Auteur Topic: 'NAVO alleen uit eigenbelang in Afghanistan'  (gelezen 1995 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31261
'NAVO alleen uit eigenbelang in Afghanistan'
« Reactie #12 Gepost op: 16/07/2010 | 20:30 uur »
KABUL - De NAVO is alleen in Afghanistan uit eigenbelang. Dat vindt 55 procent van de door de internationale denktank ICOS ondervraagde mannen uit de provincies Kandahar en Helmand.

De NAVO zou alleen het land willen vernietigen of bezetten of zelfs de islam willen kapotmaken. Dat heeft de denktank vrijdag bekendgemaakt.

ICOS ondervroeg in totaal vijfhonderd mannen uit beide provincies. 70 procent van hen vindt dat de militaire operaties in hun regio slecht zijn voor de Afghaanse bevolking. Ook zei 61 procent van de respondenten dat meer Afghanen zich dit jaar hebben aangesloten bij de Taliban vergeleken met vorig jaar. Volgens driekwart van de respondenten is het verkeerd om met de buitenlandse troepen samen te werken.

Wel denkt een krappe meerderheid van 55 procent dat de buitenlandse troepen en de Afghaanse regering de oorlog uiteindelijk zullen winnen.

Telegraaf, vr 16 jul 2010, 20:21

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 11 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.