Internationale ontwikkelingen artillerie

Gestart door Harald, 29/03/2021 | 15:01 uur

Kornet43

Citaat van: Huzaar1 op 16/04/2024 | 18:11 uurIk vind dit ook onbegrijpelijk. Alsof je personeel buiten in de kou laten afniften een goed plan is anno 2024, in Finland.

Zweden hebben een perfect systeem, ook voor de Finnen.
Zeer slim van de Finnen, eigen defensie industrie versterken,iets wat Nederland maar niet kan en wil begrijpen.

Huzaar1

Citaat van: Ace1 op 16/04/2024 | 17:19 uurKunnen de Finnen niet beter geen Archer Artillery Systemen bij de Zweden bestellen?

Ik vind dit ook onbegrijpelijk. Alsof je personeel buiten in de kou laten afniften een goed plan is anno 2024, in Finland.

Zweden hebben een perfect systeem, ook voor de Finnen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


Harald

CitaatFinland restarted development of a wheeled 155mm Self Propelled Gun. This program was previously suspended in favour of procuring the South-Korean K9.

The program aims to combine a Sisu 8x8 truck chassis with the countries domestically developed 155K98 155mm Towed Howitzer.
https://twitter.com/Jeff21461/status/1778722091031814313?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1778722091031814313%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=



Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 09/04/2024 | 21:23 uurWe hebben echt even genoeg artillerie, er komen zware mortieren op rups en wiel aan. Zie liever wat meer apaches hoe gek dat ook klinkt.

Wel fijn dat Duitsland eindlijk wakker is geworden.
Eens. Even genoeg krombaanvuur nu de horizontale vuurkracht tanks voor 43X en 35mm voor 13X verzekeren en dan hiernaast vooral hiernaast het aantal Apaches, NH90 en Chinooks opvoeren is inderdaad ook belangrijk. Maar samen naast elkaar niet van elkaar
 1 krijgsmacht

Huzaar1

We hebben echt even genoeg artillerie, er komen zware mortieren op rups en wiel aan. Zie liever wat meer apaches hoe gek dat ook klinkt.

Wel fijn dat Duitsland eindlijk wakker is geworden.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

pz

Ohne Feuerkraft ist alles nichts

https://www.hartpunkt.de/ohne-feuerkraft-ist-alles-nichts/

De artilleriemacht zal aanzienlijk groeien, van vier naar dertien eenheden - dat klopt! Want het slagveld in Oekraïne laat op dramatische wijze zien: zonder vuurkracht is alles niets. In de toekomst zal elke brigade zijn eigen indirecte vuursteun hebben. Net als de divisies hierboven en het korpsniveau.

Elk jaar dat voorbijgaat zonder dat er nieuwe artilleriesystemen worden aangeschaft waarmee de Bundeswehr de structuren kan vullen, betekent nog een jaar waarin onze soldaten zonder de uitrusting zitten die ze nodig hebben om hun constitutionele en politieke missie te vervullen. Maar de snelle uitbreiding van de artillerie – binnen dit decennium – is van enorm belang. Niet alleen voor de militaire assertiviteit van onze strijdkrachten. Omdat de artillerie tijdens het vredesdividend bijna hetzelfde lot onderging als de luchtafweermacht van het leger, symboliseert deze vandaag de dag onze hernieuwde focus op nationale en bondgenootschappelijke verdediging. Symbolisch voor geschiktheid voor oorlog. Symbolisch voor het keerpunt.

Als kiesdistrictvertegenwoordiger voor de districten Bad Kreuznach en Birkenfeld, waar de artillerieschool – het moederhuis van de artillerie – zich bevindt in Idar-Oberstein, en rapporteur voor het Duitse leger van de SPD-fractie, zie ik het als mijn taak om de consistente en snelle implementatie van de uitbreiding van de strijd tegen de artillerie te verzekeren.

We zullen de omvang van de artilleriemacht de komende jaren effectief verdubbelen. Van ongeveer 3.200 tot 6.000 soldaten. Van iets meer dan 120 buisartilleriestukken tot ongeveer 300 houwitsers. Van ongeveer 40 raketwerpers tot 80 systemen. Alles op rupsen en op wielen Ik ben blij dat we dit jaar waarschijnlijk de koers voor toekomstige systemen zullen uitzetten met de aanschaf van een houwitser op wielen en een raketwerper op wielen. Er zijn state-of-the-art systemen om uit te kiezen die in de toekomst verdere technologische ontwikkelingen kunnen integreren, vooral in de munitiesector. Vandaag de dag volhouden om te wachten op nieuwe technologische impulsen is de verkeerde aanpak.

Door de oprichting van de nieuwe artilleriebataljons moeten de beperkte beschikbare middelen nu door nog meer troepen worden gedeeld. "Dynamisch beschikbaarheidsbeheer" mag echter in geen geval een uitspraak zijn van de veranderende tijden. De nieuw opgerichte brigade in Litouwen zal de noodzaak om prioriteiten te stellen binnen de artilleriemacht verder vergroten. Daarom is het zo belangrijk om alle benodigde systemen snel aan te schaffen. We moeten overgaan van het schilderen van nieuwe dozen naar actie. Dit betekent een keerpunt.

Bovendien moeten we duidelijk zijn: kwantiteit heeft op zichzelf kwaliteit. De duur van deze oorlog in Oekraïne, maar ook de duur van de oorlog tussen Israël en Hamas, laat vooral één ding zien: het belang van militaire reserves. Daarom moeten we reserves opbouwen. Alleen door zijn grote strategische reserves te mobiliseren kan Rusland zijn oorlog in Oekraïne verlengen. Deze reserves ontbreken vandaag de dag, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar ook rekening mee moeten houden in onze planning.

De nieuwe artilleriesystemen moeten onze hele planning een boost geven: ook personeel en infrastructuur moeten in aanmerking worden genomen en moedig worden aangepast. De planning voor de renovatie van de artillerieschool loopt al vele jaren; het huidige renovatieplan werd in 2018 voltooid - vier jaar vóór de eeuwwisseling, speciale fondsen en de herstructurering van de Bundeswehr. Dienovereenkomstig weten we vandaag al dat de capaciteiten van de artillerieschool niet voldoende zullen zijn als het aantal troepen wordt verdubbeld. De introductie van nieuwe mortiersystemen, drones en de noodzaak om artillerie-inzicht naar alle militaire eenheden te brengen, zal de artillerieschool in haar huidige ontwerp ook ver buiten haar capaciteitsgrenzen brengen. We kunnen ons echter geen langdurige nieuwe plannings- en goedkeuringsprocessen veroorloven. Onze aanspraak op oorlogswaardigheid wordt niet door ons gemaakt, maar door Vladimir Poetin. Daarom wil ik ervoor zorgen dat de plannen van de artillerieschool snel en effectief worden herzien. Ik ben er zeker van dat al deze processen alleen kunnen worden versneld als we ideeën moedig gaan implementeren.

dr. Joe Weingarten is lid van de Defensiecommissie en rapporteur voor de SPD-fractie over het leger

Voor de leesbaarheid even door de vertaalrobot gefietst. ;)

Huzaar1

Citaat van: Lynxian op 05/04/2024 | 11:01 uurWaar is de Deense defensie in vredesnaam mee bezig? Onvolledige aanbestedingstrajecten voor hun artillerie, schepen waarbij het CMS het laat afweten, oude granaten die vroegtijdig ontploffen en Harpoons die niet goed functioneren... Ik dacht dat wij vele malen erger hadden bezuignigd wat dit soort problemen zou kunnen veroorzaken, maar het lijkt erop alsof hun processen en structuur gewoon niet op orde zijn.

Wat ik al zei aangaande de problemtiek met de knödëbreüde vloot: decennia van bezuinigen.... en dan moet er ineens veel gebeuren onder stoom en kokend water. Net als bij ons vaak gebeurde werd het ene systeem of functionaris weggehaald om iets anders wel te kunnen doen. Dat zal daar even erg, of nog veel erger, zijn dan bij ons.

Ik moet eerlijk bekennen dat wij daar wel vanaf zijn gestapt. Of vanaf hebben kunnen stappen omdat ons budget sinds een kleine 10 jaar groeit en er veel meer ratio is bij de beslissing om iets wel, of niet te doen. We hebben in de afgelopen 5 jaar leren 'nee' zeggen.

Ik maak het nu van de andere kant mee, en voordat er een wapensysteem wordt gekocht is er een goede capaciteitsanalyse gedaan of dat wel te ondersteunen is, zowel in dimensie 'missie', als ondersteuning normering/instandhouding, en capciteit bij de gebruiker.

Een 'joker' is hierin de minister of CDS, welke net als hier, daar vast ook besluiten nemen die de organisatie niet uitkomen, of kunnen worden getoetst aan de  capaciteit van de organisatie omdat het een politiek besluit is,  en daardoor moet plaatsvinden. Dat kan zorgen voor wat er gebeurde met het schip, maar niet met de aankoop van hun raket artillerie. Dat lijkt me gewoon geklungel.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Lynxian

Waar is de Deense defensie in vredesnaam mee bezig? Onvolledige aanbestedingstrajecten voor hun artillerie, schepen waarbij het CMS het laat afweten, oude granaten die vroegtijdig ontploffen en Harpoons die niet goed functioneren... Ik dacht dat wij vele malen erger hadden bezuignigd wat dit soort problemen zou kunnen veroorzaken, maar het lijkt erop alsof hun processen en structuur gewoon niet op orde zijn.

Huzaar1

Citaat van: Harald op 05/04/2024 | 08:36 uurhttps://www.fmn.dk/da/nyheder/2024/forsvarets-ildstottesystemer-bliver-forsinket-og-kan-blive-vasentligt-fordyret/

(ontwikkeling in Denemarken....  :neutral: )

De vuursteunsystemen van de verdediging lopen vertraging op en kunnen aanzienlijk duurder worden

De vuursteunsystemen ATMOS en PULS zullen naar verwachting een jaar later operationeel zijn dan aanvankelijk werd aangenomen. Bovendien zal de opbouw van de PULS-raketcapaciteit naar verwachting aanzienlijk duurder zijn. Dit blijkt uit nieuwe informatie die nog niet eerder beschikbaar is gekomen. Minister van Defensie Troels Lund Poulsen is daarom van plan het lopende juridische onderzoek uit te breiden.

Wanneer de PULS- en ATMOS-voertuigen in Denemarken aankomen, zullen ze later klaar zijn voor operationeel gebruik dan aanvankelijk werd aangenomen. Minister van Defensie Troels Lund Poulsen informeerde de verzoeningskring vandaag hierover.

"Ik kan stellen dat het Defensiecommando en het Materieel- en Aanbestedingsagentschap van het Ministerie van Defensie nu van oordeel zijn dat de ATMOS- en PULS-systemen in alle opzichten pas in 2026 gereed zullen zijn voor operationeel gebruik – dat is een jaar later dan verwacht, en dat is natuurlijk problematisch als we de partijen uit de nederzettingen oorspronkelijk iets anders hadden gegeven om naar uit te kijken", zegt minister van Defensie Troels Lund Poulsen.

Voordat de ATMOS- en PULS-systemen operationeel kunnen worden gebruikt, moeten kabels worden getrokken, tactische radio's worden geïnstalleerd en een geleidingsondersteuningssysteem worden geïnstalleerd, zodat de voertuigen geïntegreerd met de rest van de brigade-eenheden kunnen opereren. Bovendien moeten proefvuren enz. worden uitgevoerd. Het Defensiecommando en het Materieel- en Aankoopagentschap van het Ministerie van Defensie hebben verklaard dat de schatting voor het gereedmaken van de voertuigen na levering aan Denemarken is verlengd van 6 naar 18 maanden.

Het Defensie Commando oordeelt echter dat het aangepaste implementatieplan voor de systemen geen gevolgen heeft voor de onvoorziene gebeurtenissen die Denemarken bij de NAVO heeft geregistreerd.

Het opbouwen van PULS-capaciteit zal aanzienlijk duurder zijn

De minister van Defensie heeft de verzoeningskring ook laten weten dat de raketwerpercapaciteit PULS aanzienlijk duurder zal zijn dan verwacht. Dit komt omdat de inhoud van de overname, waartoe in januari 2023 werd besloten, nu niet voldoende blijkt om de capaciteit volledig op te kunnen bouwen.

Bij de overname in 2023 waren er onder meer waarbij geen rekening wordt gehouden met extra voertuigen, personeel, munitie en inrichtingen die het Defensie Commando nodig acht om de capaciteit te kunnen opbouwen.

"Het is zeer problematisch dat blijkt dat de politici de beslissing om het PULS-systeem te kopen niet op een volledig geïnformeerde basis hebben genomen. We lopen nu het risico dat we met een aanzienlijke extra rekening achterblijven, die gedekt moet worden door de middelen uit de defensieschikking. Het is zeer onbevredigend dat we geen volledige informatie hebben ontvangen voordat de beslissing werd genomen", zegt Troels Lund Poulsen.

Minister van Defensie Troels Lund Poulsen en een aantal parlementaire partijen besloten in oktober 2023 een onpartijdig juridisch onderzoek te starten naar de aanschaf van vuursteunsystemen voor de strijdkrachten in januari 2023. Op basis van de nieuwe informatie in de zaak wil de minister van Defensie nu om het lopende onderzoek uit te breiden, zodat het ook de kosten en vertraging van het bouwen van een operationele raketwerpercapaciteit omvat. De verlenging wordt besproken met de partijen die de overeenkomst over het onpartijdige juridische onderzoek hebben gesloten.

"Dit is een ernstige zaak. Het is ook een zaak die serieuze vragen oproept, omdat de bemiddelingscommissie en de Financiële Commissie niet de volledige basis hebben gekregen voor het besluit dat in januari 2023 is genomen. Ik denk daarom dat we hier te maken hebben met een proces waarbij sprake is van een behoefte aan een onpartijdige onthulling van wat er wel en niet is gebeurd, en of er besluiten zijn genomen op basis van ongepaste overwegingen", zegt Troels Lund Poulsen.

Hier zal wel meer aan de hand zijn, maar lieve Denen, bij elk wapensystemen komen transport voertuigen, laadsystemen, kalibratie apparatuur, additioneel personeel, etc. Dat je dat vergeten bent is raar. En een onderzoek? Wat ga je dan kopen, Himars? 8 keer zo duur.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

https://www.fmn.dk/da/nyheder/2024/forsvarets-ildstottesystemer-bliver-forsinket-og-kan-blive-vasentligt-fordyret/

(ontwikkeling in Denemarken....  :neutral: )

De vuursteunsystemen van de verdediging lopen vertraging op en kunnen aanzienlijk duurder worden

De vuursteunsystemen ATMOS en PULS zullen naar verwachting een jaar later operationeel zijn dan aanvankelijk werd aangenomen. Bovendien zal de opbouw van de PULS-raketcapaciteit naar verwachting aanzienlijk duurder zijn. Dit blijkt uit nieuwe informatie die nog niet eerder beschikbaar is gekomen. Minister van Defensie Troels Lund Poulsen is daarom van plan het lopende juridische onderzoek uit te breiden.

Wanneer de PULS- en ATMOS-voertuigen in Denemarken aankomen, zullen ze later klaar zijn voor operationeel gebruik dan aanvankelijk werd aangenomen. Minister van Defensie Troels Lund Poulsen informeerde de verzoeningskring vandaag hierover.

"Ik kan stellen dat het Defensiecommando en het Materieel- en Aanbestedingsagentschap van het Ministerie van Defensie nu van oordeel zijn dat de ATMOS- en PULS-systemen in alle opzichten pas in 2026 gereed zullen zijn voor operationeel gebruik – dat is een jaar later dan verwacht, en dat is natuurlijk problematisch als we de partijen uit de nederzettingen oorspronkelijk iets anders hadden gegeven om naar uit te kijken", zegt minister van Defensie Troels Lund Poulsen.

Voordat de ATMOS- en PULS-systemen operationeel kunnen worden gebruikt, moeten kabels worden getrokken, tactische radio's worden geïnstalleerd en een geleidingsondersteuningssysteem worden geïnstalleerd, zodat de voertuigen geïntegreerd met de rest van de brigade-eenheden kunnen opereren. Bovendien moeten proefvuren enz. worden uitgevoerd. Het Defensiecommando en het Materieel- en Aankoopagentschap van het Ministerie van Defensie hebben verklaard dat de schatting voor het gereedmaken van de voertuigen na levering aan Denemarken is verlengd van 6 naar 18 maanden.

Het Defensie Commando oordeelt echter dat het aangepaste implementatieplan voor de systemen geen gevolgen heeft voor de onvoorziene gebeurtenissen die Denemarken bij de NAVO heeft geregistreerd.

Het opbouwen van PULS-capaciteit zal aanzienlijk duurder zijn

De minister van Defensie heeft de verzoeningskring ook laten weten dat de raketwerpercapaciteit PULS aanzienlijk duurder zal zijn dan verwacht. Dit komt omdat de inhoud van de overname, waartoe in januari 2023 werd besloten, nu niet voldoende blijkt om de capaciteit volledig op te kunnen bouwen.

Bij de overname in 2023 waren er onder meer waarbij geen rekening wordt gehouden met extra voertuigen, personeel, munitie en inrichtingen die het Defensie Commando nodig acht om de capaciteit te kunnen opbouwen.

"Het is zeer problematisch dat blijkt dat de politici de beslissing om het PULS-systeem te kopen niet op een volledig geïnformeerde basis hebben genomen. We lopen nu het risico dat we met een aanzienlijke extra rekening achterblijven, die gedekt moet worden door de middelen uit de defensieschikking. Het is zeer onbevredigend dat we geen volledige informatie hebben ontvangen voordat de beslissing werd genomen", zegt Troels Lund Poulsen.

Minister van Defensie Troels Lund Poulsen en een aantal parlementaire partijen besloten in oktober 2023 een onpartijdig juridisch onderzoek te starten naar de aanschaf van vuursteunsystemen voor de strijdkrachten in januari 2023. Op basis van de nieuwe informatie in de zaak wil de minister van Defensie nu om het lopende onderzoek uit te breiden, zodat het ook de kosten en vertraging van het bouwen van een operationele raketwerpercapaciteit omvat. De verlenging wordt besproken met de partijen die de overeenkomst over het onpartijdige juridische onderzoek hebben gesloten.

"Dit is een ernstige zaak. Het is ook een zaak die serieuze vragen oproept, omdat de bemiddelingscommissie en de Financiële Commissie niet de volledige basis hebben gekregen voor het besluit dat in januari 2023 is genomen. Ik denk daarom dat we hier te maken hebben met een proces waarbij sprake is van een behoefte aan een onpartijdige onthulling van wat er wel en niet is gebeurd, en of er besluiten zijn genomen op basis van ongepaste overwegingen", zegt Troels Lund Poulsen.

Harald

Fahrgestelle und Waffenanlagen für Panzerhaubitze 2000
https://soldat-und-technik.de/2024/04/mobilitaet/37561/fahrgestelle-und-waffenanlagen-fuer-panzerhaubitze-2000/

(vertaling via Google Translate)
Chassis- en wapensystemen voor zelfrijdende houwitser 2000

KNDS Duitsland heeft Rheinmetall uitbesteed voor de levering van kerncomponenten voor 22 zelfrijdende houwitsers van de Bundeswehr. Dat maakte het bedrijf uit Düsseldorf vandaag bekend. Via de divisies Weapon and Ammunition en Vehicle Systems Europe zal het onder meer 22 L52-wapensystemen in 155 mm-kaliber en hetzelfde aantal chassis leveren. Na de definitieve systeemintegratie en inbedrijfstelling in Unterlüß zullen de eerste systemen naar verwachting in de zomer van 2025 aan de Bundeswehr worden geleverd.

In haar persbericht benadrukt Rheinmetall haar expertise als technologieleider voor 155 mm artilleriewapens en als krachtige partner in de constructie van rupsvoertuigen. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van geweerlopen en de bijbehorende munitietechnologie, bijvoorbeeld het 120 mm kanon met gladde loop voor gevechtstanks.

Dit contract onderstreept het voortdurende vertrouwen van de Bundeswehr in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de PzH 2000, aldus Rheinmetall. Het wapensysteem, ontwikkeld in de jaren tachtig en negentig en sindsdien voortdurend gemoderniseerd, staat bekend om zijn uitstekende mobiliteit, langeafstandsvuurkracht en bescherming. In Oekraïne bewijst de PzH 2000 momenteel zijn betrouwbaarheid en uitstekende nauwkeurigheid.

Harald

BAE Systems Develops XM1155-SC Artillery Ammunition Able to Double Fire Range of Standard Rounds

BAE Systems is advancing artillery technology with its development of the XM1155-SC, a next-generation artillery projectile designed to significantly enhance the U.S. Army's long-range precision fire capabilities. This cutting-edge, cannon-launched, precision-guided munition is part of the Hypervelocity Projectile (HVP) family and aims to defeat both stationary and mobile targets in contested environments. The XM1155-SC artillery munition is being developed under the U.S. Army's Extended Range Artillery Projectile (ERAP) program, with the goal of extending the range of 155mm artillery rounds to more than double the range of current precision-guided munitions, aiming beyond 110 kilometers.



In December 2022, BAE Systems, in partnership with the U.S. Army, conducted the first successful test fire of the XM1155-SC from a 155 mm XM907E2 Extended Range Cannon Artillery (ERCA) test bed. This event marked a significant achievement as the projectile impacted a fixed target at ranges beyond what previous precision-guided projectiles had accomplished. This successful test came just 14 months after BAE Systems received an initial $14.8 million prototype development award in October 2021, underscoring the rapid progress of the program.

The XM1155-SC is designed to penetrate and destroy adversary defenses through its increased range, advanced guidance, lethality, and survivability. It represents BAE Systems' commitment to developing a munition that addresses the Army's modernization goals for a long-range precision fires solution. This includes creating a highly maneuverable, low-drag projectile capable of defeating a broad set of target types in challenging operational environments.

Collaborating closely with the U.S. Army's Combat Capabilities Development Command Armaments Center, BAE Systems has demonstrated the XM1155-SC's capabilities by firing it to record distances from an M109 Paladin howitzer, showcasing its accuracy using GPS in tests conducted at Yuma Proving Ground, Arizona. The development of the XM1155-SC is a critical component of the U.S. Army's broader effort to modernize its artillery formations and enhance its capabilities in long-range precision fires, which is a key area for development in response to global strategic challenges.

The XM1155-SC artillery ammunition developed by BAE Systems for the U.S. Army heralds a transformative advance in the artillery capabilities available on the modern battlefield. This munition, designed to significantly outperform current 155mm artillery rounds in several key areas, integrates cutting-edge technologies to provide forces with a strategic advantage.

With its capability to engage targets beyond 110 kilometers, more than double the range of existing cannon-launched precision-guided munitions, the XM1155-SC extends the operational reach of artillery units. This extended range allows forces to strike strategic targets deep within enemy territory while remaining beyond the range of enemy counter-fire. Such a capability is critical for shaping the battlefield before direct engagements, disrupting enemy logistics, command and control nodes, and supporting maneuvers from a distance.

Moreover, the precision guidance of the XM1155-SC ensures that it can accurately hit both stationary and moving targets in contested environments. This level of accuracy minimizes collateral damage and allows for the selective engagement of high-value targets, even in scenarios where GPS signals may be degraded or denied. This is a significant improvement over conventional artillery munitions, which may require multiple rounds to achieve the desired effect on the target due to their reliance on area effects rather than precision.

The munition's development underlines a shift towards systems that can provide a significant advantage in terms of range, accuracy, and lethality. By integrating advanced guidance systems, propulsion technologies, and warheads capable of defeating a broad set of target types, the XM1155-SC represents a leap forward in artillery technology.

In the context of modern and future warfare, where adversaries may possess sophisticated defenses and the ability to contest or deny access to traditional support assets like airpower, the XM1155-SC offers a compelling solution. It enables ground forces to deliver precise, long-range fires in support of joint operations, enhancing the overall effectiveness of the military across a spectrum of conflict scenarios.

Furthermore, the ability of this munition to achieve greater ranges and precision, combined with enhanced lethality and survivability features, directly supports the U.S. Army's modernization priorities. These include long-range precision fires identified as a critical capability to overmatch potential adversaries and to ensure dominance in multi-domain operations.

In summary, the XM1155-SC represents a pivotal enhancement to artillery's role on the modern battlefield, offering unmatched range, precision, and lethality. These capabilities provide strategic and tactical advantages, enabling forces to engage the enemy more effectively and from greater distances, shaping the battlefield to their favor before close engagements commence.

https://www.armyrecognition.com/defense_news_march_2024_global_security_army_industry/bae_systems_develops_xm1155-sc_artillery_ammunition_able_to_double_fire_range_of_standard_rounds.html

Harald

Extra info :

Army Gets 120mm 'Nemo' Mortar Turret Toting Armed Vehicle Prototype

An armored vehicle with the Finnish NEMO mortar turret is a major capability boost over anything in the Army's inventory today.

he U.S. Army now has a prototype of a variant of its tracked Armored Multi-Purpose Vehicle with an armored turret armed with a 120mm rapid-firing mortar. The combination offers additional protection and much greater flexibility over mortar carrier vehicles now in Army service, and is a general capability it has been interested in acquiring for years now.

BAE Systems announced yesterday that it had delivered the new mortar turret-equipped Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) prototype to the Army for further evaluation. BAE Systems is the manufacturer of the AMPV. Patria in Finland, in cooperation with Norway's Kongsberg, supplied the NEMO turreted mortar. NEMO, a contraction of "NEw MOrtar," was developed in the late 2000s.

voor het gehele artikel, zie link

https://www.twz.com/land/army-gets-120mm-mortar-turret-toting-armored-vehicle-prototype

Huzaar1

Citaat van: Ace1 op 07/03/2024 | 17:25 uurNu weet ik het weer, dat heeft hier ook op defensieforum gestaan, ik was dit gewoon vergeten.

Wordt een mooie toevoeging als werkpaard van iig het Luchtverdedigingscommando.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"