AIVD-er lekte geheimen via website reisbureau

Gestart door Jeffrey, 14/11/2004 | 12:38 uur

Jeffrey

#1
UTRECHT - 14/11/04 - Een website van een reisbureau zou geheime boodschappen bevatten van een medewerker van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst AIVD. Volgens de Telegraaf op zondag gaf de 34-jarige Ben A. die werkzaam was bij de AIVD signalen door via de foto's op de website chafarinatours.com. A. is de zwager van de man die op 30 september werd opgepakt wegens heling van AIVD-gegevens.

A. is agent voor het Marokkaanse reisbureau Chafarinas Tours in Nederland. Volgens de Telegraaf is het bureau weinig rendabel. De krant meldt ook dat A. werkzaam is geweest bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst en daarna is aangenomen bij de AIVD. Hij kreeg de baan 'ondanks twijfels over zijn achtergrond'. Bij de AIVD was een tekort aan arabisten en islam-kenners.

A. zou informatie van de AIVD hebben doorgestuurd aan onder meer de zogenaamde Hofstadgroep, Samir A. en Mohammed B. Een speciaal programma van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft de website van A. aan een onderzoek onderworpen. Uit dat onderzoek bleek dat de foto's boodschappen doorgaven. Daarvoor werd steganografie gebruikt. Met deze techniek kunnen berichten worden omgezet in plaatjes.


© Tiscali/Novum


Gaat lekker bij die AIVD  :-X