Auteur Topic: "Greenpeace is hier niet, wij wel"  (gelezen 3421 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12679
"Greenpeace is hier niet, wij wel"
« Reactie #17 Gepost op: 22/12/2011 | 20:06 uur »
De oorlog bij Antartica tussen de Japanse walvisvloot en Sea Shepherd is grimmiger dan ooit • “Ze zullen onze schepen moeten zinken”, belooft boegbeeld Paul Watson

Ondanks waarschuwingen van Nederland, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, dreigt dit jaar een ongekend felle oorlog tussen de onder Nederlandse vlag varende dieren­activisten van Sea Shepherd en de Japanse walvisvaarders. In Japan zit sinds zaterdag de Nederlandse Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen vast. “We zullen wel zien wat er gebeurt als we de Japanse walvisvloot rond kerst ontmoeten. Wij zullen alleen niet stoppen”,
zegt kapitein en Sea Shepherd-oprichter Paul Watson vanaf de Zuidelijke IJszee.
Sea Shepherd vroeg Australië vorige week om bescherming. Waarom?

De Japanse walvisvloot heeft onlangs miljoenen gekregen uit het rampenfonds voor slacht­offers van de tsunami. Ze gebruiken dit geld voor een grote pr-campagne en een rechtszaak tegen ons. Ook hebben ze de walvisvloot uitgerust met bevei­ligingsschepen met gewapende mensen aan boord. Vorig jaar haalde de vloot door toedoen van onze acties slechts 17 procent van hun quotum. Dat was een grote vernedering.

Jullie verwachten een hardere confrontatie?
Wij hebben geen wapens aan boord, maar worden bestookt met water- en geluidskannonnen. Wij lopen juist gevaar. Laat Nederland zich richten op Japan. Wij worden altijd van geweld beschuldigd, zelfs door Greenpeace. Maar wij zijn hier, en zij niet. Erwin zit vast omdat hij een dolfijnenjager zou hebben geduwd, terwijl niemand iets zag gebeuren. Er is ook geen videobeeld van. Hij is opgepakt op basis van de verklaring van één persoon.

Waarom zou Japan doorgaan met de walvisjacht?
Als ze deze vangst staken, moeten ze waarschijnlijk ook de vangst op blauwvintonijn opgeven. Dat de jacht noodzakelijk is voor wetenschappelijk onderzoek is grote onzin. In 22 jaar is er niet één rapport gepubliceerd.

Het lijkt er niet op dat Japan zal buigen.
Ik heb geen idee wat we kunnen verwachten. Je kunt veel spierkracht in huis halen met drie miljoen yen. De Japanse walvisvloot is ongetwijfeld be­hoorlijk kwaad. De enige taal die zij begrijpen is geld. Al vijf jaar brengen wij ze verlies toe. Ze moeten totaal failliet gaan om te stoppen. Door de jaren hebben we zeker drieduizend walvissen gered. Daarom doen we dit.

Hoe gevaarlijk moet het worden voor Sea Shepherd?
Wij zullen ons nooit terugtrekken. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we nooit doen. De enige manier om ons te stoppen is onze schepen laten zinken. En dat zou vanuit Japans oogpunt dom zijn. Door alle ophef betekent dat dan sowieso het einde van hun walvisvaart.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/greenpeace-is-hier-niet-wij-wel/SrZklv!JlQ5MxW7C8ng6/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 16 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.