Kamp: Bewijs wapens oorlog Irak deugt niet

Gestart door ronjhe, 08/09/2007 | 15:50 uur

Ros

#3
Een dictatoriaal regime en het vermoorden van burgers is nog nooit een reden geweest om een land binnen te vallen. Als dat zo was of is dan hadden wij handenvol werk om wereldwijd in te grijpen om de bevolking te bevrijden van de juk van de onderdrukkers. Ik geloof ook dat Kamp bang is voor de publicatie van de werkelijke redenen voor de inval en bezetting. Er zouden wel eens wat onsmakelijke deals boven tafel kunnen komen die niets met de opgevoerde redenen voor de oorlog te maken hebben. Een redelijk aandeel in de Iraakse olieproductie was zo maar mogelijk geweest ?.

Aan de andere kant denk ik dat Kamp, met de wetenschap van nu, spijt heeft als haren op zijn hoofd dat de inval ooit heeft plaats gevonden, en in het bijzonder dat Nederland betrokken is geweest. Of niet..........want dezelfde blunder maken wij ook weer in Afghanistan.

De verklaringen van Hans Blix en de poppenkast die door Colin Powell voor de VN is opgevoerd was bewijs genoeg dat de aanwezigheid van WMD's nooit de reden kon zijn voor de inval.

Citaat van: ronjhe op 08/09/2007 | 17:38 uur
Toch 1 grote beschamende vertoning. En dan wij maar gek opkijken dat jonge hoog opgeleidde moslims radicaliseren en ons op deze hypocritie wijzen....

Als het maar bij wijzen blijft...........

HermanB

Achteraf kun je gewoon stellen dat die acute dreiging van massavernietigingswapens niet aanwezig was maar hij heeft wel gelijk dat Saddam Hoessein inspecties en resoluties aan z'n laars lapte. Ingrijpen was imo alleen al terecht vanwege het misdadige regime en de massa moorden met chemische wapens.

ronjhe

door Ron Korver
ZUTPHEN - De 'bewijzen' voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak deugden niet. Dit stelt oud-defensieminister Henk Kamp in een interview.

De liberaal staat overigens nog vierkant achter de inval en de politieke steun van ons land hiervoor. "Saddam Hoessein lapte de ene na de andere resolutie van de VN Veiligheidsraad aan zijn laars en werkte niet mee aan wapeninspecties. Dat was de reden voor onze steun. Ondanks dat Kamp met de kennis van nu kritiek heeft op de Amerikaanse bewijsvoering, ziet hij helemaal niets in een onderzoek naar de besluitvorming in Nederland. " Ik zie de noodzaak niet en bovendien wordt er dan gegraven in MIVD-dossiers waarin ook informatie zit die ons in vertrouwen door bondgenoten is toegespeeld. Als die informatie op straat komt te liggen krijgen we nooit meer wat."
http://www.telegraaf.nl/binnenland/70430951/Kamp:_Bewijs_wapens_oorlog_Irak_deugt_niet.html?p=24,1