de oude reflex overboord om steeds naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te kijken voor oplossingen en bescherming. Het is dat er volgens mij een groot strategisch voordeel nog is voor de VS om die (verdeel-en-heers) rol te spelen (via de NAVO) maar anders zouden ze gek zijn dat te (blijven) doen. Als dat voordeel is uitgespeeld zullen ze, terecht vind ik, zich steeds meer van Europa gaan afwenden. Of wat daar dan nog van over is....

mikemans

Hmmm, verschuiving van economische macht (al een feit), schaarste van grondstoffen en nog belangrijker water. Lijkt er op dat het westerse rijk ten onder gaat. Laten we vlug allemaal ons leger afschaffen!

Raar toch he zo'n crisis met dit soort gevolgen, je zou bijna denken dat er iemand met een plan achter zit........

Elzenga

#295
Citaat van: Washington Post op 09/06/2010 | 17:20 uur
In the United States, however, the Obama administration has declared defense and national security programs off-limits to the budget ax.
Tja...makkelijk praten als je gewoon doorgaat om vooral op krediet te draaien en de schuldenlast je een zorg zal zijn. Dan kan ik ook een groot leger op de been houden dat dure (aanvals)oorlogen elders uitvecht...In Amerika schuiven ze de problemen blijkbaar wel gewoon door naar de volgende generatie... (wat zijn de Eurosceptici stil bij dit stuitende nieuws trouwens..oeps..is natuurlijk geen EU!!)

Schuld VS groeit jaarlijks met duizend miljard
Van onze verslaggever op 08 juni '10, 22:12, bijgewerkt 09 juni '10, 09:39
Geld (ANP)

AMSTERDAM - De staatsschuld van de Verenigde Staten zal in 2012 zijn opgelopen tot meer dan 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dit blijkt uit berekeningen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De Amerikaanse staatsschuld heeft deze week de grens van 13 biljoen dollar (13.000.000.000.000) bereikt en stijgt elk jaar met duizend miljard.

Volgens Bill Gross van vermogensbeheerder Pimco zullen ook de VS rekening moeten houden met hogere rentes om de schuld te financieren. De groei van de Amerikaanse economie zal niet meer de 3,2 procent per jaar halen die het de afgelopen vijftig jaar gemiddeld noteerde. Gross spreekt van de 'schuld supercyclus'. 'Het is een situatie waarbij de VS de rente moeten verhogen zonder dat de groei aantrekt. Als die lijnen elkaar kruisen, zal het land in een vicieuze cirkel terecht kunnen komen.'
Triple A-rating

Nu nog hebben de VS een zogenoemde triple A-rating, de hoogste graad van kredietwaardigheid. Maar niet wordt uitgesloten dat landen als China, die het overgrote deel van de staatsschuld opkopen, voorzichtiger zullen worden met de aankoop van Amerikaanse staatsobligaties. Als dat gebeurt, dan kan dat enorme gevolgen hebben voor de koers van de dollar. De Amerikaanse munt is de afgelopen maanden juist nog sterk in waarde gestegen omdat beleggers zich vooral concentreren op de problemen in de eurozone en de dollar nog als veilige vluchthaven zien.

Lex

NATO allies poised to slash military budgets

Looming cuts across Europe 'might jeopardize our security in the future'

LONDON - European allies are bracing for their deepest cuts in military spending since the end of the Cold War, fueling concerns in Washington that an already wide gap in military power between the United States and the rest of NATO will grow.

On Monday, the German government said it is looking to reduce its 250,000-member military by at least 40,000 troops; the defense minister has suggested that a whopping cutback of 100,000 might be necessary.

Meanwhile, analysts project that Britain may have to cut its defense budget by 10 to 15 percent over the next six years as it grapples with what Prime Minister David Cameron has called "a staggering amount of debt."

France and Italy are also contemplating manpower reductions.

Defense Secretary Robert M. Gates, on a trip to London and Brussels this week, is pressing allies to hold the line as Pentagon officials fret they could be stuck with an even bigger share of the burden of the war in Afghanistan or future NATO missions.

On Tuesday, Gates said he was urging European leaders to avoid wholesale cuts to their active-duty forces and instead try to reduce overhead and other less essential programs.

"I think we all are having to take a hard look in a way that we haven't financially for the last couple years," he said after meeting with Britain's defense secretary, Liam Fox.

Europe's fiscal troubles have worsened considerably since February, when Gates warned that NATO was confronting a "crisis" because U.S. allies had spent too little on defense over the past decade and were too averse to using military force.

Other NATO leaders, who are expected to gather in Brussels for meetings Thursday and Friday, warned that the long-term consequences could be dire if European lawmakers, in search of a quick budget fix, squeeze their militaries too much.

"We have to take care not to cut too much or in the wrong way, that we might jeopardize our security in the future," NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen said Monday in Brussels. "After all, economic prosperity depends on security, too."

For many European governments trying to recover from the global financial crisis, their armed forces are prime candidates for the chopping block.

In the United States, however, the Obama administration has declared defense and national security programs off-limits to the budget ax.

Gates has warned U.S. military officials to prepare to tighten their belts, as well, after nine years of soaring defense budgets. But the Pentagon is expected to confront only a slowdown in spending, to slightly above the annual rate of inflation.

'A train wreck in the economy'
In contrast, some NATO allies confront actual cuts that could substantially diminish their military power.
"We know that we've got financial constraints," Fox said Tuesday in a joint news conference with Gates. "We've inherited a train wreck in the economy."

Gen. David Richards, the chief of the British army, acknowledged Tuesday that some major military programs are in trouble.

"The most important long-term strategic factor in our security is economic prosperity," he said at a security conference. "If that is so, must we in defense accept that not all our cherished programs will survive?"

Malcolm Chalmers, an analyst at the Royal United Services Institute, a think tank aligned with the Defense Ministry, said "optimistic" projections suggested that Britain could be forced to cut its active-duty forces by 20 percent over the next decade. The British military could see its total number of aircraft reduced by a quarter, and the navy could have its fleet cut by a similar amount.

"The size of the total reduction is likely to be quite considerable," he said. "The fiscal pressures in Europe, not least in the U.K., are pretty inexorable."

The Washington Post
updated 5:05 a.m. ET June 9, 2010

Harald

Tja. misschien gaan ze dan ook wel bezuinigen op de net gemodificeerde orion's
(als Nederlands voorbeeld hoe je kunt bezuinigen)