[nieuws] Khamenei: Iran aanvallen staat gelijk aan zelfmoord plegen 04-06-2003

Gestart door -Peter-, 04/06/2003 | 20:17 uur

Ton de Zwart

De senaat in de USA begint zich te roeren.  Evenals Blair zal ook Bush verantwoording worden gevraagd over de opgegeven reden een oorlog tegen Irak te beginnen. Het verhaal over massavernietigingswapens was al doorzichtig vóór de aanval begon, nu er niets gevonden is, ondanks verwoede pogingen en een aantal foute meldingen; nu is het onderdehand behoorlijk ongeloofwaardig geworden.
Bush gaat zijn handen vol hebben om de "af l*l machine op volle kracht te kunnen laten draaien, dus het lijkt voorlopig geen optie om een soortgelijke aanval op Iran te plegen.
Khamenei mag trouwens wel wat roepen over dictators, maar hij en zijn bulk mulah's mogen wel eens in de spiegel kijken, als deze voorwerpen tenminste in Iran niet verboden zijn, als zijnde "frivool" of zoiets....


-Peter-


Iedereen die Iran binnenvalt pleegt zelfmoord. De opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft dat woensdag verklaard in een redevoering voor tienduizenden gelovigen op de veertiende sterfdag van zijn voorganger ayatollah Ruhollah Khomeini.

Washington beschuldigt Iran ervan onderdak te bieden aan vooraanstaande leden van het terreurnetwerk Al-Qaida en in het geheim aan de ontwikkeling van kernwapens te werken. Al langer wordt gezegd dat Iran wel eens het volgende doelwit van een Amerikaanse aanval kan worden. De G8 maakte dinsdag nog eens duidelijk dat de wereld Iran als kernmogendheid niet zal tolereren.

De Amerikaanse dreigementen zijn niet nieuw, stelde Khamenei. Een militaire aanval tegen Iran - een geweldig land met jongeren die klaarstaan om hun land te verdedigen - zou voor de aanvaller neerkomen op zelfmoord.

Khamenei hekelde de Amerikaanse bezetting van het buurland Irak. Voormalig president Saddam Hussein was een dictator en u bent ook een dictator, riep hij in de richting van Washington, omdat u de Irakezen niet in staat stelt voor zichzelf te beslissen.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...