"Allochtone werkloze jongeren in Utrecht willen helemaal niet werken"

Gestart door Tanker, 15/11/2011 | 11:08 uur

Nikehercules

Citaat van: Ros op 15/11/2011 | 12:46 uur
Als er sprake is van een uitkering van de gemeente dan per direct mee stoppen. En geen gemeenschapsgeld stoppen in allerlei projecten, die hooguit een "coach" aan een leuk inkomen helpt.

Dit ben ik grotendeels met je eens, een project oke maar natuurlijk enkel voor de welwillende. En al helemaal geen gratis geld uitdelen.

Citaat van: Ros op 15/11/2011 | 12:46 uur
Laat de ouders maar opdraaien voor het gedrag van hun kroost, luie donders worden gemaakt en niet geboren.

Dit is lekker makkelijk lullen vanuit je vinex wijk, ga dat die alleenstaande moeder uit Kanaleneiland maar wijsmaken. Natuurlijk is opvoeding een belangrijke factor maar dat zijn de buurt, de school en bijv de persoon zelf ook. Je zult het in zekere mate ook gewoon moeten treffen met je kinderen en bijv de buurt waar in je woont.

Daarnaast zijn ''jongeren'' zeker niet per definitie minderjarigen, dus ouders laten opdraaien voor het gedrag van hun kroost gaat in veel gevallen simpelweg niet op.

Ace1

'Werk is werk, het maakt mij niets uit'

Enkele honderden Rotterdamse bijstandsgerechtigden zien het wel zitten om in de kassen van het Westland aan de slag te gaan. Ze bezoeken maandag een voorlichtingsbijeenkomst.

Het plan om Rotterdamse werklozen aan werk te helpen in de glastuinbouw kwam de Rotterdamse wethouder Marco Florijn op de nodige kritiek te staan, maar daar is maandagochtend weinig van te merken. De mensen die in de bus zijn gestapt hebben er wel zin in.

"Graag. Werk is werk, het maakt mij niets uit. Zolang ik maar bezig ben", zegt een vrouw die sinds vorig jaar in de bijstand zit.

Kans
Werkgevers in de glastuinbouw hebben na een oproep van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) toegezegd de bijstandsgerechtigden een kans te geven. Er zijn honderden vacatures, meldde het Werkplein Westland onlangs. Samen met twee uitzendbureaus gaat het Werkplein proberen de kandidaten te koppelen aan de werkgevers.

Het is de bedoeling dat in eerste instantie ongeveer 150 mensen op deze manier aan werk zullen komen. PvdA-wethouder Florijn hoopt dat aantal de komende maanden verder op te krikken.

Een video op onderstaande link

http://www.rijnmond.nl/nieuws/19-03-2012/werk-werk-het-maakt-mij-niets-uit-0

Ace1

Immigratie: werklozen kunnen werk Polen doen
Immigratie bereikte vorig jaar hoogtepunt, met ernstige problemen tot gevolg. Oplossing: laat Nederlandse werklozen aan het werk gaan

Door Wierd Duk

Ruim 150.000 immigranten kwamen in 2010 naar Nederland. De recordimmigratie is vooral het gevolg van het enorme aantal Oost-Europese arbeidsmigranten dat naar Nederland komt.


Inmiddels verblijven hier zo'n 200.000 Polen, Roemenen en Bulgaren. Die doen het werk dat Nederlandse werklozen te vies, te zwaar en te eentonig vinden.

Dronkenschap
In de grote steden neemt de overlast door Oost-Europeanen toe. Er is sprake van overbewoning, openbare dronkenschap en criminaliteit. Politici - van PvdA tot PVV - pleiten voor de repatriëring van lastige Oost-Europeanen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Sinds 1 maart 2007 hebben Oost-Europese EU-burgers, uitgezonderd Roemenen en Bulgaren, vrij toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Hun verblijfsrecht kan niet zomaar worden ingetrokken.

Het kabinet onderzoekt nu of Oost-Europeanen sneller ongewenst kunnen worden verklaard. Dit kan als iemand een serieuze bedreiging vormt voor de openbare orde. Maar is een Oost-Europeaan, die onder een brug slaapt of te veel drinkt, een bedreiging?

Uitzendbureaus
Een belangrijk deel van de problemen is een gevolg van de praktijken van (duizenden) malafide uitzendbureaus. Die verdienen schatten met de huisvesting van veel te veel Oost-Europeanen in veel te kleine huizen in de oude wijken.

VVD-minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil die illegale kantoortjes aanpakken. Bovendien wil hij bedrijven die samenwerken met malafide uitzendbureaus straffen met sluiting. Dit zijn goede maatregelen. Nog beter zou het zijn als Nederlandse werklozen het werk zouden aannemen dat de Oost-Europeanen nu verrichten. Dan is het met die massale immigratie uit Oost-Europa snel gedaan.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/288994/Immigratie-werklozen-kunnen-werk-Polen-doen.htm

Ace1

Werklozen in bussen naar kassen in Westland

Werklozen uit Rotterdam, Den Haag, Delft en de gemeente Westland gaan met speciale bussen langs de kassen in het Westlandse tuinbouwgebied om werk te zoeken.

Dat heeft de gemeente Westland donderdag bekendgemaakt.

Kansen in de tuinbouw
Hiermee reageert de gemeente op de oproep van VVD-minister Henk Kamp van Sociale Zaken om werklozen een kans te geven in de tuinbouw. Twee Westlandse uitzendbureaus zijn vervolgens een project begonnen waarbij werklozen de kans krijgen op werk in de glastuinbouw.

Het zou gaan om honderden vacatures.

Gemeentebestuurders
De werklozen stappen maandag 26 maart in de bussen na een voorlichtingsbijeenkomst voor werkzoekenden op maandag 19 maart . Het Werkplein Westland koppelt vervolgens samen met de uitzendbureaus de werklozen aan een vacature.

In de bussen zitten ook bestuurders uit de verschillende gemeenten die willen zien hoe de werklozen aan een baan worden geholpen. 'Ik ga mee omdat ik me verbonden voel met het project en samen met de werkzoekenden dit wil ervaren,' zegt de Rotterdamse PvdA-wethouder Marco Florijn van Sociale Zaken.

Korten op uitkering
Vanuit Rotterdam gaan zes bussen met 400 werkzoekenden richting het kassengebied voor de voorlichtingsbijeenkomst. Wie niet op de oproep reageert, heeft grote kans gekort te worden op zijn of haar uitkering.

Het is de bedoeling dat uit deze groep in eerste instantie 150 mensen aan het werk worden gezet. Florijn verwacht dat de komende maanden steeds meer mensen in het Westland aan het werk kunnen worden geholpen.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/333431/Werklozen-in-bussen-naar-kassen-in-Westland.htm

Poleme

'Ooohh mensuhh, doe mij nog maar een neut.  Ja, gezellig aan de borreltafel, niet tan?'
Wordt je werkloos in Nederland, pas na minimaal 6 maanden gaat het arbeidbureau / CWI pas echt met jou actief aan de slag d.m.v. sollicitatie cursus of re-integratie cursus.  Reintegratie cursussen hebben een slechte naam, want zeer weinig effectief.   Sollicitatie cursussen zijn wel zeer effectief.
Vaak gaat in die eerste 6 maanden echter veel mis met de sollicitaties, dus wordt het moreel van de werkzoekende er niet beter op.

Schrijf voor de grap 'aan de borreltafel voor mijn part' eens 100 sollicitaitie brieven, waarin je aangeeft dat je werkloos bent, al is het maar enkele maanden.   Resultaat:  100 afwijzingen.  Want je krijgt dan te maken met het vooroordeel, dat werklozen per definitie lui zijn en niet deugen of diplomatieker: je zit niet meer in je werkritme.  Ik heb weleens van een gemeentelijke baan-makelaar uit Rotterdam gehoord, dat blijkt dat mensen zelfs na een werkloze periode van 2 jaar dit werkritme binnen een week weer oppakken.
Veel Nederlanders hebben door hun calvinistische inslag moeite om zich zelf te verkopen tijdens een sollicitatie.  Dus hier valt nog een slag te winnen.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

IPA NG

Citaat van: Tanker op 20/03/2012 | 18:15 uur
Dan zeggen ze "pleurt op met je bus en je kassen", dat doen de Polen en Bulgaren maar...... :(

Prima, maar dan wel flink korten. We zijn hier immers geen communisten.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Tanker

Dan zeggen ze "pleurt op met je bus en je kassen", dat doen de Polen en Bulgaren maar...... :(

Ace1

Werklozen per bus naar Westlandse kassen

De gemeente Westland gaat samen met twee uitzendbureaus werklozen naar de kassen in het Westland brengen om daar een baan te vinden. Op 26 maart worden werklozen uit Rotterdam, Den Haag en Delft per bus naar de kassen gebracht. Zo moeten ze aan een baan in de glastuinbouw komen.

De gemeente Westland meldt op deze manier tegemoet te willen komen aan het plan van minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD), die wil dat werklozen in de tuinbouw gaan werken. "Westlandse werkgevers in de glastuinbouw vinden het vanuit maatschappelijk, financieel en economisch oogpunt onverantwoord om bijstandsgerechtigden aan de kant te laten staan", stelt de gemeente.

Plannen om werklozen in het Westland te laten werken bestaan al langer. De gemeente Rotterdam wil werkzoekenden die weigeren in de kassen te werken, korten op hun uitkering.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/werklozen-per-bus-naar-westlandse-kassen/IWIlco!wACX0snJUiZQaVrln03Q1w/

Tanker

Mentaliteit van "lik-mijn-reet", wat wil men dan ?

Niks doen, de halve dag in je nest liggen en dan 's-avonds rondhangen en mensen lastig vallen ?

ARM-WAP

Ik wil hier niets goedpraten, maar hoe zit het met de autochtone jongeren? Zijn die dan zoveel werklustiger? :)

Enkele maanden terug zag ik een documentaire op de BBC over de toegenomen werkloosheid in de UK.
Daarin werd ook de groep jongeren (16-24) NEETs (not in education, employment or training) bekeken en meerbepaald
18-21-jarigen.
Velen onder hen woonden nog thuis en haalden ook hun neus op voor de vacatures voor minimumloon-jobs.
En daar zeiden zo ook dat die "goed zijn voor de Polen, Tsjechen" enz zijn. Kwamen ze ook niet voor uit hun bed.
In Augustus waren er meer dan 2.57 M werklozen in de UK, waarvan 1 M 16-24-jarigen.
Citaat van: Ros op 15/11/2011 | 12:46 uur
Als er sprake is van een uitkering van de gemeente dan per direct mee stoppen. En geen gemeenschapsgeld stoppen in allerlei projecten, die hooguit een "coach" aan een leuk inkomen helpt.
Laat de ouders maar opdraaien voor het gedrag van hun kroost, luie donders worden gemaakt en niet geboren.
Volledig mee akkoord.

Ros

Als er sprake is van een uitkering van de gemeente dan per direct mee stoppen. En geen gemeenschapsgeld stoppen in allerlei projecten, die hooguit een "coach" aan een leuk inkomen helpt.

Laat de ouders maar opdraaien voor het gedrag van hun kroost, luie donders worden gemaakt en niet geboren.

michielnr

NR

Tanker

Wat een mentaliteit, de jeugd heeft de toekomst ?

Ik had vanmorgen ook geen zin om op te staan omdat die kleine de hel nacht heeft liggen spoken, er moet wel brood op de plank komen...... :mad:

Pas las ik nog een onderzoek waar uit blijkt dat werklozen niet ongelukkiger zijn dan werkenden......(soort excuus of zo ?)

Waar moet het heen met dit soort lieden....

KapiteinRob

Als je in dit topic een artikel plaatst, is het wel de bedoeling dat je ermee een discussie initieert. Het is dus niet de bedoeling dat dit een "nieuwstopic" wordt zonder verder een discussie te starten.

Rob
Forumbeheerder

Tanker

'Voor zo'n uurloon kom ik mijn bed niet uit'

Allochtone probleemjongeren zonder baan die zich laten overhalen aan de slag te gaan, willen binnen een paar dagen aan het werk zijn. Maar ze halen hun neus op voor ongeschoolde, laagbetaalde arbeid. En áls ze al een baan accepteren, komen ze vaak te laat. 'Alle vooroordelen bleken te kloppen.'

Dat zegt jongerenwerker Anton van Winsen vandaag in AD/UN. Samen met twee collega's is hij dit najaar aan de slag gegaan als arbeidscoach voor het Jongerenwerk Utrecht (JOU). Hij kreeg de opdracht het komende jaar vijftig notoire probleemjongeren aan een vaste baan te helpen. Hij kan putten uit een arsenaal van naar schatting duizend ongeschoolde allochtone werklozen. Veel van hen zitten in de criminaliteit of dreigen daarin te belanden.

Als voorbereiding hield hij een onderzoekje onder ouders, probleemjongeren, scholen en jongerenwerkers. Daarin verklaarde een werkloze jongere die een passende baan kreeg aangeboden: 'Voor zo'n uurloon kom ik mijn bed niet uit.'

Moeder
Een moeder van een onwillige werkloze vertelt: 'Ik heb alles geprobeerd, maar hij luistert niet. Moet ik hem dan uit huis zetten? Dan staat hij op straat en raakt hij verslaafd of wordt hij crimineel. Nu kan ik hem in de gaten houden.'

Jongeren die wel een baan krijgen en hun vrienden op straat ontmoeten, krijgen te horen: 'Voor zo weinig geld ga je toch niet werken, dat is meer iets voor Polen.'

www.ad.nl