[nieuws] Donner en Leijnse wijzen CDA aan als schuldige 12-04-2003

Gestart door -Peter-, 12/04/2003 | 10:10 uur

-Peter-


Informateurs Donner en Leijnse leggen de schuld voor het stuklopen van de formatieonderhandelingen bij het CDA. Daarmee scharen zij zich aan de kant van PvdA-leider Wouter Bos. Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad op zaterdag uit de tekst van het nog geheime eindverslag. De informateurs zullen dat zaterdag aan koningin Beatrix overhandigen.


Het verslag beschrijft in ongeveer drie A4'tjes chronologisch de gebeurtenissen in de onderhandelingen sinds de verkiezingen van 22 januari. De laatste twee alinea's beschrijven de gang van zaken rond de breuk afgelopen donderdag. Daarin staat dat Donner en Leijnse geen heil zagen in het CDA-plan, en zelf de volgende dag met nieuw voorstel wilden komen. Daar zou het CDA niets van hebben willen weten. Deze lezing werd ook door de PvdA gegeven.

CDA-voorman Balkenende liet vrijdag weten 'het niet gepast' te vinden om op de inhoud van het verslag in te gaan. De brief wordt pas gepubliceerd nadat de informateurs bij de koningin zijn geweest. Balkenende zou het volgens CDA-bronnen niet eens zijn met Donner en Leijnse.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...