Auteur Topic: "Onderscheidingen" voor Sgt Van Gelder en Gen-Maj Schouenberg  (gelezen 2004 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KapiteinRob

  • Gast
"Onderscheidingen" voor Sgt Van Gelder en Gen-Maj Schouenberg
« Reactie #5 Gepost op: 23/11/2007 | 16:00 uur »
BREAKING DEFENSIENIEUWS

Na ‘Lord of the Rings’ is landmachtsergeant Yuri van Gelder nu ook Ridder van de Ringen. De turner en plaatsvervangend commandant CDC generaal-majoor Huub Schouenberg zijn vanmorgen benoemd tot Ridder in de CISM Order of Merit.

Dat gebeurde tijdens de openingsceremonie van de zestiende Europese vergadering van het internationale sportcomité, die in Noordwijkerhout wordt gehouden. De versierselen werden opgespeld door de vice-president (Europa) van het Conseil International du Sport Militaire, de Zweedse kapitein-ter-zee Bengt Nylander. Hij roemde generaal Schouenberg om zijn inzet als chef de mission tijdens de militaire wereldspelen, vorige maand in India. Van Gelder is volgens CISM een groot ambassadeur van de militaire sport.

In conferentiecentrum De Leeuwenhorst zijn vandaag en morgen 34 van de 37 bij CISM aangesloten Europese landen in vergadering bijeen. Er wordt onder meer gesproken over het houden van regionale militaire kampioenschappen en de inzet van sport als instrument om vrede te bewerkstelligen in landen als Afghanistan en Soedan.

Bron: mindef-site dd. 231107

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 4 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.