Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel treedt af

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 24/11/2014 | 16:06 uur

Elzenga

Citaat van: Huzaar1 op 24/11/2014 | 16:49 uur
Als ie slim was geweest had hij ook een democraat gedumpt om zo te voorkomen dat de Republikeinen hier weer munitie van gaan maken.
Hoe ligt Kerry binnen het Witte Huis?! Die zou zo wat overwerkt moeten zijn gezien al die conflicten en spanningen in de wereld. Net weer een heel week elders verbleven. Die speciale afgezant maken voor Iran-kernwapenprogramma en dan jongere opvolger voor andere "ellende"..?

Huzaar1

Als ie slim was geweest had hij ook een democraat gedumpt om zo te voorkomen dat de Republikeinen hier weer munitie van gaan maken.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

jurrien visser (JuVi op Twitter)

#1
Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel treedt af

Door: Redactie  24 november 2014

Obama vroeg Hagel vrijdag in een gesprek om terug te treden, na diverse gesprekken de afgelopen weken. Volgens het Witte Huis is een andere minister nodig in het Pentagon vanwege de dreiging van Islamitische Staat in Irak en Syriƫ. De 68-jarige Hagel is de enige Republikein in zijn nationale veiligheidsteam.

Volgens regeringsfunctionarissen is in de komende jaren 'een andere focus' nodig door een andere minister in het Pentagon. Ze bestrijden dat Hagel is ontslagen door Obama. Het zou Hagel zelf zijn geweest die twee weken geleden het initiatief nam voor het gesprek over zijn toekomst. Beiden zouden daarna tot de conclusie zijn gekomen dat een nieuwe man nodig was op Defensie.

Het vertrek van Hagel lijkt op een poging van het Witte Huis om te laten zien dat de regering-Obama gevoelig is voor kritiek dat in diverse nationale veiligheidskwesties te langzaam is gereageerd. Behalve de dreiging van Islamitische Staat is de regering de afgelopen maanden bekritiseerd vanwege de lauwe reactie op de ebola-uitbraak.

Regeringsfunctionarissen waren de afgelopen dagen al aan het speculeren over de opvolger van Hagel. Bovenaan de lijst zou voormalig onderminister van Defensie Michele Flournoy staan. Ook de Democratische senator en voormalig legerofficier Jack Reed behoort tot de kanshebbers. Reed diende in de elite-divisie 82nd Airborne. Een andere oud-onderminister van Defensie, Ashton Carter, wordt ook genoemd.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/amerikaanse-minister-van-defensie-chuck-hagel-treedt-af~a3797156/