Defensieforum.nl

Archief => Archief Algemeen => Topic gestart door: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur

Titel: Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
Een oud-medewerker van de MIVD en Buitenlandse Zaken in Afghanistan regelde wapens voor 'black ops' en bemiddelde bij onderhandelingen met de taliban. Hij raakte door 'geklungel' van de MIVD zijn bedrijf kwijt. Nu wil hij minimaal vijf miljoen euro schadevergoeding.

De telefoon moet op de 'vliegtuigmodus'. De 41-jarige man met zwart haar en blauw colbert waarschuwt: 'Anders werkt een iPhone als een microfoon.' En de afspraak is buiten Nederland. Op weg belt hij de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). 'Ze weten dat ik met De Perspraat'. Het is zijn eerste persoonlijke relaas. De reden: zakenman I.A. is het geklungel en de leugens 'die al twee jaar duren' zat. In Afghanistan was hij CEO van een conglomeraat van bedrijven met een jaaromzet van 250 miljoen dollar. Hij bivakkeerde in de entourage van president Hamid Karzai en had contracten voor de bouw van 10.000 huizen, wat hem zo'n tien miljoen dollar winst zou opleveren. 'Alles is weg. Dankzij Buitenlandse Zaken en de MIVD.' En daarom eist hij schadevergoeding van de Nederlandse regering. De hoogste ooit ingediend door een geheim agent.

Bewaking sjeiks dekmantel MIVD door Joost de Haas
AMSTERDAM -  Nederlandse inlichtingenofficieren hebben in het Midden-Oosten een beveiligingsbedrijf opgericht om in contact te komen met geldschieters van Al-Qaeda en de Taliban.


De ultrageheime operatie vond plaats onder leiding van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). De geheime dienst van Defensie wilde in kaart brengen welke rijke sjeiks schuilgaan achter de financiering van terroristen in Afghanistan en Pakistan.

Interne ruzies en verdachtmakingen maakten na een jaar een einde aan de gevoelige operatie. Dit is tegenover De Telegraaf bevestigd door bronnen in de inlichtingenwereld. Het ministerie van Defensie weigert commentaar.

Het bedrijf, Global Security Providers, werd opgericht in 2006 en is nog steeds te vinden op internet (www.gspsecurity.com). Het bedrijf werkte vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman en richtte zich op de beveiliging van steenrijke Arabieren.

De missie had tot doel dat er in met name in Saoedi-Arabië werd getracht contact te leggen met sjeiks die werden beschouwd als potentiële terreurfinanciers.

Het beveiligen van de villa's van rijke sjeiks zou gepaard gaan met het aanleggen van afluisterapparatuur. De Amerikanen en de Britten waren naar verluidt zeer geïnteresseerd in de Nederlandse operatie.

Het bedrijf kreeg ook een miljoenenorder in het vooruitzicht gesteld voor de beveiliging van een hotelketen in het Midden-Oosten. De opdracht luidde indirect het einde van de operatie in. Betrokkenen zouden over de telefoon hebben gesproken over het wegsluizen van gelden voor een 'pensioenvoorziening'.

Het door de MIVD afgeluisterde gesprek leidde tot een schorsing van twee medewerkers. In Jordanië werd een einde gemaakt aan de activiteiten van het bedrijf. Later bleek dat het geschorste duo niets te verwijten viel.

Een derde betrokkene wil, blijkens een verklaring die door deze krant is ingezien, een schadevergoeding omdat hij door de MIVD aan zijn lot zou zijn overgelaten.



Twee MIVD-agenten gerehabiliteerd DEN HAAG -  Twee inlichtingenofficieren van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) die ten onrechte waren beschuldigd van fraude, worden door het ministerie van Defensie gerehabiliteerd en krijgen een schadevergoeding. Dat meldt voorzitter Wim van den Burg van defensievakbond AFMP, waarbij de twee mannen aangesloten zijn.


Pieter Cobelens. Foto: LIGTENBERG, SERGE De twee, die gezien werden als de absolute topspionnen binnen de MIVD, hadden een bureau in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar zij met hun gezinnen woonden om zo niet de argwaan van buitenlandse inlichtingendiensten te wekken. In 2007 werden ze geschorst, omdat ze zich volgens de leiding van de MIVD schuldig hadden gemaakt aan fraude. MIVD-directeur Pieter Cobelens had hun telefoons laten afluisteren. Van de beschuldigingen bleek niets te kloppen.

De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Ctivd) heeft de zaak onderzocht en komt over een paar weken met haar bevindingen naar buiten, aldus een woordvoerder. De commissie heeft vooral gekeken naar de rechtmatigheid van de maatregelen die destijds zijn genomen. Het onderzoek vond plaats op verzoek van minister Eimert van Middelkoop (Defensie) nadat de Tweede Kamer daarop had aangedrongen.

De MIVD had de verklaring van geen bezwaar van de twee medewerkers ingetrokken. Zonder die verklaring kunnen ze hun werk voor de geheime dienst niet doen. Uiteindelijk hebben de twee hun verklaring weer teruggekregen.







I.A., acht jaar politieagent in Nederland en eervol ontslagen, werd in 2006 door de Nederlandse ambassade in Kaboel verzocht contact te leggen met taliban-opstandelingen in Uruzgan. Dat was enkele maanden voordat Task Force Uruzgan op 1 augustus van start zou gaan.

'De bedoeling was een grote jirga, een vergadering, te organiseren waar ook tegenstanders van de regering aan zouden deelnemen.' Tot driemaal reed hij sympathisanten en leiders van de militant opposing forces, waarmee Nederlandse militairen in Uruzgan slag leverden, het terrein van de Nederlandse ambassade op. Dat was in strijd met de buitenlandse politiek. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken meldt: 'Conform Nederlands beleid wordt niet onderhandeld met talibanleiders.'

Maar volgens I.A. kreeg de eerste groep talibanleiders doodleuk 'opdracht namens de ambassade in Uruzgan andere belangrijke mensen uit te nodigen voor een vervolggesprek.' De gepantserde ambassadepoort zwaaide open. 'We hadden wapens bij ons, maar bij binnenkomst werd niemand gecontroleerd, zoveel vertrouwden ze mij.' De ontmoetingen werden buiten het zicht gehouden van de Afghaanse medewerkers van de ambassade. 'Zodat ze de mensen uit Uruzgan niet zouden zien.' Toenmalig waarnemend ambassadeur en huidig GroenLinks Tweede Kamerlid Mariko Peters schoof aan. In een reactie erkent zij dat I.A. op de ambassade is geweest. Ook de latere ambassadeur Hans Blankenberg bevestigt de ontmoetingen in een verslag waarin van 'dorpsoudsten' wordt gesproken. 'Persoons-zeer-vertrouwelijk' staat er boven.

Safehouse
Vlak voor de vierde ontmoeting hoorde I.A. van ambassadepersoneel dat de Nederlandse overheid niet meer wilde overleggen met de oppositie in Uruzgan. 'Beleidsverandering heette dat, maar ik zat thuis met dertien talibanleiders uit Uruzgan: 'Hen vertellen dat ze niet welkom waren op de ambassade zou mijn doodvonnis betekenen, want dan had ik hen verraden.' Met een smoes verliet hij zijn huis en keerde niet terug, bang voor een hinderlaag. Bij de ambassade gingen ook alle deuren op slot. 'Plots was ik niet meer welkom.'

Een paar maanden later ontmoette hij eerste secretaris Mark Zellenrath. 'Hij voelde zich schuldig en de inmiddels nieuwe ambassadeur vroeg mij een embassy guesthouse te bouwen.' Later bleek dat het safehouse te zijn voor de MIVD. 'Zo kwam ik zonder dat ik het wilde met inlichtingenoperaties in aanraking, terwijl ik dacht dat iedereen die ik sprak van Buitenlandse Zaken was.' Als bewijs toont hij drie visitekaartjes van een zekere Ben K., Jos S. en Martin G. die zich aanprijzen als 'Policy Advisor' van de 'Royal Netherlands Embassy'. Door het missiehoofd Ben K. werd ik heel professioneel de operaties ingetrokken en zo verstrengeld dat ik geen kans had te zeggen: nee, ik wil niet meer voor jullie werken.'

I.A. werd het manusje-van-alles van de militaire geheime dienst in Afghanistan en kreeg van zijn 'runner' Ben K. de codenaam: Windhond. 'Omdat ik snel was en overal contacten had.' De relatie was zo nauw dat hij werd voorgesteld aan toenmalig minister van Defensie Henk Kamp bij diens bezoek aan het MIVD-safehouse in Kaboel.

Als bewijs voor zijn diensten aan de MIVD en de Nederlandse ambassade in Kaboel overhandigt Windhond op een hotelkamer een usb-stick met urenlange heimelijk opgenomen gesprekken met MIVD-medewerkers. Een MIVD'er adviseert de compensatie hard te spelen: 'Luister, jij hebt gewoon een sterke zaak alleen moet je doorbijten, jij moet hard bijten.'

Windhond geeft toe dat zijn medewerking niet allemaal liefdewerk oud papier was. 'Ik ben ook zakenman. Ik hoopte de door Buitenlandse Zaken beloofde verbouwing te doen van de ambassade. Dat zou me veel geld hebben opgeleverd en een deel van mijn schade vergoeden.'

Op verzoek van MIVD-topman Ben K. leverde hij in 2007 aanvalswapens als AK47-machinepistolen, bijbehorende munitie en raketwerpers. 'Deze wapens zijn door commando's van de MIVD gebruikt voor hun undercoveroperaties in Noord-Afghanistan. De reden dat zij illegale wapens wilden hebben was omdat zij na het gebruik niet traceerbaar wilden zijn.' Aangezien het operationele informatie betreft mag hij tijdstip en plaats niet noemen. Wel dat het aanhangers waren van terroristische groeperingen die in Nederland aanslagen wilden plegen. Volgens Windhond is door de MIVD-actie een aanslag in Nederland '100 procent' voorkomen. 'Ik ben trots dat ik mijn bijdrage heb geleverd.'

Zijn beweringen staan loodrecht op de antwoorden die SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel kreeg in een Kamerdebat op 12 juni 2007. 'Toenmalig minister Eimert van Middelkoop ontkende toen het bestaan van buitengerechtelijke executies.' In een reactie herhaalt een woordvoerder van Defensie dat Nederlandse militairen in 2007 alleen actief waren binnen het mandaat van het regionale ISAF-hoofdkwartier dat de provincies Uruzgan, Helmand, Zabul en Kandahar omvat. 'Niet daarbuiten.'

Maar volgens Windhond werd alles voorbereid en overlegd in het Haagse hoofdkwartier van de gezamenlijke militaire inlichtingendienst van de vier krijgsmachtonderdelen landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee, de Frederikkazerne. Ben K., een van zijn superieuren zei het hem recht voor zijn raap: 'We hebben een license to kill'. Windhond regelde de inreisstempels voor de zes MIVD-medewerkers die via een militaire luchthaven waren binnengekomen. De stempels zouden eerdere bewegingen in Afghanistan moeten maskeren. Een MIVD-woordvoerder meldt dat 'om onze bronnen te beschermen' nooit uitspraken worden gedaan 'over met wie wel of geen zaken als informant zijn gedaan.' Uit gesprekken met woordvoerder blijkt dat I.A. niet onbekend is.

Informanten
De MIVD-bedrijfsleider in Kaboel, Ben K., werd plots samen met collega Martin G. op 22 mei 2007 op non-actief gezet. Hij zou geld achteroverdrukken voor zijn pensioenopbouw. Zelf werd Windhond niet op de hoogte gebracht van de schorsing. Hem werd wel verteld dat hij geen contact meer mocht zoeken met de MIVD en lopende contacten onmiddellijk moest stopzetten.

Maar Windhond runde inmiddels op verzoek van Ben K. zelf twaalf informanten: zeven in Kaboel, drie in Uruzgan en twee in Kandahar. 'Ik zag me genoodzaakt de informanten die ik op verzoek van de MIVD had geronseld elke maand 40 à 50 duizend dollar uit eigen zak te betalen. En dat twee jaar lang. Het alternatief was vluchten, maar dan moest ik mijn zakelijke belangen achterlaten.'

Voor het vertrek van Ben K. naar Nederland vertelde Windhond over het bestaan van twee bermbommenfabriekjes in Uruzgan, bestierd door vijf Bosniërs die onderricht gaven aan de taliban. 'Maar Ben K. werd door zijn onmiddellijke schorsing ondanks herhaaldelijk verzoek niet gedebrieft.' In een opgenomen gesprek op de usb-stick bestempelt Ben K. het ongemoeid laten van de bermbommenfabriek dan ook als 'een 'blunder' van de MIVD-top. 'Pas bij de rechter kan ik het bevestigen. Wij weten alle twee dat het zo is, wij weten alle twee dat die bermbommenfabriekjes ontmanteld hadden kunnen worden.'

Volgens Windhond zijn vijf tot zes militairen omgekomen omdat de MIVD niet volgens de regels heeft gewerkt. 'De nabestaanden moeten dat weten.' Op deze beschuldiging wil het ministerie van Defensie, waar de MIVD onder valt, evenmin reageren. 'Ter bescherming van bronnen gaan we niet in op individuele operaties.'

Inmiddels versprak een onzorgvuldige medewerkster van de Nederlandse ambassade zich tegenover de Afghaanse familie dat I.A. wel eens iets deed voor de Nederlanders in Uruzgan. 'In Afghanistan word je dan meteen spionage nagedragen en raakte ik mijn positie en inkomen kwijt.' Windhond moest in 2009 Afghanistan verlaten. 'In de buurt van het vliegveld werd mijn auto gestopt door een auto met daarin mannen met politie-uniformen. Ik kon alleen ontsnappen door met mijn gepantserde Lexus de auto weg te duwen. Wie hem wilde ontvoeren, weet hij niet. Maar hij mocht niet dood, althans niet direct. 'Ze wilden mij eerst ontvoeren en martelen om uit te vinden wat ik wist.' Na zijn vlucht uit Afghanistan is zijn bezit aan auto's, voor een project gekochte 180 leefcontainers ter waarde van 1,8 miljoen dollar, twee hijskranen ter waarde van 400.000 dollars en talloze bouwmachines gestolen.

Nu zwerft I.A. door Nederland, steeds wisselend van adres. 'Mijn zoon en mijn vrouw kan ik nauwelijks onderhouden. Ik en mijn familie worden bedreigd vanuit Afghanistan.' De MIVD erkent de gevaren. 'Ze hebben mij onderdak aangeboden in een kazerne in Soesterberg. Maar ik kan toch niet mijn hele leven in een kazerne wonen. Daarbij vertrouw ik de MIVD niet, want voor de dienst ben ik een gevaar. Landsadvocaat E.J. Daalder schreef in een reactie op 30 september 2009 dat Windhond niet 'concreet' kan aangeven 'waarop de angst voor de veiligheid van hem en zijn gezin is gebaseerd.' Het is daarbij de vraag of de dreiging komt door onrechtmatig handelen van personen of instanties waar de overheid verantwoordelijkheid voor draagt.

I.A.: 'Ik mag niet eens mijn eigen dossiers inzien. Alles is gerubriceerd.' Hij voelt zich 'misleid, misbruikt en geruïneerd', door zowel de MIVD als het ministerie van Buitenlandse Zaken en eist minimaal 2,5 miljoen schadevergoeding van elk in een rechtszaak die hij dit jaar wil aanspannen. 'Ze hebben mijn leven verkracht. Zo voelt dat.'

Buitenlandse Zaken kan nog geen reactie geven op de miljoeneneis. De MIVD voelt zich niet verplicht Windhond te compenseren, zo veel is hem duidelijk. 'Ze vergeleken me met een bakker. Als die brood levert aan de MIVD, maakt hem dat ook geen medewerker van de organisatie. Ik antwoordde: welke bakker levert iedere maand vijftien auto's met bestaande maar niet te traceren kentekens? AK47? Raketwerpers? Ik was de logistieke ruggengraat van veel operaties.'
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 29/04/2011 | 17:55 uur
Heb je misschien ook een bron van dit verhaal?

laat maar, heb het al gevonden:
http://www.depers.nl/binnenland/563265/Windhond-bijt-van-zich-af.html (http://www.depers.nl/binnenland/563265/Windhond-bijt-van-zich-af.html)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:15 uur
Alle vragen omtrend deze verhaal zijn welkom.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 29/04/2011 | 18:24 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:15 uur
Alle vragen omtrend deze verhaal zijn welkom.
Waarom heb je op dit forum als naam 'de Windhond' gekozen, terwijl het artikel ook gaat over ene 'windhond'....? :angel:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:26 uur
Ik ben de windhond
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 18:30 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:26 uur
Ik ben de windhond

Ja, ik ben Beatrix , konining Beatrix
Dat is mijn eerste reactie

Mijn tweede reactie is:
Wat is je punt? 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:36 uur
Ik heb geen punt. Ik vind dat deze verhaal zoveel mogelijk door juiste mensen gelezen moet worden. Omdat schadeclaim bij betrokken is moet niet aleen maar als  "eigen belang verhaal" behandelt worden. Het gaat over bewijzbaar nalatigheid.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 29/04/2011 | 18:50 uur
Citaat van: dudge op 29/04/2011 | 18:42 uur
vraag me af of de cultuur wat veranderd met het aantreden van Pieter de 2e. Al zal het wel een inteelt club blijven....

Ik denk dat je schout-bij-nacht Pieter Bindt onderschat.  ;)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:50 uur
Ik heb alle respect voor jongens en meisjes die elke dag hun nek uitsteken voor veilig NL. Maar garnalen die nooit buiten hun veilige kazerne zijn geweest, beslissen over Leven en dood van deze jongens en meisjes. Moet gewon bekend worden.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 18:52 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:15 uur
Alle vragen omtrend deze verhaal zijn welkom.

Waarom geloof ik weinig van dit verhaal?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:57 uur
Ja he zou je denken, maar Toen was de naam niet safehouse van MIVD maar Dutch embassy guesthouse. dus hij kwam lekker met ons ontbijten.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:59 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 18:52 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:15 uur
Alle vragen omtrend deze verhaal zijn welkom.

Waarom geloof ik weinig van dit verhaal?
Omdat waarschijlijk jij  ook lid ben van garnalen club
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 19:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:50 uur
Ik heb alle respect voor jongens en meisjes die elke dag hun nek uitsteken voor veilig NL. Maar garnalen die nooit buiten hun veilige kazerne zijn geweest, beslissen over Leven en dood van deze jongens en meisjes. Moet gewon bekend worden.

En je wilt ook minimaal 2,5 miljoen................dus je maakt het bekent voor jezelf    :devil:  

Die "jongens en meisjes" (volgens mij zijn het gewoon mannen en vrouwen) weten ook dat als het mis gaat er wordt gedaan of de neus bloed.
Voor die mannen en vrouwen (en ook dus voor jou) is het vaak een kwestie van de spanning die erbij komt kijken  
In het verhaal is ook heel duidelijk dat jij het ook voor je eigen belang deed...............nu niet huillie huillie gaan doen met de mededeling
dat je "het voor een veilig NL" hebt gedaan.......   waarom anders die 2,5 miljoen willen?  
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 19:01 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:59 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 18:52 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:15 uur
Alle vragen omtrend deze verhaal zijn welkom.

Waarom geloof ik weinig van dit verhaal?
Omdat waarschijlijk jij  ook lid ben van garnalen club

Iedereen die het niet met eens is of je niet geloofd is lid van de garnalen club? 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:03 uur
Men moet  met feiten naar voren komen. Ik heb feiten. Mensen die dat tegen spreken moeten ook met feiten komen. Ik lust graag garnalen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 19:06 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:03 uur
Men moet  met feiten naar voren komen. Ik heb feiten. Mensen die dat tegen spreken moeten ook met feiten komen. Ik lust graag garnalen.

Ik heb nog geen feit gezien: alleen maar beweringen
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 19:08 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:59 uur
Omdat waarschijlijk jij  ook lid ben van garnalen club

Ex- politieman, zakenman, miljoenenbedrijf, top CEO, gast van Karzai en uiteindelijke een free-lance MIVD agent? Laat me niet lachen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 29/04/2011 | 19:11 uur
Zie/luister ook: http://www.radio1.nl/contents/29543-operatie-windhond
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:13 uur
Dat is zakelijke schade die is ontstaan. Dat vecht ik uit in rechtbank. Maar wat ik niet begrijp waaroom ben je boos op deze bericht. Het gaat om dat leiding serius  moet omgaan met hun macht, positie en bevoegdheden. Mannen en vrouwen tekenen voor dienst  en niet voor dood door nalatigheid.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:14 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:08 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 18:59 uur
Omdat waarschijlijk jij  ook lid ben van garnalen club
Ex- politieman, zakenman, miljoenenbedrijf, top CEO, gast van Karzai en uiteindelijke een free-lance MIVD agent? Laat me niet lachen.
jij mag best lachen hoor het is best grappig namelijk.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 19:16 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:13 uur
Dat vecht ik uit in rechtbank.

Kan dat anoniem? 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:19 uur
Nee. openbaar jij bent ook welkom
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 29/04/2011 | 19:26 uur
ik vind het hele verhaal bijzonder zwak. Alleen maar aantijgingen en beweringen... Geen concrete feiten o.i.d. en als iemand hier een kritische opmerking plaatst is hij/zij oppeens lid van een bepaalde vereniging van kleine kreeftachtigen...? Bijzonder vaag en slap als je het mij vraagt...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:32 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:19 uur
Nee. openbaar jij bent ook welkom

Om goed Beeld te krijgen men moet ook googel' en over twee  in 2007 geschooste MIVD ers.  B. K. en M. T. Ellende is begonen met hun schorsing en na hun schorsing MIVD heeft geweigerd hun operationel debrieven. HOEZO GARNALEN CLUB?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 19:34 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:19 uur
Nee. openbaar jij bent ook welkom

Dan kan je ook nu vertellen hoe je daadwerkelijk heet..........en hoef je het niet allemaal anoniem te doen en anderen voor je karretje te spannen.............

Maar ben je dan niet bang dat de MIVD je wat aan gaat doen zo vlak voor de rechtzaak of er na.....?   Jij bent een gevaar voor de MIVD...............zoals je zelf beweerd.....toch?

Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 29/04/2011 | 19:26 uur
ik vind het hele verhaal bijzonder zwak. Alleen maar aantijgingen en beweringen... Geen concrete feiten o.i.d. en als iemand hier een kritische opmerking plaatst is hij/zij oppeens lid van een bepaalde vereniging van kleine kreeftachtigen...? Bijzonder vaag en slap als je het mij vraagt...

"windhond" heeft al gezegd dat wij zijn beweringen "feiten" met feiten moeten weerleggen............
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:03 uur

Men moet  met feiten naar voren komen. Ik heb feiten. Mensen die dat tegen spreken moeten ook met feiten komen. Ik lust graag garnalen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 19:36 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:13 uur
Dat is zakelijke schade die is ontstaan. Dat vecht ik uit in rechtbank. Maar wat ik niet begrijp waaroom ben je boos op deze bericht. Het gaat om dat leiding serius  moet omgaan met hun macht, positie en bevoegdheden. Mannen en vrouwen tekenen voor dienst  en niet voor dood door nalatigheid.

Jaja, jij vecht dat uit... :lol:

Als je grammaticaal wat beter onderlegd zou zijn zou ik je misschien nog gaan geloven. :lol:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:38 uur
Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 29/04/2011 | 19:26 uur
ik vind het hele verhaal bijzonder zwak. Alleen maar aantijgingen en beweringen... Geen concrete feiten o.i.d. en als iemand hier een kritische opmerking plaatst is hij/zij oppeens lid van een bepaalde vereniging van kleine kreeftachtigen...? Bijzonder vaag en slap als je het mij vraagt...
Alle in deze bericht weergegeven feiten zijn straks ook te bewijzen in rechtbank. Er is gen enkele onderdeel  dat ik niet kan bewijzen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 19:42 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:38 uur
Alle in deze bericht weergegeven feiten zijn straks ook te bewijzen in rechtbank. Er is gen enkele onderdeel  dat ik niet kan bewijzen.

Ga door!!! Lukt het je uberhaupt wel om 1 zin foutloos op papier te krijgen?

Het lijkt me verstandig dat de beheerders dit topic op slot doen, het geneuzel van een wsl 13 jarige puber kan ik niet serieus nemen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:43 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:36 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:13 uur
Dat is zakelijke schade die is ontstaan. Dat vecht ik uit in rechtbank. Maar wat ik niet begrijp waaroom ben je boos op deze bericht. Het gaat om dat leiding serius  moet omgaan met hun macht, positie en bevoegdheden. Mannen en vrouwen tekenen voor dienst  en niet voor dood door nalatigheid.

Jaja, jij vecht dat uit... :lol:

Als je grammaticaal wat beter onderlegd zou zijn zou ik je misschien nog gaan geloven. :lol:

jij heel slim
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:45 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:42 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:38 uur
Alle in deze bericht weergegeven feiten zijn straks ook te bewijzen in rechtbank. Er is gen enkele onderdeel  dat ik niet kan bewijzen.

Ga door!!! Lukt het je uberhaupt wel om 1 zin foutloos op papier te krijgen?

Het lijkt me verstandig dat de beheerders dit topic op slot doen, het geneuzel van een wsl 13 jarige puber kan ik niet serieus nemen.

kleur bekenen. dank je wel ,weet forum nu wiens belangen jij behartig
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:48 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 19:34 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:19 uur
Nee. openbaar jij bent ook welkom

Dan kan je ook nu vertellen hoe je daadwerkelijk heet..........en hoef je het niet allemaal anoniem te doen en anderen voor je karretje te spannen.............

Maar ben je dan niet bang dat de MIVD je wat aan gaat doen zo vlak voor de rechtzaak of er na.....?   Jij bent een gevaar voor de MIVD...............zoals je zelf beweerd.....toch?
ik heb niemand aan mijn karretje gespanen

Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 29/04/2011 | 19:26 uur
ik vind het hele verhaal bijzonder zwak. Alleen maar aantijgingen en beweringen... Geen concrete feiten o.i.d. en als iemand hier een kritische opmerking plaatst is hij/zij oppeens lid van een bepaalde vereniging van kleine kreeftachtigen...? Bijzonder vaag en slap als je het mij vraagt...

"windhond" heeft al gezegd dat wij zijn beweringen "feiten" met feiten moeten weerleggen............
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:03 uur

Men moet  met feiten naar voren komen. Ik heb feiten. Mensen die dat tegen spreken moeten ook met feiten komen. Ik lust graag garnalen.
Ik heb
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 29/04/2011 | 19:49 uur
Dit verhaal klopt, en als ik dat gezicht van de Cobelens van de MIVD zie dan zou ik hem zelfs niet op mijn zoontje laten passen of hem mijn portemonnee toevertrouwen zo'n gluiperige kop dat die kerel heeft.
Hij heeft een vies spelletje met de twee agenten gespeeld en ook hun levens in gevaar gebracht.
Dat er nog iemand anders hiervan de dupe is geworden als gevolg hiervan kan ik mij heel goed indenken.
Robert Maxwell was ook een Mossad agent..dus waarom deze man geen MIVD agent ?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 19:49 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:45 uur

kleur bekenen. dank je wel ,weet forum nu wiens belangen jij behartig

In iig niet de belangen van lamme takken die beweren dat ze iemand zijn die ze absoluut niet zijn.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 19:53 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 29/04/2011 | 19:49 uur
Dit verhaal klopt, en als ik dat gezicht van de Cobelens van de MIVD zie dan zou ik hem zelfs niet op mijn zoontje laten passen of hem mijn portemonee toevertrouwen zo'n gluiperige kop dat die kerel heeft.
Hij heeft een vies spelletje met de twee agenten gespeeld en ook hun levens in gevaar gebracht.
Dat er nog iemand anders hiervan de dupe is geworden als gevolg hiervan kan ik mij heel goed indenken.
Robert Maxwell was ook een Mossad agent..dus waarom deze man geen MIVD agent ?

Ach kom, het hele verhaal rammelt al aan alle kanten (overigens geschreven door jouw grote vriend Arnold Karskens, of heeft hij nu voor de verandering wel gelijk?)

En dan komt eoa knakker hier beweren dat hij betrokken I.A. uit dat verhaal is? Een ex-politieman met een miljoenbedrijf die nog geen fatsoenlijke nederlandse zin kan produceren? Komop.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:58 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 29/04/2011 | 19:49 uur
Dit verhaal klopt, en als ik dat gezicht van de Cobelens van de MIVD zie dan zou ik hem zelfs niet op mijn zoontje laten passen of hem mijn portemonnee toevertrouwen zo'n gluiperige kop dat die kerel heeft.
Hij heeft een vies spelletje met de twee agenten gespeeld en ook hun levens in gevaar gebracht.
Dat er nog iemand anders hiervan de dupe is geworden als gevolg hiervan kan ik mij heel goed indenken.
Robert Maxwell was ook een Mossad agent..dus waarom deze man geen MIVD agent ?
ik had nooit keuze gehad om niet agent te worden. Zij hebben mij met list en bedrog binnen gebracht. Maar toen ik eenmal binnen was, ben ik ook iemand die 100% voor gaat. Ik heb 26 manden lang gesprekken gehad met MIVD  in nederland als ik geen schadeclaim had gehad  was geen probleem. zij waren bereid  alles erkenen. Maar ik heb genoeg bewijzen voor rechtbank die ik heb niet aan hun gegeven. zij hebben geen idee wat voor bewijzen ik heb straks. Dan will ik gezicht van hun zien. Ik heb alles opgenomen.  
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:01 uur
Het zal me ook niet verrasen als straks deze topic uit de forum werd gehald
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:04 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:53 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 29/04/2011 | 19:49 uur
Dit verhaal klopt, en als ik dat gezicht van de Cobelens van de MIVD zie dan zou ik hem zelfs niet op mijn zoontje laten passen of hem mijn portemonee toevertrouwen zo'n gluiperige kop dat die kerel heeft.
Hij heeft een vies spelletje met de twee agenten gespeeld en ook hun levens in gevaar gebracht.
Dat er nog iemand anders hiervan de dupe is geworden als gevolg hiervan kan ik mij heel goed indenken.
Robert Maxwell was ook een Mossad agent..dus waarom deze man geen MIVD agent ?

Ach kom, het hele verhaal rammelt al aan alle kanten (overigens geschreven door jouw grote vriend Arnold Karskens, of heeft hij nu voor de verandering wel gelijk?)

En dan komt eoa knakker hier beweren dat hij betrokken I.A. uit dat verhaal is? Een ex-politieman met een miljoenbedrijf die nog geen fatsoenlijke nederlandse zin kan produceren? Komop.
wat heeft mijn Nederlands met verhaal te maken. Waaroom lees je de bericht niet. Kijk hoe soldaten zijn omgekomen door nalatigheid van MIVD top
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 20:05 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:04 uur
wat heeft mijn Nederlands met verhaal te maken. Waaroom lees je de bericht niet. Kijk hoe soldaten zijn omgekomen door nalatigheid van MIVD top

Wat is in deze je harde bewijs?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 20:06 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:04 uur

wat heeft mijn Nederlands met verhaal te maken. Waaroom lees je de bericht niet. Kijk hoe soldaten zijn omgekomen door nalatigheid van MIVD top

Je geeft dus al toe dat je niet de zg. "Windhond" bent?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 29/04/2011 | 20:09 uur
hahahaa.....natuurlijk klopt het voor geen meter , deze meneer is een fantast en zeker niet iemand die ermee te maken had.
zijn nederlands is idd heel slecht..hahaa

maar...dat verhaal van die agenten in Jordanie die voor de MIVD werkten dat klopt wel...alleen die goudzoeker musawindhond is een fantast
;D
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:10 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 20:05 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:04 uur
wat heeft mijn Nederlands met verhaal te maken. Waaroom lees je de bericht niet. Kijk hoe soldaten zijn omgekomen door nalatigheid van MIVD top

Wat is in deze je harde bewijs?

Dat zullen ze straks in rechtbank achter komen. Maar in bericht weergegeven feiten zijn allemal uit de mond van MIVD ers  bevestigd. Anders had Arnold nooit zulke beweringen in krant gezet. EEN GETUIGE IS GEEN GETUIGE
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 20:13 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:53 uur
Een ex-politieman met een miljoenbedrijf die nog geen fatsoenlijke nederlandse zin kan produceren? Komop.

Er zijn inderdaad agenten in NL die slecht Nederlands spreken.......    

Windhond is een zoon van een Afghaan die moedjaheddin heeft geholpen in de tijd van de Russen.
Daar had hij nog contacten van over gehouden.  

http://www.radio1.nl/contents/29543-operatie-windhond
Maar uit dit gesprek blijkt dat je je zelf hebt aangeboden aan de Nederlandse ambassade......
Ik vraag me af waarom  
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 29/04/2011 | 20:19 uur
CitaatInmiddels versprak een onzorgvuldige medewerkster van de Nederlandse ambassade zich tegenover de Afghaanse familie dat I.A. wel eens iets deed voor de Nederlanders in Uruzgan.

maar ondertussen loopt meneer de Windhond wel de deur plat bij de Nederlandse Ambassade...?

CitaatTot driemaal reed hij sympathisanten en leiders van de militant opposing forces, waarmee Nederlandse militairen in Uruzgan slag leverden, het terrein van de Nederlandse ambassade op.

CitaatEen paar maanden later ontmoette hij eerste secretaris Mark Zellenrath. 'Hij voelde zich schuldig en de inmiddels nieuwe ambassadeur vroeg mij een embassy guesthouse te bouwen.' Later bleek dat het safehouse te zijn voor de MIVD.

CitaatMaar volgens I.A. kreeg de eerste groep talibanleiders doodleuk 'opdracht namens de ambassade in Uruzgan andere belangrijke mensen uit te nodigen voor een vervolggesprek.'

CitaatDe relatie was zo nauw dat hij werd voorgesteld aan toenmalig minister van Defensie Henk Kamp bij diens bezoek aan het MIVD-safehouse in Kaboel.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:24 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 20:13 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 19:53 uur
Een ex-politieman met een miljoenbedrijf die nog geen fatsoenlijke nederlandse zin kan produceren? Komop.

Er zijn inderdaad agenten in NL die slecht Nederlands spreken.......    

Windhond is een zoon van een Afghaan die moedjaheddin heeft geholpen in de tijd van de Russen.
Daar had hij nog contacten van over gehouden.  

http://www.radio1.nl/contents/29543-operatie-windhond
Maar uit dit gesprek blijkt dat je je zelf hebt aangeboden aan de Nederlandse ambassade......
Ik vraag me af waarom  

Omdat dat was BUZA en ik dacht ik kan wat betekenen voor Nederland. Toen was geen sprake van MIVD wat so ever.( Niet dat ik wist maar MIVD opereede toen onder BUZA identiteit  en dat geburde onder toezinde oog van Toenmalige ambasadeur)  En zij zochten graag contact met Taliban om hun betrekken in hun Grote vergadering . dat was in begin  2006 Bedoling was dat Mensen uit Oeruzghan informeren over Nederlandse missie en hun overtuigen dat hun aanpak zal niet zijn als Amerikanen en Britten. Ambassade heeft me projecten beloofd als ik deze Taliban mensen naar ambassade kon brengen. En ik was en ben een zakenman. Ik was daar voor zaken doen en niet James bond spelen. dat hoefd ook niet omdat daar leven is al james bond achtig geneog is
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:33 uur
Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 29/04/2011 | 20:19 uur
CitaatInmiddels versprak een onzorgvuldige medewerkster van de Nederlandse ambassade zich tegenover de Afghaanse familie dat I.A. wel eens iets deed voor de Nederlanders in Uruzgan.

maar ondertussen loopt meneer de Windhond wel de deur plat bij de Nederlandse Ambassade...?

TOEN NIET MEER

CitaatTot driemaal reed hij sympathisanten en leiders van de militant opposing forces, waarmee Nederlandse militairen in Uruzgan slag leverden, het terrein van de Nederlandse ambassade op.

CitaatEen paar maanden later ontmoette hij eerste secretaris Mark Zellenrath. 'Hij voelde zich schuldig en de inmiddels nieuwe ambassadeur vroeg mij een embassy guesthouse te bouwen.' Later bleek dat het safehouse te zijn voor de MIVD.

CitaatMaar volgens I.A. kreeg de eerste groep talibanleiders doodleuk 'opdracht namens de ambassade in Uruzgan andere belangrijke mensen uit te nodigen voor een vervolggesprek.'

CitaatDe relatie was zo nauw dat hij werd voorgesteld aan toenmalig minister van Defensie Henk Kamp bij diens bezoek aan het MIVD-safehouse in Kaboel.

Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 20:37 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 20:13 uur

Er zijn inderdaad agenten in NL die slecht Nederlands spreken.......

"I.A., acht jaar politieagent in Nederland en eervol ontslagen"

Na 8 jaar bonnen schrijven verwacht ik wel wat meer.


Citaat
Windhond is een zoon van een Afghaan die moedjaheddin heeft geholpen in de tijd van de Russen.
Daar had hij nog contacten van over gehouden.  

En dan het volgende:

Citaat
In Afghanistan was hij CEO van een conglomeraat van bedrijven met een jaaromzet van 250 miljoen dollar. Hij bivakkeerde in de entourage van president Hamid Karzai en had contracten voor de bouw van 10.000 huizen, wat hem zo'n tien miljoen dollar winst zou opleveren. 'Alles is weg. Dankzij Buitenlandse Zaken en de MIVD.' En daarom eist hij schadevergoeding van de Nederlandse regering.

Dus je wordt eervol ontslagen als politieagent en out of the blue ben je miljoenen waard... jaja. Dit verhaal rammelt nog harder dan mijn kroegfiets.


Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 29/04/2011 | 20:37 uur
Dus Windhind bouwt wel huizen voor de Ambassade, regelt allerlei vergaderingen met allerlei taliban die hij vervolgens naar de ambassade rijdt, etc. en dan oppeens is het raar dat men doorheeft dat Windhond een bepaalde relatie met de NL Ambassade heeft....?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 20:44 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:10 uur

Dat zullen ze straks in rechtbank achter komen. Maar in bericht weergegeven feiten zijn allemal uit de mond van MIVD ers  bevestigd. Anders had Arnold nooit zulke beweringen in krant gezet. EEN GETUIGE IS GEEN GETUIGE

Wie heeft die beweringen nou gedaan? Jij of iemand anders? Vooralsnog geloof ik er geen snars van dat jij die Windhond bent. In dat hele rammelende artikel wordt er maar door 1 persoon een stapel beweringen gedaan.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 20:50 uur
Men moet twee perioden van elkaar apart zien. Eerst gewoon als zakenman in 2006  bemidelen tussen ambasade en Taliban op verzoek van ambasade. Toen deze operatie door fouten van ambasade naar kloten gegaan met list en bedrog van zich toen als  ambassade mederwerkers voorgedane MIVD ers betrokken gerakt bij MIVD operaties
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 21:02 uur
Citaat van: dudge op 29/04/2011 | 20:42 uur
Niet elke agent is goed met zijn Nederlands, al worden de meeste daar wel op opgeleid.

Acht jaar agent... Dat betekent op zijn minst 15 jaar in Nederland bivakkeren.

Citaat
CEO bij een bedrijf worden is ook prima mogelijk. Al is een omzet van 0,25 miljard vrij veel. In Afghanistan waren en zijn veel subsidies beschikbaar.

CEO word je natuurlijk zomaar, dat gaat helemaal vanzelf. Zeker bij een bedrijf wat 250 miljoen per jaar omzet (lijkt me geen lokale steenhouwer). Dan is een papiertje van de Nederlandse politieacademie uiteraard ruim voldoende. En noem 250 miljoen maar vrij veel...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:09 uur
Enn van deze twee geschorste medewerkers  van MIVD was mijn runner BK.  Toen MIVD hun Naar afghanistan stuurde waren ze al onder de loep/onderzoek vanwege amman operatie.  Dus MIVD stuurt twee in hun ogen verdachte agenten naar meest belangrijke opertaionele gebied van Defensie wetend dat zij misschien straks geschoorst werden. En  een van hun zelfs  als missie-hoofd en met volledige bevoegdheid. Twee agentenzij doen wat zij goed in zijn dus inlichtingen werk. en mijn rol daarin.  zij gaan naar Nederland  voor werk overleg worden ze direct naar huis gestuurd en gescoorst  en zij verzoeken om operationeel debrief worden en meneer cobelenzo zegt nee dat hoef nie jullie zijn over twee weken toch buiten dienst   En intussen  ik zit daar met gebakken peeren wat is mijn schuld in deze verhaal.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 21:11 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:09 uur
 En intussen  ik zit daar met gebakken peeren wat is mijn schuld in deze verhaal.

Je hebt gegokt en verloren     maar je wilt er nog steeds een slaatje uit slaan


Ik ben benieuwd hoe ver je zal gaan straks in de rechtzaak
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 29/04/2011 | 21:19 uur
En vanwaar dit relaas op een beperkt toegangkelijk (je moet je immers aanmelden) medium.... Is een "spannend" verhaal geen voedsel voor de media?

Zoals ik het vluchtig beoordeel: "De beste bluffer windt bij poker" (ongeacht het waarheisgehalte)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:21 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 21:11 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:09 uur
 En intussen  ik zit daar met gebakken peeren wat is mijn schuld in deze verhaal.

Je hebt gegokt en verloren     maar je wilt er nog steeds een slaatje uit slaan


Ik ben benieuwd hoe ver je zal gaan straks in de rechtzaak
dat is kort door de bocht voor een onder officier. Jij bypass de feiten complex wat uiteindelijk doode nederlandse soldaten als resultat heeft. wat ik heb verloren is veel meer dan wat ik vraag. Ik ga  door tot ik ergens nekschot krijg.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:23 uur
Citaat van: jurrienvisser op 29/04/2011 | 21:19 uur
En vanwaar dit relaas op een beperkt toegangkelijk (je moet je immers aanmelden) medium.... Is een "spannend" verhaal geen voedsel voor de media?

Zoals ik het vluchtig beoordeel: "De beste bluffer windt bij poker" (ongeacht het waarheisgehalte)
dat is geen poker. en ik bluf niet.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:32 uur
wat ik ook raar vind dat men denkt omdat ik schade claim, als of ik geld bedel, ik heb bewijzen dat ik door faouten van beide ministeries miljoenen heb verloren niet aleen geld maar ook mijn leven is gestolen van mij.  Ik zeg dat door bewijsbare fouten van deffensie nederlandse soldaten zijn omgekomen in Oeruzgahn, dat heeft toch niks met mijn zakelijke schade te maken . Ik ben geronseld door MIVD. Ik ben een zakenman,zij wisten het wat voor zakenman ik was, dat was ook de reden dat ik al die dingen voor hun kon de doen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 29/04/2011 | 21:40 uur
Bluf of niet, waar of niet, als je gelijk hebt dan heb je gelijk.

Je gelijk hebben en het krijgen zijn twee verschillende grootheden zeker als er meerdere belangen spelen.

Waarom je verhaal op dit forum?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:46 uur
Dat is wel zo, deze forum is juiste forum om over deze topic te praten. Beide ministeries hebben mij 26 manden lang aan het lijntje gehouden ( windhond moet je aan het lijntje houden toch) Ik ben Kapot gemaakt en zij hebben geen enkele ethische verantwordelijkheid getoond. daroom.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:50 uur
En ik draag deze lasten al heel lang op mijn schouders, ik heb gehoopt dat  er misschien mensen zijn in deze forum die kunnen begrijpen. Ik heb niemand om over deze situatie  te praten.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 21:54 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:32 uur
Ik ben geronseld door MIVD. Ik ben een zakenman,zij wisten het wat voor zakenman ik was, dat was ook de reden dat ik al die dingen voor hun kon de doen.

Je hebt je aangeboden

ALs ik het zo eens lees  wilde je op deze manier (meer) bouwprojecten krijgen (dus meer geld verdienen)  dat het allemaal anders is gelopen
dat is een risico wat je zelf hebt genomen.

Maar als je zo gezocht was in Afghanistan  hoe ben je het land dan uitgekomen?        

Het valt me op dat je vrij selectief ben in het antwoord geven op de vragen.  


En hou aub op met het steeds herhalen dat de dode militairen de schuld is van de MIVD, wie zegt mij dat jij geen verkeerde info hebt gegeven waardoor deze zijn omgekomen    omdat jij het zegt?  en je weet vast ook dat de MIVD zich niet kan en gaat verdedigen.

De taliban heeft ook info nodig.......

Vraag me nog steeds af wat het doel is om hier op het forum  " je verhaal" te vertellen
Je verteld namelijk helemaal niets............niets meer dan in het kranten-artikel     (dat zal je wel bewaren tot in de rechtzaal......)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 21:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:50 uur
Ik heb niemand om over deze situatie  te praten.

Je advocaat
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 29/04/2011 | 21:55 uur
musadewindhond,
je openingsbericht is schijnbaar overgenomen uit diverse media. Vanwege het copyright dient bij elk bericht een bronvermelding geplaatst te worden; dit staat ook in de Disclaimer van het Defensie Forum.
Vzke alsnog bij elk bericht een bronvermelding te plaatsen.
Indien dit niet gebeurt, dan zullen deze berichten door het beheersteam verwijderd worden.

Lex
Algeheel beheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:58 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 21:54 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:32 uur
Ik ben geronseld door MIVD. Ik ben een zakenman,zij wisten het wat voor zakenman ik was, dat was ook de reden dat ik al die dingen voor hun kon de doen.

Je hebt je aangeboden

ALs ik het zo eens lees  wilde je op deze manier (meer) bouwprojecten krijgen (dus meer geld verdienen)  dat het allemaal anders is gelopen
dat is een risico wat je zelf hebt genomen.

Maar als je zo gezocht was in Afghanistan  hoe ben je het land dan uitgekomen?        

Het valt me op dat je vrij selectief ben in het antwoord geven op de vragen.  


En hou aub op met het steeds herhalen dat de dode militairen de schuld is van de MIVD, wie zegt mij dat jij geen verkeerde info hebt gegeven waardoor deze zijn omgekomen    omdat jij het zegt?  en je weet vast ook dat de MIVD zich niet kan en gaat verdedigen.

Vraag me nog steeds af wat het doel is om hier op het forum  " je verhaal" te vertellen
Je verteld namelijk helemaal niets............niets meer dan in het kranten-artikel     (dat zal je wel bewaren tot in de rechtzaal......)
Ik heb me niet aangeboden
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 22:01 uur
Citaat van: Lex op 29/04/2011 | 21:55 uur
musadewindhond,
je openingsbericht is schijnbaar overgenomen uit diverse media. Vanwege het copyright dient bij elk bericht een bronvermelding geplaatst te worden; dit staat ook in de Disclaimer van het Defensie Forum.
Vzke alsnog bij elk bericht een bronvermelding te plaatsen.
Indien dit niet gebeurt, dan zullen deze berichten door het beheersteam verwijderd worden.

Lex
Algeheel beheerder

Dat is een discussie forum ik heb aleen maar bericht van De pers en Telegraaf geplatst. dus wat ik zeg tijdens discussie met leden is toch niet verbonden aan bronvermelding
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 22:01 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 21:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:50 uur
Ik heb niemand om over deze situatie  te praten.

Je advocaat

De pers    
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 29/04/2011 | 22:07 uur
dat heb ik gedaan. na 26 manden. Volgens you praten in deze forum is fout heb ik begrepen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 22:24 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 22:07 uur
dat heb ik gedaan. na 26 manden. Volgens you praten in deze forum is fout heb ik begrepen.

Okee, je bent niet gevraagd maar je had ook NEE mogen zeggen   maar je zag er berg geld in en avontuur.
Alleen je avontuurtje is anders uitgepakt.  En daarvoor moet je ook in de spiegel kijken maar dat lees ik nergens.   
De schuld leg je bij anderen neer, dat is het makkelijkste.
Je zegt niets...............   je herhaalt wat er in de krant staat. 

Andere vragen negeer je.   

Ik krijg de indruk dat je verwachtte dat je hier applaus zou krijgen  en dat iedereen over de MIVD bekritiseren....

Maar als ik het zo lees is de MIVD goed bezig met "undercover-operaties"  en hier en daar vallen spaanders 
Jouw "operatie" is vast niet de enige waar ze mee bezig zijn.   ;)
En dat de MIVD    "een license to kill"  zal hebben daar zijn sommige forum-leden heel erg blij mee zijn want die vonden de MIVD maar een clubje veteranen 8 onderafdeling.............       maar het blijkt een championslegue clubje te zijn      ;D
En af en een foutje,  dan doen we allemaal foutjes maken..................   de mossad en CIA ook wel eens.........


Citaat van: Oorlogsvis op 26/03/2011 | 18:56 uur
Onze MIVD kan je natuurlijk niet vergelijken met proffesionele inlichtingen diensten zoals de MI5/MI6, Mossad en de CIA. Als de laatste drie championsleague spelen dan is de MIVD een clubje veteranen 8 onderafdeling zaterdag volgens mij. De andere inlichtingen diensten treden ook heel anders op  liquideren personen die een bedreiging vormen voor het land, doen aan echte spionage , zetten mollen in in buitenlandse inlichtingen diensten en hebben een wereldwijd netwerk dat heeft en kan de MIVD allemaal niet simpelweg omdat ze daarvoor het budget mensen en kennis niet hebben.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 29/04/2011 | 22:32 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 22:01 uur
Dat is een discussie forum ik heb aleen maar bericht van De pers en Telegraaf geplatst. dus wat ik zeg tijdens discussie met leden is toch niet verbonden aan bronvermelding
Het gaat om die berichten waarmee je het topic hebt gestart, Telegraaf en de Pers zoals je zelf aangeeft. Daar rust een copyright op.
Lex
Algeheel beheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 29/04/2011 | 22:42 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:50 uur
En ik draag deze lasten al heel lang op mijn schouders, ik heb gehoopt dat  er misschien mensen zijn in deze forum die kunnen begrijpen. Ik heb niemand om over deze situatie  te praten.

Dat doe je dus ook niet, je plempt hier een aantal op zijn minst twijfelachtige nieuwsberichten neer en je verwacht dat iedereen je op je blauwe ogen gelooft dat jij I.A. bent en dat jou een verschrikkelijk onrecht is aangedaan. Voorlopig heb jij voor nog geen centimeter extra informatie gegeven welke niet uit de berichten te halen is, en als er om extra info wordt gevraagd "horen we dat wel op de rechtzaak"...

Zo lust ik er nog wel een paar.

Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 29/04/2011 | 22:50 uur
Citaat van: A.J. op 29/04/2011 | 22:42 uur
iedereen je op je blauwe ogen gelooft dat jij I.A. bent

Ik vermoed dat die bruine ogen heeft   ;)   

Hij is in ieder geval half Afghaans.     
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 07/06/2011 | 18:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Ctivd) heeft de zaak onderzocht en komt over een paar weken met haar bevindingen naar buiten

Een bericht van 21 april jl dus een paar weken geleden  heeft iemand al wat gelezen?  

Niemand?
Zelf maar onderzoek gedaan:

Met welke onderzoeken houdt de Commissie zich op dit moment bezig? De onderstaande onderzoeken zijn alle aangekondigd bij de betrokken Minister(s) en de Voorzitters van de beide kamers der Staten-Generaal

MIVD
De (evt.) rol van de MIVD bij een evacuatiemissie in Libie;
De samenwerking met buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten;
De inzet van Signals Intelligence (Sigint) door de MIVD;
Ambtsberichten (vervolgonderzoek);
De uitvoering van eerdere aanbevelingen van de CTIVD.

http://www.ctivd.nl/?Lopende_onderzoeken

Waar is de "windhond" gebleven? 

Is het onderzoek dan al klaar of is het .......  ??
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 11:34 uur
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2011Z08870.html?zoekcriteria=%3Fzkt%3DEenvoudig%26pst%3D%26vrt%3Dmivd%26zkd%3DInDeGeheleText%26dpr%3DAfgelopenDag%26sdt%3DDatumBrief%26ap%3D%26pnr%3D1%26rpp%3D10&resultIndex=8&sorttype=1&sortorder=4.

VOOR ONDEROFFICIER. Ctivd onderzoek is al afgerond. Alles is gerubricierd.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 09/06/2011 | 11:58 uur
Citaat van: musadewindhond op 09/06/2011 | 11:25 uur
Allen mongolen die geen kontrole hebben over hun blas pissen  in hun broek.

Naar mijn mening ben je een ordinaire klaploper en een fantast, je bent natuurlijk helemaal niet goed bij hoofd als je een openbaar toegankelijk forum gebruikt waar Jan en alleman meeleest om je gal te spuwen over de gang van zaken bij de MIVD / Nederlandse overheid.

Je had je gal beter kunnen spugen bij de Telegraaf, die houden wel van sensatieverhalen.....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 09/06/2011 | 12:11 uur
Citaat van: musadewindhond op 09/06/2011 | 11:34 uur
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2011Z08870.html?zoekcriteria=%3Fzkt%3DEenvoudig%26pst%3D%26vrt%3Dmivd%26zkd%3DInDeGeheleText%26dpr%3DAfgelopenDag%26sdt%3DDatumBrief%26ap%3D%26pnr%3D1%26rpp%3D10&resultIndex=8&sorttype=1&sortorder=4.

VOOR ONDEROFFICIER. Ctivd onderzoek is al afgerond. Alles is gerubricierd.

Dat zijn de vragen waarop de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Ctivd) het onderzoek is gestart............. waar ik naar vraag is de uitkomst van die commissie.

Wat begrijp je daar niet aan?

Voor iemand die bij de Nederlandse politie heeft gewerkt is je Nederlands bar slecht, zo wel met de vragen die gesteld worden
als met het antwoorden van de vragen.
Maar misschien is het daar mis gegaan:  je dacht te horen dat de MIVD je zou belonen, beschermen e.d. maar hebben zij dit nooit zo gezegd

Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 09/06/2011 | 12:15 uur
Citaat van: Tanker op 09/06/2011 | 11:58 uur
Citaat van: musadewindhond op 09/06/2011 | 11:25 uur
Allen mongolen die geen kontrole hebben over hun blas pissen  in hun broek.

Naar mijn mening ben je een ordinaire klaploper en een fantast, je bent natuurlijk helemaal niet goed bij hoofd als je een openbaar toegankelijk forum gebruikt waar Jan en alleman meeleest om je gal te spuwen over de gang van zaken bij de MIVD / Nederlandse overheid.

Je had je gal beter kunnen spugen bij de Telegraaf, die houden wel van sensatieverhalen.....

Waarschijnlijk heeft die het bij de Telegraaf geprobeerd maar omdat die niets kon bewijzen heeft de Telegraaf hem de deur gewezen.
Wat heeft die nu als extra feiten cq bewijzen opgeschreven?  Niets.........................

Je ziet het aan het antwoord wat die mij gaf:  een link naar een openbare site......................(waar ik niet eens om vroeg)
Maar een echt antwoord heeft niemand nog gekregen.

En als je hem er op wijst, antwoord die niet of begint die te schelden   (ook een bewijs dat het een fantast is want een politie-agent zou er tegen kunnen...............)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 14:48 uur
Bron:Telegraaf 6 Feb 2010

za 06 feb 2010, 05:30
| lees voor
     
Bij geheime infiltratie in Afghanistan komt stamhoofd om Spion op de vluchtSpionage mislukt AMSTERDAM -  Een rel rond twee Nederlandse spionnen heeft in Afghanistan tot een drama geleid. Als gevolg viel er vermoedelijk ten minste een Afghaanse burgerdode.


Tal van geheime operaties van de militaire inlichtingendienst MIVD werden daarbij bovendien 'opgeblazen'. Premier Balkenende is hierover in augustus vorig jaar geïnformeerd, zo blijkt uit een exclusieve reportage vandaag in De Telegraaf.

Bermbommen

De operaties waren opgezet door twee Nederlandse spionnen, die gebruik maakten van een infiltrant en enkele nepbedrijven. Via deze bedrijven werd bij de Taliban informatie ingekocht over onder meer plaatsing en productie van bermbommen.

De Nederlandse spionnen werden medio 2007 doelwit van een intern onderzoek in verband met vermeende zelfverrijking. Hoewel de beschuldigingen onwaar bleken, liepen tijdens de schorsing hun operaties in Kaboel en Oeroezgan vast.

Zo werden tipgevers niet meer betaald. De infiltrant werd door fouten van ambassadepersoneel ontmaskerd als een spion voor de Nederlandse troepen. Een stamoudste die een Nederlandse geheim agent onderdak verleende, werd in diezelfde periode voor zijn woning doodgeschoten. Hij huisvestte een journalist, die in werkelijkheid een spion was voor de MIVD. De infiltrant, die ongewild spil werd in het spionagedrama, vreesde voor zijn leven en vluchtte in augustus 2009 naar Nederland. De man, die in Nederland een gezin heeft, claimt door twee Nederlandse ministeries te zijn misbruikt bij het uitvoeren van geheime opdrachten.

De landsadvocaat heeft de man inmiddels laten weten dat Nederland niks voor hem kan doen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5969276/__Spionage_mislukt__.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 14:50 uur
Telegraaf heeft voorpagina news van gemaakt op 6 feb 2010
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 14:53 uur
Onderofficier zegt:
"Waarschijnlijk heeft die het bij de Telegraaf geprobeerd maar omdat die niets kon bewijzen heeft de Telegraaf hem de deur gewezen"

Dus onderofficier Telegraaf heeft als voorpagina news gepubliceerd
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 14:56 uur
Onderofficier zegt:
"Je ziet het aan het antwoord wat die mij gaf:  een link naar een openbare site......................(waar ik niet eens om vroeg)
Maar een echt antwoord heeft niemand nog gekregen"

deze openbare site is van tweedekamer. Sp heeft 9 kamer vragen gesteld aan beide ministers

Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 09/06/2011 | 15:02 uur
Citaat van: musadewindhond op 09/06/2011 | 14:58 uur
Moderator heeft op andere forum topic WINDHOND mijn reactie vermogen om op bericten te reageren heeft geblokkerd ik protesteer dat.

Zoek hulp bij een advocaat o.i.d., wat is het nut van het verspreiden van nieuwsberichten uit de Telegraaf ?
Jouw probleem is niet iets voor een discussieforum, we kunnen je niet helpen en zodoende leveren je bijdragen hier niets op behalve frustratie.....

Kerel, we kunnen niks voor je doen hier.......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 09/06/2011 | 15:09 uur
Jij hebt helemaal gelijk. frustrati is de word.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 09/06/2011 | 16:33 uur
Geachte leden,

Dit topic is heropend, op voorwaarde dat de normale omgangsregels gerespecteerd worden.

Lex
Algeheel beheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 24/06/2011 | 21:22 uur
"antwoorden" op kamervragen.

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/def/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/06/24/kamerbrief-met-antwoorden-op-kamervragen-over-schadeclaim.html (http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/def/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/06/24/kamerbrief-met-antwoorden-op-kamervragen-over-schadeclaim.html)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 02/07/2011 | 21:27 uur
Lekker korte antworden:))
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 02/07/2011 | 22:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 02/07/2011 | 21:27 uur
Lekker korte antworden:))

alsof jij antwoorden geeft   8)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:09 uur
Verhaal is glashelder 
List en bedrog
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 03/07/2011 | 11:10 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:09 uur
Verhaal is glashelder 
List en bedrog

Fijn, dat je het toegeeft
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 03/07/2011 | 11:12 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:09 uur
List en bedrog

Kort, bondig en ononderbouwd?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:47 uur
:) Grapjas
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 03/07/2011 | 11:50 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:47 uur
:) Grapjas

Wie is hier nu de grappenmaker? Jij kwalificeert de antwoorden van de minister als "list en bedrog", om vervolgens niet de antwoorden te fileren en aan te tonen dat de minister zich schuldig maakt aan "list en bedrog". Gemiste kans en bovenal verzwakt het n.m.m. je positie.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:54 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 03/07/2011 | 11:50 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:47 uur
:) Grapjas

Wie is hier nu de grappenmaker? Jij kwalificeert de antwoorden van de minister als "list en bedrog", om vervolgens niet de antwoorden te fileren en aan te tonen dat de minister zich schuldig maakt aan "list en bedrog". Gemiste kans en bovenal verzwakt het n.m.m. je positie.
Moet je nog een keer lezen.MINISTER GEEFT GEEN ANTWOORD
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:59 uur
Maar deze jonge heeft nog meer in de petto blijf volgen...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 03/07/2011 | 12:00 uur
Wat is de overeenkomst tussen "de minister" en "musadewindhond" ?    

Ze geven beide geen antwoord

(musadewindhond ook niet op PM)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 03/07/2011 | 12:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:59 uur
Maar deze jonge heeft nog meer in de petto blijf volgen...

Ik laat me verrassen!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 12:04 uur
Citaat van: onderofficier op 03/07/2011 | 12:00 uur
Wat is de overeenkomst tussen "de minister" en "musadewindhond" ?    

Ze geven beide geen antwoord

(musadewindhond ook niet op PM)
Ik ben heel dichtbij om alles openbar te maken. Beetje geduld...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 03/07/2011 | 12:08 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 12:04 uur
Citaat van: onderofficier op 03/07/2011 | 12:00 uur
Wat is de overeenkomst tussen "de minister" en "musadewindhond" ?    

Ze geven beide geen antwoord

(musadewindhond ook niet op PM)
Ik ben heel dichtbij om alles openbar te maken. Beetje geduld...
PM is niet openbaar ....dus waar wacht je op om mijn vraag te beantwoorden? Daar had ik je een andere vraag gesteld.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 03/07/2011 | 12:28 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:54 uur
Moet je nog een keer lezen.MINISTER GEEFT GEEN ANTWOORD

De minister geeft als antwoord dat hij over deze zaken geen openbare antwoorden kan geven.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 20:58 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 03/07/2011 | 12:28 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 11:54 uur
Moet je nog een keer lezen.MINISTER GEEFT GEEN ANTWOORD

De minister geeft als antwoord dat hij over deze zaken geen openbare antwoorden kan geven.

anders moet hij  nog een keer liegen tegen kamer. Dus heeft ie 2 maanden overgedaan om niks te zegen :)))
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 03/07/2011 | 21:04 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 20:58 uur
anders moet hij  nog een keer liegen tegen kamer.

Schoffel 'm dan hier ter plaatse onderuit met feiten i.p.v. met dergelijke loze one-liners te komen!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 03/07/2011 | 21:12 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 03/07/2011 | 21:04 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 20:58 uur
anders moet hij  nog een keer liegen tegen kamer.

Schoffel 'm dan hier ter plaatse onderuit met feiten i.p.v. met dergelijke loze one-liners te komen!

Binnenkort
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 03/07/2011 | 21:34 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 21:12 uur
Binnenkort

Sorry hoor, maar dat is ronduit slap! Je beschuldigt de minister van list en bedrog, maar als je om onderbouwing ervan gevraagd wordt, kom je met een loze kreet en vervolgens kunnen we er "binnenkort" notie van nemen. Vanwaar het oponthoud? Je weet toch genoeg feiten om de minister aan het kruis te nagelen?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 03/07/2011 | 22:40 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 21:12 uur
Binnenkort

En wanneer is "binnenkort"?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 11:15 uur
'Nationale Ombudsman ingepakt door Defensie'

Geheimzinnig, onvolledig en vooral onbevredigend. Oud-MIVD-medewerker I.A. is niet te spreken over een onderzoek van de Nationale Ombudsman in zijn unieke zaak tegen de inlichtingendienst.

Zakenman I.A., 41 jaar, achterover gekamd zwart haar en wit overhemd, voert al jaren een eenzame strijd tegen de Nederlandse Militaire Inlichtingen-en Veiligheidsdienst (MIVD). Die zou misbruik hebben gemaakt van zijn contacten in Afghanistan in de strijd tegen de taliban. Als laatste stap voordat ik naar de rechter ga verzocht hij de Nationale Ombudsman om een onderzoek.

Vorige week ontving hij diens bevindingen. En hij is niet tevreden. Geen woord over de blunders die de MIVD heeft gemaakt bij het niet opdoeken van bomfabrieken in Uruzgan, waardoor Nederlandse militairen zijn omgekomen.

De Ombudsman nam klakkeloos het standpunt van Defensie over, zegt A. Zelf kon ik de betrokken substituut-ombudsman, Van Dooren, niet spreken. Ik vraag me af wat hij die zeven maanden onderzocht heeft.

Vaderlandsliefde
Nog even de feiten. De Brabantse oud-politieagent I.A. vestigde zich in 2005 in Afghanistan, waar hij snel opklom tot CEO van een groot bouwbedrijf. Omdat hij uitstekende contacten had, bood hij begin 2006 uit vaderlandsliefde en uit zakelijk oogpunt zijn diensten aan bij de Nederlandse ambassade in Kabul voor de Nederlandse missie in de zuidelijke provincie Uruzgan. Maar met list en bedrog werd hij betrokken bij geheime operaties van de MIVD. Zo organiseerde hij het vervoer en de veiligheid van journalist Joris V. naar de zuidelijke stad Kandahar. Die bleek voor de MIVD te werken. Mijn contact waar hij logeerde, werd later doodgeschoten als gevolg van deze actie.

De Ombudsman komt met zijn voorlopige bevindingen  het eindoordeel wordt over enkele maanden verwacht niet verder dan het weergeven van de feiten zoals eerder verzameld door de Commissie van Toezicht betreffende de inlichtingen en Veiligheidsdiensten (CTIVD).

Die pakken onvoordelig uit voor Windhond, zoals zijn codenaam luidde. Ik heb de Ombudsman stukken gegeven die de CTIVD niet had meegenomen in haar onderzoek. Ik kan bewijzen dat de MIVDers meineed hebben gepleegd voor de CTIVD. Zij zeggen dat ik vanaf het eerste moment geweten zou hebben dat Jos S. en Joris V. MIVDers waren. Maar dat is pertinent onwaar. Zij stelden zich toen voor als medewerkers van de Nederlandse ambassade in Kabul.

Misbruik
Als bewijs beschikt hij over hun ambassadevisitekaartjes, en de ontmoetingen vonden plaats onder toeziend oog van de toenmalig ambassadeur Martin de la Bey. Ze maakten misbruik van mijn uitstekende contacten. Als een van zes Afghaanse bedrijven was ik door het Pentagon uitgenodigd voor de Afghanistan Trade and Investment Conference in Londen begin 2006, waar over de toekomst van het land werd gesproken.

De inpalming door de MIVD ging geleidelijk en efficiënt. Op een gegeven moment kon ik niet terug. Medewerkers noemden hem Windhond, omdat hij alles snel kon regelen, zoals wapens voor het uitschakelen van terroristen. Zijn werkzaamheden lekten echter uit, waardoor zijn leven acuut in gevaar kwam. In 2009, na een poging door onbekenden hem te ontvoeren, verliet de zakenman halsoverkop Afghanistan, met achterlating van al zijn investeringen.

Geen mededelingen
Het uitgebreide persoonlijk relaas, dat zakenman I.A. eerder dit voorjaar in deze krant vertelde, leidde tot negen Kamervragen. De antwoorden werden vorige week na twee maanden summier afgedaan door minister Hans Hillen met de mededeling dat geen mededelingen worden gedaan over bronnen en overige operationele aangelegenheden van de MIVD.

Harry van Bommel (SP) pikt dat niet en wil meer informatie. De minister verschuilt zich achter de inlichtingendienst zodat hij geen verantwoording hoeft af te leggen. De bewering van Windhond dat een juist optreden van de inlichtingendienst mensenlevens had kunnen besparen, is niet tegengesproken. Dat is bijzonder ernstig.

Komende maand onderzoekt de Ombudsman nog een affaire waarbij I.A. de spin in het web was. Daarin gaat het om de vraag of de ambassade in Kabul in het voorjaar van 2006 verboden onderhandelingen met de taliban voerde. Tegenover De Pers vertelde Windhond eerder dat hij minimaal vijf miljoen euro schadevergoeding wil, de hoogste eis van een geheim agent in de Nederlandse geschiedenis.

De Pers (http://www.depers.nl/binnenland/579632/Nationale-Ombudsman-ingepakt.html)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 11:21 uur
Nou musadewindhond, kon je dat niet gewoon hier vertellen? Of moest je zelf het persbericht ook nog ff lezen voordat je weer wat te melden hebt?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 04/07/2011 | 12:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:58 uur
Citaat van: onderofficier op 29/04/2011 | 21:54 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 21:32 uur
Ik ben geronseld door MIVD. Ik ben een zakenman,zij wisten het wat voor zakenman ik was, dat was ook de reden dat ik al die dingen voor hun kon de doen.
Je hebt je aangeboden
Ik heb me niet aangeboden

Citaat van: de pers. op 04/07/2011 | 11:15 uur

Vaderlandsliefde
Nog even de feiten. De Brabantse oud-politieagent I.A. vestigde zich in 2005 in Afghanistan, waar hij snel opklom tot CEO van een groot bouwbedrijf. Omdat hij uitstekende contacten had, bood hij begin 2006 uit vaderlandsliefde en uit zakelijk oogpunt zijn diensten aan bij de Nederlandse ambassade in Kabul voor de Nederlandse missie in de zuidelijke provincie Uruzgan.

Dus je hebt je aangeboden..................  of ga je de feiten ontkennen?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 04/07/2011 | 17:19 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 11:21 uur
Of moest je zelf het persbericht ook nog ff lezen voordat je weer wat te melden hebt?

Dat persbericht is nou ook niet echt een schoolvoorbeeld van goed journalistiek stijlgedrag. "Ik", "hem", waar gaat het allemaal over?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 04/07/2011 | 17:25 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 16:15 uur
Ik geef geen antwoord op jouw PM omdat jij begint beledigend taal te gebruiken.
Dan gaan we hier toch gewoon verder?
Prima, wat jij wilt.

Als je beledigend vind  wat ik de PM hebt gezet, vraag ik me af hoe je het vol gehouden als politie-agent.

Maar het is mij geheel duideljk hoe jij  bent:  zie het eenzijdig verhaal maar in "de Pers"  
Je doet alleen maar zielig.  Jij had alles over voor je "vaderland". Maar de waarheid is dat je "goud geld" dacht te verdienen, dat denk je nog steeds: zie maar eens naar je "schade-claim"

Ik kan niet wachten tot de rechtzaak, of zijn de rechters al bij voorbaat beïnvloed door defensie?  
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 16:15 uur
Ik vind dat jij eerst moet leren LEZEN?
Aan wie stel je nu deze vraag?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 17:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/07/2011 | 17:19 uur

Dat persbericht is nou ook niet echt een schoolvoorbeeld van goed journalistiek stijlgedrag. "Ik", "hem", waar gaat het allemaal over?

Dat terzijde. Maar het begint een beetje op te vallen dat onze Winhond pas weer van zich laat horen als er weer ergens nieuws opduikelt.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 04/07/2011 | 17:52 uur
Citaat van: onderofficier op 04/07/2011 | 17:25 uur
Dan gaan we hier toch gewoon verder?

Een PM is niet voor niets een PM. Het is niet de bedoeling dat uit PM's geciteerd wordt. Dat geldt trouwens ook voor forumlid Windhond als die de mening post dat jij in een PM aan hem beledigende taal hebt gebruikt.

Rob
Forumbeheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:01 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 17:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/07/2011 | 17:19 uur

Dat persbericht is nou ook niet echt een schoolvoorbeeld van goed journalistiek stijlgedrag. "Ik", "hem", waar gaat het allemaal over?

Dat terzijde. Maar het begint een beetje op te vallen dat onze Winhond pas weer van zich laat horen als er weer ergens nieuws opduikelt.

Scherp hoor!!!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:17 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:01 uur
Scherp hoor!!!

Kortom je weet het zelf ook niet allemaal zo goed en je wacht wat persberichten af en op basis daarvan borduur je weer verder op je verhaal. Als je nou eens van tevoren met feiten komt en niet achteraf zou je een stuk geloofwaardiger overkomen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:33 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:11 uur
Jij vroeg aan mij hoeveel nationaliteiten ik heb. Ik heb  je als grap gezegd dat ik 5 nationaliteiten heb ( niemand mag meer dan 2 hebben)   Ik bedoel jij mag geloven wat je wilt geloven. En jij wil de feiten niet zien paar andere mensen doen dat ook.

Leuke grap man! Echt, ik lig dubbel... Je bent zelf een grote grap, een grote schertsvertoning.

Citaat
Maar het is mij geheel duideljk hoe jij  bent:  zie het eenzijdig verhaal maar in "de Pers"

Nu is het een eenzijdig verhaal in de Pers? Je bedoelt dezelfde Pers, interviewer en journalist waar het allemaal mee begon? (http://www.depers.nl/binnenland/563265/Windhond-bijt-van-zich-af.html) :lol:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:38 uur
 ;D
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 04/07/2011 | 18:39 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:01 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 17:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/07/2011 | 17:19 uur

Dat persbericht is nou ook niet echt een schoolvoorbeeld van goed journalistiek stijlgedrag. "Ik", "hem", waar gaat het allemaal over?

Dat terzijde. Maar het begint een beetje op te vallen dat onze Winhond pas weer van zich laat horen als er weer ergens nieuws opduikelt.

Scherp hoor!!!
Ik heb dit onderwerp weer (op)nieuw leven ingeblazen na publicatie van de kamerstukken. Dus wel de goede beschuldigen van het opstarten graag ;-)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:39 uur
Citaat van: Lex op 04/07/2011 | 18:11 uur
Dit is een schoolvoorbeeld van citeren op een manier waardoor het meer lijkt op een puzzel en dus niet leesbaar is.
Ik verzoek musadewindhond dit bericht leesbaar te maken; lukt dat niet dan zal ik dit bericht verwijderen.

Lex
Algeheel beheerder


Mwoah, ik ben er redelijk uitgekomen. Maar idd, het gaat nergens over. Ik zou toch wat meer verwachten van een CEO miljarden bedrijf/ politieman...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:43 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 18:39 uur
Citaat van: Lex op 04/07/2011 | 18:11 uur
Dit is een schoolvoorbeeld van citeren op een manier waardoor het meer lijkt op een puzzel en dus niet leesbaar is.
Ik verzoek musadewindhond dit bericht leesbaar te maken; lukt dat niet dan zal ik dit bericht verwijderen.

Lex
Algeheel beheerder


Mwoah, ik ben er redelijk uitgekomen. Maar idd, het gaat nergens over. Ik zou toch wat meer verwachten van een CEO miljarden bedrijf/ politieman...

Ik ben via iPhone ingelogd soms doet ie het niet sorry  :cute-smile:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:43 uur
Citaat van: irma op 04/07/2011 | 18:39 uur
Ik heb dit onderwerp weer (op)nieuw leven ingeblazen na publicatie van de kamerstukken. Dus wel de goede beschuldigen van het opstarten graag ;-)

Ik beschuldig jou nergens van, vind het alleen, op zijn zachtst gezegd, opvallend dat onze Windhond weer begint te roeptoeteren als er publieke informatie voorhanden is.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 04/07/2011 | 18:46 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 18:43 uur
Citaat van: irma op 04/07/2011 | 18:39 uur
Ik heb dit onderwerp weer (op)nieuw leven ingeblazen na publicatie van de kamerstukken. Dus wel de goede beschuldigen van het opstarten graag ;-)

Ik beschuldig jou nergens van, vind het alleen, op zijn zachtst gezegd, opvallend dat onze Windhond weer begint te roeptoeteren als er publieke informatie voorhanden is.
Hmmm gezien de vijandigheid hier, als hij te weinig informatie geeft, kan ik me er persoonlijk wel iets bij voorstellen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:50 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:38 uur
;D

Je kunt nu wel stompzinnig lachen maar jij hebt schijnbaar met je grote vriend Karskens in een vliegtuig gezeten en die kwalificeer je nu als een partijdig persoon. Hoe de wind(hond) waait, waait mijn jasje?

Echt, ik heb over het algemeen een hoop geduld met mensen en gun ze het voordeel van de twijfel. Maar in dit geval twijfel ik nog geen moment. Ik ben erg benieuwd naar de ijzers die je nog in het vuur hebt liggen. Of krijgen we dat pas te horen als alles al lang en breed uitgemeten in de media staat?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 18:57 uur
Citaat van: irma op 04/07/2011 | 18:46 uur
Hmmm gezien de vijandigheid hier, als hij te weinig informatie geeft, kan ik me er persoonlijk wel iets bij voorstellen.

Als betrokkene niet over de brug wil komen met staafbare verhalen moet hij het voor zich houden en niet een topic openen over hoe slecht hij wel niet behandeld is en zeker niet met een beschuldigend vingertje gaan wijzen. Daarbij komt dat aan alle kanten het fantasme er vanaf druipt. Je zou bijna zeggen dat we de nieuwe James Bond hier op het forum hebben.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uur
Citaat van: A.J. op 04/07/2011 | 18:50 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 18:38 uur
;D

Je kunt nu wel stompzinnig lachen maar jij hebt schijnbaar met je grote vriend Karskens in een vliegtuig gezeten en die kwalificeer je nu als een partijdig persoon. Hoe de wind(hond) waait, waait mijn jasje?

Echt, ik heb over het algemeen een hoop geduld met mensen en gun ze het voordeel van de twijfel. Maar in dit geval twijfel ik nog geen moment. Ik ben erg benieuwd naar de ijzers die je nog in het vuur hebt liggen. Of krijgen we dat pas te horen als alles al lang en breed uitgemeten in de media staat?
Ik denk jij bent stompzinnig bezig, dat is me all lang duidelijk. Door mij beledigen in deze forum bereik je toch niks.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 04/07/2011 | 22:21 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uur
Ik denk jij bent stompzinnig bezig, dat is me all lang duidelijk. Door mij beledigen in deze forum bereik je toch niks.

Und? Fileer nou eens al die uitspraken van de MIVD...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 04/07/2011 | 22:22 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uur
Ik denk jij bent stompzinnig bezig, dat is me all lang duidelijk. Door mij beledigen in deze forum bereik je toch niks.

Ik heb, gezien je krakkemikkig gebruik van het Nederlands, het idee dat je helemaal geen politie-agent bent geweest. En dus zet ik ook vragen bij je CEO-schap. En dus bij je hele verhaal.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 04/07/2011 | 22:57 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/07/2011 | 22:22 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uur
Ik denk jij bent stompzinnig bezig, dat is me all lang duidelijk. Door mij beledigen in deze forum bereik je toch niks.

Ik heb, gezien je krakkemikkig gebruik van het Nederlands, het idee dat je helemaal geen politie-agent bent geweest. En dus zet ik ook vragen bij je CEO-schap. En dus bij je hele verhaal.

Je bent niet de enige....

CEO is een groot woord... elke ZZP kan zich in principe CEO noemen als hij de betekenis van de letters begrijpt.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:59 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 04/07/2011 | 22:22 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uur
Ik denk jij bent stompzinnig bezig, dat is me all lang duidelijk. Door mij beledigen in deze forum bereik je toch niks.

Ik heb, gezien je krakkemikkig gebruik van het Nederlands, het idee dat je helemaal geen politie-agent bent geweest. En dus zet ik ook vragen bij je CEO-schap. En dus bij je hele verhaal.
Kijk jullie vijandigheid begreep ik. Ik bedoel ik heb zoveel  ganzen  gezien het verrast me niet dat er paar ook hier tussen zitten. Mij op mijn Nederlands aanvallen is lafhartig. Misschien straks komen Bewijs stukken in openbaarheid
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 04/07/2011 | 23:01 uur
Maar met jullie heb ik gehad voorlopig tot volgende bericht
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Enforcer op 05/07/2011 | 19:16 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 12:04 uur
Ik ben heel dichtbij om alles openbar te maken. Beetje geduld...


Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:59 uur
Misschien straks komen Bewijs stukken in openbaarheid

Eerder geef je aan dat je zelf met bewijs gaat komen. Ga je dat nog doen, of moeten we wachten totdat ergens anders wat gepubliceerd wordt? Zie je niet dat je zelf voor verwarring zorgt?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 05/07/2011 | 21:45 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:59 uur
Mij op mijn Nederlands aanvallen is lafhartig.

Nee Musadewindhond, ik val je niet op je Nederlands aan. Je beweert allerlei zaken op het forum en elke vraag om onderbouwing of bewijs wordt in de wind geslagen of met loze beloftes "beantwoord". Ik constateer dat je Nederlands verre van vlekkeloos. Is. Dat maakt niet uit, want het is heus wel te lezen en er zijn genoeg "Nederlanders" die slechter Nederlands hanteren. Maar als jij zegt dat je politie-agent bent geweest, is dat gezien het peil van het Nederlands dat je hier etaleert op z'n minst reden voor gefronste wenkbrauwen. Om niet te zeggen ongeloofwaardig. Of heb jij verslagen gemaakt, bekeuringen uitgeschreven, PV's opgemaakt op deze wijze of zelfs maar de politieschool zo doorlopen? Ik geloof daar dus helemaal niets van. En DAAR val ik je op aan, want als dat al rammelt, waarom zou de rest van je verhaal dan niet rammelen?

Lezen is dus blijkbaar ook al lastig. Maar wederom nodig ik je uit om met feiten te komen. En niet "binnenkort", maar gewoon nu uit je eigen dossier. Of moet de duim weer even gevuld worden?  :P
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 05/07/2011 | 21:54 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:16 uurMisschien straks komen Bewijs stukken in openbaarheid

En die ga je dan weer over schrijven? 

Het bewijst dan nog niets of jij diegene bent, wie je zegt te zijn.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 05/07/2011 | 22:03 uur
Citaat van: onderofficier op 05/07/2011 | 21:54 uur
En die ga je dan weer over schrijven? 

Het bewijst dan nog niets of jij diegene bent, wie je zegt te zijn.


Ga me nou niet vertellen dat jij dat gelooft...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 05/07/2011 | 22:07 uur
Citaat van: A.J. op 05/07/2011 | 22:03 uur
Citaat van: onderofficier op 05/07/2011 | 21:54 uur
En die ga je dan weer over schrijven? 

Het bewijst dan nog niets of jij diegene bent, wie je zegt te zijn.


Ga me nou niet vertellen dat jij dat gelooft...

Totaal niet.                        Hij brengt totaal geen bewijs aan, alleen maar dingen die in de pers staan....

Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 05/07/2011 | 22:09 uur
Citaat van: onderofficier op 05/07/2011 | 22:07 uur

Totaal niet.                        Hij brengt totaal geen bewijs aan, alleen maar dingen die in de pers staan....



Dan is het goed, ik begon al een beetje te twijfelen aan je opmerkingsvermogen. Onterecht dus. ;)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 05/07/2011 | 22:24 uur
Citaat van: A.J. op 05/07/2011 | 22:09 uur
Citaat van: onderofficier op 05/07/2011 | 22:07 uur

Totaal niet.                        Hij brengt totaal geen bewijs aan, alleen maar dingen die in de pers staan....



Dan is het goed, ik begon al een beetje te twijfelen aan je opmerkingsvermogen. Onterecht dus. ;)

Ik dacht laat ik eens zo doen dat "meneer" Windhond zich niet beledigd voelt   :devil:     (en dat terwijl die anderen wel beledigd)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 05/07/2011 | 22:31 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 23:01 uur
Maar met jullie heb ik gehad voorlopig tot volgende bericht

Dat is wel heel sterk: tot het volgende bericht laat hij niets meer van zich horen......  ;D
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:34 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 05/07/2011 | 21:45 uur
Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:59 uur
Mij op mijn Nederlands aanvallen is lafhartig.

Nee Musadewindhond, ik val je niet op je Nederlands aan. Je beweert allerlei zaken op het forum en elke vraag om onderbouwing of bewijs wordt in de wind geslagen of met loze beloftes "beantwoord". Ik constateer dat je Nederlands verre van vlekkeloos. Is. Dat maakt niet uit, want het is heus wel te lezen en er zijn genoeg "Nederlanders" die slechter Nederlands hanteren. Maar als jij zegt dat je politie-agent bent geweest, is dat gezien het peil van het Nederlands dat je hier etaleert op z'n minst reden voor gefronste wenkbrauwen. Om niet te zeggen ongeloofwaardig. Of heb jij verslagen gemaakt, bekeuringen uitgeschreven, PV's opgemaakt op deze wijze of zelfs maar de politieschool zo doorlopen? Ik geloof daar dus helemaal niets van. En DAAR val ik je op aan, want als dat al rammelt, waarom zou de rest van je verhaal dan niet rammelen?

Lezen is dus blijkbaar ook al lastig. Maar wederom nodig ik je uit om met feiten te komen. En niet "binnenkort", maar gewoon nu uit je eigen
dossier. Of moet de duim weer even gevuld worden?  :P


Wat voor bewijzen Will je zien ? Zal ik alles hier op forum zetten ? Kunnen jullie dat aan? Kan  regering dat aan?  
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 05/07/2011 | 22:37 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:34 uur
Wat voor bewijzen Will je zien ? Zal ik alles hier op forum zetten ? Kunnen jullie dat aan? Kan  regering dat aan?  

Zolang je geen staatsgeheime informatie plaatst, vind ik alles best.  :P En plaats vooral het materiaal waarmee je aantoont dat minister Hillen aan list en bedrog doet.

Dus kom op, flinke vent!  8)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 05/07/2011 | 22:38 uur
Je mag ook beginnen met je diploma van de politieschool.......  :devil:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 05/07/2011 | 22:39 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:34 uur
Wat voor bewijzen Will je zien ? Zal ik alles hier op forum zetten ? Kunnen jullie dat aan? Kan  regering dat aan?  

We zijn wel wat gewend hier. Kom maar op.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 05/07/2011 | 22:49 uur
Citaat van: A.J. op 05/07/2011 | 22:39 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:34 uur
Wat voor bewijzen Will je zien ? Zal ik alles hier op forum zetten ? Kunnen jullie dat aan? Kan  regering dat aan?  

We zijn wel wat gewend hier. Kom maar op.

Ik laat me graag verrassen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 05/07/2011 | 22:38 uur
Je mag ook beginnen met je diploma van de politieschool.......  :devil:

Jij moet vooral als beheerder niet zulke kinderachtige opmerkingen maken.  Wanneer ik denk tijd  voor rijp is ben  ik van plan paar dingen op deze forum zetten. MIVD ers die nu meelezen weten dat ik ben het. Ik ben de enige die kan weten dat wij met minister Kamp  ontbijt hebben gehad in safehouse van MIVD in Kabul.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 05/07/2011 | 23:03 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur

Jij moet vooral als beheerder niet zulke kinderachtige opmerkingen maken.  Wanneer ik denk tijd  voor rijp is ben  ik van plan paar dingen op deze forum zetten. MIVD ers die nu meelezen weten dat ik ben het. Ik ben de enige die kan weten dat wij met minister Kamp  ontbijt hebben gehad in safehouse van MIVD in Kabul.


Duhu... :lol:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 05/07/2011 | 23:07 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
Jij moet vooral als beheerder niet zulke kinderachtige opmerkingen maken.

Los van het feit dat ik het niet kinderachtig vind, maak ik mijn beheerstechnische opmerkingen in het donkerblauw. In deze ben ik dus gewoon discussiegenoot.

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
Wanneer ik denk tijd  voor rijp is ben  ik van plan paar dingen op deze forum zetten.

Wat is dan de zin van dit topc dat je geopend hebt? Want tot nu toe maak je he-le-maal niets waar. Sterker nog, je beschuldigt de minister van defensie (zonder dat te onderbouwen en/of te bewijzen) van list en bedrog. En opgeroepen dan eens wat te bewijzen/onderbouwen, mogen we het doen met "binnenkort", wanneer de tijd rijp is" en nog meer van dat soort wazige kreten.

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
MIVD ers die nu meelezen weten dat ik ben het. Ik ben de enige die kan weten dat wij met minister Kamp  ontbijt hebben gehad in safehouse van MIVD in Kabul.

So? Verander je profielnaam in "Keeshond" en plaats het dan....  :devil:

Tot nu toe heb je meer weg van een 17-jarige scholier die niet echt opgelet heeft bij de Nederlandse les en die flink loopt te doen dan een voormalig politie-agent (vergeet je je diplomaatje niet te posten, weten we tenminste dat je in ieder geval echt bij de Hermandad hebt gezeten) en CEO van een miljoenenbedrijf.

Nog even en dit topic kan samengevoegd worden met het grote onzintopic.....  :P
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 05/07/2011 | 23:19 uur
Ik denk forum leden moeten zelf beslissen of deze topic onzin is ja of nee. Ik vind nog steeds heel zwaak van je dat jij blijf op mijn Nederlands opmerkingen maken. Het is inderdaad niet mijn moeder taal. Maar dat zegt niet dat ik minder Nederlander ben.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 06/07/2011 | 07:09 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 05/07/2011 | 22:37 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:34 uur
Wat voor bewijzen Will je zien ? Zal ik alles hier op forum zetten ? Kunnen jullie dat aan? Kan  regering dat aan?  

Zolang je geen staatsgeheime informatie plaatst, vind ik alles best.  

Hij zal echt geen staatsgeheime informatie plaatsen / gebruiken want hij bood zichzelf aan uit vaderlandsliefde.   :devil:

Citaat van: de pers op 04/07/2011 | 11:15 uur
Vaderlandsliefde
Nog even de feiten. De Brabantse oud-politieagent I.A. vestigde zich in 2005 in Afghanistan, waar hij snel opklom tot CEO van een groot bouwbedrijf. Omdat hij uitstekende contacten had, bood hij begin 2006 uit vaderlandsliefde en uit zakelijk oogpunt zijn diensten aan bij de Nederlandse ambassade in Kabul voor de Nederlandse missie in de zuidelijke provincie Uruzgan.

We zullen zien wat zijn "vaderlandsliefde" daarwerkelijk in houd.

Wat ik me afvraag  hoe het kan dat je uit "vaderlandsliefde" handeld terwijl Nederland niet je "moederstaal" is

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 23:19 uur
Het is inderdaad niet mijn moeder taal.

Of was toch het zakelijk belang waarom jij je aanbood en wordt de term "vaderlandsliefde" (mis)gebruikt om enig empathie op te wekken.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 06/07/2011 | 07:25 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
MIVD ers die nu meelezen weten dat ik ben het.

Heb je een code woord afgesproken?

Maar wat bewijst dat voor mij?

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
Ik ben de enige die kan weten dat wij met minister Kamp  ontbijt hebben gehad in safehouse van MIVD in Kabul.
Is dat zo?   Ook dat staat gewoon in de krant.......................

Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
Safehouse
I.A. werd het manusje-van-alles van de militaire geheime dienst in Afghanistan en kreeg van zijn 'runner' Ben K. de codenaam: Windhond. 'Omdat ik snel was en overal contacten had.' De relatie was zo nauw dat hij werd voorgesteld aan toenmalig minister van Defensie Henk Kamp bij diens bezoek aan het MIVD-safehouse in Kaboel.
http://www.depers.nl/binnenland/563265/Windhond-bijt-van-zich-af.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 06/07/2011 | 09:02 uur
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 23:19 uur
Ik vind nog steeds heel zwaak van je dat jij blijf op mijn Nederlands opmerkingen maken.

Ik vind het heel zwak, als je dan toch over mijn verwijzing naar "jouw Nederlands" valt, je niet inziet dat ik dit relateer aan je "politie verleden" wat natuurlijk een belachelijke combinatie is. Belabberde spelling voor een agent; dus ben je wel agent geweest? En als dat discutabel is, waarom zou ik de rest dan wel geloven? Maar daar reageert meneer de windhond niet op....

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 23:19 uur
Het is inderdaad niet mijn moeder taal.

Inderdaad. Dit is in ieder geval geloofwaardig. Ga door, je komt er wel.....

Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 23:19 uur
Maar dat zegt niet dat ik minder Nederlander ben.

Volgens mij zijn er geen graduaties van "Nederlander zijn". Of heb je dat op de poltie-school niet geleerd? Anders had meneer Kamp je dat wel uit kunnen leggen tijdens "het ontbijt in het safehouse".....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Enforcer op 06/07/2011 | 13:51 uur
Citaat van: Enforcer op 05/07/2011 | 19:16 uur
Citaat van: musadewindhond op 03/07/2011 | 12:04 uur
Ik ben heel dichtbij om alles openbar te maken. Beetje geduld...


Citaat van: musadewindhond op 04/07/2011 | 22:59 uur
Misschien straks komen Bewijs stukken in openbaarheid

Eerder geef je aan dat je zelf met bewijs gaat komen. Ga je dat nog doen, of moeten we wachten totdat ergens anders wat gepubliceerd wordt? Zie je niet dat je zelf voor verwarring zorgt?


En vervolgens:
Citaat van: musadewindhond op 05/07/2011 | 22:50 uur
Wanneer ik denk tijd  voor rijp is ben  ik van plan paar dingen op deze forum zetten.

Ga de politiek in, want je kunt heel goed om de zaken heen blijven draaien.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 06/07/2011 | 17:29 uur
Citaat van: dudge op 06/07/2011 | 09:49 uur
Citaat van: onderofficier op 06/07/2011 | 07:09 uur
We zullen zien wat zijn "vaderlandsliefde" daarwerkelijk in houd.

Wat ik me afvraag  hoe het kan dat je uit "vaderlandsliefde" handeld terwijl Nederland niet je "moederstaal" is

Je hebt hier een hoop om de windhond op aan te vallen. Maar vaderlandsliefde is niet te koppelen aan je taalvaardigheid. Wel aan agentzijn, maar dat even terzijde. Je kan ook liefde hebben voor je (Nieuwe)(adoptie)vaderland, zonder goede taalvaardigheid, zeker als je op latere leeftijd hierheen bent gekomen.


Misschien heb je gelijk in deze, maar het blijft staan dat hij wél (staats)geheimen wil openbare voor zijn eigen gewin, dan kan ik niet van vaderlandsliefde spreken..........
En als je dan zoveel van dit land houd, dan zorg je dat je de taal behoorlijk beheerst.  Ongeacht leeftijd.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 06/07/2011 | 17:39 uur
Citaat van: onderofficier op 06/07/2011 | 17:29 uur
Misschien heb je gelijk in deze, maar het blijft staan dat hij wél (staats)geheimen wil openbare voor zijn eigen gewin, dan kan ik niet van vaderlandsliefde spreken..........
Wie zegt dat het (staats)geheimen zijn? Daarnaast is het ook maar de vraag, indien het lid in overheidsdienst geweest, hoe lang het "beroepsgeheim" op hem van toepssing is verklaard.
Citaat van: onderofficier op 06/07/2011 | 17:29 uur
En als je dan zoveel van dit land houd, dan zorg je dat je de taal behoorlijk beheerst.  Ongeacht leeftijd.
En dan krijgen we natuurlijk de vraag: wat is "behoorlijk?  8)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 06/07/2011 | 19:32 uur
Citaat van: Lex op 06/07/2011 | 17:39 uur
En dan krijgen we natuurlijk de vraag: wat is "behoorlijk?  8)

Ergens tussen de slimste infanterist en de domste admeur in?  :devil:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 06/07/2011 | 20:53 uur
Ik kan ook moeilijk geloven dat hij hier politieagent is geweest met zijn "hakkie-takkie Nederlands".
Nu zijn agenten over het algemeen niet bijzonder hoog opgeleid (VMBO), maar Nederlands moet men toch wel kunnen lezen, schrijven en spreken zonder al te veel stijl fouten.....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 06/07/2011 | 21:02 uur
Citaat van: Tanker op 06/07/2011 | 20:53 uur
Ik kan ook moeilijk geloven dat hij hier politieagent is geweest met zijn "hakkie-takkie Nederlands".
Nu zijn agenten over het algemeen niet bijzonder hoog opgeleid (VMBO), maar Nederlands moet men toch wel kunnen lezen, schrijven en spreken zonder al te veel stijl fouten.....

"Stijlfouten" mag aanelkaar geschreven worden en drie puntjes schijnt de norm te zijn.

Maar voor de rest ben ik geen mierenneuker. (Ja ik neuk meerdere mieren, derhalve is het miereN)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 07/10/2011 | 20:42 uur
Volgens mij gaat er weer wat gebeuren in dit topic.....

Komen dan eindelijk de staatsgeheimen? 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 14/10/2011 | 23:29 uur
İk ben onder indruk ,Jij bent goed geinformeerd. luister je mee de  tapgespreken van Mivd.Koop morgen Telegraaf en maandag ook.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 15/10/2011 | 08:14 uur
'MIVD'er verlinkt door Peters'
door Bart Olmer en Charles Sanders

AMSTERDAM -  Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks zou een voormalige geheim agent van de MIVD hebben verraden. Haar loslippigheid heeft zijn dekmantel en zakenimperium kapotgemaakt. Dat stelt hij in een proces tegen de Nederlandse staat.

Peters zou overal in Kabul hebben rondgebazuind: ,,Wat doet die vent voor onze ambassade?" De parlementariër was in de periode waarin de 41-jarige geheim agent I.A. informatie over de Taliban verzamelde, plaatsvervangend chef de poste op de ambassade in Afghanistan.

Vijf miljoen euro
I.A. eist nu vijf miljoen euro schadevergoeding van de overheid, omdat hij door de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken in de steek is gelaten.

Oud-MIVD-medewerker I.A. was eigenaar van een bouwconsortium in Kabul. De rol die de Nederlandse spion daar speelde, wordt bevestigd in onthullende geluidstapes die in het bezit zijn van De Telegraaf.

Inlichtingennetwerk
,,Uit de tapes blijkt kristalhelder hoe ik in opdracht van de MIVD een inlichtingennetwerk runde, daar in levensgevaarlijk Afghanistan," zegt I.A.
,,Ik leverde wapens, munitie, voertuigen. Zorgde voor stempels in de paspoorten van Nederlandse special forces. Waardoor leden van het Korps Commando Troepen, die met militaire vluchten op Kabul International Airport arriveerden, in het diepste geheim hun schimmige operaties konden uitvoeren. Observeren en uitschakelen van Taliban-sleutelfiguren, daar ging het om. En daarvoor waren die raketwerpers, AK-47 machinegeweren en handgranaten."

Bron: De Telegraaf
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 08:31 uur
Citaat van: musadewindhond op 14/10/2011 | 23:29 uur
İk ben onder indruk ,Jij bent goed geinformeerd. luister je mee de  tapgespreken van Mivd.Koop morgen Telegraaf en maandag ook.

Waarom zou ik de telegraaf kopen als ik toch al "goed geinformeerd" ben?

Maar goed, het is weer het zelfde verhaal:  je komt (weer) met niets.


En opeens ben je "MIVD-er" , je leverde toch alleen diensten voor de ambassade?  
De bakker brood levert bij de MIVD is ook geen MIVD-er..     :devil:

Het staat natuurlijk wel heel spannend...............veel spannender dan CEO......

Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 08:45 uur
Citaat van: De Telegraaf op 15/10/2011 | 08:14 uur
Observeren en uitschakelen van Taliban-sleutelfiguren, daar ging het om. En daarvoor waren die raketwerpers, AK-47 machinegeweren en handgranaten."

Ik ben natuurlijk maar een simpele admeur en heb geen kaas gegeten van SF-operaties, dus wellicht kan iemand mij uitleggen waarom KCT-ers bij onze Windhond zaken aan zouden moeten schaffen die ze zelf ook hebben of met dezelfde militaire vluchten mee kunnen nemen. En hoezo zijn er dan AK-47's nodig? En handgranaten? En waarom zoudens tempels in een paspoort door de Windhond geregeld moeten worden? Dat laatste hadden ze toch veel makkelijker vooraf in Nederland kunnen regelen? En wat loopt Windhond dan interessant te doen op/voor de ambassade dat zelfs een plv. CdP dat opvalt?

Ik blijf het een zeer schimiig en ongeloofwaardig verhaal vinden, maar laat me graag overtuigen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 09:08 uur
Daarbij krijg ik de indruk dat het De Telegraaf meer te doen is om GL-er Peters verder aan de schandpaal te nagelen dan om Windhond z'n zaak.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 09:25 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 09:08 uur
Daarbij krijg ik de indruk dat het De Telegraaf meer te doen is om GL-er Peters verder aan de schandpaal te nagelen dan om Windhond z'n zaak.

Wat aardig lukt gezien de reacties.   
Deze mensen hebben schijnbaar nooit van hoor én wederhoor gehoord.

Ik vind het artikel aardig richting smaad en/ of laster gaan.   
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 15/10/2011 | 09:27 uur
Heeft iemand het hele artikel al gelezen?

Ben nl benieuwd wat er verder in staat.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 09:29 uur
Citaat van: irma op 15/10/2011 | 09:27 uur
Heeft iemand het hele artikel al gelezen?

Ben nl benieuwd wat er verder in staat.

Even geduld, komt eraan....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 09:33 uur
DE MIVD-TAPES DEEL 1

'IK LEVERDE WAPENS VOOR ONZE COMMANDO'S'

Voormalig geheim agent voelt zich door dienst verraden en klapt uit school

(https://www.defensieforum.nl/Forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi161.photobucket.com%2Falbums%2Ft209%2Fkapiteinrob%2FCapture-74.jpg&hash=82378fd74f68841935a00a1a96424a919bb38ccc)
AGENTEN VAN inlichtingendienst MIVD kochten in Afghanistan AK-47 machinegeweren, raketwerpers, handgranaten en munitie. Als dekmantel noemden ze zich 'politiek adviseurs' van onze ambassade in Kabul. De wapens werden doorgesluisd naar special forces van het Korps Commando Troepen (KCT). Gespreksopnamen, in bezit van deze krant, schetsen een onthutsend beeld. ,,Die elitesoldaten waren daar niet voor de lokale competitie kleiduiven schieten", zegt een voormalig MIVD-medewerker. ,,Naast hun geheime operaties is er vooral veel geblunderd.

door BART OLMER en CHARLES SANDERS
AMSTERDAM, zaterdag

Zakenman I.A. leeft in angst. Voortdurend kijkt hij over zijn schouder, wantrouwend en behoedzaam. ,,Ik heb vijanden, overal. Dat heb ik overgehouden van mijn werk als agent van militaire inlichtingendienst MIVD. Met dank aan het Koninkrijk der Nederlanden."

We spreken de 41-jarige in een restaurant op de Veluwe, aan de overkant van de provinciale weg ligt één van de grootste kazernes van de landmacht. In een afgesloten ruimte, beducht om te worden afgeluisterd, doet de Nederlandse zakenman zijn verhaal. A. – codenaam De Windhond, omdat hij snel handelt – zegt misbruikt, verraden en gedumpt te zijn door 'ambassademedewerkers' in Kabul. Hij toont visitekaartjes van onze nepdiplomaten. 'Policy adviser' is hun functie...

Web

,,Zo deden agenten van de MIVD zich voor", vertelt I.A. ,,In het begin dacht ik echt met diplomaten van doen te hebben. Pas later begreep ik dat het hun dekmantel was. Toen zat ik al diep verweven in het web van de geheime dienst. Nu ben ik prooi van zowel MIVD als Taliban. Hun tentakels reiken tot ver over de Nederlandse en de Afghaanse grenzen."

Lang heeft A. geprobeerd zijn conflict met de overheid in den minne op te lossen, maar telkens weer klapte hij tegen ambtelijke muren. Vandaag verbreekt hij het stilzwijgen en legt zijn troeven op tafel. Mr. Peter Reitsma uit Nijkerk, voorzitter van de militaire balie, legt de laatste hand aan de dagvaarding. De strafpleiter dient een miljoenenclaim bij de staat in.

,,Deze man, Nederlands staatsburger, is schandalig behandeld", stelt Reitsma. ,,Hij waagde zijn leven om anderen te redden en werd als dank overgeleverd aan de wolven. In de komende rechtszaak zal ik ook voormalige agenten van de MIVD als getuigen oproepen. Natuurlijk zullen ze in Den Haag wel weer met dat oude riedeltje van 'staatsgeheim' het grote stilzwijgen willen bewaren. Maar díé strategie hoop ik dit keer te neutraliseren."

Bij de oud-medewerkers van de MIVD gaat het onder anderen om topagent Ben K., inmiddels afgekocht door Defensie met een promotie tot de rang van luitenant-kolonel. In ruil voor geheimhouding hoeft de kersverse overste, net als zijn kompaan Martin T., nooit meer een steek uit te voeren.

,,Maar daarmee komt de dienst niet weg", zegt A. ,,Ik heb tapes waaruit kristalhelder blijkt hoe ik in opdracht van de MIVD een inlichtingennetwerk runde, daar in levensgevaarlijk Afghanistan. Ik leverde wapens, munitie, voertuigen. Zorgde voor stempels in de paspoorten van Nederlandse special forces . Waardoor leden van het Korps Commando Troepen, die met militaire vluchten op Kabul International Airport arriveerden, in het diepste geheim hun schimmige operaties konden uitvoeren. Observeren en uitschakelen van Taliban-sleutelfiguren, daar ging het om. En daarvoor waren die raketwerpers, AK-47 machinegeweren en handgranaten."

Nog steeds staat de zakenman achter zijn handelen, omdat het ten behoeve was van 'gewone Nederlandse jongens' die als soldaat dienden in levensgevaarlijk Zuid-Afghanistan.

,,Laten we wel zijn, er wordt daar een oorlog uitgevochten op een vooruit geschoven post", is zijn overtuiging. ,,Als we terrorisme en haat tegen het Westen niet in Kabul, Kandahar, Kunduz en Uruzgan bestrijden, worden we hier in 'veilig' Nederland met bomaanslagen weggevaagd. Dat was en is mijn mening. Daarvoor waagde ik destijds mijn eigen leventje door me voor de MIVD in het hol van de Taliban-killers te begeven."

Bedenkelijke rol

Al vaker kwam verbijsterend optreden van onze met vele miljoenen belastinggeld gefinancierde militaire inlichtingendienst in het openbaar, maar dit keer zijn er ook gespreksopnamen die aantonen hoe werd gehandeld én geblunderd. Net als in het verleden blijkt ook nu weer de bedenkelijke rol van generaalmajoor b.d. Pieter Cobelens, bijnaam 'De Dikke' en voormalig directeur van de MIVD.

Zakenman I.A. – jarenlang politieman in ons land – vestigde zich in 2005 in Afghanistan, omdat er in dat door oorlog en terreur verscheurde land veel geld te verdienen was. 'Wederopbouw' was het toverwoord van de Verenigde Staten en Europa, als wapen tegen de antiwesterse terreur van fundamentalistische strijders in onherbergzaam Afghanistan. Razendsnel klom A. op tot leidinggevende van een bouwconsortium; zijn bedrijf haalde grote opdrachten binnen. Renovatie en nieuwbouw van ministeries, buitenlandse ambassades en 'guesthouses' in Kabul.

Voor zijn werk had de flamboyante Nederlander contact tot in de hoogste kringen, bevriend tot in de hoogste politieke kringen en frequenteerde recepties van ambassades en ministeries. Tijdens een van die bijeenkomsten in januari 2006 werd hij voor het eerst benaderd door ambassadepersoneel, die hem in contact brachten met 'policy advisers' van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Jos S. en Ben K. bleken in werkelijkheid geheim agenten, die hem uiteindelijk zouden gaan runnen tot in de donkerste spelonken van de Taliban. ,,Onder toeziend oog van de ambassadeur."

,,Had ik dit van tevoren geweten, was ik ver bij die mannen vandaan gebleven", zegt I.A. Hij laat heimelijk opgenomen gesprekken horen tussen hem en hoge medewerkers van de militaire inlichtingendienst. ,,Ik was nooit uit de school geklapt, ware het niet dat de MIVD en de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken mij keihard hebben laten vallen. Ik waagde mijn leven voor het koninkrijk en werd als dank afgeserveerd."

Uiterst kwalijke rol speelde volgens hem Mariko Peters, het eerder door vermeende belangenverstrengeling in opspraak gekomen Kamerlid van GroenLinks. Toen I.A. actief was in Afghanistan, was zij plaatsvervangend chef de poste van de Nederlandse ambassade in de zwaarbeveiligde diplomatenwijk Shahr-e-Naw van Kabul. De naam van mevrouw Peters staat ook prominent in de dagvaarding waarmee advocaat Peter Reitsma volgende maand de juridische strijd met de Nederlandse staat aanbindt.

,,Zij heeft mijn dekmantel verraden en mij zo in levensgevaar gebracht", zegt De Windhond. ,,Mevrouw bazuinde doodleuk rond dat ik bemiddelde tussen de Hollandse ambassade en de Taliban uit Uruzgan. Mariko Peters informeerde bij Afghanen naar mijn achtergrond als zakenman, waardoor de gevaarlijkste mensen van het land in de gaten kregen dat ik voor westerse inlichtingendiensten informatie vergaarde en klussen klaarde. In Afghanistan, met moordenaars op elke hoek van de straat, teken je daarmee iemands doodvonnis. Ik werd bestempeld als spion en liep voor miljoenen dollars aan bouwopdrachten mis."

Doodvonnis

Over zijn werk als belangrijk informant van de MIVD vertelt A.: ,,Maanden voor uitzending van 1600 Nederlandse militairen naar de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan legde ik contacten met Taliban-kopstukken. Die bracht ik naar de Nederlandse ambassade voor overleg. Den Haag wilde de machtsverhoudingen in de toen nog onbekende provincie in kaart brengen. Daarvoor werd vijf keer vergaderd. De zesde bijeenkomst werd op het laatste moment afgelast omdat Nederland plotsklaps niet meer met de vijand wilde spreken. Dat was mijn doodvonnis."

Pendel

In het diepste geheim leverde hij wapens, munitie en vierwielaangedreven voertuigen, zegt I.A.: ,,Die waren bestemd voor special forces, leden van het Korps Commando Troepen die op de pendel van de Koninklijke Luchtmacht tussen Eindhoven en Kabul het land binnen kwamen. Als elitetroepen geheime acties uitvoeren, maken ze gebruik van niet te traceren wapens. Je kunt onmogelijk met Diemaco's, standaard NAVO-geweer, staatsvijanden omleggen. Want dan weet iedereen in 'no time' van de hoed en de rand. De Britse Special Air Service (SAS) opereert zo, Navy Seals en Delta Force van de Amerikanen doen het en dus ook ons eigen KCT."

Omdat de commando's na hun riskante werk Afghanistan met burgervluchten richting Dubai verlieten, regelde A. zogenaamde 'inreisstempels' in hun paspoorten. Gewone militairen die destijds met KDC-10's of Herculessen van de Koninklijke Luchtmacht in Kabul en Kandahar arriveerden, hadden die stempels niet nodig omdat ze onder officiële ISAF-paraplu werkten. Bij in het schemercircuit opererende en als burgers uitgedoste commando's lag dat anders.

,,Het mag duidelijk zijn dat als ik met die wapens was gepakt, de Afghanen me hadden gedood of – in het meest gunstige geval – voor eeuwig in een ondergrondse kerker hadden gegooid", aldus I.A. ,,Als een kat met negen levens overleefde ik, maar werd toch geslachtofferd. Niet door de Taliban, niet door de Afghaanse overheid, maar door de MIVD. Mijn eigen vrienden staken het mes in mijn rug. Ik bouwde hun 'safe house' in buitenwijk Wazir Akbar Khan waar ik toenmalig minister van Defensie Henk Kamp eens de hand schudde, ik bracht een als journalist vermomde analist van de dienst naar Kandahar, ik vergaarde levensreddende informatie... Uiteindelijk vluchtte ik hals over kop Afghanistan uit, omdat de agenten die mij runden door de MIVD op non-actief waren gezet."

Daarbij gaat het om de al eerder genoemde Ben K. en Martin T. Vanwege hun onorthodoxe manier van werken vielen ze in ongenade bij generaal-majoor Pieter Cobelens. Het duo werd beticht van verduisteren van geld en buitenspel gezet. Later moest Defensie hen 'rehabiliteren'.

Voor hun man in het veld ligt dat anders. Uit bandopnamen die De Windhond heimelijk maakte van gesprekken met topagenten en juristen van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst – en die straks een cruciale rol zullen spelen in het proces tegen de Nederlandse staat – blijkt hoe de overheid probeert zijn relaas buiten de publiciteit te houden.

Onthutsend is om te horen hoe de hoogste ambtenaren en MIVD'ers erkennen dat De Windhond illegale wapens kocht voor Nederlandse commando's, maar die deals in één adem bagatelliseren als 'diensten' waarvoor 'gewoon' is betaald. I.A.: ,,Tja, alsof ik een bakker was. Maar hier ging het om wapens en munitie, geleverd op verzoek van mijn runner. Illegale handelingen."

,,Wij hebben er geen enkel belang bij dat uw verhaal in de krant komt, dat mag duidelijk zijn", verklaart een juriste van de MIVD tegenover A. Maar van erkenning of financiële compensatie voor zijn inzet, zakelijk verlies én gevaar voor eigen leven is tot op heden geen sprake.

Staatsgeheimen

Advocaat Peter Reitsma: ,,Ik heb me maandenlang in dit dossier verdiept en moet concluderen dat de cliënt op een schandalige manier is behandeld. Te vaak weet de Nederlandse overheid te voorkomen dat vanwege dat heilige maar vaak o zo vage behoud van 'staatsgeheimen' verantwoording moet worden afgelegd. Vervolgens wordt het individu vermalen. Als het aan mij ligt, zal dat dit keer niet gebeuren."

De MIVD ziet de bui al hangen. Een inlichtingenman informeert op de tapes, quasinonchalant: ,,Ik probeer met je mee te denken... Als jij een rechtszaak start, hou jij er dan ook rekening mee dat er mogelijk een hoop vuil naar boven gaat komen?"

Een andere MIVD-officier tegen I.A. op band: ,,Als ik word opgeroepen om te getuigen, zal ik de waarheid zeggen. Liefst zou ik nu al praten, maar dat mag ik niet. Ze houden mij van alle kanten in de gaten. Die liquidaties, daar weet ik ook alles van. Maar ik moet oppassen. De haat zit diep. Ze weten dondersgoed wat ik weet."

Volgende keer, in deel 2 van de MIVD-tapes : ,,Hoe een door mij gelokaliseerde bermbomfabriek in Uruzgan ongemoeid werd gelaten."

Bron: de Telegraaf dd. 151011
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 10:12 uur
Peters: absurde bewering over verraad spion

DEN HAAG -  Tweede Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks ontkent dat ze een Nederlandse zakenman heeft verraden die in Afghanistan voor de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zou hebben gewerkt. De beweringen van de man zijn ,,absurd", zo stelde ze zaterdag in een verklaring.

Peters werkte in 2006 als diplomaat op de Nederlandse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul toen de zakenman zich daar meldde. ,,Ze heeft mijn dekmantel verraden en mij zo in levensgevaar gebracht", stelde de man zaterdag in De Telegraaf.

Bron: Telegraafsite dd. 151011
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 10:55 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 09:25 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 09:08 uur
Daarbij krijg ik de indruk dat het De Telegraaf meer te doen is om GL-er Peters verder aan de schandpaal te nagelen dan om Windhond z'n zaak.

Wat aardig lukt gezien de reacties.   
Deze mensen hebben schijnbaar nooit van hoor én wederhoor gehoord.

Ik vind het artikel aardig richting smaad en/ of laster gaan.   
Als ik Marico Peters was had ik aangifte gedaan.  Dan had ze eindelijk eigen stem kunnen horen over wat ze zei toen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 11:10 uur
Ik zou zeggen "laat het eens horen op het forum via een youtube geluidsfragment" o.i.d. Want als de Telegraaf het van je in bezit mag hebben, kun je hier ook wel wat posten om eindelijk eens over de brug te komen met wat bewijsmateriaal over hetgeen je nu al tijden loopt te roepen. En als een fragment uploaden niet lukt, een geschreven transcriptie. Of krijgen we nu weer een riedel postings zonder enig inhoudelijk bewijs van wat je allemaal beweert?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 15/10/2011 | 11:26 uur
Peters: absurde bewering over verraad spion
DEN HAAG -  Tweede Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks ontkent dat ze een Nederlandse zakenman heeft verraden die in Afghanistan voor de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zou hebben gewerkt. De beweringen van de man zijn ,,absurd", zo stelde ze zaterdag in een verklaring.


Peters werkte in 2006 als diplomaat op de Nederlandse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul toen de zakenman zich daar meldde. ,,Ze heeft mijn dekmantel verraden en mij zo in levensgevaar gebracht", stelde de man zaterdag in De Telegraaf. Hij eist 5 miljoen euro schadevergoeding van de Staat, omdat hij vindt dat de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken hem in de steek hebben gelaten.

Peters zegt niets te weten van de zakenman. Volgens haar bood hij destijds zijn diensten aan om de provincie Uruzgan beter te leren kennen. ,,Begin 2006 ben ik twee keer aangeschoven bij vrijblijvende gesprekken met hem op de ambassade. Hij positioneerde zich als iemand met een breed netwerk in Uruzgan. Er kwamen in die periode veel mensen langs die dat deden. Ik vond zijn informatie niet bruikbaar en heb daar niets mee gedaan. Ik ken zijn zakelijke positie of contacten niet, laat staan die met de Taliban. Ook weet ik niets over zijn vermeende contacten met de MIVD", aldus Peters.

Ze betwijfelt of de zakenman ver komt met zijn zaak tegen de overheid. ,,Ik vind het een vaag verhaal met een hoop onzin", stelt Peters, die deze zomer in opspraak raakte door vermeende belangenverstrengeling in 2005 als diplomaat in Kabul. Onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken pleitte haar echter voor een groot deel vrij.

Defensie doet over al dan niet vermeende operaties van de MIVD geen uitspraken in het openbaar. Een woordvoerder van het ministerie wijst er wel op dat andere instanties de zaak van de man hebben beoordeeld. De Nationale Ombudsman en de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten, hebben zijn klachten ongegrond verklaard, aldus de zegsman.

Bron: De Telegraaf
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 15/10/2011 | 12:55 uur
Mariko Peters wil niet weg ondanks nieuwe hoax Telegraaf

Het zit de Telegraaf blijkbaar dwars dat ze nog steeds niet één linkse crimineel hebben kunnen vinden na de schier onafzienbare stoet PVV'ers met strafblad of vervolgingen door het OM op hun naam die reeds voorbij getrokken is. Want deze keer komen ze met een hoax over Mariko Peters op de proppen over een reeds afgehandelde zaak die om te beginnen al geen zaak bleek te zijn.

Mariko Peters zou een MIVD'er in Afganistan 'verlinkt' hebben door overal rond te vragen over 'wie die man voor onze ambassade toch was?' Afgezien van het feit dat het niet erg professioneel op mij overkomt voor een MIVD'er om dermate opzichtig voor de Nederlandse ambassade rond te hangen (of zou hij dezelfde spionage-opleiding als Wilders hebben gehad, die ooit ook al zo opzichtig de deur plat liep bij de Israëlische ambassade?), en Mariko misschien gedacht heeft dat-ie wat van haar moest, blijkt de hele zaak al afgehandeld en als afgedaan beschouwd te worden door de Nationale Ombudsman en de CTIVD:

Defensie doet over al dan niet vermeende operaties van de MIVD geen uitspraken in het openbaar. Een woordvoerder van het ministerie wijst er wel op dat andere instanties de zaak van de man hebben beoordeeld. De Nationale Ombudsman en de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten, hebben zijn klachten ongegrond verklaard, aldus de zegsman.

http://www.krapuul.nl/shrtnws/54131/mariko-peters-wil-niet-weg-ondanks-nieuwe-hoax-telegraaf/
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 15/10/2011 | 13:02 uur
Peters weerspreekt rol in claim tegen de Staat van zakenman in Afghanistan

Mariko Peters weerspreekt het bericht in de Telegraaf over de rol die zij zou hebben gespeeld in een mogelijke claim tegen de Staat van de zakenman en vermeend ex MIVD-contact in Afghanistan. Zijn beweringen dat Peters als ambassademedewerker in Kaboel zijn dekmantel zou hebben verraden of hem in levensgevaar zou hebben gebracht vindt Peters absurd. De Nationale Ombudsman en de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten, hebben de klachten van de man ongegrond verklaard, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Peters: "Ik weet niets van deze zakenman. Zijn beweringen zijn absurd. Hij meldde zich in 2006 uit eigen beweging bij de ambassade in Kaboel en bood zijn diensten aan om Uruzgan beter te leren kennen. Begin 2006 ben ik twee keer aangeschoven bij vrijblijvende gesprekken met hem op de ambassade. Hij positioneerde zich als iemand met een breed netwerk in Uruzgan. Er kwamen in die periode veel mensen langs die dat deden. Ik vond zijn informatie niet buikbaar en heb daar niets mee gedaan. Ik ken zijn zakelijke positie of contacten niet, laat staan die met de Taliban. Ook weet ik niets over zijn vermeende contacten met de MIVD."

De zakenman blijkt een schadevergoeding van 5 miljoen euro te willen en probeert al lange tijd om de Staat daarvoor aan te klagen. "Het valt te bezien hoe ver hij daarmee komt. Ik vind het een vaag verhaal met een hoop onzin" aldus Peters.

Volgens een verklaring van het ministerie van BuZa blijkt het om een lang lopende zaak te gaan waarin eerder de Nationale Ombudsman en de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten, de klachten ongegrond hebben verklaard

Groen Links.nl
Zaterdag 15 oktober 2011, 09:38u
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 15/10/2011 | 13:45 uur
Extra  info (http://www.arnoldkarskens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=541:de-zaak-windhond&catid=89:weblog&Itemid=50).
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 14:02 uur
Citaat van:  link=topic=20914.msg247394#msg247394 date=1318679129
Extra  info (http://www.arnoldkarskens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=541:de-zaak-windhond&catid=89:weblog&Itemid=50).

Veel extra info staat er niet in.

In de eerste zin staat al een leugen.....

Windhond is geen (ex-) medewerker van de MIVD              
Hij leverde een dienst, net als de schoonmakers en de bakker.    Hiermee zijn deze ook geen MIVD-ers.  

Hij geeft aan dat hij de leugens zat is:  maar liegt zelf wel  

Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 14:08 uur
Minister Kamp zegt oud-spion nooit te hebben ontmoet

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD), destijds minister van Defensie, zei vanochtend in het radioprogramma TROS Kamerbreed dat hij zich niet kan herinneren de zakenman ooit te hebben ontmoet, zoals die beweert. "Ik heb mevrouw Peters wel ontmoet. Zij maakte een professionele indruk op me en niet de indruk van iemand die de hele dag van alles zit rond te toeteren." Kamp zegt zich niet te kunnen herinneren dat Nederland in Afghanistan betrokken was bij het uitschakelen van Talibaan-sleutelfiguren. "Het was een verkenningsmissie."


http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/15/groenlinks-kamerlid-peters-ontkent-verraad-van-mivd-agent/
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 15/10/2011 | 14:17 uur
En de (altijd grappige) Geen Stijl versie van het verhaal  ;)

MIVD: Mariko Peters is een snitch

Geheime diensten. Afganistan. Televaag. MIVD. AK-47, raketwerpers en handgranaten. Special Forces. Kandahar. Koninkrijk Nederlanden. Codenaam: De Windhond. Dekmantel. Policy Advisers. Ambtelijke muren. Miljoenenclaim. Staatsgeheimen. Bunker aan de Basisweg. Mooie ankeiler van Roel. Bart Olmer & Charles Sanders. Schimmige operaties. Korps Commando Troepen (KCT). Liquidaties. Bomaanslagen. Terreurcellen. Taliban-killers. Kabul International Airport. Miljoenen belastinggeld. Bandopnames. Generaal-majoor Pieter Cobelens. Bouwconsortium. Flamboyante zakenman I.A. Oud-politieman. Geblurred gezicht. Apart accentje. Jos S, Ben K. & Martin T. Geldverduistering. Corruptie. Rehabilitatie. Defensie en Buitenlandse zaken. Een als journalist vermomde analist. Snitches. Bermbomfabriek. Kunduz. Nederlandse ambassade. Officiële ISAF-paraplu. Diplomatenwijk Shar-e-Naw. Geheimhouding. Elitetroepen. Niet te traceren wapens. Illegale inreistempels. Schemercircuit. Safehouse. Henk Kamp. Financiële compensatie. Verraad. Mariko Peters. Belangenverstrengeling. Advocaat. Inlichtingennetwerk. Dagvaarding. Groenlinks. Bodybags. Ontkennend persbericht. Reputatieschade. Fout, maar niet ernstig. Tom Clancy scenario. Fantastisch verhaal. Ook al zou maar de helft waar zijn. Hier gaat stront van komen. Hillen & Rosenthal kom maar met die persco. Navy Seals & SAS eat your heart out!

Bron: Geen Stijl
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/10/geheime_diensten_afganistan_te.html (http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/10/geheime_diensten_afganistan_te.html)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 15:13 uur
 :devil:  Begrijpelijk dat windhond het onderstaande niet bekend heeft gemaakt op dit forum:   :devil: 

http://www.nationaleombudsman.nl/rapporten/2011/283#




Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 16:52 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 11:10 uur
Ik zou zeggen "laat het eens horen op het forum via een youtube geluidsfragment" o.i.d. Want als de Telegraaf het van je in bezit mag hebben, kun je hier ook wel wat posten om eindelijk eens over de brug te komen met wat bewijsmateriaal over hetgeen je nu al tijden loopt te roepen. En als een fragment uploaden niet lukt, een geschreven transcriptie. Of krijgen we nu weer een riedel postings zonder enig inhoudelijk bewijs van wat je allemaal beweert?
Wow minister die geheugen verlies lijd,dat is new! ik zal hem maandag genezen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 16:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 16:52 uur
Wow minister die geheugen verlies lijd,dat is new! ik zal hem maandag genezen.

Waarom nu niet?  

Of mag dat niet van De Telegraaf? Omdat De Telegraaf jouw geld heeft gegeven voor dit verhaaltje........?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 17:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 16:52 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 11:10 uur
Ik zou zeggen "laat het eens horen op het forum via een youtube geluidsfragment" o.i.d. Want als de Telegraaf het van je in bezit mag hebben, kun je hier ook wel wat posten om eindelijk eens over de brug te komen met wat bewijsmateriaal over hetgeen je nu al tijden loopt te roepen. En als een fragment uploaden niet lukt, een geschreven transcriptie. Of krijgen we nu weer een riedel postings zonder enig inhoudelijk bewijs van wat je allemaal beweert?
Wow minister die geheugen verlies lijd,dat is new! ik zal hem maandag genezen.


Mag ik vragen wat het mij citeren te maken heeft met je opmerkingen richting "de minister"? En waarom reageer je niet op wat ik postte?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:08 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 16:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 16:52 uur
Wow minister die geheugen verlies lijd,dat is new! ik zal hem maandag genezen.

Waarom nu niet?  

Of mag dat niet van De Telegraaf? Omdat De Telegraaf jouw geld heeft gegeven voor dit verhaaltje........?
İk ben niet te koop, mijn verhaal helemaal niet.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 17:17 uur
Is het nou echt zo moeilijk om gewoon (rechtstreeks) te reageren?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 17:21 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:08 uur
İk ben niet te koop

dus vertel
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:27 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 16:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 16:52 uur
Wow minister die geheugen verlies lijd,dat is new! ik zal hem maandag genezen.

Waarom nu niet?  

Of mag dat niet van De Telegraaf? Omdat De Telegraaf jouw geld heeft gegeven voor dit verhaaltje........?

I:Nee maar ik heb tegen hoofd jurist van MIVD gezegd ik heb gezegd  mevrouw uw organisatie heeft twee operationele agenten naar Afghanistan gestuurd

BK:ja

I:met volledige bevoegdheid om daar inlichtingen werk te verrichten.

BK:ja

I:Is dat klopt of niet. Ja ja dat klopt en wat heb ik te maken dat die mensen die jullie gestuurd hebben zijn besmet  of corrupt in jullie ogen heb ik niks  mee te maken.

BK:Nee mag je ook vanuit gaan als je ja

I:ja Ik ging vanuit dat ik samenwerk met volledig bevoegde inlichtingen officieren

BK:ja waren we ook dus ja

I:en het interesseert me niet dat BK en MT is onder loep ik vind sowieso dom. Dat jullie organisatie MIVD deze mensen stuurt

BK:gestuurd

I:stuurt die twee mensen die al onder de loep zaten.

BK:Ja wat blijkt nou uit het rapport Borghouds er waren geruchten die ze onderzocht hadden zonder dat ik wegging.

I:Precies dus toen zij  jullie hebben naar Afghanistan gestuurd. Die onderzoek was al gestaard dus jullie zaten al onder de tap

BK:ja

I:Dus jullie gesprekken werden al opgenomen door MIVD, en dan weet je stuuren ze twee agenten waarvan weet je die één is echt gewoon een is golden boy die alles voor elkaar krijgt

BK:ja

I:en BK overtuigt  een zakenman in Afghanistan  voor MIVD zaken doen

BK:ja en hoe

I:Met duivelse trekken weetje  en dan komen jullie met verhaal naar mij,  ja u moet bewijzen omdat die twee agenten zijn niet betrouwbaar. Fuck dat is toch een grap, want die twee mensen die mij hebben daar gerund, waren gewoon agenten, inlichtingen officieren met volledige bevoegdheid. Ik heb toch  niets mee te maken

BK:nee

I:dat zij in onderzoek hadden en

BK:sterker nog jij hebt godverdomme de SG zelfs ontmoet daar

I:ja

BK:als je nou secretaris Generaal en Minister voorbij zien komen  mag je er toch vanuit gaan dat het klopt.

I:Klopt weetje ik geef hand minister van Defensie Henk

BK:Ja Henk Kamp

I:En SG is daar

BK:Ja dat bedoel ik dan mag je vanuit gaan zaak klopt of niet? Ik had nota bene met minister kopie koffie in safehous.

DEZE ENE KEER OM TE LATEN ZIEN MINISTER HENK KAMP IS EEN LEUGENAAR

Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:39 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......
BK:Het feit dat wij nog overeind staan is uniek  hoor

I:Ja dat is echt uniek dat is ongelooflijk

BK:Ik bedoel 3 jaar lang en moet je kijken elk middel ingezet.

I:Elke middel ja echt alles alles

BK:Nou en uiteindelijk moeten we dan een deal gaan sluiten, maar ik vertrouw hun nog niet hoor, ook dan  hebben we een deal, dat ze elke mogelijkheid  elke iets aan proberen te grijpen.

I:Nee dat moet je voorkomen. Je moet echt gewoon voorkomen dat jij weet je straks eh ik heb dat ook geëist, want zij vragen ja wat bedoelt daarmee. Ik heb gezegd luister ik heb dingen gedaan die nog steeds niet afgelopen zijn. Straks misschien vallen nog meer doden.

BK:ja

I:Snap je, dus dat kun je niet maken, dat dat straks, dat ik verantwoordelijk voor ben, door jullie fouten.

BK:Maar jij hebt luister jij hebt gewoon sterke zaak alleen moet je doorbijten, jij moet hard  bijten.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:42 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:39 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......
BK:Het feit dat wij nog overeind staan is uniek  hoor

I:Ja dat is echt uniek dat is ongelooflijk

BK:Ik bedoel 3 jaar lang en moet je kijken elk middel ingezet.

I:Elke middel ja echt alles alles



BK:Nou en uiteindelijk moeten we dan een deal gaan sluiten, maar ik vertrouw hun nog niet hoor, ook dan  hebben we een deal, dat ze elke mogelijkheid  elke iets aan proberen te grijpen.

I:Nee dat moet je voorkomen. Je moet echt gewoon voorkomen dat jij weet je straks eh ik heb dat ook geëist, want zij vragen ja wat bedoelt daarmee. Ik heb gezegd luister ik heb dingen gedaan die nog steeds niet afgelopen zijn. Straks misschien vallen nog meer doden.

BK:ja

I:Snap je, dus dat kun je niet maken, dat dat straks, dat ik verantwoordelijk voor ben, door jullie fouten.

BK:Maar jij hebt luister jij hebt gewoon sterke zaak alleen moet je doorbijten, jij moet hard  bijten.


WAT????? JIJ WILDE TOCH HOREN ROB EN NU IS IDIOTERIE......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 17:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......

Proost   
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
BK WAS HOOFD OPERATIES MIVD IN AFGHANISTAN ROB. MIJN RUNNER DUS...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 17:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......

Proost   
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:48 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 17:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......

Proost   
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
NEE DAT WAS GRAPJE IK KAN WEL BIER KOPEN, WANT ALLES WAT IK HIER ZEGT WORDT METEEN VERKEERD BEGREPEN
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:48 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 17:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......

Proost   
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
NEE DAT WAS GRAPJE IK KAN WEL BIER KOPEN, WANT ALLES WAT IK HIER ZEGT WORDT METEEN VERKEERD BEGREPEN


kijk straks naar nos journal van 6 uur en 8 uur
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 15/10/2011 | 17:56 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:48 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 17:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 17:35 uur
Pffff, ik ga een biertje pakken. Zoveel idioterie kan ik nuchter niet aan......

Proost   
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
NEE DAT WAS GRAPJE IK KAN WEL BIER KOPEN, WANT ALLES WAT IK HIER ZEGT WORDT METEEN VERKEERD BEGREPEN

Zorg dan voor begrijpelijke antwoorden zonder om de hete brij heen te draaien.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 18:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:48 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
NEE DAT WAS GRAPJE IK KAN WEL BIER KOPEN, WANT ALLES WAT IK HIER ZEGT WORDT METEEN VERKEERD BEGREPEN

Mag je wel bier?     :devil:               

Nee, hoor ik begrijp je heel goed.

Er zijn verschillende commissies die je in het ongelijk stellen maar doormiddel van afpersing probeer je aan €5 miljoen te komen.
Deze commissies hebben ook aangegeven dat jij zelf risico's hebt genomen. 

In het verslag (waar je niet op gereageerd) is er geen sprake geweest van een bewijsvoering van jouw kant. 
In mijn optiek heb je willens en wetens dit achter de hand te houden om een (grotere finaciële) slag te slaan.

Door de media op te zoeken en niet rechtstreeks naar de rechter te stappen probeer je  of dat men je die €5 miljoen zonder blikken of blozen geeft.
Wanneer is de rechtzaak?  (en zeg niet volgende maand, dat heb ik ook al uit de krant gehaald) 

Je zegt naar buiten te komen met van alles en nog wat. Maar je komt met niets.  Maar je wordt boos als men je daar op wijst.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:18 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 18:00 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:48 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:46 uur
IK KAN NOG NIET PROSTEN HELAAS, HEB GEEN GELD OM BIER TE KOPEN...
NEE DAT WAS GRAPJE IK KAN WEL BIER KOPEN, WANT ALLES WAT IK HIER ZEGT WORDT METEEN VERKEERD BEGREPEN

Mag je wel bier?     :devil:               

Nee, hoor ik begrijp je heel goed.

Er zijn verschillende commissies die je in het ongelijk stellen maar doormiddel van afpersing probeer je aan €5 miljoen te komen.
Deze commissies hebben ook aangegeven dat jij zelf risico's hebt genomen. 

In het verslag (waar je niet op gereageerd) is er geen sprake geweest van een bewijsvoering van jouw kant. 
In mijn optiek heb je willens en wetens dit achter de hand te houden om een (grotere finaciële) slag te slaan.

Door de media op te zoeken en niet rechtstreeks naar de rechter te stappen probeer je  of dat men je die €5 miljoen zonder blikken of blozen geeft.
Wanneer is de rechtzaak?  (en zeg niet volgende maand, dat heb ik ook al uit de krant gehaald) 

Je zegt naar buiten te komen met van alles en nog wat. Maar je komt met niets.  Maar je wordt boos als men je daar op wijst.

ONDEROFFICIER IK VERGELIJK ONZE GESPREKKEN  MET JOU MET DIE VERHAAL VAN PERSOON DIE PROBEERDE BLIN IEMAND KLEUREN VAN REGENBOOG TE SCHETSEN DUS VERGEET HET MAAR... VOOR MENSEN ZOALS JIJ REGENBOOG IS GEWOON KELURLOOS...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 18:24 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:18 uur
ONDEROFFICIER IK VERGELIJK ONZE GESPREKKEN  MET JOU MET DIE VERHAAL VAN PERSOON DIE PROBEERDE BLIN IEMAND KLEUREN VAN REGENBOOG TE SCHETSEN DUS VERGEET HET MAAR... VOOR MENSEN ZOALS JIJ REGENBOOG IS GEWOON KELURLOOS...

Vind jij dat we een "gesprek" hebben?    Ik vind dat niet.   Want het is voornamelijk een éénrichtingsverkeer.
Dit soort reacties is puur en alleen bedoelt om de vragen die ik je stel en de feiten waarop ik je wijs te omzeilen en om te proberen om de aandacht af te leiden.

ps je capslock staat aan.
Als je bewust met je capslock aan zitten te typen zegt dat heel veel over je.   
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 18:44 uur
Het Nederlands van iemand die zegt bij de politie te hebben gewerkt is bedroevend!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 18:44 uur
Het Nederlands van iemand die zegt bij de politie te hebben gewerkt is bedroevend!
zielig zielig zielig
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:47 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 18:44 uur
Het Nederlands van iemand die zegt bij de politie te hebben gewerkt is bedroevend!
zielig zielig zielig
en ik breng naar voren wat jij vraagt. daar over heb je niks  te vertellen en dan kom je naar zelfde punt namelijk mijn nederlands. pet je af Rob, zielig ben je
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:50 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:47 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:45 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 15/10/2011 | 18:44 uur
Het Nederlands van iemand die zegt bij de politie te hebben gewerkt is bedroevend!
zielig zielig zielig
en ik breng naar voren wat jij vraagt. daar over heb je niks  te vertellen en dan kom je naar zelfde punt namelijk mijn nederlands. pet je af Rob, zielig ben je
echt zielig...ik ben vanaf 2004 niet meer in Nederland en Nederlands is niet mijn moeder taal. dus ik heb inderdaad verleerd door jaren heen. Iemand die andere talen sprekt weet dat. Als je taal die niet jouw moeder taal is lang niet spreekt. verleer je... wat is de punt. kijk naar de transcripte, en zeg daarover wat
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 18:57 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:56 uur
kijk straks naar nos journal van 6 uur en 8 uur

Gezien, maar wat was daar zo bijzonder aan?

"Volgens de man, hij zegt, volgens hem, hij beschuldigt.."   beginnen de zinnen dus ook de NOS heeft geen bewijs......


http://nos.nl/uitzending/49486-nos-journaal-1800-uur.html     vanaf 09.25    

Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 15/10/2011 | 19:00 uur
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 18:57 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 17:56 uur
kijk straks naar nos journal van 6 uur en 8 uur

Gezien, maar wat was daar zo bijzonder aan?

"Volgens de man, hij zegt, volgens hem, hij beschuldigt.."   beginnen de zinnen dus ook de NOS heeft geen bewijs......


http://nos.nl/uitzending/49486-nos-journaal-1800-uur.html     vanaf 09.25  
 


Tot maandag Rob
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 15/10/2011 | 19:09 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:56 uur
echt zielig...ik ben vanaf 2004 niet meer in Nederland .

goh waar heb je dan met de commissies gesproken

Citaat van: telegraaf op 15/10/2011 | 09:33 uur
We spreken de 41-jarige in een restaurant op de Veluwe, aan de overkant van de provinciale weg ligt één van de grootste kazernes van de landmacht.
dus al voor 2004 dit gesprek met de telegraaf gedaan.   :devil:

wanneer en waar heb je dan je advocaat gesproken  

Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
Nu zwerft I.A. door Nederland, steeds wisselend van adres.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 15/10/2011 | 19:47 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 18:50 uur
echt zielig...ik ben vanaf 2004 niet meer in Nederland en Nederlands is niet mijn moeder taal. dus ik heb inderdaad verleerd door jaren heen. Iemand die andere talen sprekt weet dat. Als je taal die niet jouw moeder taal is lang niet spreekt. verleer je... wat is de punt. kijk naar de transcripte, en zeg daarover wat

Wat mij betreft klets je uit je nek. Als jij politie-agent bent geweest, spreek en schrijf je bij mijn weten foutloos Nederlands. Dat verleer je niet in een dikke 6 jaar. Zeker niet als je, zoals je zegt, in contact bent geweest met MIVD en ambassade.

De "transcriptie" (zou volgens mij een letterlijke weergave van een gesprek moeten zijn) geeft aan de "BK' dus ook al abominabel Nederlands spreekt. En dat voor een Nederlandse MIVD-er.....

Voor mij ben je volkomen ongeloofwaardig en jouw verwijzing naar maandag doet mij lachwekkend aan. Je hebt al vaker een aankondiging gedaan, toch?

En natuurlijk mag je me zielig vinden. Delen we in ieder geval richting elkaar eenzelfde gevoel......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Laurens op 15/10/2011 | 21:02 uur
Als je ons nu eens wat onomstotelijk bewijs geeft van de zaken die je claimt. Je draait om veel zaken heen, de dingen die je post lijken ook niet echt te helpen en wat 'het nieuws' er over te zeggen heeft maakt mij niet echt wijzer.

-Kom gewoon eens met de stukken op tafel die de telegraaf ook van jouw heeft gekregen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: VandeWiel op 16/10/2011 | 07:20 uur
Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 19:58 uur
ik had nooit keuze gehad om niet agent te worden. Zij hebben mij met list en bedrog binnen gebracht.

Het lijkt er op dat dit de rode draad in je leven was. Verder wek je sterk de indruk qua intelligentie geen Einstein te zijn. Je onderstreept dat door aan te geven agent te zijn geweest (no pun intended), taalkundig niet sterk te zijn en in je leven niet altijd even sterk de beste keuzes te maken.

Ik heb ook de indruk dat je ergens tijdens je leven goed geprofiteerd hebt van anderen en op het moment dat die de stekker uit je droom haalden je de hand die je gevoed heeft aanvalt. Je vergeet echter daarbij dat je geen recht had op wat je binnenkreeg, maar dat het je gegund werd. Dat is een groot verschil. Een van de belangrijkste dingen van het ondernemerschap. Je eist nu de zaken op maar een echte ondernemer neemt soms zijn verlies en knokt dan verder om het goed te blijven doen. Je bent echter geen echte ondernemer maar een opportunist, en niet van het slimste soort.

Als je een slimme CEO was geweest dan had je het spel zo gespeeld dat het niet je ondergang zou zijn geweest. Daar heb je faliekant geblunderd. Een echte vos had nog op zijn pluche gezeten of was er met een gedeelte van zijn prooi vandoor gegaan. Nu heb je blijkbaar niets meer. 

Voor wat betreft het CEO zijn van een bedrijf. Dat betekent nog niet dat je per definitie de eigenaar van een bedrijf bent. Je kunt dan net zo goed gewoon loonslaaf zijn en iemand anders de eigenaar van de "miljoenen". En ik heb de indruk dat je dat gewoon was op basis van je "cariere". Alleen dankzij de goede contacten die je blijkbaar had kon je op die positie blijven. In betreffend land zijn die contacten echter ook levensgevaarlijk. Dat wist je en je maakte zelf die keuze. De schade was echter voor het bedrijf en niet voor jou als loonslaaf.

Je verhaal komt me typisch voor bij wat ik bij meer "ondernemers" zie. Ineens gaat alles goed en verdienen ze bakken met geld. Maar door eigen blunders verliezen ze alles en zoeken ze naar een ander voor de schuld in plaats van eerst bij zichzelf te kijken. Als je een echte ondernemer was geweest had je nu ook al weer een goedlopende zaak gehad en kon je je eigen dingen bedruipen zonder met claims bij derden te moeten schooien en hun de schuld van je ondergang te moeten geven.

Ah ja, je hebt nu je 15 minuten beroemdheid. Geniet er maar van want in de pers vergeten ze je weer net zo snel. Zorg dat je je leven op orde krijgt en gewoon weer op een legale manier goed geld gaat verdienen.

Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cigarz op 16/10/2011 | 21:45 uur
'tis maar goed dat voor internet pagina's geen bomen hoeven te worden gekapt...zelde zoveel stierenpoep bij elkaar gezien...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 16/10/2011 | 21:49 uur
Citaat van: Cigarz op 16/10/2011 | 21:45 uur
'tis maar goed dat voor internet pagina's geen bomen hoeven te worden gekapt...zelde zoveel stierenpoep bij elkaar gezien...

Wacht maar af; morgen krijgen we (volgens Windhond) te horen hoe jij en je maten met o.m. AK47's ten strijde zijn getrokken tegen Talibankopstukken.....  :devil:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:04 uur
Citaat van: Cigarz op 16/10/2011 | 21:45 uur
'tis maar goed dat voor internet pagina's geen bomen hoeven te worden gekapt...zelde zoveel stierenpoep bij elkaar gezien...
Stierenpoep! is dat de taal jij gebruikt voor dode kameradan. respectlose niksnut die jij bent.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:07 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 16/10/2011 | 21:49 uur
Citaat van: Cigarz op 16/10/2011 | 21:45 uur
'tis maar goed dat voor internet pagina's geen bomen hoeven te worden gekapt...zelde zoveel stierenpoep bij elkaar gezien...

Wacht maar af; morgen krijgen we (volgens Windhond) te horen hoe jij en je maten met o.m. AK47's ten strijde zijn getrokken tegen Talibankopstukken.....  :devil:
Dus Rob, jjij bent  oneerlijk mens. Als ik ik iets zeg dan krijg ik mailtje dat ik op mijn taal moet passen ,maar sommige hebben vrij brief om alles te roepen hier
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cigarz op 16/10/2011 | 22:17 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:04 uur
Stierenpoep! is dat de taal jij gebruikt voor dode kameradan. respectlose niksnut die jij bent.
Een dergelijke opmerking zegt uiteraard meer over jouw geloofwaardigheid dan over mijn opmerking. Pathologische leugenaar...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 16/10/2011 | 22:22 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:07 uur

Dus Rob, jjij bent  oneerlijk mens. Als ik ik iets zeg dan krijg ik mailtje dat ik op mijn taal moet passen ,maar sommige hebben vrij brief om alles te roepen hier

Welk mailtje? Van wie? En wie heeft er hier een vrijbrief om van alles te roepen? Ach natuurlijk, jijzelf. Want jij roept van alles zonder ook maar iets te bewijzen.

En dat jij roept dat ik oneerlijk ben is iets wat ik me vreselijk aantrek. Ik trek maar weer een flesje open....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cigarz op 16/10/2011 | 22:23 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Dat lijkt me ook het beste. Deze pathologische leugenaar is al meerder malen door de mand gevallen en uitgekakt. Zelfs de Nationale Ombudsman is heel duidelijk over deze meneer en zijn zaak geweest. Dit topic is verspilling van bandbreedte...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 16/10/2011 | 22:26 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:

Het feit dat jij je zit op te vreten of dat hier onzin zou worden neergegooid is niet een primaire reden om het topic te sluiten.

Rob
Forumbeheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 16/10/2011 | 22:33 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 16/10/2011 | 22:26 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:

Helaas is het feit dat jij je zit op te vreten of dat hier onzin zou worden neergegooid niet een primaire reden om het topic te sluiten.

Laten we idd wachten op de "onthullingen" van morgen..

Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 16/10/2011 | 22:33 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Maar je hoeft het toch niet te lezen......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 16/10/2011 | 22:34 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:04 uur
Stierenpoep! is dat de taal jij gebruikt voor dode kameradan. respectlose niksnut die jij bent.

Jij bent "respectvol" bezig.  (not)

Je noemt verschillende mensen leugenaars, terwijl je jezelf steeds tegenspreekt.  
Als mensen je daar op wijzen ga de gekste dingen roepen om de aandacht van de vragen af te krijgen.    Wat je dus lukt.    

Dat je veel applaus krijgt van de reageerders in De Telegraaf is niet voor jouw maar tegen bepaalde politieke personen.

Ik zie trouwens niet het doel in, dat je dit naar buiten brengt via de krant, want "de Nederlander" kan en gaat niets voor je doen.
Waarom wil je zo graag een podium?

Je hebt elders aangegeven dat je je  met naam en toenaam  bekent zal maken, maar nog steeds is het I.A.  (wat me trouwens aan een dier doet denken)
Wees eens een kerel en geen schijtlijster.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:44 uur
Citaat van: Cigarz op 16/10/2011 | 22:23 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Dat lijkt me ook het beste. Deze pathologische leugenaar is al meerder malen door de mand gevallen en uitgekakt. Zelfs de Nationale Ombudsman is heel duidelijk over deze meneer en zijn zaak geweest. Dit topic is verspilling van bandbreedte...
Afdeling kontra inlichtingen, jullie heb ik al eerder gesproken, dat heb ik ook op bandje...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:48 uur
Citaat van: irma op 16/10/2011 | 22:33 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Maar je hoeft het toch niet te lezen......
Bedankt!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 16/10/2011 | 23:04 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 22:48 uur
Citaat van: irma op 16/10/2011 | 22:33 uur
Citaat van: Tanker op 16/10/2011 | 22:20 uur
Pl**r dit topic toch dicht man, ik zit mijzelf elke keer op te vreten als ik de onzin die hier wordt neergegooid moet lezen..... :mad:
Maar je hoeft het toch niet te lezen......
Bedankt!
CTİVD en Ombudsman heeft deze klacht gerubriceerd, daaroom zie je niks op hun website. Ombudsman heeft klein bericht gemaakt van 9 maanden durende onderzoek en CTİVD HEEFT HELEMAAL NİKS OP WEBSİTE. Dus ik mocht niet weten wat zij onderzocht hadden:) mijn eigen klacht word van mij geheim gehouden:))))) maar opnames liegen nooit:)))))))
Defensie heeft na 18 maanden onderhandelingen( alles op de bandjes ) mijn klacht naar CTİVD toegewezen, CTİVD onderzoek  3 maanden, alles gerubriceerd dus ik zal nooit weten wat CTİVD heeft onderzocht, daarna ombudsman onderzoek 9 maanden, weet ook niet wat ombudsman heeft onderzocht  ook daar Defensie heeft alles gerubriceerd. waaroom heb ik al die tijd gewacht? Omdat ik wilde eerst die staat  mafia blood stellen, en hun leugen op heterdaad betrappen. En is exact gegaan zoals ik heb gedacht. Dus straks rechtbank kan beordelen over deze verhaal.... Er zijn genoeg opnames die alle leugens tegensoreken.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Laurens op 16/10/2011 | 23:53 uur
Citaat van: Laurens op 15/10/2011 | 21:02 uur
Als je ons nu eens wat onomstotelijk bewijs geeft van de zaken die je claimt. Je draait om veel zaken heen, de dingen die je post lijken ook niet echt te helpen en wat 'het nieuws' er over te zeggen heeft maakt mij niet echt wijzer.

-Kom gewoon eens met de stukken op tafel die de telegraaf ook van jouw heeft gekregen.

Ik zal mezelf eens citeren, bewijs, opnames, foto's, film... Dat willen we graag zien.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 06:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 23:04 uur

CTİVD en Ombudsman heeft deze klacht gerubriceerd, daaroom zie je niks op hun website. Ombudsman heeft klein bericht gemaakt van 9 maanden durende onderzoek en

Nog een keer:   
Citaat van: onderofficier op 15/10/2011 | 15:13 uur
http://www.nationaleombudsman.nl/rapporten/2011/283#

Er staat een samenvatting en de volledige tekst.   
Maar goed er staat dus al een leugen in je twee zinnen.....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 06:45 uur
Citaat van: musadewindhond op 16/10/2011 | 23:04 uur
En is exact gegaan zoals ik heb gedacht. Dus straks rechtbank kan beordelen over deze verhaal.... Er zijn genoeg opnames die alle leugens tegensoreken.

Het begint  op afpersing te lijken.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 07:11 uur
'Soldaten omgekomen door blunders MIVD'

AMSTERDAM -  Door intern geruzie binnen de militaire geheime dienst MIVD werd in 2007 niets gedaan met tips over bermbomfabrieken in Afghanistan.

Daardoor zijn mogelijk Nederlandse militairen gesneuveld. Dat blijkt uit opgenomen gesprekken door voormalig spion I.A.
Volgens de MIVD-informant, die zaterdag in De Telegraaf uit de school klapte over geheime operaties van de militaire geheime dienst, hebben de fabriekjes langdurig kunnen doorgaan met het vervaardigen van explosieven omdat twee geheim agenten niet werden gedebriefd na een schorsing.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10737910/___Doden_door_fouten_van_MIVD__.html?p=1,1
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 07:16 uur
Citaat van:  De Telegraaf op 17/10/2011 | 07:11 uur
'Soldaten omgekomen door blunders MIVD'

AMSTERDAM -  Door intern geruzie binnen de militaire geheime dienst MIVD werd in 2007 niets gedaan met tips over bermbomfabrieken in Afghanistan.

Daardoor zijn mogelijk Nederlandse militairen gesneuveld. Dat blijkt uit opgenomen gesprekken door voormalig spion I.A.
Volgens de MIVD-informant, die zaterdag in De Telegraaf uit de school klapte over geheime operaties van de militaire geheime dienst, hebben de fabriekjes langdurig kunnen doorgaan met het vervaardigen van explosieven omdat twee geheim agenten niet werden gedebriefd na een schorsing.

De toon van De Telegraaf is nu er gematigd of durft het niet hard te beweren.   Want volgens De Telegraaf is het "mogelijk" en "volgens de MIVD-informant" 
En A.I. wordt eindelijk goed benoemd als informant en niet als medewerker.     

Het valt trouwens ook op dat er op het bericht niet gereageerd kan worden op de website. 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: VandeWiel op 17/10/2011 | 08:26 uur
Citaat van: telegraaf op 17/10/2011 | 07:11 uur
'Soldaten omgekomen door blunders MIVD'


Dat er doden zijn gevallen is geen reden om 5 miljoen uit te keren maar een goede reden voor een schop onder de kont van het MIVD.

Overigens moet er ook nog worden aangetoond dat die bommen nu net in die fabriekjes zijn gemaakt en niet bij iemand anders in de achtertuin.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 09:28 uur
DE MIVD-TAPES DEEL 2

'IK KENDE LOCATIE BERMBOMFABRIEK'

(https://www.defensieforum.nl/Forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi161.photobucket.com%2Falbums%2Ft209%2Fkapiteinrob%2FCapture-75.jpg&hash=950d0db87e6fd79a5575bfe7be32d25a86a571b7)
• De geheim agent met codenaam De Windhond: ,,Het doet me nog steeds pijn, zoveel
jaren na die dramatische gebeurtenissen."
 
   

Voormalig geheim agent: ,,Soldaten mogelijk onnodig gesneuveld"
De interne stammenstrijd die geheime dienst MIVD onder generaalmajoor Pieter 'De Dikke' Cobelens jarenlang teisterde, ging ten koste van levensreddende informatie. Daardoor zijn in ZuidAfghanistan mogelijk Nederlandse militairen gesneuveld. Uit opgenomen gesprekken door voormalig spion I.A. blijkt dat niets werd gedaan met inlichtingen over bermbomfabrieken in Tarin Kowt, Uruzgan. Vandaag deel 2 van de 'MIVD-tapes': ,,Jan Soldaat werd slachtoffer van 'De Dikke' omdat de generaal zo nodig zijn gelijk wilde halen."

door BART OLMER EN CHARLES SANDERS
AMSTERDAM, maandag

Het was een voltreffer, een absolute klapper, de vangst van het jaar. De 'intel' die spion I.A. in april 2007 aan zijn runner in Kabul, de gelouterde MIVD-officier Ben K., leverde was goud waard. A., succesvol Nederlandse zakenman die een jaar eerder in Afghanistan was neergestreken, had unieke informatie gekregen van een Afghaanse vertrouweling.

Nu, vierenhalf jaar later en aan de vooravond van een proces tegen de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken, zegt A.: ,,Ik had een belangrijke tipgever, dr. Z., destijds vooraanstaand politicus in Afghanistan. Z. vertelde dat hij gedetailleerde informatie had over twee bermbomfabrieken in Tarin Kowt, de hoofdstad van Uruzgan. Hij wilde geld voor zijn inlichtingen, hij vroeg 1 miljoen dollar."

De runner van A., vaste man bij de MIVD die hem begeleidde en aanstuurde voor zijn werk in het veld, drong aan om dat bedrag omlaag te krijgen. Maar verder was deze Ben K. dolenthousiast.

De 41-jarige ex-spion I.A.: ,,'Man', zei hij tegen me, 'dit zet niet alleen de MIVD op de kaart, dit maakt jou tot held van het Koninkrijk der Nederlanden!' K. wilde de situatie niet over de beveiligde telefoon met generaal-majoor Pieter Cobelens op het MIVD hoofdkwartier in Den Haag bespreken. Dat vond hij te riskant. Hij wilde koste wat kost voorkomen dat dit zou uitlekken en besloot het eerste militaire toestel dat beschikbaar was voor de vlucht van Kabul naar Eindhoven te nemen."

Terwijl Ben K. in de Haagse Frederikkazerne het grote nieuws ging vertellen aan 'De Dikke', de grote baas van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, toog A. de gevaarlijke straten van Kabul in om met dr. Z. tot een financieel vergelijk te komen. Het was nog een hele klus om de vraagprijs omlaag te krijgen, maar de zakenman slaagde.

Zwart op wit

,,Dr. Z. was een betrouwbaar contact", zegt hij nu, vierenhalf jaar later. ,,Ik kreeg het bedrag omlaag, naar 300.000 dollar. Ben had mij een blanco volmacht gegeven. Ik moest doorgaan met deze operatie. De 'intelligence' ging mijn stoutste verwachtingen te boven. Twee adressen in Tarin Kowt, woonhuizen waar lokale Taliban-strijders werden getraind door Bosnische experts in explosieven! Zelfs foto's van de fabrieken waar de improvised explosive devices (IED's) werden gemaakt, had ik. Alles zwart op wit."

Het was overduidelijk de bedoeling van de Taliban om in Uruzgan een bermbom-offensief te beginnen en dood en verderf te zaaien onder de 1600 Nederlandse troepen die zeven maanden eerder in Tarin Kowt en Deh Rawod waren neergestreken. Met de verraderlijke IED's waren in de naburige provincies Kandahar en Helmand al tientallen Canadese en Britse militairen opgeblazen. Het terreurwapen moest ook de Nederlandse ruggengraat breken.

Corruptie

Toen I.A., intern bij de MIVD bekend onder codenaam De Windhond, vol goede moed naar het safehouse aan de tiende straat van buitenwijk Wazir Akbar Kahn toog om zijn bazen bij de Nederlandse inlichtingendienst op de hoogte te stellen van zijn enorme succes, verliepen zaken 5000 kilometer westelijk, op het hermetisch afgesloten hoofdkwartier van de MIVD, aanzienlijk minder voortvarend.

Daar kreeg Ben K. van 'De Dikke' te horen dat het vertrouwen in hem en zijn kameraad Martin T. was opgezegd. Generaal-majoor Pieter Cobelens beschuldigde het duo, dat in de Champions League van de internationale inlichtingenwereld opereerde, van corruptie. Bij een briljante MIVD dekmantel operatie in de Jordaanse hoofdstad Amman zouden ze geld hebben laten verdwijnen als ,,extra aanvulling op beider pensioenvoorziening na hun actieve loopbaan."

Direct gevolg van de schorsing, die jaren later moest worden teruggedraaid: de geheime operaties van de Nederlandse militaire inlichtingendienst werden per onmiddellijk stopgezet. Alle tot die maand succesvolle infiltraties en vertrouwelijke contacten met Afghaanse burgers en moslimstrijders gingen verloren. Ook met de ontdekking van de bermbomfabrieken in Uruzgan –Taliban-provincie waar het licht nooit schijnt - werd door de MIVD niets gedaan. Waardoor Taskforce Uruzgan niet op de hoogte was en noch special forces eenheid 'Vipers', noch de crews van Apache gevechtshelikopters optraden.

Gevolg: de fabricage van bermbommen ging gewoon door. Ook de tipgever van De Windhond was perplex. Uiteindelijk besloot hij de 300.000 dollar die agent I.A. hem had betaald, terug te geven. Ondertussen rolde de ene bermbom na de andere de fabriekjes in Tarin Kowt uit, verdwenen in de rugzakken van Taliban-strijders die de dodelijke explosieven vervolgens op scherp zetten en begroeven op geregeld door Nederlandse militairen gevolgde routes in de Baluchi Vallei en rond Chora...

Zaterdag verklaarde I.A. in deze krant hoe hij wapens leverde aan commando's en hoe zijn cover werd verraden door loslippigheid van Mariko Peters, GroenLinks Kamerlid en destijds werkzaam op de ambassade in Kabul. Zoals vaak met nieuws rond de MIVD wordt vanuit Den Haag geprobeerd de rol van voormalige agenten te bagatelliseren of zelfs belachelijk te maken. Advocaat Peter Reitsma, raadsman van A. die de laatste hand legt aan de dagvaarding tegen de Nederlandse staat, gaat voormalige medewerkers van de militaire inlichtingendienst als getuigen oproepen.

Daarbij zullen de 'MIVDtapes', opnamen die De Windhond heimelijk maakte van gevoerde gesprekken en die in het bezit zijn van deze krant, een cruciale rol spelen. Uit die geluidsbanden blijkt dat agent I.A. zich jaren later nog steeds opwindt over het ongemoeid laten van de twee IED-fabrieken in Uruzgan.

Klem

Tegenover zijn voormalige runner Ben K., inmiddels gerehabiliteerd en bevorderd tot luitenant-kolonel: ,,We hebben echt veel samen meegemaakt, Ben. Maar ik vind dat het bermbommenverhaal naar voren moet komen, dat is heel essentieel. Kijk, daar hebben ze gewoon een fout gemaakt door jullie schorsing. MIVD-top-agent Ben K.: ,,Ja, maar luister. Ik kan niet anders dan mijn bek houden. Ik bedoel, ik zit aan alle kanten klem. Wij weten allebei dat het waar is. Wij weten allebei wat er fout is gegaan. Ja, ik had gedebriefd moeten worden. Maar ik kan op dit moment helemaal niks voor je doen. Jij gaat gewoon met die advocaat praten en pas bij de rechter kan ik het bevestigen. Wij weten alle twee dat die bermbomfabriek ontmanteld had kunnen worden. Maar ik kan niet anders, ik kan niks zeggen. Want dan hangen zij mij op."

De Windhond: ,,Dus onder ede ga je wel verklaren?"

Ben K.: ,,Ze zullen er ongetwijfeld alles aan doen bij de MIVD om mij daar weg te houden. Maar goed, dat is een zaak voor jouw advocaat. Dan zal ik bevestigen. Ik zal het niet ontkennen. Dat is meineed. Daar begin ik niet aan. Ik vertel de waarheid en dat is zo."

Blunder

Later zegt De Windhond nog tegen zijn voormalige chef en runner: ,,Ik vind ook dat nabestaanden van jongens die sinds 2007 zijn overleden door die bermbommen moeten weten dat zij door toedoen van de MIVD, door hún fouten, zijn doodgegaan. Dat is hun recht, weet je, en dat heb ik ook tegen de juriste van het ministerie van Defensie gezegd."

Ben K.: ,,Dat is wel zo'n blunder, die ze hebben begaan."

Voormalig agent I.A. stelt dat Nederlandse militairen die tussen april 2007 en april 2008 in de provincie Uruzgan sneuvelden door exploderende IED's mogelijk onnodig zijn gestorven. ,,Want de explosieven waardoor hun leven vroegtijdig werd beëindigd, zijn zeer waarschijnlijk in Tarin Kowt geproduceerd. Op die locaties, waarvan ik de adressen wist."

Van de 25 Nederlandse doden die sinds het begin van de operatie in Uruzgan vielen, kwamen de meeste militairen om door bermbommen. In de periode waarin de IED's in beide fabrieken in Tarin Kowt werden geproduceerd – naar schatting tussen begin april 2007 en eind april 2008 – sneuvelden korporaal Cor Strik (21), sergeant Martijn Rosier (30), korporaal Ronald Groen (21), eerste luitenant Dennis van Uhm (23) en soldaat Mark Schouwink (22).

Voormalig MIVD-agent I.A.: ,,Het doet me nog steeds pijn, zoveel jaren na die dramatische gebeurtenissen. Hoe leg je dit uit aan al die nabestaanden? Dat een generaal, baas van de geheime dienst, zo nodig twee topagenten op non-actief moest zetten. Willens en wetens. Ben en Martin hebben tot twee keer toe gevraagd om te worden gedebriefd. Het werd bot afgewezen, waardoor die IED fabrieken bleven produceren. Zelf ben ik door de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken kapot gemaakt, maar ik ben er tenminste nog en ik knok verder voor de rechtbank. Die ouders en vriendinnen moeten leven met het verlies van hun geliefden. Onvergeeflijk."

Bron: De Telegraaf dd. 171011
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 09:35 uur
Citaat van: De Telegraaf op 17/10/2011 | 09:28 uur
Later zegt De Windhond nog tegen zijn voormalige chef en runner: ,,Ik vind ook dat nabestaanden van jongens die sinds 2007 zijn overleden door die bermbommen moeten weten dat zij door toedoen van de MIVD, door hún fouten, zijn doodgegaan. Dat is hun recht, weet je, en dat heb ik ook tegen de juriste van het ministerie van Defensie gezegd."

Absurde conclusie.  >:(
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 17/10/2011 | 11:20 uur
Die Kobelens zou vervolgt moeten worden, laat de onderste steen maar bovenkomen hoor !
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 11:23 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 17/10/2011 | 11:20 uur
Die Kobelens zou vervolgt moeten worden,

En waar baseer je dat op?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 17/10/2011 | 12:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...

Nu zie je spoken.

Als dat zo zou zijn, dan ben je nu in een of ander internatcafé of bibliotheek online...

Daarnaast zou ik me een andere tijdsinvulling van jou goed kunnen voorstellen... ik bedoel met een claim tegen de BV NL voor aardig wat zakgeld spendeer je wel heel veel tijd hier op dit forum.

Je zou er beter aan doen om via andere kanalen je gelijk duidelijk te maken, ik twijfel ten zeerste aan jou oprechtheid.

Aan jou om aan mij jou gelijk meer duidelijk te maken (en dat heeft wat mij betreft niets met taalvaardigheid te maken)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:00 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 12:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...

Nu zie je spoken.
Nee hoor ik weet wat ik zie. Er zij leden die hier maakt niet uit wat ik zeg feiten proberen omdraine en deze zaak bagatelliseren, kijk naar gesprekken die ik eerder heb gehad, kun je duidelijke lijn zien. Iedeer keer over mijn Nederladdse taal, etc... Kan iemand ook de stuk van Jan hoedeman platsen van Volkskrant ik ben via iphone online dat lukt me niet...






Als dat zo zou zijn, dan ben je nu in een of ander internatcafé of bibliotheek online...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:02 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 12:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...

Nu zie je spoken.
Als dat zo zou zijn, dan ben je nu in een of ander internatcafé of bibliotheek online...

Dat hoefd niet mijn verblijf plaats is bekend bij de afdeling kontra inlichtingen ik hebmeerderemalen met hun gesproken.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:04 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:02 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 12:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...

Nu zie je spoken.

Als dat zo zou zijn, dan ben je nu in een of ander internatcafé of bibliotheek online...

Dat hoefd niet mijn verblijf plaats is bekend bij de afdeling kontra inlichtingen ik hebmeerderemalen met hun gesproken.
Nee hoor ik weet wat ik zie. Er zij leden die hier maakt niet uit wat ik zeg feiten proberen omdraine en deze zaak bagatelliseren, kijk naar gesprekken die ik eerder heb gehad, kun je duidelijke lijn zien. Iedeer keer over mijn Nederladdse taal, etc... Kan iemand ook de stuk van Jan hoedeman platsen van Volkskrant ik ben via iphone online dat lukt me niet...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 17/10/2011 | 13:07 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....
Het is eenvoudig dit soort veronderstellingen op het forum te deponeren. Aangezien er geen duidelijke onderbouwing is gegeven, wordt het lid musadewindhond verzocht deze zinsnede aan te passen cq te verwijderen.

Lex
Algeheel beheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:13 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 12:55 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...

Nu zie je spoken.

Als dat zo zou zijn, dan ben je nu in een of ander internatcafé of bibliotheek online...

Daarnaast zou ik me een andere tijdsinvulling van jou goed kunnen voorstellen... ik bedoel met een claim tegen de BV NL voor aardig wat zakgeld spendeer je wel heel veel tijd hier op dit forum.

Je zou er beter aan doen om via andere kanalen je gelijk duidelijk te maken, ik twijfel ten zeerste aan jou oprechtheid.

Aan jou om aan mij jou gelijk meer duidelijk te maken (en dat heeft wat mij betreft niets met taalvaardigheid te maken)

Ik vind deze plaatform heel belangrijk. Zo belangrijk als mijn schade claim. Dus ik ben goed bezig voor mijn tijdinvulling. Als ik hier ook maar een person kan overtuigen is voor mij genoeg voldoening. mensen die hier deze platform gebruiken, ook als zij ontkenen weten donder goed er is kern van waarheid in deze verhaal. Als ik geen claim bedrag genoemd had en aleen voor eer herstel gegaan dezezaak was al lang opgelost. Ik vind heel dom van mijn toenmalige advocaat dat hij deze bedrag tijdens onderhandelingen met beide ministeries noemde. Mijn schade is namelijk meer ...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:15 uur
Citaat van: Lex op 17/10/2011 | 13:07 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....
Het is eenvoudig dit soort veronderstellingen op het forum te deponeren. Aangezien er geen duidelijke onderbouwing is gegeven, wordt het lid musadewindhond verzocht deze zinsnede aan te passen cq te verwijderen.

Lex
Algeheel beheerder

Hoe moet ik dat doen? Ik will jullie geen reden geven om deze verhaak uit de forum verwijderen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 17/10/2011 | 14:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....

Mag ik dan met je mee Rob, ik wil ook wel wat knaken vangen van (r)overheid  :silent:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 17/10/2011 | 14:52 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 14:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....

Mag ik dan met je mee Rob, ik wil ook wel wat knaken vangen van (r)overheid  :silent:

;D Ik zal Rutte even bellen voor een afspraak om onze wensen eisen te formuleren.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 17/10/2011 | 14:52 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
Citaat van: Tanker op 17/10/2011 | 12:20 uur
Dat de onderste steen boven komt dat zou mooi zijn, maar dat zal toch wel niet gebeuren.
Er wordt iets geroepen met "geheim" en vervolgens "doorlopen".....
Dat gaat wel geburen, Als dat niet geburd betekent dat ik niet meer leef. Zolang ik nog kan ademen deze waarheid boven zal komen. Dat is beloofde...en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren Ik heb schijt aan ze...
Ik sta achter je maak je geen zorgen ! ;)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 15:26 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 11:23 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 17/10/2011 | 11:20 uur
Die Kobelens zou vervolgt moeten worden,

En waar baseer je dat op?

Waarschijnlijk baseert die dat op het verhaal van Windhond..........
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 15:44 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:02 uur
Dat hoefd niet mijn verblijf plaats is bekend bij de afdeling kontra inlichtingen ik hebmeerderemalen met hun gesproken.

Je bent aan het verdrinken in je eigen verhaal............

Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
Daarbij vertrouw ik de MIVD niet, want voor de dienst ben ik een gevaar.

Daarnaast ben je de ene keer in loondienst bij het bouwbedrijf, de andere keer was je eigenaar van het bouwbedrijf

Je hebt geld uit eigen zak betaald aan een informant wat je niet terug kreeg ,  je hebt geld terug gekregen van je informant

Maar het "mooiste" is nog: dat je schade meer is dan 5 miljoen euro.   Je laatste baan was politie-agent in Nederland.  
Ik vraag me af hoe je aan zoveel geld bent gekomen om een bedrijf te beginnen daarnaast heb je  1 informant al €300.000,-- gegeven en spreek je over dat je meerdere informanten had ........

De bedragen moeten ergens vandaan zijn gekomen voordat je aan je illegeale handeltje kon beginnen.  
Ik vraag me af waarvan.

 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 17/10/2011 | 15:45 uur
Citaat van: onderofficier op 17/10/2011 | 15:44 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 13:02 uur
Dat hoefd niet mijn verblijf plaats is bekend bij de afdeling kontra inlichtingen ik hebmeerderemalen met hun gesproken.

Je bent aan het verdrinken in je eigen verhaal............

Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
Daarbij vertrouw ik de MIVD niet, want voor de dienst ben ik een gevaar.

Daarnaast ben je de ene keer in loondienst bij het bouwbedrijf, de andere keer was je eigenaar van het bouwbedrijf

Je hebt geld uit eigen zak betaald aan een informant wat je niet terug kreeg ,  je hebt geld terug gekregen van je informant

Maar het "mooiste" is nog: dat je schade meer is dan 5 miljoen euro.   Je laatste baan was politie-agent in Nederland.  
Ik vraag me af hoe je aan zoveel geld bent gekomen om een bedrijf te beginnen daarnaast heb je  1 informant al €300.000,-- gegeven en spreek je over dat je meerdere informanten had ........

De bedragen moeten ergens vandaan zijn gekomen voordat je aan je illegeale handeltje kon beginnen.  
Ik vraag me af waarvan.

 

;D oude AK47's
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 17/10/2011 | 15:49 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 15:45 uur
Citaat van: onderofficier op 17/10/2011 | 15:44 uur
De bedragen moeten ergens vandaan zijn gekomen voordat je aan je illegeale handeltje kon beginnen.  
Ik vraag me af waarvan.  

;D oude AK47's


Vanuit Pakistan gesmokkeld en geleverd aan de Taliban?    Tegen natuurlijk een leuke vergoeding
En drugs vanuit Afghanistan naar Pakistan?  Die in Europa te koop is

(Indien mijn gedachte goed is dan heeft A.I. zelf wat doden op zijn geweten.....een suggetie / vermoeden...... net zo bewijsloos als de beweringen van A.I.......) 
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:40 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....
Wat ben je een schamtelose leugenaar...
Doorgewinteerde ouwehoer
Titel: Re:Windhond
Bericht door: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:39 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....
Wat ben je e
en schamtelose leugenaar...
Doorgewinteerde ouwehoer

En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum, fuck you rob, waardelose leugenaar,
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 19:55 uur
Ikke niet begrijpe, ikke liegbeest? Ikke geen MIVD-er?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 20:01 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum

Wat een verlies. Ik zal je bijdrages en vooral het niveau ervan missen.

Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
fuck you rob

Nou ja, zeg, je denkt toch niet dat ik een geit ben?  :crazy:

Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
waardelose leugenaar,

En dat, beste Musa de Windhond, zie ik dan maar als een compliment.  ;)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 17/10/2011 | 20:04 uur
 Tijd voor een slotje op dit topic?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 20:27 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 20:04 uur
Tijd voor een slotje op dit topic?

Mwa, gezien de manier waarop de Telgaaf over dit onderwerp uit heeft gepakt en de (al dan niet vermeende) betrokkenheid van de MIVD lijkt me het onlogisch dit topic van een slotje te voorzien.

De beledigende wijze van posten van Musadewindhond krijgt wat mij betreft overigens nog wel een staartje.......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 17/10/2011 | 20:30 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 20:27 uur
Citaat van: jurrien visser op 17/10/2011 | 20:04 uur
Tijd voor een slotje op dit topic?

Mwa, gezien de manier waarop de Telgaaf over dit onderwerp uit heeft gepakt en de (al dan niet vermeende) betrokkenheid van de MIVD lijkt me het onlogisch dit topic van een slotje te voorzien.

De beledigende wijze van posten van Musadewindhond krijgt wat mij betreft overigens nog wel een staartje.......

Hier heb je een punt, laten we maar kijken wat er gebeurt.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 17/10/2011 | 20:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum, fuck you rob, waardelose leugenaar,

Nou dag hoor! Ik zal je missen.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cigarz op 17/10/2011 | 21:07 uur
Citaat van: De Telegraaf op 17/10/2011 | 09:28 uur...A., succesvol Nederlandse zakenman die een jaar eerder in Afghanistan was neergestreken...
Correctie: Mislukte smeris en goudzoeker die voor eigen gewin naar Afghanistan was vertrokken

Citaat van: De Telegraaf op 17/10/2011 | 09:28 uur...,,Dr. Z. was een betrouwbaar contact", zegt hij nu, vierenhalf jaar later. ,,Ik kreeg het bedrag omlaag, naar 300.000 dollar. Ben had mij een blanco volmacht gegeven. Ik moest doorgaan met deze operatie. De 'intelligence' ging mijn stoutste verwachtingen te boven. Twee adressen in Tarin Kowt, woonhuizen waar lokale Taliban-strijders werden getraind door Bosnische experts in explosieven! Zelfs foto's van de fabrieken waar de improvised explosive devices (IED's) werden gemaakt, had ik. Alles zwart op wit."...
Gaat dit over dezelfde Stinkhond die in zo gebrekkig Nederlands hier op het forum z'n leugens bij elkaar hakkelt...?

Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:39 uur
Wat ben je e
en schamtelose leugenaar...
Doorgewinteerde ouwehoer

En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum, fuck you rob, waardelose leugenaar,
Er zijn forums waar je voor minder een ban aan je broek krijgt...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 17/10/2011 | 21:13 uur
Citaat van: Cigarz op 17/10/2011 | 21:07 uur
Er zijn forums waar je voor minder een ban aan je broek krijgt...

Ik vermoed met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat het defensieforum daar niet anders op zal reageren.

Rob
Forumbeheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: VandeWiel op 17/10/2011 | 21:39 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum, fuck you rob, waardelose leugenaar,

Ik heb me stevig zitten ergeren aan dit draadje en me zelfs redelijk laten gaan. Op zich zijn dit soort discussies prima, zeker als het gaat om andersdenkenden en andere meningen hoeven die niet weg gejaagd te worden. Maar dreigen met vertrek wordt niet betreurd, dan zul je eerst ook positief moeten toevoegen.

Ik heb op de een of andere manier het gevoel dat je vaker verkeerde keuzes hebt gemaakt en ook gemakkelijk beïnvloedbaar bent. Het recept voor iemand die in de criminaliteit belandt. Je Afghaanse periode lijkt niet te helpen en je bent er waarschijnlijk gewend geraakt aan veel gemakkelijk geld.  Je loopt nu het risico op een nog veel grotere teleurstelling en ik hoop dat je de les neemt en gewoon voor een salaris gaat knokken zoals de meeste mensen onder ons en niet de gemakkelijke weg gaat nemen. Zo gemakkelijk als in Afghanistan zal het nooit meer gaan. Bij ambassades kennen ze je nu ook en gemakkelijk geld uit de Nederlandse ruif kun je nu definitief wel vergeten.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 17/10/2011 | 21:57 uur
Citaat van: VandeWiel op 17/10/2011 | 21:39 uur

Ik heb me stevig zitten ergeren aan dit draadje en me zelfs redelijk laten gaan. Op zich zijn dit soort discussies prima, zeker als het gaat om andersdenkenden en andere meningen hoeven die niet weg gejaagd te worden. Maar dreigen met vertrek wordt niet betreurd, dan zul je eerst ook positief moeten toevoegen.

Ik heb op de een of andere manier het gevoel dat je vaker verkeerde keuzes hebt gemaakt en ook gemakkelijk beïnvloedbaar bent. Het recept voor iemand die in de criminaliteit belandt. Je Afghaanse periode lijkt niet te helpen en je bent er waarschijnlijk gewend geraakt aan veel gemakkelijk geld.  Je loopt nu het risico op een nog veel grotere teleurstelling en ik hoop dat je de les neemt en gewoon voor een salaris gaat knokken zoals de meeste mensen onder ons en niet de gemakkelijke weg gaat nemen. Zo gemakkelijk als in Afghanistan zal het nooit meer gaan. Bij ambassades kennen ze je nu ook en gemakkelijk geld uit de Nederlandse ruif kun je nu definitief wel vergeten.

Ik vind het opzich al heel bijzonder dat mensen hem geloven...

Al zijn verhalen rammelen nog harder dan mijn kroegfiets.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: VandeWiel op 17/10/2011 | 22:54 uur
Citaat van: A.J. op 17/10/2011 | 21:57 uur
Ik vind het opzich al heel bijzonder dat mensen hem geloven...

Al zijn verhalen rammelen nog harder dan mijn kroegfiets.

Ik geloof dat er ergens een kern van waarheid in zijn verhaal zit. Als je een claim indient en die onderbouwt met zaken die je verloren hebt kan dat moeilijk _geheel_ verzonnen zijn. Dan schieten ze dat wel heel erg gemakkelijk volledig af. Dat hij ze verloren heeft (als ze al van hem waren) door niet op ze te passen of te regelen dat iemand dat voor hem doet is zijn eigen stomme schuld geweest en niet van BV-NL.

Zoals hij zelf zegt zit zijn leven vol list en bedrog, dus ik trek alles in twijfel wat hij zegt. Maar ik kan me goed voorstellen dat hij daar gemakkelijk aan veel geld is gekomen. De juiste vriendjes en een ruif vol "ontwikkelingsgeld" om uit te snoepen. De overheid is een perfecte opdrachtgever om geld bij te halen, je moet ze alleen wel te vriend houden.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 18/10/2011 | 06:39 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
ik kom nooit meer op deze forum

Zal die nu niet eens onwaarheden vertellen
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 18/10/2011 | 10:20 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 19:00 uur
Tot maandag Rob

Inmiddels is het dinsdag en ik heb in de media niets onthullends gelezen, gehoord of bevestigd gezien. Het zoveelste bewijs van de loze bijdrages van de Afghaanse windhond........
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 18/10/2011 | 10:24 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 18/10/2011 | 10:20 uur
Citaat van: musadewindhond op 15/10/2011 | 19:00 uur
Tot maandag Rob

Inmiddels is het dinsdag en ik heb in de media niets onthullends gelezen, gehoord of bevestigd gezien. Het zoveelste bewijs van de loze bijdrages van de Afghaanse windhond........

Typisch voorbeeld van een blaffende Afgaanse windhond.... veelal onverstaanbaar en onzinnig geblaf.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Tanker op 18/10/2011 | 10:58 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:41 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 19:39 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 17/10/2011 | 13:38 uur
Citaat van: musadewindhond op 17/10/2011 | 12:53 uur
.....en ik weet er forum leden zijn die namens afdeling kontra inlichtingen proberen deze zaak bagatelliseren .....

;D ;D ;D ;D Wat een knaller! Musadewindhond is nu al zover ingevoerd in het inlichtingenwerk dat hij weet dat er forumleden voor de MIVD werken. Mogen we ook weten wie of is dt staatsondermijnende informatie?  :P

Begreep ik nou goed dat, omdat ik vraagtekens stelde bij je voormalige politie-agentschap in relatie tot je Nederlandse taalbeheersing, ik ook zo'n semi-MIVD-er ben? Dan moet ik ook maar eens naar een rechter stappen om wat geld los te troggelen.....
Wat ben je e
en schamtelose leugenaar...
Doorgewinteerde ouwehoer

En het is je  gelukt ik kom nooit meer op deze forum, fuck you rob, waardelose leugenaar,

Ik zal je missen 007......
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 25/10/2011 | 10:50 uur
Hierbij de, compleet nietszeggende, antwoorden op de kamervragen mbt dit onderwerp.


Antwoorden op de vragen van de leden Eijsink (PvdA) en Hachchi (D66) aan de minister van Defensie over het bericht waarin een ex-topagent onthult hoe hij in de Midden-Oosten door de MIVD werd geofferd (ingezonden 7 oktober 2011, met kenmerk 2011Z19698).

1 Heeft u kennisgenomen van het bericht 'Op de vlucht voor verraad'? 1)
Ja.

2 Welke maatregelen heeft u ten tijde van het openlijk bekend worden van de geheime operatie die de inlichtingenofficier J.W. te Amman runde getroffen om de veiligheid van J.W. in Amman te garanderen?

3 Welke maatregelen heeft u getroffen om de veiligheid van J.W. bij zijn vertrek uit Amman te garanderen?

4 Wie waren er verantwoordelijk voor de veiligheid van J.W. ten tijde van zijn stationering in Amman? Wie was de eindverantwoordelijke voor de veiligheid van J.W. ten tijde van zijn stationering in Amman?

5 Wie zijn verantwoordelijk voor de huidige veiligheid van J.W.? Wie is eindverantwoordelijk voor de huidige veiligheid van J.W.?

6 Waarom heeft de MIVD niet gereageerd op de door J.W. verzonden brieven van 23 september 2009 en 24 november 2009 aan de toenmalige directeur van de Militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst (MIVD) waarin J.W. er melding van maakt dat hij zich concreet zorgen maakt om zijn veiligheid?

7 Wat is de relatie tussen de verstoorde arbeidsrelatie bij de MIVD van twee MIVD-topmedewerkers T.en K. aan wie de geheim agenten die werkten onder de dekmantel van het nep-beveiligingsbedrijf Global Security Providers (GSP) rechtstreeks rapporteerden, en de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman?

8 Beschouwt u de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman als verraad? Zo nee, waarom niet?

9 Wie is verantwoordelijk voor de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman? Wie is eindverantwoordelijk voor de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman?

10 Wanneer en welk onderzoek is er door de MIVD ingesteld naar het lekken van staatsgeheime informatie omtrent het bedrijf GSP aan de media?

11 Wanneer is er door het ministerie van Defensie bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van het lekken van deze staatsgeheime informatie?

12 Op welke wijze gaat u J.W. schadeloos stellen voor de door hem geleden schade als gevolg van de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman?

13 Welke overige aanvullende maatregelen gaat u treffen om J.W. schadeloos te stellen, mede ter compensatie voor de door hem geleden materiële en immateriële schade als gevolg van de ontmaskering van de dekmantelfirma van J.W. te Amman?

14 Welke overige aanvullende maatregelen gaat u treffen om de veiligheid van J.W. te waarborgen?
Over operationele zaken de MIVD betreffend, kan ik in het openbaar geen mededelingen doen. Desgevraagd ben ik te allen tijde bereid de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten nader te informeren.

15 Kunt u deze vragen, met het oog op het algemeen overleg MIVD d.d. 27 oktober aanstaande, voor 20 oktober aanstaande beantwoorden?
Voor het AO MIVD heeft u mijn antwoord ontvangen.
1) Telegraaf, 1 oktober 2011

Bron: Mindef
http://www.defensie.nl/actueel/kamerstukken/
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 25/10/2011 | 17:59 uur
Citaat van: irma op 25/10/2011 | 10:50 uur
Hierbij de, compleet nietszeggende, antwoorden op de kamervragen mbt dit onderwerp



Volgens mij gaan deze kamervragen niet over dit onderwerp  "windhond"  maar over inlichtingenofficier J.W.



Titel: Re:Windhond
Bericht door: Ros op 25/10/2011 | 20:13 uur
J.W. = Jan Windhond..........wist je niet  ;D
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 18/01/2012 | 16:37 uur
Ombudsman hoort Mariko Peters
door Bart Olmer en Charles Sanders
AMSTERDAM -  GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters moet een verklaring afleggen bij de Ombudsman in een zaak die is aangespannen door een voormalige geheim agent van de MIVD. Die stelt dat zijn dekmantel en zakenimperium in de Afghaanse hoofdstad Kabul werden opgeblazen door loslippigheid van Mariko Peters.

EXCLUSIEF Illegale wapens voor leger

Het bureau van de Nationale Ombudsman bevestigt dat Mariko Peters binnenkort zal worden gehoord, evenals de toenmalig ambassadeur Martin de la Bey. Recent werd ook toenmalig eerste secretaris Mark Zellenrath gehoord door de ombudsman in de spionageaffaire.

Volgens de MIVD-agent, die ondermeer wapens leverde voor Nederlandse special forces, zou Peters hem hebben verraden door in Kabul opzichtig mensen te hebben gevraagd naar zijn achtergrond. Bovendien zou zij hebben rondbazuind dat I.A. werkzaam was voor de Nederlanders.

De parlementariër was in de periode waarin de 41-jarige geheim agent I.A. informatie over de Taliban verzamelde, plaatsvervangend chef de poste op de ambassade in Afghanistan. I.A. regelde meerdere geheime ontmoetingen tussen Talibanleiders en de Nederlandse overheid op de ambassade in Kabul, totdat dit na vijf gesprekken plots niet meer werd toegestaan vanuit Den Haag.

Het onderzoek naar de affaire door de Nationale Ombudsman duurt inmiddels al twaalf maanden. Zodra de ombudsman komt met een eindoordeel, start ex-geheim agent I.A. een rechtszaak tegen de Staat, waarin hij vijf miljoen euro schadevergoeding eist, omdat hij naar zijn zeggen door de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken in de steek is gelaten. De dagvaarding ligt allang klaar, benadrukken I.A. en diens advocaat mr. Peter Reitsma.

Mariko Peters meent dat de ex-geheim agent volledig de weg kwijt is. ,,Begin 2006, in aanloop naar de Uruzgan-missie, boden allerlei vage figuren hun diensten aan op onze ambassade. Ik herinner mij niet dat de informatie van I.A. van enig nut voor ons was."

De ex-geheim agent heeft geluidstapes waarin inlichtingenmedewerkers en de allerhoogste juridische ambtenaren erkennen dat I.A. destijds clandestien wapens leverde voor Nederlandse commando*s. Opmerkelijk is overigens dat de Ombudsman recentelijk I.A. waarschuwde dat het onderzoek zou worden gestaakt, als de dagvaarding wordt uitgebracht tegen de Staat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11326682/__Ombudsman_hoort_Mariko_Peters__.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: ZitStuk op 18/01/2012 | 20:06 uur
Sinds wanneer moet een MIVD agent er aan te pas komen om buksen te leveren voor de SF? Die bellen toch gewoon zelf de fabriek om ze even te bestellen?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: KapiteinRob op 18/01/2012 | 20:10 uur
Citaat van: ZitStuk op 18/01/2012 | 20:06 uur
Sinds wanneer moet een MIVD agent er aan te pas komen om buksen te leveren voor de SF? Die bellen toch gewoon zelf de fabriek om ze even te bestellen?

Volgens mij staat het helemaal niet vast dat I.A. een MIVD-agent was. En dat heeft-ie, wat mij betreft, in dit topic zeker niet overtuigend gebracht.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 18/01/2012 | 20:23 uur
Hij is helemaal geen MIVD-agent zie maar het eerste bericht:   

Citaat van: musadewindhond op 29/04/2011 | 17:38 uur
De MIVD voelt zich niet verplicht Windhond te compenseren, zo veel is hem duidelijk. 'Ze vergeleken me met een bakker. Als die brood levert aan de MIVD, maakt hem dat ook geen medewerker van de organisatie. Ik antwoordde: welke bakker levert iedere maand vijftien auto's met bestaande maar niet te traceren kentekens? AK47? Raketwerpers? Ik was de logistieke ruggengraat van veel operaties.'

De Telegraaf gaat het steeds "spannender" maken..... en heeft hem benoemt tot medewerker van.........
Zal de bakker die de broodjes levert aan de Telegraaf op de loonlijst staan?        Of zullen ze ook gewoon betalen voor de geleverde diensten?            
Titel: Re:Windhond
Bericht door: ZitStuk op 19/01/2012 | 21:30 uur
Citaat van: irma op 18/01/2012 | 16:37 uur
Volgens de MIVD-agent, die ondermeer wapens leverde voor Nederlandse special forces, zou Peters hem hebben verraden door in Kabul opzichtig mensen te hebben gevraagd naar zijn achtergrond. Bovendien zou zij hebben rondbazuind dat I.A. werkzaam was voor de Nederlanders.

-sarcasme
sar` cas - me («Frans«Latijn) het
-woord sarcasmen bittere, bijtende spot; uiting daarvan
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cigarz op 20/01/2012 | 20:49 uur
Het enige wat betrokkene overtuigend heeft kunnen maken, is dat hij in het bezit is van een enorme duim...


...vol spannende verhalen!!

Met zijn talenten had 'ie beter (kinder)boeken kunnen gaan schrijven...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 04/07/2012 | 19:58 uur
Iemand nog iets gehoord over deze zaak?

Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 18/01/2013 | 07:30 uur
vr 18 jan 2013r
     
Defensie probeerde ex-spion af te kopen

door Bart Olmer en Charles Sanders

den haag - Vijfhonderdduizend euro zwijggeld heeft het ministerie van Defensie geboden aan ex-agent I.A. (42) van de militaire inlichtingendienst MIVD. Op geheime bandopnamen – in bezit van De Telegraaf – biedt mr. Marc Gazenbeek, directeur juridische zaken bij het ministerie van Defensie, duidelijk hoorbaar het 'ongelooflijk mooie' geldbedrag aan, zoals hij zelf zegt.

In ruil moet de ex-agent alle juridische procedures staken tegen de ministeries van Defensie en van Buitenlandse Zaken. Bij de onderhandelingen tussen de ex-agent en Defensie waren ook landsadvocaat Eric Daalder aanwezig en I.A.'s advocaat Michael Ruperti.

De ex-zakenman eist minimaal 1,5 miljoen euro. Hij zegt in levensgevaar te zijn gebracht omdat de MIVD hem plotseling in de steek liet door interne ruzies. Zakenman I.A. leverde vanuit een safehouse dat hij had gebouwd in Kabul informatie en wapens aan commando's die actief waren in Afghanistan. Ook organiseerde hij op de Nederlandse ambassade ontmoetingen met Taliban-leiders. Doordat hij plots alleen stond in Afghanistan kwam hij in het nauw en moest hij het land uiteindelijk ontvluchten. Bij zijn vlucht verloor hij miljoenen aan zakenbelangen.

Lees verder in De Telegraaf van vandaag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21229006/__Zwijggeld_voor_ex-spion__.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 18/01/2013 | 09:30 uur
Windhond is ondertussen al van een James Bond gedownscaled naar een local met wat contacten. :cute-smile:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 18/01/2013 | 09:59 uur
Citaat van: A.J. op 18/01/2013 | 09:30 uur
Windhond is ondertussen al van een James Bond gedownscaled naar een local met wat contacten. :cute-smile:

En daar dan vijfhonderdduizend euro voor kunnen krijgen.... ik ben ook een local met wat contacten.... ;)  ;D   ik krijg daar toch wat minder voor...

Maar het is best irritant dat De Telegraaf het blijft volhouden dat hij een ex-spion / ex-agent van de MIVD zou zijn.
Onderaan het bericht staat eindelijk wat die wel is een ex-zakenman.........
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 18/01/2013 | 10:14 uur
We kunnen hier allemaal wel lacherig overdoen maar het feit is dat de man door Defensie goed is belazerd en defensie dit probeerd af te kopen met 500000 eurie...de man had dus wel degelijk gelijk
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 18/01/2013 | 10:40 uur
Mooi nieuws dit. Ik was geloof ik een van de weinigen hier die in zn verhaal geloofde.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 18/01/2013 | 10:44 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 18/01/2013 | 10:14 uur
We kunnen hier allemaal wel lacherig overdoen maar het feit is dat de man door Defensie goed is belazerd en defensie dit probeerd af te kopen met 500000 eurie...de man had dus wel degelijk gelijk

Het verhaal wat wij horen is behoorlijk éénzijdig. Dus zeggen dat iets een feit is.....dat kan en mag.
Dat betrokkene iets voor defensie heeft gedaan; dat zal best. Maar dat maakt hem geen ex-spion en/of ex-medewerker van de MIVD.

Hij zal wel iets weten zoals namen e.d., het is niet meer dan logisch dat defensie probeert voor de veiligheid van deze mensen, e.d.vraagt niet naar buiten te komen met deze namen e.d. Ik kan best begrijpen dat defensie hem een bedrag aanbied. Hij probeert hieruit een slaatje te slaan.  
Wie zegt mij niet dat hij defensie heeft belazerd.  Het is een lastige kwestie.  Deze kwestie had binnenkamers moeten worden opgelost. Betrokkene komt naar buiten met zijn verhaal, dat is een feit.  Het nogal logisch dat de MIVD niet met hun verhaal en feiten naar buiten toe treed.  

Het is een feit dat hij een hongerige hond is naar meer geld.
Want hij wil minimaal €1,5 miljoen.... wat jij als belastingbetaler mag ophoesten.
Daarnaast komt het geld misschien van defensie af; dus minder trainingen/oefeningen, minder materiaal e.d.  en in andere topics doe jij dan lacherig over wat defensie wel of niet zou kunnen..ik kan je vertellen met €1,5 miljoen kan defensie toch wel wat..... Jij doet liever lacherig over mensen die 24/7 ook voor jouw klaar staan / voor je veiligheid zorgen, dan over iemand die zich zelf heeft aangeboden aan defensie. En achteraf misschien op verschillende gronden misgegokt heeft.   Dan is €500.000,== een mooi bedrag.  
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 18/01/2013 | 10:47 uur
Waar het geld vandaan moet komen ljkt me niet relevant. Het moet namelijk vergoeding een zijn voor de door hem opgelopen financiele zakelijke schade.  Lijkt me niks mis mee, de afdeling claims doet niets anders.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 18/01/2013 | 11:03 uur
Citaat van: irma op 18/01/2013 | 10:47 uur
Waar het geld vandaan moet komen ljkt me niet relevant.
Vreemd want de herstel van de WUL komt uit de defensiepot .......daar is aardig wat commentaar op oa dat we daardoor minder gaan oefenen.
Het lijkt mij echt wel relevant waar het geld vandaan komt...


Citaat van: irma op 18/01/2013 | 10:47 uur
Het moet namelijk vergoeding een zijn voor de door hem opgelopen financiele zakelijke schade.  Lijkt me niks mis mee, de afdeling claims doet niets anders.

Moet die wel met bewijs komen........   :devil: Leer mij afdeling Claims kennen.....  :crazy:


Maar windhond is al aardig in prijs gezakt......  in het eerste bericht wilde nog minimaal €5 miljoen euro......
Hoe kan die nu met minimaal €1,5 miljoen euro zijn financiele zakelijke schade terugkrijgen?
Dan heeft die net voor het  "project gekochte 180 leefcontainers ter waarde van 1,8 miljoen dollar"  terug.....en niet zijn twee hijskranen ter waarde van 400.000 dollars, talloze bouwmachines en auto's.....................

Rusland weet wel raad  :silent: :silent:  nee dat mag ik niet zeggen ........  niet gezegd......... :angel:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 18/01/2013 | 11:40 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 18/01/2013 | 10:14 uur
We kunnen hier allemaal wel lacherig overdoen maar het feit is dat de man door Defensie goed is belazerd en defensie dit probeerd af te kopen met 500000 eurie...de man had dus wel degelijk gelijk

Uh nee. Dat hij geld krijgt voor geleden schade wil niet zeggen dat het fantastische verhaal waar dit topic mee begonnen is waar is.

Citaat van: irma op 18/01/2013 | 10:40 uur
Mooi nieuws dit. Ik was geloof ik een van de weinigen hier die in zn verhaal geloofde.

Ik geloof nog steeds niks van zijn verhaal.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 18/01/2013 | 11:57 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 18/01/2012 | 20:10 uur
Volgens mij staat het helemaal niet vast dat I.A. een MIVD-agent was. En dat heeft-ie, wat mij betreft, in dit topic zeker niet overtuigend gebracht.
Misschien geen MIVD agent, maar hij heeft wel de MIVD geholpen ed....hetzelfde als dat bijvoorbeeld Joodse mensen over de hele wereld doen voor de Mossad de Sayanim.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 18/01/2013 | 12:03 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 18/01/2013 | 11:57 uur
Misschien geen MIVD agent, maar hij heeft wel de MIVD geholpen ed....hetzelfde als dat bijvoorbeeld Joodse mensen over de hele wereld doen voor de Mossad de Sayanim.

Er zijn wel meer Afghanen die ISAF geholpen hebben al dan niet tegen betaling. Er zijn wel meer Afghanen afgekocht na geleden schade. Dit Telegraaf verhaal zegt helemaal niets.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 13/02/2013 | 21:20 uur
Het lijkt er op dat Windhond wat extra publiciteit weet te generenen..

Via Twitter 13/2/13

Harry van Bommel‏@harryvandesp

Vanavond weer aanschuiven bij #penw met een handlanger van de MIVD die op schandalige wijze door Defensie aan de kant is gezet.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Harald op 13/02/2013 | 21:31 uur
extra info op de site van Paul en witteman

Ibrahim A. en Harry van Bommel

Ibrahim A. vertrok in 2005 als zakenman naar Afghanistan. Hij leert de taal, begint er een bouwbedrijf en handelt in olie en gas voor een grote handelsonderneming. Hij is al snel succesvol en begeeft zich in de betere kringen van Afghanistan.

Militairen
Door zijn goede contacten wordt Ibrahim door de Nederlandse ambassade in Kabul gevraagd contact te leggen met de Taliban. Volgens Ibrahim wilde de Nederlandse ambassade een grote vergadering organiseren waar ook tegenstanders van de regering aan zouden deelnemen. Dit ter voorbereiding van de komst van de Nederlandse militairen in Afghanistan. In ruil daarvoor zou hij een aantal bouwprojecten toegewezen krijgen.

Maar daar bleef het niet bij. Ibrahim zegt ook wapens te hebben geleverd aan Nederlandse commando's en een eigen informanten netwerk te hebben gerund voor de Nederlanders.

Sp Tweede Kamerlid Harry van Bommel trekt zich het verhaal van Ibrahim aan en wil een parlementair onderzoek. Ibrahim A. en Harry van Bommel zijn vanavond te gast bij Pauw & Witteman.

http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=29167&cHash=59c8c09745e7ee66f34226e0f5ebdd36
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Ace1 op 13/02/2013 | 21:36 uur
Citaat van: Harald op 13/02/2013 | 21:31 uur
Sp Tweede Kamerlid Harry van Bommel trekt zich het verhaal van Ibrahim aan en wil een parlementair onderzoek.

Mag ik een teiltje? kan die Ibrahim A niet lekker in  Afghanistan blijven?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 13/02/2013 | 21:56 uur
Dus hij heeft een naam Ibrahim A, voorheen genoemd alszijnde  I.A.   En een gezicht... is dat niet heel gevaarlijk....... of krijgen we een rug te zien..... 8)
Wanneer komt geenstijl met de volledige naam? (en een foto)   :angel:   

Lees ik nu weer een tegenstrijdigheid?
Hij leerde de taal...... als zoon van een Afghaanse Mahoedjudan;   


En heeft Van Bommel niets anders te doen.... :devil:
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 13/02/2013 | 22:01 uur
Citaat van: Ace1 op 13/02/2013 | 21:36 uur
Mag ik een teiltje? kan die Ibrahim A niet lekker in  Afghanistan blijven?

Ja dat mag  ;)   maar je moet het wel ff delen met mij...... 

Nee, daar loopt zijn leven gevaar....net als in NL want de MIVD blablablablabla   :sick:

Wanneer komt die rechtzaak???     :dead: 

Titel: Re:Windhond
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 16/02/2013 | 13:26 uur
za 16 feb 2013
     
Opnieuw blunders MIVD afgekocht door Bart Olmer

DEN HAAG - Om een ex-agent van de militaire inlichtingendienst MIVD schadeloos te stellen voor interne blunders, trekt Defensie opnieuw in het geheim fors de portemonnee.

Ex-geheim agent J.W. – in ons land koninklijk onderscheiden na drie decennia trouwe dienst bij Defensie – eiste enige honderdduizenden euro's schadevergoeding omdat hij tijdens een geheime missie werd verraden door een interne MIVD-machtsstrijd en daarna aan zijn lot werd overgelaten in het Midden-Oosten.

Defensiewoordvoerder Otte Beeksma erkent de betaling: ,,Gezien de relatie tussen zijn veiligheid en de vroegere activiteiten die betrokkene voor de MIVD heeft verricht, heeft Defensie vanuit haar zorgplicht besloten hem eenmalig een tegemoetkoming te doen toekomen."

Lees alle details vandaag in De Telegraaf

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21301429/__Blunders_MIVD_afgekocht__.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: onderofficier op 16/02/2013 | 14:59 uur
Citaat van: telegraaf op 16/02/2013 | 13:26 uur
– in ons land koninklijk onderscheiden na drie decennia trouwe dienst bij Defensie –

Dat is inderdaad, bijna, bijzonder te noemen.... :angel:  vandaar het benoemd........ :devil:

Wat is de relatie met Windhond in deze?   J.W. is wel een "ex-agent" geweest in tegenstelling door ficky windhond.

Citaat van: telegraaf op 16/02/2013 | 13:26 uur
trekt Defensie opnieuw in het geheim fors de portemonnee.
Defensiewoordvoerder Otte Beeksma erkent de betaling:
Wat er nog geheim aan?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 24/08/2013 | 08:18 uur
Bron: De Telegraaf

Spion eist miljoenen van Staat

Bart Olmer

DEN HAAG -Zestien medewerkers van militaire geheime dienst MIVD, onder wie ex-chef generaal-majoor Pieter Cobelens en een reeks operationele geheim agenten, worden opgeroepen als getuigen in een unieke rechtszaak tegen de Staat.

Twee strafrechtadvocaten willen bewijzen dat Nederland verantwoordelijk is voor het bankroek van ex-MIVD-agent I.A., codenaam De Windhond. Begin dit jaar bood het ministerie van Defensie 500.000 euro zwijggeld aan deze ex-agent. In ruil daarvoor had hij alle juridische procedures moeten staken. I.A. claimt miljoenen. Nieuwe onderhandelingen over een afkoopregeling zijn afgelopen week definitief afgekapt door minister Hennis-Plasschaert (Defensie). Daarom is de Staat gisteren door I.A.'s raadslieden Carene van Vliet en Sébas Diekstra, beiden advocaat militair strafrecht bij het Haagse kantoor Delissen Martens, gedagvaard.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 18/06/2014 | 23:40 uur
Nederland moet zorgen voor Afghaanse 'spion' 

DEN HAAG -
Nederland heeft de plicht te zorgen voor een Afghaan die in Afghanistan heeft gewerkt voor defensie. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag woensdag.
   
Daarbij krijgt deze man de mogelijkheid van de rechter om aan te tonen dat hij als 'agent' is ingezet voor de Nederlandse militaire geheime dienst MIVD. Als dat het geval is, is de plicht van Nederland om voor hem te zorgen nog groter.

De Afghaan zegt dat het aan de Nederland is te wijten dat hij uit Afghanistan naar Nederland heeft moeten vluchten. Daarom is de man een civiele zaak tegen de Staat begonnen. De rechtbank zal uiteindelijk beoordelen of Nederland de 'agent' ook financiële compensatie moet geven.

Telegraaf, wo 18 jun 2014, 17:10
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 19/06/2014 | 12:19 uur
Ex-spion Afghanistan mag MIVD'ers horen

Een ex-spion van Nederland in Afghanistan mag medewerkers van de militaire inlichtingendienst MIVD als getuige oproepen om te bewijzen dat hij inderdaad als spion werkzaam was. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald. De man eist een schadevergoeding omdat zijn identiteit op straat kwam te liggen.

De rechtbank erkent dat de staat een zorgplicht heeft ten opzichte van een man die in Afghanistan diensten heeft verleend. Omdat de zorgplicht groter is voor mensen die als agent zijn ingezet, mag de zakenman nu door het verhoren van getuigen bewijzen dat hij dat inderdaad was. Daarbij gaat het om huidige en oud-MIVD'ers.

De man, met de bijnaam De Windhond, spande vorig jaar een kort geding aan omdat hij vindt dat de staat in 2009 zijn identiteit niet had mogen lekken. De zakenman wil ruim anderhalf miljoen euro zien, omdat hij door zijn vlucht uit Afghanistan miljoenen euro's aan zakenbelangen misliep.

De zakenman zou vanaf 2006 vanuit een safehouse in Kabul stempels in paspoorten en verschillende auto's voor commando's die actief waren in Afghanistan hebben geregeld. Ook regelde hij ontmoetingen met Taliban-leiders. De identiteit van de man zou bekend zijn geworden, onder meer doordat in zijn netwerk navraag werd gedaan. De man vindt dat hij daardoor alleen kwam te staan en het land moest ontvluchten.

Een klacht die de man bij de Nationale Ombudsman indiende, werd twee jaar geleden ongegrond verklaard. De commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten verklaarde in 2010 eenzelfde klacht van de man eveneens ongegrond.

nieuws.nl (http://www.nieuws.nl/algemeen/20140618/Ex-spion-Afghanistan-mag-MIVDers-horen)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 19/06/2014 | 12:20 uur
Oftewel, hij heeft na al die jaren nog steeds niet aannemelijk kunnen maken dat hij daadwerkelijk een agent van de MIVD was daarbij hebben verschillende instanties zijn verhaal al gefileerd...
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 16/01/2015 | 21:45 uur
Oud-MIVD-directeur Pieter Cobelens wist niet dat zijn medewerkers in Afghanistan een agent aanstuurden, die naar eigen zeggen in grote problemen raakte toen een MIVD-operatie plotseling werd stopgezet.

Dat heeft hij vandaag verklaard tijdens getuigenverhoren in de civiele rechtszaak die 'agent' Ibrahim A. heeft aangespannen.

De zaak is bijzonder omdat ook de doorgaans in het geheim opererende medewerkers van de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) worden gehoord. De Staat heeft steeds volgehouden dat A. geen agent was. Daarom heeft Defensie geen 'zorgplicht' en A. geen recht heeft op een schadevergoeding.

Donderdag verklaarde de voormalig hoofd operaties in Afghanistan, 'MIVD2', echter dat hij in Afghanistan A. 'runde' tot 2007. "Mijn persoonlijke mening is dat hij een agent was. Ik heb hem dingen laten doen en opdrachten gegeven die verder gingen dan het verzamelen van informatie", aldus de oud-MIVD'er. (ANP)

Bron: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/01/mivdchef_wist_niets_van_agent.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: irma op 16/01/2015 | 21:48 uur
Chef MIVD 'wist niets van agent Afghanistan'

DEN HAAG -
Oud-MIVD-directeur Pieter Cobelens wist niet dat zijn medewerkers in Afghanistan een agent aanstuurden, die naar eigen zeggen in grote problemen raakte toen een MIVD-operatie plotseling werd stopgezet. Dat heeft hij vrijdag verklaard tijdens getuigenverhoren in de civiele rechtszaak die de Nederlandse 'agent' Ibrahim A. heeft aangespannen.

De zaak is bijzonder omdat ook de doorgaans in het geheim opererende medewerkers van de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) worden gehoord. De Staat heeft steeds volgehouden dat A. geen agent was. Daarom heeft Defensie geen 'zorgplicht' en A. geen recht op een schadevergoeding.
Donderdag verklaarde de voormalig hoofd operaties in Afghanistan, 'MIVD2', echter dat hij tot 2007 de in Afghanistan wonende A. 'runde' als agent. ,,Mijn persoonlijke mening is dat hij een agent was. Ik heb hem dingen laten doen en opdrachten gegeven die verder gingen dan het verzamelen van informatie'', aldus de oud-MIVD'er van wie de echte naam niet bekend is.
Volgens A. was hij volop werkzaamheden aan het verrichten voor de Nederlandse militaire inlichtingendienst toen de operatie ineens werd stopgezet. Zo werd hij plotseling afgesneden en liep hij daardoor niet alleen groot gevaar, maar raakte hij ook alles kwijt. In Afghanistan had hij onder meer een bouwbedrijf opgezet.
Cobelens kon vrijdag niet uitsluiten dat 'MIVD2' A. inderdaad als agent heeft ingezet. Dat zou dan volgens hem wel illegaal zijn gebeurd. ,,Dat neem ik heel erg zwaar op'', aldus de oud-MIVD-baas.
Vrijdag moest ook directeur juridische zaken van het ministerie van Defensie Marc Gazenbeek uitleggen waarom in 2012 toch 500.000 euro was aangeboden aan A., terwijl die volgens Defensie geen agent zou zijn geweest. Gazenbeek zei dat Defensie vooral wilde voorkomen dat A. -die het aanbod afwees omdat hij het het te laag vond- nog meer de publiciteit zou zoeken. ,,Iedere publiciteit kan gevaarlijk zijn voor de mensen die daar hun werk moeten doen. Wij wisten niet wat en of hij iets wist.''
Naar eigen zeggen hield A. zich bezig met het vergaren van inlichtingen, maar ook met allerlei hand-en-spandiensten, zoals het regelen van valse stempels in paspoorten en zelfs wapens voor de Nederlanders.

Bron: http://www.telegraaf.nl/feed/23568440/__Vragen_over_agent_A___.html
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 16/01/2015 | 22:17 uur
Citaat van: inessa op 16/01/2015 | 22:08 uur
Miskende 'agent' claimt miljoenen
Verzoeke de bronvermelding aan dit [oude] bericht toe te voegen, cf hetgeen gesteld in de disclaimer.

Lex
Algeheel beheerder
Titel: Re:Windhond
Bericht door: inessa op 17/01/2015 | 09:26 uur
TELEGRAAF 15/01/2015
Miskende 'agent' claimt miljoenen
MIVD'er erkent cruciale rol Nederlandse militairen

Den Haag | Saskia Belleman
Hij regelde het slaan van waterputten en het ontbijt tijdens een officieel bezoek van minister Kamp van Defensie aan Afghanistan, maar ook wapens, munitie, voertuigen en brandstof. Bovenal was de 44-jarige I.A. een agent, die werd gerund door de MIVD'ers in Kabul. Een agent die door Nederland in de steek is gelaten en al jaren strijdt voor een schadevergoeding van vijf miljoen euro.

Volgens de Staat is I.A. nooit agent geweest. Een bewering die gisteren in de rechtbank van Den Haag onderuit werd gehaald door de anonieme 'MIVD 2', een ex-station-chief van de MIVD in Kabul. Hij bevestigde dat hij samen met een collega I.A. runde.

Dat zei hij tijdens een getuigenverhoor bij de rechter-commissaris (rc) in de civiele procedure die A. heeft aangespannen tegen de Staat. Hij wil een schadevergoeding van vijf miljoen euro. Voor de gelegenheid kreeg MIVD 2 een ontheffing van zijn geheimhoudingsplicht, wat uitzonderlijk is.

Wapenboeren

MIVD 2 zat tijdens het verhoor achter een wit gordijn. Daar vertelde hij hoe I.A. een cruciale rol speelde bij het regelen van wapens en munitie. ,,Wij kenden de lokale wapenboeren niet, en bovendien val je als westerling nogal op."

Ook regelde I.A. inlichtingen en stempels in de paspoorten van de Nederlandse special forces. Dankzij die stempels konden leden van het Korps Commandotroepen die met militaire vliegtuigen arriveerden op het vliegveld van Kabul hun operaties uitvoeren.

,,Het bemachtigen van die stempels was risicovoller dan wapens, omdat je hoge functionarissen moest omkopen en je het risico liep dat je net degene zou treffen die niet corrupt is", aldus MIVD 2. Dat gevaar liep I.A. voor de MIVD. ,,Hij mocht omkopen wie hij wilde, als het maar stempels opleverde."

I.A. zou een officiële status krijgen als agent. MIVD 2 stond op het punt dat te gaan regelen, vertelde hij, toen hij opeens werd geschorst op verdenking van een lucratieve handel voor persoonlijk gewin. Defensie heeft die verdenking nooit kunnen bewijzen, maar de schorsing van MIVD 2 en diens collega MIVD 5 pakte voor I.A. desastreus uit. Door de interne MIVD-perikelen raakte I.A. in gevaar, hij moest het land ontvluchten en raakte zijn bedrijf, een bouwconsortium, kwijt.

Begin 2013 bood het ministerie van Defensie I.A. vijf ton, op voorwaarde dat hij zijn juridische strijd zou staken. Hij ging niet op het aanbod in. De civiele procedure die nu loopt, werd aangespannen nadat nieuwe onderhandelingen werden afgekapt door minister Hennis.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: inessa op 25/01/2015 | 23:49 uur

23/01/2015
Jeroen Visser VOLKSKRANT

Toch nog hardop: A. was geheim agent

Twee oud-MIVD'ers hebben onder ede verklaard dat de Nederlandse zakenman Ibrahim A. in Afghanistan werd ingezet als geheim agent. Daar ging acht jaar strijd aan vooraf.

Door: Jeroen Visser 23 januari 2015, 02:00 10
Uiterlijk is er niets te zien aan Ibrahim A., donderdag in de Haagse rechtbank, maar van binnen juicht hij. Een oud-medewerker van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft zojuist in het openbaar toegegeven dat A. in Afghanistan actief was als geheim agent. Acht jaar lang streed de Nederlandse zakenman voor erkenning. En voor het antwoord op die ene vraag: waarom liet de MIVD hem in 2007 plotseling in de steek?

Oud-politieagent A. vertrekt in 2005 naar Afghanistan om geld te verdienen. Hij spreekt zeven talen en beweegt zich gemakkelijk in het zakenleven van Kabul. In korte tijd bouwt hij een groot netwerk op. Na de start van de Nederlandse Uruzgan-missie vraagt de Nederlandse ambassade hem een safe house te bouwen in Kabul. Later blijkt dat het gaat om een MIVD-kantoor.

Daar ontmoet hij 'MIVD 2', zo door de rechtbank genoemd omdat zijn echte naam geheim moet blijven. De MIVD'er, die zichzelf omschrijft als station chief in Afghanistan, is onder de indruk van het netwerk van A, dat varieert van hoge ambtenaren tot leden van de Taliban. Hij beseft dat A. van grote waarde kan zijn voor MIVD-operaties in Afghanistan, die de veiligheid van de Nederlandse soldaten moeten garanderen.

A. krijgt eerst simpele opdrachten, zoals het vergaren van inlichtingen. Later helpt hij ook bij operaties. Zo zorgt hij voor auto's met valse kentekenplaten. Ook levert hij wapens en munitie. 'Hij werd ingeschakeld omdat hij lokale wapenhandelaren kende en wij niet', aldus MIVD 2 in de rechtbank.

Een huzarenstukje van A. is het leveren van valse stempels voor paspoorten van Nederlandse commandotroepen. Daarvoor moest hij hoge ambtenaren omkopen, met het risico iemand te treffen die niet corrupt was.

Hierna waarschuwt het afdelingshoofd van MIVD 2 in Den Haag dat het de hoogste tijd is A. officieel te registreren als agent. Bij de MIVD is een agent iemand die opdrachten krijgt van een medewerker van de dienst. Alle agenten moeten via een formulier worden aangemeld. MIVD 2 heeft A. weliswaar genoemd in zijn wekelijkse cryptorapportages aan Den Haag, maar officieel staat hij nog steeds te boek als een lokale aannemer. MIVD 2 neemt zich voor dit bij zijn eerstvolgende bezoek aan Den Haag te regelen.


Dan gaat het fout. Meteen bij aankomst in Nederland, in mei 2007, wordt MIVD 2 samen met 'MIVD 5' geschorst, zonder te worden gedebrieft. Toenmalig MIVD-directeur Pieter Cobelens verdenkt hen van fraude tijdens een eerdere missie in Jordanië. Er blijkt al maanden een contra-spionageactie tegen de twee te lopen. Later blijkt uit onderzoek dat de beschuldigingen niet kloppen. In 2010 worden de twee gerehabiliteerd en krijgen ze een promotie.

Door de schorsing verliest A. in één klap zijn liaison bij de MIVD, én zijn bescherming. 'We komen je desnoods met de helikopter halen', had MIVD 2 hem een keer toevertrouwd. Maar van de een op de andere dag is A. zelfs niet meer welkom in het door hem gebouwde safe house. MIVD'ers mogen geen contact meer met hem hebben. Zijn inlichtingennetwerk kan niet volgens protocol worden afgebouwd.

Nadat A. is ontsnapt aan een ontvoering, ontvlucht hij Kabul. In 2009 klopt hij ontredderd aan bij Defensie. Zijn bedrijf is naar de knoppen, hij is blut en de Taliban kennen zijn identiteit.

Dat begint een jarenlange strijd, waarbij A. nergens een voet aan de grond krijgt. Zijn belangrijkste MIVD-contact is door de schorsing 'volledig afgeknipt' en heeft geen invloed meer. A. eist een schadevergoeding van de staat, die volgens hem een zorgplicht heeft voor oud-agenten. Defensie laat toezichthouder CTIVD de zaak onderzoeken. Die concludeert dat zijn klachten ongegrond zijn. Ook de Nationale Ombudsman rapporteert dat A. geen onrecht is aangedaan. In beide gevallen worden 'MIVD 2' en 'MIVD 5' niet gehoord.

In 2012 zegt A. tegen Defensie nu ook in Nederland te worden bedreigd. Hij wordt korte tijd opgevangen op een Nederlandse kazerne. Zowel De Telegraaf als de Volkskrant bericht over zijn zaak, nadat hij opnamen heeft gemaakt van een gesprek met de nog steeds geschorste medewerkers 2 en 5. Daarin erkennen de twee dat hij een agent was. Het hoofd juridische zaken van Defensie, Marc Gazenbeek, besluit na nieuw onderzoek dat 'er meer heeft gespeeld'. Defensie doet een schikkingsvoorstel van 500 duizend euro. Ook dit gesprek neemt A. op. 'Als wij het idee hadden dat u de boel belazerde of querulant was, dan zouden wij u natuurlijk nooit vijf ton aanbieden', zo wordt A. voorgehouden.

In de rechtbank komt Gazenbeek hier deze maand op terug. Het is geen schuldbekentenis, benadrukt de jurist. 'A. was geen agent en de staat heeft geen zorgplicht jegens hem.'

Een probleem is dat vrijwel alle getuigen geheimhouding hebben gezworen over de operaties van de MIVD

A. vindt het bod te laag en wijst het voorstel af. Minister Hennis (Defensie) laat daarop weten dat 'de regeling van tafel is en blijft'. Een gang naar de rechter is het enige alternatief. Die oordeelt in juni 2014 dat A. en zijn advocaat Olivier van Hardenbroek de mogelijkheid moeten krijgen getuigen te horen. Pas daarna kan de rechter oordelen of de zorgplicht is geschonden.

Een probleem is dat vrijwel alle getuigen geheimhouding hebben gezworen over de operaties van de MIVD. Maar in december neemt minister Hennis een unieke beslissing. Getuigen krijgen toestemming te vertellen wat ze weten over de activiteiten van A. in Afghanistan.

Oud-directeur Cobelens getuigt op 16 januari in de Haagse rechtbank. Als A. in 2007 feitelijk agent was, dan hadden de betrokken medewerkers daarvoor toestemming moeten vragen. Dat is nooit gebeurd, zegt Cobelens. In mei 2007 hoorde hij de naam van A. voor het eerst. 'Het ging om een lokale aannemer. Voor mij was hij gewoon iemand uit de Afghaanse samenleving.'

MIVD 2 en MIVD 5 beweren het tegendeel. 'Cobelens was niet de enige die over agenten besliste. A. werd door ons op pad gestuurd voor informatie en ondersteuning. Volgens de wet ben je dan een agent', aldus MIVD 5. De rechter doet later dit jaar uitspraak.

Deze reconstructie kwam tot stand op basis van vijf getuigenverhoren bij de rechter-commissaris in de civiele procedure die A. heeft aangespannen tegen de staat.

http://s.vk.nl/ar/3835603?__gda__=st=1422002320~exp=2037170320~acl=%2far%2f3835603%3f__gda__%3d%2a~hmac=ea027f355eee45011a28af30ac536a665811ab5bfe01b7fa9acfb8b1780dd05b

Titel: Re:Windhond
Bericht door: Elzenga op 26/01/2015 | 11:10 uur
Hopelijk wordt het nu goed opgelost. Belangrijk ook voor toekomstige operaties.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: A.J. op 26/01/2015 | 12:49 uur
Citaat van: Elzenga op 26/01/2015 | 11:10 uur
Hopelijk wordt het nu goed opgelost. Belangrijk ook voor toekomstige operaties.

Vooralsnog zie ik een woord tegen woord verhaal. Maar we gaan het wel zien.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 19/03/2015 | 23:56 uur
'Half miljoen zwijggeld voor ex-MIVD'er'

DEN HAAG - De Nederlandse Staat heeft zich laten afpersen door ex-MIVD-agent I.A., die dreigde uit de school te klappen over zijn geheime activiteiten in Afghanistan. Dit heeft Marc Gazenbeek, directeur juridische zaken bij het ministerie van defensie verklaard bij de Haagse rechtbank.

Uit vrees dat geluidopnames die de ex-agent had gemaakt van gesprekken met MIVD'-ers uit zouden lekken, bood de Staat I.A. een half miljoen euro 'zwijggeld', aldus Gazenbeek. ,,We hadden geen idee welke vertrouwelijke informatie hij nog meer tot zijn beschikking had", aldus de hoogste defensiejurist. ,,Met het bedrag van 500.000 euro wilden wij zorgen voor de veiligheid van ons personeel en het risico uitsluiten dat er informatie naar buiten zou komen. Hij dreigde met publiciteit, kwam onrustig en labiel over en wij maakten ons daar grote zorgen over. Daarom hebben wij hem een bedrag betaald."

Ondernemer I.A. – een oud-politieman uit Nederland die in Afghanistan werkte als aannemer – claimt dat hij als geheim agent is ingezet in Kabul en miljoenen euro's schade heeft opgelopen doordat de MIVD hem daar aan zijn lot overliet. Hij bouwde een missiepost in Kabul van waaruit Nederlandse commando's opereerden en claimt wapens en auto's met valse kentekenplaten te hebben geregeld, plus valse paspoortstempels waarmee commando's Afghanistan konden verlaten.

ANP, 19-3-2015, 23:23
Titel: Re:Windhond
Bericht door: inessa op 05/04/2015 | 14:46 uur
   
   
Onze man in Kabul


Rubriek: Artikel
NRC Reader, Door onze redacteur Merijn Rengers
Amsterdam, 04-04-2015
Een Nederlandse ex-politieman werkte in Kabul voor de geheime dienst. Tot Nederland hem als een blok liet vallen. Zijn juridische strijd tegen de staat onthult de chaos van een Nederlandse operatie in Kabul.


He grootste buitenlandse spionnenmissie in de recente geschiedenis worstelde met gebrekkige techniek, ruzies en de grote afstand tussen Kabul en het Haagse hoofdkwartier., Foto NRC
Ibrahim A. – bijgenaamd de Windhond – staat op een vrijdagochtend in maart voor het Haagse Hilton-hotel. Gladgeschoren en in pak ziet hij eruit als een geslaagde ondernemer. Het is bijna onvoorstelbaar dat dezelfde man in 2007 met twee Smith & Wessons in zijn zakken en tassen vol geheime informatie dag en nacht het zwaar bewaakte terrein van de Nederlandse ambassade in Kabul op kon rijden. Toch kon hij dat. Hij is in Den Haag om erkenning en schadevergoeding te eisen van de Nederlandse overheid. Die heeft hem laten vallen, zegt hij.

Na twee sigaretten neemt Ibrahim een taxi naar de Haagse rechtbank, waar hij een lange dag naar een gordijn zal kijken. Daarachter schuiven spionnen en topfunctionarissen van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) aan, om onder ede een verhaal vertellen dat hij als geen ander kent.

Het verhaal van zijn eigen leven.

De MIVD'ers worden gehoord door twee rechters in de zaak die hij heeft aangespannen tegen de Staat der Nederlanden. Zijn eis: dat erkend wordt dat de overheid een zorgplicht heeft voor hem als voormalig geheim agent, met alle financiële consequenties van dien.

Daarvoor moeten de gebeurtenissen in Afghanistan worden gereconstrueerd. Hij wil zwart op wit krijgen dat hij als manusje van alles – inlichtingenbron, spion, huisvriend en leverancier van legale en illegale waren – een cruciale schakel was voor de Nederlandse missie in Kabul, en later ook in Uruzgan. En dat zijn Afghaanse imperium door toedoen van de MIVD uit elkaar is gespat en hij berooid naar Nederland moest terugkeren.

Tot nu toe werd hij niet geloofd. Delen van zijn verhaal verschenen in De Telegraaf en hij schoof vermomd aan bij Pauw & Witteman, maar altijd was er twijfel. De Nationale ombudsman en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) schoven zijn claims terzijde, en de landsadvocaat zette hem eind 2013 weg als een opportunistische vrijbuiter, die ,,telkens weer feiten verdraaide".

Geheim agent, dat was hij al helemáál nooit geweest – zo zei de landsadvocaat het tijdens een kort geding. ,,Hij is als zodanig nooit geregistreerd en er is nooit binnen de MIVD een aanvraag daartoe gedaan."

Maar nu liggen de kaarten anders. Uit bandopnames, ordners vol processtukken en transcripten van zes dagen intensieve verhoren blijkt dat Ibrahim, ook volgens de MIVD zelf, zeer belangrijk was. En wordt eveneens duidelijk hoe de grootste buitenlandse spionnenmissie in de recente geschiedenis worstelde met gebrekkige techniek, ruzies en de grote afstand tussen Kabul en het Haagse hoofdkwartier.

Wijkagent in Noordwijk
De 44-jarige Ibrahim A. is een avonturier. Hij werd geboren in Oost-Turkije als zoon van een aannemer. De toerist, noemden ze hem, omdat hij op jonge leeftijd Engels leerde en weg wilde uit zijn geboortestreek. Het werd Nederland, waar hij op 22-jarige leeftijd naartoe verhuisde. Hij ging naar de Politieschool, werd wijkagent in Noordwijk en later parketwacht in Den Bosch. Daar woonde zijn grote liefde Elisabeth, met wie hij een stormachtige relatie had, trouwde en een zoon kreeg.

Maar een rustig Hollands gezinsleven was niets voor hem. Toen een vriend hem in 2004 uitnodigde om in Afghanistan te komen kijken, viel hij als een blok voor het woeste land en verliet Nederland. ,,In Kabul waren ze direct naast de landingsbaan nog bezig de mijnen op te ruimen. Er waren nauwelijks regels of wetten. Alles kon en alles mocht – en ik besloot te blijven."

Bovendien was er goed geld te verdienen, vooral in het Kabul waar Hamid Karzai in 2004 werd geïnstalleerd als president. Voor het eerst in jaren was er sprake van een relatief stabiele situatie, en de Amerikanen en later ook Europeanen strooiden met hulpgeld, om te voorkomen dat Afghanistan opnieuw zou afglijden.

,,Ik ben niet bang uitgevallen, kan als oud-agent met wapens omgaan en zie eruit als een halve Afghaan. En ik spreek mijn talen. Binnen een jaar had ik een bedrijf, een huis, een pick-uptruck, een leven daar. Ik begon in de brandstofhandel, als CEO van een bedrijf van een invloedrijke Afghaanse familie. Ik moest ervoor zorgen dat 250 tankwagens zich veilig konden verplaatsen, bijvoorbeeld door Taliban-commandanten om te kopen. Zo kreeg ik door het hele land goede contacten."

Safehouse
Zo soepel als Ibrahims entree verliep, zo moeizaam was die van de Nederlandse overheid. Vanuit de kleine ambassade in Kabul moesten voorbereidingen worden getroffen voor de grootste buitenlandse missie van het Nederlandse leger in decennia, de uitzending van 1.400 Nederlandse militairen naar Uruzgan, waartoe eind 2005 werd besloten.

Een zware post van de MIVD moest in Kabul de missie voorbereiden en informatie inwinnen voor de veiligheid van de Nederlanders. Het ambassadegebouw werd al snel te klein, de communicatie met Nederland verliep moeizaam en er was een tekort aan computers.

De ingevlogen MIVD'ers, die zich uitgaven voor beleidsadviseurs van de ambassade, moesten alle zeilen bijzetten. Zij troffen in Ibrahim een ,,loyale Nederlander" die de weg wist in de chaos van Kabul. De voormalige agent groeide in korte tijd uit tot one-stop-shop: de man die alles regelde.

Ibrahim verdiende goed, voelde zich veilig door de steun van de MIVD, en had het idee dat hij iets terugdeed voor Nederland, het land waar hij trots op was. ,,Hij heeft in brede zin logistieke steun aan de operatie geleverd. Bijna alle spullen die we aldaar gebruikten zijn via hem aangeleverd", verklaarde een geheim agent die belast is met logistieke facilitaire zaken in de Haagse rechtbank.

Als vanzelf kwam Ibrahim, zoon van een bouwer, in beeld als aannemer. Hij bouwde twee villa's die dienst deden als safehouse voor de inlichtingendienst, een geheime uitvalsbasis voor diplomaten, spionnen en commando's. Bij de oplevering kwam minister van Defensie Henk Kamp overgevlogen uit Nederland. Ibrahim verzorgde het ontbijt, en werd bij een door zijn bouwvakkers gemetselde open haard voorgesteld aan de minister ,,als iemand die voor ons van belang is", aldus een verklaring bij de rechter.

Hij was een verschijning, in die tijd – flamboyant, druk rokend, met zonnebril en steevast bewapend met twee Smith & Wessons en een kalasjnikov. Hij kwam overal binnen, en mocht met zijn gepantserde pick-uptruck zo het terrein van de ambassade oprijden.

Windhond
Na een aantal geslaagde klussen werd Ibrahim gevraagd of hij niet meer voor de MIVD wilde doen. Drijvende kracht daarachter was Ben, de nieuwe 'station chief' van de MIVD-missie in Kabul . Deze geheim agent in Kabul was daarvoor gestationeerd in Amman, en gold als een macher; een man die zaken snel en goed regelde. Zo ook in Kabul, waar hij veel respect oogstte voor de manier waarop hij de MIVD-post uit de grond stampte.

Maar Ben, die begin veertig was, had niet alleen maar fans. De oude garde van de MIVD, die het spionnenvak had geleerd in de nadagen van de Koude Oorlog, vond dat hij het papierwerk verwaarloosde. Hij legde zijn werkzaamheden slecht vast en koppelde onvoldoende terug naar het hoofdkwartier in Den Haag.

Papierwerk had weinig prioriteit in Afghanistan. Het was door de haperende communicatie-apparatuur moeilijk en tijdrovend om gecodeerde berichten naar Nederland te verzenden. In het chaotische Kabul waren onderling vertrouwen en handelingssnelheid belangrijker dan het naleven van de formele MIVD-procedures.

Zo kon het gebeuren dat Ibrahim een 'Windhond' werd – de codenaam voor een geheim agent in Afghanistan – zonder dat Den Haag doorhad wat hij tussen november 2006 en april 2007 allemaal deed voor de MIVD.

Hij mocht omkopen wie hij wilde, als het maar stempels in de paspoorten opleverde MIVD'er over mede-spion Ibrahim
Hij leverde auto's met vervalste kentekenplaten en ritselde ,,met een stapel dollars" dat commando's buiten de reguliere kanalen om Afghanistan konden binnenkomen. ,,Hij mocht omkopen wie hij wilde, als het maar stempels in de paspoorten opleverde", aldus een MIVD'er achter het gordijn in de Haagse rechtbank. ,,Ik was mij ervan bewust dat dit een risicovolle activiteit voor hem opleverde. Dat gold evenzeer voor onze dienst."

Ook kocht hij wapens, die gebruikt werden voor clandestiene operaties. ,,Hij werd ingeschakeld omdat wij de lokale wapenhandelaren niet kennen en vanwege ons westelijke uiterlijk opvallen." En hij ging op verzoek van Ben achter informatie aan, bijvoorbeeld door mensen om te kopen. ,,Het doel van de inzet van Ibrahim was het verkrijgen van informatie in het belang van de troepen dan wel de veiligheid van de Staat der Nederlanden", aldus diens verklaring.

Zakelijk ging het Ibrahim voor de wind. Hij leverde brandstof en tientallen jeeps aan de Nederlanders en later ook de Canadezen. Hij was betrokken bij een helikopterbedrijf, dat door heel Afghanistan vluchten verzorgde. Hij maakte deel uit van een handelsdelegatie van president Karzai en maakte pretreisjes met de Afghaanse elite naar Dubai. Ook zit er in het procesdossier een opdracht van de Afghaanse overheid voor de bouw van 10.000 huizen in en rond Kabul.

Cowboytje spelen
In april 2007 bereikte de onvrede op het hoofdkantoor van de MIVD over de informatievoorziening vanuit Kabul een hoogtepunt. Den Haag miste ,,detaillering over de activiteiten die ver weg werden uitgevoerd" en informatie ,,die wel gemeld hadden moeten worden", aldus het voormalige hoofd van de afdeling Human Intelligence tijdens het rechtbankverhoor.

Toen deze Haagse spionnenchef in het voorjaar van 2007 kwam kijken in Kabul kreeg hij het gevoel ,,dat hij voor voldongen feiten werd gesteld". Later kreeg hij ,,een fikse aanvaring" met lokale chef Ben, die ,,te veel cowboytje wilde spelen", en ,,zijlijnen bezocht die Den Haag niet wilde". Pieter Cobelens, toen de baas van de MIVD, zei in de rechtbank over Ben: ,,Hij had zijn hand ver overspeeld. Hij vond het allemaal te leuk en te spannend."

Een van de twistpunten was de status van Ibrahim. Wat was hij nou? Aannemer, ritselaar, geheim agent of alles tegelijkertijd? ,,Ik wilde dat mijn afdeling daarover op afstand kon meebeoordelen", zei de spionnenbaas in de rechtbank.

Inderhaast werd het besluit genomen dat Ibrahim als officieel geheim agent zou worden aangemeld. Twee MIVD'ers gingen naar zijn huis en noteerden zijn personalia, achtergronden en beweegredenen. Die werden 'gecrypteerd' op een flashcard gezet. Een MIVD'er die kort daarna op vakantie ging naar Nederland zou de kaart inleveren bij het hoofdkwartier. Daarna zou Ibrahim de officiële spionnenstatus krijgen en zou ook MIVD-baas Pieter Cobelens officieel op de hoogte worden gesteld van zijn verdiensten voor het vaderland.

Behalve over zijn personalia en liefde voor Nederland sprak Ibrahim tijdens dit verlate intake-gesprek over ,,een bermbommenfabriek" waarover door hem betaalde informanten hadden verteld. In twee huizen in Uruzgan zouden vijf Bosniërs bezig zijn ongebruikte vliegtuigbommen om te bouwen tot bermbommen. Ook die informatie werd meegenomen naar Nederland.

Daar ging in mei 2007 echter alles mis. Het begon ermee dat het geheugenkaartje met Ibrahims gegevens kapot bleek te zijn. ,,De registratie is misgegaan doordat de gegevens op de geheugenkaart in ongerede zijn geraakt, omdat ik de cryptocontainer niet geregeld kreeg", zei een MIVD'er tegen voor de rechter. Dat was allemaal te repareren geweest, ware het niet dat het wantrouwen in Den Haag over 'station chief' Bens handelen tot een hoogtepunt was gestegen. Hij werd samen met een collega per direct geschorst omdat hij verdacht werd van het achteroverdrukken van geld van de dienst tijdens een eerdere missie in het Midden-Oosten.

Ben en zijn collega werden ,,volledig afgeknipt", mochten zich niet meer in Kabul vertonen, en geen contact meer hebben met MIVD'ers. En ook niet met Ibrahim, die in één moeite door tot persona non grata werd verklaard.

De Windhond zelf had geen idee wat hem overkwam. Toen Ben niet terugkeerde, dacht hij nog dat zijn loyaliteit werd getest. Maar toen in de maanden daarna Afghaanse contacten dreigende taal uit begonnen te slaan en hij het door hem gebouwde safehouseniet meer in mocht, begon het hem te dagen dat Nederland hem had laten vallen.

Daklozenopvang
In de twee jaar daarna zag Ibrahim zijn Afghaanse imperium verschrompelen. De ambassade was verboden terrein geworden, en zijn veiligheid kwam in het geding. Hij ontsnapte in Kabul twee keer aan een ontvoering, en zijn zakelijke contacten kregen er lucht van dat hij voor de Nederlandse inlichtingendienst had gewerkt. Dat leidde tot zijn ontslag bij het brandstofbedrijf.

Uiteindelijk keerde Ibrahim in 2009 terug naar Nederland, bang en berooid. Hij probeerde te redden wat er te redden viel. Een MIVD'er die wist van zijn lot, belde hem op. En hij kreeg weer contact met de mannen die hem in Afghanistan zoveel opdrachten hadden gegeven. Van hen hoorde hij over de schorsing, en het gevecht met de MIVD dat daarop volgde.

Er waren periodes dat hij dacht dat hij gek werd, of iemand iets aan zou doen. Hij was te onrustig en te boos om thuis te blijven, leefde in de daklozenopvang, bij mensen die zich zijn lot aantrokken, en verbleef drie maanden in een kazerne na bedreigingen aan zijn adres. Tot overmaat van ramp overleed in die periode zijn vrouw – zijn zoon vond haar in het bad, gestorven aan een hartaanval.

Diverse malen kwam hij tegenover de MIVD te staan. De laatste keer boden die hem een afkoopsom van een half miljoen euro, maar dat bedrag stond volgens hem niet in verhouding tot het onrecht dat hem was aangedaan.

Nu moet het er eindelijk van komen. Achter het gordijn van een zaaltje in de Haagse rechtbank heeft hij de mannen van de MIVD stuk voor stuk horen verklaren wat hij al die jaren heeft gezegd. Dat hij, de avonturier en oud-politieman, de waarheid heeft gesproken. Dat hij belangrijk was, en dat ze hem hebben laten vallen.

Hij heeft gehoord dat Ben en zijn collega zijn gerehabiliteerd. Zij hebben een rang erbij gekregen en zitten volledig doorbetaald thuis, op voorwaarde dat ze hun mond houden. Zelf is hij aan het opkrabbelen. Hij keerde berooid met zijn zoon terug naar zijn geboorteland Turkije, waar hij in de zaak van zijn broer werkt.

De zaak tegen de MIVD gaat nog maanden duren, zegt hij op de stoep van de Haagse rechtbank. Maar hij stopt niet: ,,Er zijn twee soorten Nederland, weet ik inmiddels. Het duistere, van de macht en de inlichtingendiensten, waar de waarheid wordt vervormd als dat goed uitkomt. En het eerlijke Nederland, dat trots en transparant is. Dat Nederland moet overwinnen. Dat is het land waar ik als 22-jarige naar toe wilde, het land dat ik wilde helpen in dat bizarre Kabul."
Titel: Re:Windhond
Bericht door: dudge op 11/11/2015 | 18:16 uur
MIVD liet spion in Afghanistan in de steek

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft een Nederlandse zakenman en spion Ibrahim A. in de steek gelaten die in Afghanistan actief was voor de dienst. Dat heeft de rechtbank in Den Haag geoordeeld. 

Het ministerie van Defensie, in het bijzonder de MIVD, heeft zijn zorgplicht geschonden, staat in een persverklaring van de rechtbank.
Dekmantel

Volgens de rechter heeft Ibrahim A. in 2006 en 2007, rond de Uruzgan-missie van het Nederlandse leger in Afghanistan, gefunctioneerd als agent en informant. Hij had een bouwbedrijf opgezet, dat als dekmantel kon dienen.

De rechter is tot die conclusie gekomen na het horen van getuigen, onder wie een aantal MIVD'ers. Het ministerie heeft altijd ontkend dat A. als spion heeft gewerkt.

In een eerder stadium deden de Nationale ombudsman en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) onderzoek naar zijn beweringen, maar die vonden geen bewijzen.
Stopgezet

A. zegt dat hij plots niet meer nodig was nadat de operatie werd stopgezet. Zijn rol is door toedoen van medewerkers van de Nederlandse ambassade in Kabul bekend geworden. Zijn naam zou op straat terechtgekomen zijn, waardoor zijn leven in gevaar is gebracht.

In 2009 zou hij bedreigd zijn vanuit zijn netwerk en ontsnapt zijn aan een ontvoering. Zijn bouwbedrijf was ook failliet gegaan, waarna hij aanklopte bij het ministerie van Defensie. Hij wil miljoenen euro's schadevergoeding.

De rechtbank moet in de zaak nog de vraag beantwoorden of deze bedreigingen en zijn vertrek uit Afghanistan verband houden met de schending van de zorgplicht van het ministerie van Defensie.

Volgens de NRC, die processtukken heeft ingezien, heeft A. vanuit zijn safehouse wapens geregeld voor Nederlandse militairen. A. zocht ook zelf de media op. Zo was de ex-spion te zien in het programma Pauw en Witteman.
Zorgvuldig mogelijk

Het ministerie van Defensie had de beëindiging van de relatie met een informant of agent zo zorgvuldig mogelijk moeten laten plaatsvinden, om te voorkomen dat het netwerk van de informant zich tegen hem zou keren, stelt de rechter.

De rechter heeft A. nu gevraagd een schatting te maken van zijn schade. Ook de Staat mag zich nog uitspreken. Aangezien de procedure nog loopt, wil het ministerie van Defensie nog niet reageren.

http://nos.nl/artikel/2068447-mivd-liet-spion-in-afghanistan-in-de-steek.html (http://nos.nl/artikel/2068447-mivd-liet-spion-in-afghanistan-in-de-steek.html)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Elzenga op 11/11/2015 | 22:55 uur
Oeps...blijkt het toch te kloppen... 8)
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 11/11/2015 | 22:56 uur
Citaat van: Elzenga op 11/11/2015 | 22:55 uur
Oeps...blijkt het toch te kloppen... 8)
volgens de rechtbank in Den Haag wel....
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Ace1 op 12/11/2015 | 08:56 uur
Citaat van: Elzenga op 11/11/2015 | 22:55 uur
Oeps...blijkt het toch te kloppen... 8)

Men kan nog in hoger beroep en daarna in casatie gaan bij de hoge raad.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: DvdW op 12/11/2015 | 11:56 uur
Citaat van: Ace1 op 12/11/2015 | 08:56 uur
Men kan nog in hoger beroep en daarna in casatie gaan bij de hoge raad.
Dat zeg ik dus..
Titel: Re:Windhond
Bericht door: dudge op 12/11/2015 | 12:27 uur
Dit gaat nog een hoop gezeik opleveren.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 12/11/2015 | 14:58 uur
Citaat van: Elzenga op 11/11/2015 | 22:55 uur
Oeps...blijkt het toch te kloppen... 8)
ik geloofde die man meteen al...Nederland zit goed fout hier ! zomaar een informant laten vallen ...lekker hoor ..zal het moeilijker worden in de toekomst om dit soort mensen voor je te laten werken ..want wij zijn immers "onbetrouwbaar"
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Elzenga op 12/11/2015 | 15:54 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 12/11/2015 | 14:58 uur
ik geloofde die man meteen al...Nederland zit goed fout hier ! zomaar een informant laten vallen ...lekker hoor ..zal het moeilijker worden in de toekomst om dit soort mensen voor je te laten werken ..want wij zijn immers "onbetrouwbaar"
en niet alleen een informant...maar ook en vooral een fixer. Dat vind ik nog een slagje erger. Maar goed..vergoeding!..en leren van deze fout...niet nog eens maken!
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Oorlogsvis op 12/11/2015 | 21:18 uur
Citaat van: Elzenga op 12/11/2015 | 15:54 uur
en niet alleen een informant...maar ook en vooral een fixer. Dat vind ik nog een slagje erger. Maar goed..vergoeding!..en leren van deze fout...niet nog eens maken!
klopt...Cobelens is zowieso een rare snuiter van de MIVD
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Lex op 12/11/2015 | 21:30 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 12/11/2015 | 21:18 uur
klopt...Cobelens is zowieso een rare snuiter van de MIVD
Ik neem aan dat u de GenMaj bd P Cobelens kent?
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Sandgroper op 13/11/2015 | 13:35 uur
Citaat van: Oorlogsvis op 12/11/2015 | 21:18 uur
klopt...Cobelens is zowieso een rare snuiter van de MIVD
Leg eens uit.
Titel: Re:Windhond
Bericht door: Cedo Nulli op 13/11/2015 | 21:40 uur
Citaat van: Sandgroper op 13/11/2015 | 13:35 uur
Leg eens uit.

Dat Cobelens een rare snuiter is is nog maar een zachte uitdrukking. Als je bv in een interview op radio 1 verteld dat je een dag na je pensionering achter in je eigen auto gaat zitten en er pas na 5 minuten achter komt dat je geen chauffeur meer hebt en ook nog zit te verkondigen "Defensie, het kost wat, maar het blijft altijd weer een verrassing, hoe weinig je aan al dat uitgegeven belastinggeld hebt!!! "
Dan ben je toch op z'n zachts gezegt, een rare snuiter. En dan hebben we het alleen nog maar over deze twee uitspraken.
Titel: Re: Windhond
Bericht door: Lex op 31/08/2016 | 16:13 uur
Staat moet betalen voor in de steek laten 'Windhond'

Miljoen schadevergoeding voor oud MIVD'er 

DEN HAAG -  De Nederlandse Staat moet oud-MIVD-agent en zakenman Ibrahim A. (codenaam De Windhond) een schadevergoeding van 1.167.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag beslist.

In 2015 oordeelden de rechters al dat de man, die een tijdlang als agent en informant in Afghanistan werkte, door de MIVD in de steek was gelaten.

Ondernemer A., een oud-politieman uit Nederland, was zakelijk actief in Afghanistan als aannemer en werd ingezet als geheim agent in Kabul. Hij claimde miljoenen euro's schade te hebben opgelopen doordat de MIVD hem aan zijn lot overliet in Afghanistan. Omdat hij bedreigd werd moest hij het land en zijn zakenactiviteiten daar halsoverkop verlaten.

De rechtbank kwam tot het oordeel dat 60 procent van de schade die A. opliep veroorzaakt werd doordat de MIVD hem aan zijn lot overliet. Dat percentage moet de Staat vergoeden.

A. bouwde een missiepost in Kabul van waaruit Nederlandse commando's opereerden en regelde wapens en munitie, auto's met valse kentekenplaten plus valse paspoortstempels waarmee commando's Afghanistan konden verlaten, zo vertelde hij eerder tegen De Telegraaf.

Defensie heeft eerder ontkend dat de Nederlander A. als agent werd ingezet. Oud-MIVD-directeur Pieter Cobelens zei bijvoorbeeld dat hij zelf niets over 'agent' A. wist. Maar op basis van verklaringen van andere MIVD'ers concludeerde de rechtbank dat A. in de praktijk wel degelijk als informant en agent heeft gewerkt.

Telegraaf, 31-08-2016, 13:47
Titel: Re: Windhond
Bericht door: Ros op 31/08/2016 | 16:24 uur
Kan je een hoop "brokken" van kopen  :cute-smile: