"Sick" Greek air force pilots miss work in pay protest

Gestart door VandeWiel, 26/04/2010 | 23:42 uur

andré herc

#10
Griekenland voorbode van meer euro-ellende

FEL DUITS DEBAT OVER HULPPAKKET

Van onze verslaggevers


      AMSTERDAM – Griekenland is niet het enige euroland dat met de pet rond moet. Binnen twee tot drie jaar volgen Ierland, Spanje en Portugal, zo voorspelt voormalig IMF-econoom Kenneth Rogoff, nu hoogleraar aan de universiteit van Harvard. Volgens de Italiaanse minister Frattini (Buitenlandse Zaken), zetten de strenge Duitse voorwaarden voor het toekennen van noodleningen aan Griekenland het voortbestaan van de hele eurozone onder druk. ,,Als de euro zijn glans verliest, treft ons dat allemaal."

de telegraaf  27-4-2010

Ach ja we zijn er nog lang niet, nog even wachten dan hebben die landen ook geen geld genoeg meer om hun Defensie in stand te houden zoals die nu is, met het gevolg dat de NAVO steeds meer verzwakt . :hrmph:
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

VandeWiel

Citaat van: Kapitein Rob op 27/04/2010 | 14:59 uur
Alsof wij in Nederland het allemaal zo goed weten en doen.......

Ja.

Vergeleken met de Grieken is ons begrotingstekort de helft, de staatsschuld de helft, gaan we niet met 53 met pensioen en werken we (de meesten toch) minstens 40 uur.

Verder zijn er schattingen dat 30% van de Griekse economie in het zwart is en heeft het land (met behulp van Amerikaanse banken) keihard gelogen over haar schulden om toegelaten te worden tot de EMU/Euro. Dan wordt het in Noord Europa (Scand, DE, NL) op heel veel vlakken helemaal nog niet zo gek gedaan.

Verder ga ik graag naar Griekenland  ;D

KapiteinRob

Alsof wij in Nederland het allemaal zo goed weten en doen.......

Northern_Darkness

De staatskas mist jaarlijks 20 miljard door corruptie en grootschalige belastingontduiking. Het is dus in wezen een probleem wat helemaal niet hoeft te bestaan, maar de Grieken hebben het zelf zo gemaakt...

Enforcer

Het probleem van Griekenland speelt al decenia. Er is daar gewoon geen cultuur die de tering naar de nering wil zetten. Daarom blijven ze daar met dezelfde problemen zitten. Door de onwijze grote blunder van de EU heeft men besloten om Griekenland onderdeel te maken van het monetaire EU systeem. Dat was in feite niets anders als het plaatsen van een tijdbom, waarbij je niet weet wanneer de tijd afloopt, maar wel zeker weet dat het zou gebeuren. Feitelijk zou het niet meer als terecht zijn als er een soort EU parlementair onderzoek zou komen om de gang van zaken onder de loupe te nemen. Misschien leren ze dan nog eens van hun enorme fouten en houden ze op met hun grootheidswaanzin en expansiedrift ten koste van de belastingebetalers.

Die Grieken gaan nu staken omdat ze er zelf een enorme rotzooi van gemaakt hebben en wij kunnen ze gaan financieren. Think again!  :dead:

A.J.

Citaat van: Kapitein Rob op 27/04/2010 | 02:47 uur

Als dat het "uitzendings verwerkingscarroussel" betreft, kan ik er niet mee zitten dat het niet doorgaat.

Nee, de taak die wij daar oa hebben heeft niets te maken met uitzendingen.

KapiteinRob

Citaat van: A.J. op 27/04/2010 | 00:15 uur
Ik (wij) zouden binnenkort weer naar Kreta gaan als evaluator, het gaat alleen niet door, het geld is op.... (overigens niet alleen bij de Grieken) :neutral:

Als dat het "uitzendings verwerkingscarroussel" betreft, kan ik er niet mee zitten dat het niet doorgaat.

A.J.

Ik (wij) zouden binnenkort weer naar Kreta gaan als evaluator, het gaat alleen niet door, het geld is op.... (overigens niet alleen bij de Grieken) :neutral:

VandeWiel

Griekenland zit zwaar in de problemen en zou zonder hulp van de EU en het IMF afgelopen vrijdag vrijwel zeker failliet zijn gegaan omdat niemand ze nog geld wil lenen tegen enigszins normale rentes.

Alleen, niemand wil inleveren en dus gaat het land op zijn gat inclusief de luchtmacht. Gezien de omvang van hun leger zou daar best nog wel flink het mes in kunnen... (ze hebben alleen al ergens tussen de 500-600 leopards)

zie:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Hellenic_Army
http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Air_Force

VandeWiel

Hundreds of Greek air force pilots said they were too ill to fly on Monday in what the Defence Ministry said was an organised protest against pay cuts aimed at reducing Greece's huge budget deficit.

Hundreds of training flights, all of those scheduled, were expected to be cancelled on Monday, said a defence ministry official who declined to be named. Regular military flights were operating normally.

"They are using various excuses in a protest over new tax measures which affect them," the official said. "They say they don't feel well physically or that their morale is too weak."

Greek Air Force officials and the pilots' union were not available for comment.

Greece has asked for international aid and plans to cut its budget deficit by about 9 billion euros ($12 billion) this year to avoid spiralling deeper into economic crisis.

The measures, including public pay cuts, a pension freeze and tax hikes, have stripped hundreds of euros a month off pilots' income. Army pilots cannot strike but by law they do not have to fly if they call in sick.

"It is very discouraging to be sending Greek people the message that Greek pilots fly their country's skies not out of a sense of duty but for financial reasons," said Defence Minister Evangelos Venizelos in a statement.

Bron: Reuters

http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=57656