'Al-Qaeda roept op tot aanval op Westen'

Gestart door HvV, 02/04/2004 | 21:59 uur

Ton de Zwart

#10
Citaat van: HvV op 04/04/2004 | 09:55 uur
Over welke doortastende besluiten hebben we het hier??
Over het uitroepen van de noodtoestand zodra het aannemelijk wordt dat ons land doelwit is van El Quaida.  De AIVD zal daar goed onderbouwde inlichtingen voor moeten kunnen geven.  Zodra de noodtoestand uitgeroepen wordt kan de regering allerlei maatregelen nemen die noodzakelijk zijn voor de staatsveiligheid te waarborgen, maar die in normale toestand door de wet geblokkererd worden.  b.v. het interneren van lieden die verdacht worden van het plannen van een aanslag, zonder verdere procesvoering of het noodzakelijk voorhanden hebben van direct bewijs. Fouilleringen, huiszoekingen en preventieve hechtenis incl.....

HvV

Citaat van: Ton de Zwart op 03/04/2004 | 23:30 uur

Maar desalniettemin zal er doortastende besluiten moeten worden genomen al de tijd daar is, en liever nog vóór die tijd.....

Over welke doortastende besluiten hebben we het hier??

Obelix

Het indammen van de verworven vrijheden (privacy) ter verhoging van de algemene veiligheid is in de huidige maatschappij een utopie. Slechts eensgezindheid kan leiden tot een gezamelijke inzet om een bepaald doel te bereiken. Die vereiste eensgezindheid zal slechts bereikt worden ten koste van veel slachtoffers.


Ton de Zwart

IDD het tijdelijk en beperkt beknotten van de democratische rechten is spelen met vuur. Daar zal heel zorgvuldig mee moeten worden omgegaan in voorkomend geval.  De weg naar dictatuur is geplaveid met tijdelijke en beperkte maatregelen.  Maar desalniettemin zal er doortastende besluiten moeten worden genomen al de tijd daar is, en liever nog vóór die tijd.....

Mourning

Citaat--------------------------------------------------------------------------------
Quote : Mourning op vandaag om 02:15:32pm
Verder we zijn een westerse democratie en veel mensen moeten hun mening kunnen geven,

Quote : Ton de Zwart vandaag om 10:34:36pm
Het feit dat wij een democratisch bestel hebben kon zich wel eens tegen ons keren Mourning! Op een bepaald moment zullen we de democratische verworvenheden gedeeltelijk en tijdelijk op sterk water dienen te zetten in het belang van het voorbestaan van onze maatschappij.  Terreur is nietsontziend, dat hebben we de afgelopen tijd gezien.  Dit eist onortodoxe maatregelen en de vrijheid van meningsuiting is dan maar even minder belangrijk dan onze nationale veiligheid

Ben ik helemaal eens daarom schreef ik ook:

CitaatVerder we zijn een westerse democratie en veel mensen moeten hun mening kunnen geven, maar mensen die zulk soort terreur bewegingen (door sommigen als "apocalyptische terreur"omschreven) in wat voor soort dan ook steunen, vocaal, materieel, met info, financieel of hoe dan ook aanpakken, zij vormen een directe bedreiging voor onze maatschappij en alles waar zij voor staat.
"

Idd in sommige uiterste extreme situaties moeten bepaalde vrijheden en rechten TIJDELIJK beperkt kunnen worden om slagvaardig op te kunnen treden. Hetzelfde geld wat mij betreft voor een bepaalt soort uitzendingen naar crisis gebieden waar de uiterste spoed is geboden, in dergelijke situaties moet de regering in UITERST BEPERKTE omstandigheden kunnen besluiten om direct troepen te sturen. in te zetten. Soms duurt het parlementaire prces te lang om daadkrachtig en/of effectief op te kunnen treden. Ik vindhet wel een mooie vergelijking met hoe we in bepaalde situaties ook met het terrorisme moeten omgaan. MAAR in zeer beperkte mate ANDERS krijgen we binnen de kortste keren een boomerang naar ons hoofd van de linkervleugel in onze samenleving, bovendien vind ik het zelf ook niet zo'n lekker idee om onvaarwaardelijk een dergelijke macht in een institutie te leggen, maar zoals al aangegeven soms noodzaakt een bijzonder extreme situatie naar onorthodoxe reakties en middelen. Mensen moeten goed weten dat er boven het individueel belang er ook nog een ander belang geld.

Regards,

Mourning ;)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ton de Zwart

Citaat van: Mourning op 03/04/2004 | 14:15 uur
Verder we zijn een westerse democratie en veel mensen moeten hun mening kunnen geven,

Het feit dat wij een democratisch bestel hebben kon zich wel eens tegen ons keren Mourning! Op een bepaald moment zullen we de democratische verworvenheden gedeeltelijk en tijdelijk op sterk water dienen te zetten in het belang van het voorbestaan van onze maatschappij.  Terreur is nietsontziend, dat hebben we de afgelopen tijd gezien.  Dit eist onortodoxe maatregelen en de vrijheid van meningsuiting is dan maar even minder belangrijk dan onze nationale veiligheid.  Op een bepaald moment zou onze regering niet moeten aarzelen om de noodtoestand af te kondigen.  En inderdaad, je hebt gelijk met de bevoegdhedenverruiming (en budged) voor de AIVD.  Dat kon wel eens van crusiaal belang zijn.  Zij zullen uiteindelijk toch de regering moeten inlichten waarop besluiten zullen moeten worden gebaseerd......

Mourning

Ik ben het over het algemeen met je eens, Ton. Ik vrees echter dat het voorkomen van zulk soort zieke acties als die van Al-Quaia zeer moeilijk is. Het zou verstandig zijn als de inlichtingendiensten van west Europa, Rusland, de VS, Australie meer info met elkaar zouden uitwisselen en minder afhankelijk zouden worden van inlichtingendiensten uit landen die geinfiltreerd kunnen zijn door moslim fundi's wel of niet geassocieerd met Al-Quaida (bijv. Egypte of Pakistan).

DUS VEEL MEER investeren in de AIVD en meer investeren in rampenplannen, verder inventariseren van mogelijke doelwitten en trainen in zulk soort operaties. Verder we zijn een westerse democratie en veel mensen moeten hun mening kunnen geven, maar mensen die zulk soort terreur bewegingen (door sommigen als "apocalyptische terreur"omschreven) in wat voor soort dan ook steunen, vocaal, materieel, met info, financieel of hoe dan ook aanpakken, zij vormen een directe bedreiging voor onze maatschappij en alles waar zij voor staat.

Mbt Afghanistan hadden de VS wat mij betreft MEER dan het volste recht om in te grijpen.

Regards,

Mourning ;)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

HvV

za 3 apr 2004, 00:39  
Italiaanse politie arresteert 161 moslims
AMSTERDAM - De Italiaanse politie heeft vrijdag in wat door minister van binnenlandse zaken Giuseppe Pisanu een "preventieve actie" werd genoemd 161 moslims opgepakt.

De politie onderzoekt of de arrestanten, onder wie een groot aantal Marokkanen, zich legaal in het land bevinden en of er aanwijzingen zijn dat ze banden hebben met terreurorganisaties. Volgens Pisanu is daar geen bewijs voor gevonden. Desondanks zullen vijftien van de arrestanten worden uitgezet omdat ze zich illegaal in het land bevinden.

De Italiaanse politie heeft de afgelopen maanden een groot aantal acties uitgevoerd tegen mogelijke terreurorganisaties, vooral in het noorden van het land. In Milaan is enkele jaren terug een cel van Al-Qaida opgerold.


© 1996-2004 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.

Ton de Zwart

Daar zou een denktank zich eens over moeten buigen, als daar tijd voor zou zijn.  Hoewel Arabieren virtuozen zijn in het gebruik van brallende en grootsprekende taal en je hun uitspraken vaak met een of meer korreltjes zout moet nemen, is in dit geval echter een snelle actie noodzakelijk, om onze maatschappij te behoeden voor dit ernstige gevaar. 9/11 en Madrid hebben bewezen dat ze inderdaad in staat zijn tot onvoorstelbare terreurdaden.
Afgezien van het feit dat de Amerikanen voor een groot deel schuldig zijn aan deze toestand door hun onwettige oorlogen in Afganistan en Iraq, dienen wij nu als westerlijke landen de handen in een te slaan en gezamenlijk adequate maatregelen te nemen. Het gaat nu om de beschaving tegen de islam, en het kan een kwestie zijn van overleven.
Terreur dien je met contraterreur te bestrijden en dat dient hard en efficiënt te zijn.  De tijd van softe, geitenwollensokkenpraatjes is voorbij, het gaat nu om de echte zaken, zoals het voortbestaan van het Christendom en de Westerse samenleving.
Beginnen met iedereen die ook maar enigszins verdacht wordt van duistere praktijken t.b.v. de Islamitische wereld radicaal het land uit te zetten, zelfs al hebben ze slechts de schijn daarvan getoond.  Zelfs lieden die ook maar enigszins steun lijken te geven aan terroristische groeperingen, al is het maar juichen als er een schanddaad door El Quaida verricht is, zoals in Gouda, er uit, onmiddellijk zonder aarzeling.   Demonstraties ten gunste van El Quaida verbieden.
Er zijn nog een reeks andere keiharde maatregelen te bedenken, maar daarvoor moet eerst de noodtoestand uitgeroepen worden, en zover zijn we nog niet.  Maar er moet wel een draaiboek gemaakt worden dat gereed ligt.    Doe je dit niet, omdat we zo democratisch zijn en zo netjes en zo links, dan kun je het een en ander verwachten, vroeg of laat en dan is het te laat.......

HvV

vr 2 apr 2004, 19:41  
'Al-Qaeda roept op tot aanval op Westen'
MAINZ/ROME - Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft zijn aanhangers opgeroepen doelen in westerse landen aan te vallen. In een strategisch document dat in handen is gevallen van de Duitse tv-zender ZDF, schrijft het extremistische islamitische netwerk "alle geografische grenzen te negeren" en " de landen van godslasteraars te veranderen in oorlogszones".

Volgens ZDF hebben Amerikaanse en Duitse inlichtingendiensten het document, getiteld Doelen in steden, omschreven als authentiek en afkomstig van al-Qaeda. Het zou een vervolg zijn op een eerder al-Qaeda-document dat vorig jaar repte over aanvallen in landen als Polen en Spanje.

In de vijftig pagina's tellende verklaring beschrijft de organisatie een nieuwe "militaire diplomatie, geschreven met bloed en gedoceerd met lichaamsdelen". In het document staat een ranglijst van doelen, die wordt aangevoerd door joden, gevolgd door christenen. Bij deze categorie staan Amerikanen bovenaan, gevolgd door Britten, Spanjaarden, Australiërs en andere nationaliteiten.

Andere gesuggereerde doelen zijn zakenlieden, diplomaten, politici, intellectuelen, wetenschappers, rabbijnen, missionarissen en toeristen.

Het document refereert aan de aanslagen in Madrid van 11 maart, waardoor 191 personen omkwamen. "De gehele Europese economie heeft geleden als gevolg van de gezegende aanvallen in Madrid", aldus de vertaling van de ZDF.

Ook in Italië is een verklaring opgedoken die van al-Qaeda zou zijn, meldde het Italiaanse weekblad Panorama vrijdag. Daarin dreigt de terreurorganisatie op een videoband Rome te vernietigen.

"De man die Rome wil vernietigen, grijpt al naar zijn zwaard. Rome wordt niet veroverd door woorden maar door macht en wapens", citeert het rechtse blad de band. De dreigementen op de video zouden afkomstig zijn van sjeik Abu Qatadah al Falastini, een Jordaniër die wordt beschuldigd van banden met al-Qaeda en die sinds 2002 in een Britse cel zit.

De Italiaanse autoriteiten hebben na de aanslagen in Madrid de alarmfase verhoogd. Volgens lokale media zijn met het naderende paasfeest ook de veiligheidsmaatregelen in het Vaticaan aangescherpt. Op de videoband maakte Qatadah religieuze opmerkingen die er op kunnen duiden dat ook de zetel van de rooms-katholieke kerk een potentieel doel is.


© 1996-2004 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.

De vraag is, wat gaan we hier tegen doen??