De eerste versie van een cylon?

Gestart door Mikemans, 06/12/2006 | 08:23 uur

oud_zijde

Citaat van: Mikemans op 06/12/2006 | 08:23 uur
Samsung bouwt mini-Terminator

Daarbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan fictieve mislukkingen als de fameuze ED 209-test uit Robocop: bij de eerste presentatie van de Nederlandse Goalkeeper besloot dit defensiesysteem voor schepen om een tribune met hooggeplaatste gasten tot doelwit te bombarderen.

euhm what?

nu is het al een tijdje terug dat ik Robocop gezien heb hoor maar er komt geen Nederlandse goalkeeper in voor
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Mikemans

Samsung bouwt mini-Terminator
Door René Wichers - maandag 4 december 2006 17:12 - Bron: Samsung Techwin - Views: 29.751 - Permalink


Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft een robot gebouwd die autonoom kan signaleren wanneer mensen een te bewaken gebied betreden. Ook aan de beslissing om passanten te beschieten komt geen menselijk ingrijpen meer te pas.

De Samsung Techwin Intelligent Surveillance and Security Guard Robot is bedoeld om menselijke wachtposten te vervangen: de robot sukkelt niet in slaap, hoeft geen lunchpauzes en is niet om te kopen, aldus het bedrijf. Slimme beeldherkenningssoftware stelt de SGR-A1 in staat om tot op een afstand van vier kilometer overtreders te signaleren, waarbij zowel infrarood- als zichtbaar licht wordt opgepikt. De te ondernemen actie varieert tussen het slaan van alarm en het afleveren van een salvo met ammunitie naar keuze. De gewapende robot, die tegen diefstal van zijn wapentuig beveiligd schijnt te zijn, moet rond de 200.000 dollar opbrengen.

De fabrikant levert gelukkig allerhande 'niet dodelijke' rubberkogels en traangasgranaten, zodat foutjes in de software niet altijd fatale gevolgen hoeven te hebben. Daarbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan fictieve mislukkingen als de fameuze ED 209-test uit Robocop: bij de eerste presentatie van de Nederlandse Goalkeeper besloot dit defensiesysteem voor schepen om een tribune met hooggeplaatste gasten tot doelwit te bombarderen. De SGR-A1 zal vermoedelijk zijn debuut maken aan de grens tussen Zuid- en Noord-Korea. De makers hebben overigens ook enkele mobiele kanonnen in de aanbieding, zodat een robot die zelfstandig ruzie kan zoeken vermoedelijk niet al te lang meer op zich zal laten wachten.