Arabische lente of verwoestend kruitvat

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 26/07/2011 | 08:14 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Moslimextremisme bloeit, met dank aan de Arabische 'Lente'

Rob de Wijk − 11/01/13

Wie dacht dat er met de dood van Osama bin Laden een einde zou komen aan het moslimextremisme had het mis. Al voor Bin Ladens dood veranderde Al Kaida van een centraal geleide naar een decentrale organisatie met filialen in talrijke conflictgebieden. De Arabische Lente - zoals de westerse wereld de opstanden hardnekkig noemde - blijkt een zegen voor extremisten. Het laatste 'Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland' dat door de regering aan de Kamer is gestuurd, is duidelijk: "Er zijn meer jihadgebieden dan ooit en er is meer belangstelling voor jihadgebieden vanuit Nederland dan ooit." Het dreigingsniveau blijft vooralsnog beperkt, maar er zijn zorgen over de chaos aan de zuidgrenzen van Europa. Dit is een betreurenswaardige ontwikkeling omdat de terroristische aanslagen en opgerolde complotten de afgelopen jaren juist een dalende trend vertoonden. .

Maar nu is het vrijwel overal in de Arabische wereld waar revoluties plaatsvonden raak. Egypte is nu een aantrekkelijke bestemming voor jihadisten. Moslimstrijders blijken zich vooral in de Sinaï te vestigen. Met enige regelmaat vinden daar vuurgevechten met Egyptische veiligheidstroepen plaats. De afwezigheid van veiligheid in de Sinaï is een opsteker voor Gaza dat zich nu kan verheugen in de vrijwel ongehinderde aanvoer van wapens, munitie en andere goederen vanuit Egypte.

Na de val van Kadafi gingen de Toearegs richting Mali waardoor dat land ontwricht raakte. Groepen als Ansar al-Din willen daar een fundamentalistische staat en hakken naar hartelust handen af van diegenen die niet naar de sharia leven. Ze vernietigen historische heiligdommen in Timboektoe die als ketters worden beschouwd.

Hun aanpak doet denken aan die van de taliban in Afghanistan en de beeldenstorm die het einde betekende van de wereldberoemde 1700 jaar oude Boeddha-beelden van Bamiyan. Overigens hebben ook de extremisten in Egypte aangekondigd een einde te willen maken aan historische monumenten als de Sfinx van het piramidecomplex nabij Cairo. Vernielingen vonden ook in Libië plaats waar 'on-islamitische' soefischrijnen door moslimextremisten met de grond gelijk werden gemaakt. In dit land maken aan Al Kaida gerelateerde groepen als Ansal al-Sharia vooral het oosten onveilig. Al Kaida in de Mahgreb heeft door de revoluties onmiskenbaar zijn invloed kunnen uitbreiden.

In het Midden-Oosten is de terroristische organisatie actief in Jemen en Saoedi-Arabië. In Syrië is de situatie totaal uit de hand gelopen. Jabhad Al-Nusra maakt hier een snelle groei door en lijkt nu tussen de 6.000 en 10.000 aan Al Kaida gerelateerde strijders op de mat te kunnen brengen.

De zo toegejuichte revoluties in landen als Egypte, Jemen, Libië en Syrië leidden tot een hogere plaats op de failed states index van het tijdschrift Foreign Policy. Ze zijn dus instabieler geworden. Interventies zijn geen oplossing. Mali raakte ontwricht door de interventie in Libië. In Syrië is niet ingegrepen, maar de chaos is er niet minder op. Een echte oplossing is er niet. Interventies noch afzijdigheid bieden soelaas. Het enige lichtpuntje is dat de dreiging tegen Europa beperkt is. Want voorlopig hebben extremisten het te druk met het afhakken van handen, het opblazen van heiligdommen en het invoeren van de sharia in eigen land.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6844/Rob-de-Wijk/article/detail/3375574/2013/01/11/Moslimextremisme-bloeit-met-dank-aan-de-Arabische-Lente.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Moslimbroeders in de ban van de bom

20-09-2012 15:10 | Jielis van Baalen

CAIRO – Al het tumult en geweld rond de omstreden Amerikaanse anti-moslimfilm "Innocence of Muslims" leidt de aandacht af van een veel groter probleem in het Midden-Oosten. De door de moslimbroeders gedomineerde regering in Egypte spreekt met Iran en China over de herstart van het kernenergieprogramma in Egypte. Daarbij zou zijn gesproken over kernwapens.

In de korte tijd dat Mohammed Morsi president van Egypte is, heeft hij een aantal opmerkelijke initiatieven ontplooid. Een voorbeeld daarvan zijn de eerste buitenlandse reizen die hij maakte naar Iran en China. Daarmee geeft hij een signaal af aan met name het Westen.

Geen wonder dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu eerder deze week zijn grote zorgen kenbaar maakte. Daarbij vroeg hij zich hardop af of Washington nog wel een trouw bondgenoot van Israël is.

Sinds zijn aantreden probeert Morsi de banden met Iran te herstellen. Tijdens zijn bezoek aan Teheran deed hij een voorstel tot oprichting van een comité van vier landen –Egypte, Iran, Saudi-Arabië en Turkije– om te proberen een einde te maken aan de gevechten in Syrië. Al voor Morsi's komst zou Iran hebben aangeboden om Egypte te helpen bij het ontwikkelen van een nucleair programma.

Kort na de machtsovername door Morsi in Egypte kwam het ministerie van Elektriciteit en Energie met een rapport van begin 2011 op de proppen over de bouw van een kerncentrale bij het plaatsje El-Dabaa, ongeveer 120 kilometer ten westen van Alexandrië. Volgens het plan is dit de eerste van de vier kerncentrales in het land, waarvan de laatste in 2025 actief kan zijn. Tijdens zijn reis naar China heeft Morsi 3 miljard dollar gevraagd voor de bouw van ,,energiecentrales." Maar tijdens een ontmoeting met Egyptenaren in China maakte hij naar verluidt duidelijk dat het om de bouw van kerncentrales gaat.

De Amerikaanse Midden-Oostenspecialist Raymond Stock betoogt in zijn boek "De Bom van de moslimbroederschap" dat de broederschap al sinds 2006 felle kritiek leverde op het nucleaire beleid van oud-president Mubarak. Onder druk van met name de VS wilde Mubarak een nucleairvrije zone in het Midden-Oosten creëren. Dit was nadrukkelijk tegen de zin in van de moslimbroederschap. Die wilde de wapens vooral om Israël in een moeilijke positie te manoeuvreren.

Op een bijeenkomst van de Egyptische nationaleveiligheidcommissies in juli 2006 maakte een woordvoerder van de broederschap al duidelijk dat zijn organisatie niet alleen geïnteresseerd is in het gebruik van kernenergie om te voldoen aan Egyptes energiebehoefte, maar ook in het fabriceren van kernbommen: ,,Wij (Egyptenaren) zijn bereid om te verhongeren voor een kernwapen als een echte afschrikking die doorslaggevend zal zijn in het Arabisch-Israëlische conflict."

Met de volledige machtsovername van politiek en leger in Egypte door de moslimbroederschap zijn antisemitische en anti­westerse ideologieën weer aan de oppervlakte gekomen. Met de plannen voor de bouw van een kerncentrale bij El-Dabaa kan een geheel nieuw gevaar ontstaan in het Midden-Oosten, en wel als direct gevolg van de islamitische lente.

Het enige wat nu nog ontbreekt, is geld. Als Morsi dat binnen heeft, zal hij naar verwachting zijn plannen duidelijk maken.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/moslimbroeders_in_de_ban_van_de_bom_1_676250

Elzenga

Citaat van: jurrien visser op 17/09/2012 | 23:01 uurHeeft dit te maken met anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' of een eventuele aanstaande gebeurtenis in Syrië en/of Iran?
Ik vermoed zo dat laatste.....want daar gaat Libanon ook een belangrijke rol in spelen.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: NOS Vandaag om 10:58
'VS vernietigt stukken in Libanon'

Heeft dit te maken met anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' of een eventuele aanstaande gebeurtenis in Syrië en/of Iran?

jurrien visser (JuVi op Twitter)

'VS vernietigt stukken in Libanon'

AFP Toegevoegd: maandag 17 sep 2012, 20:21

Medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Beiroet zijn begonnen met het vernietigen van vertrouwelijke documenten. Dat blijkt uit een rapport dat in handen is van persbureau Associated Press.

In het rapport, dat afkomstig is van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, staat dat de ambassade in Beiroet de noodprocedures heeft herzien en is begonnen met het vernietigen van vertrouwelijke informatie. Om wat voor stukken het gaat, is niet bekend. Verder wordt gemeld dat Libanees personeel van de ambassade tijdelijk naar huis is gestuurd.

Libië

Vorige week werden in andere landen diplomatieke posten van de VS aangevallen door demonstranten tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Bij een aanval op het consulaat in Benghazi in Libië kwam de ambassadeur om het leven.

Washington heeft daarop alle diplomatieke posten opdracht gegeven om hun veiligheidsmaatregelen onder de loep te nemen. Een anonieme bron rond het ministerie zegt dat een aantal ambassades, waaronder die in Libanon, nu informatie vernietigt. Op welke posten dat nog meer gebeurt, is niet bekend.

Nazrallah

In Beiroet gingen vandaag tienduizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de film. Hezbollah-leider Nazrallah had opgeroepen tot de protestactie. Die vond plaats in buitenwijken van Beiroet, kilometers verwijderd van de Amerikaanse ambassade.

Bron: NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Dodental strijd Libanon loopt op

AFP Toegevoegd: woensdag 22 aug 2012, 10:53

In de Libanese stad Tripoli is de afgelopen dagen fel strijd gevoerd tussen twee islamitische gemeenschappen. Afgelopen nacht waren er opnieuw enkele tientallen explosies, vermoedelijk veroorzaakt door granaatvuur.

Bij het geweld zijn zeker tien mensen omgekomen. Meer dan honderd mensen raakten gewond, onder wie een aantal militairen die het geweld probeerden te beteugelen.

'Absurde strijd'

In Tripoli zijn de spanningen tussen soennieten en alawieten door de burgeroorlog in Syrië sterk opgelopen. De alawieten vormen een minderheid in de tweede stad van Libanon. De strijd speelt zich vooral af op de scheidslijn tussen de soennitische wijk Bab al-Tabbaneh en de alawitische wijk Jebel Mohsen.

De Libanese premier Najib Mikati, een soenniet, heeft beide partijen opgeroepen "de absurde strijd" te staken. "We hebben herhaaldelijk gewaarschuwd niet meegezogen te worden door het conflict in Syrië". In Syrië wordt de opstand tegen de alawitische machthebbers aangevoerd door soennieten.

Uitzonderlijk

Er is vaker geweld tussen de twee islamitische gemeenschappen in Tripoli, maar volgens inwoners van de stad is het geweld van de afgelopen dagen uitzonderlijk. Er zouden zwaardere wapens worden gebruikt en de gevechten zouden zich afspelen in een groter gebied dan gebruikelijk.

Bron: NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Is the Saudi kingdom on the edge?

2012-08-08

WASHINGTON ― By appointing Prince Bandar bin Sultan as its new intelligence chief, Saudi Arabia has installed what looks like a war Cabinet at a time of rising tensions with Iran and growing internal dissent from its Shiite minority.

The Saudis have also heightened their alert level in other ways to prepare for possible regional conflict. Some Saudi military and security personnel were mobilized last month ― called back from summer leave or told to cancel planned vacations. One explanation of the mobilization making the rounds in Riyadh is that the Saudis expected that Turkey might retaliate against Syria for the shoot-down of one of its fighters in late June.

The installation of a new intelligence chief came as Saudi Arabia was stepping up its support for insurgents in Syria seeking to topple the regime of President Bashar al-Assad. In this covert effort, the Saudis are working with the U.S., France, Turkey, Jordan and other nations that want Assad out.

Bandar will succeed Prince Muqrin bin Abdul Aziz, who was barely visible in the West during his years as Saudi intelligence chief. This led to widespread comment that Muqrin had been fired, but he is said to retain the confidence of King Abdullah, who will use him as a special emissary to Pakistan and other Muslim nations where Muqrin's traditional Saudi demeanor will be useful.

Bandar, the flamboyant former ambassador to Washington, had appeared to be sidelined in the past several years because of poor health and personal issues. His appointment now as intelligence chief probably signals the desire of both King Abdullah and the new Crown Prince Salman to have an experienced covert operator to handle sensitive foreign contacts at a time of sharply rising tensions.

Bandar would be a useful intermediary, for example, if Saudi Arabia sought nuclear weapons or ballistic missile technology from China to defend against such threats from Iran. Bandar was the go-between in a secret 1987 missile deal with China, known as "East Wind." Bandar has also been active in secret missions with Syria and Lebanon for decades, and The Wall Street Journal reported that he helped arrange a recent visit to Saudi Arabia by Gen. Manaf Tlass, the highest-ranking Syrian defector.

Bandar is especially well-placed to manage intelligence liaison with the United States, given his several decades here as ambassador. Bandar maintained close relations with the CIA during Ronald Reagan's presidency, and was said to have helped organize secret funding for joint Saudi-American covert actions in the Middle East. During the run-up to the 1991 Gulf War, Bandar was so close to President George H.W. Bush that he became known as "Bandar Bush," a moniker that continued under President George W. Bush.

Bandar continued to play a behind-the scenes role even after he left Washington in 2005. He was said, for example, to support Vice President Dick Cheney's confrontational policy against Iran, to the consternation of Prince Turki al-Faisal, his successor as ambassador, who was working with less hawkish members of the Bush administration.

Interestingly, Bandar has been a special target for Iranian media attacks in recent days. Iran's Press TV on Aug. 2 described him as "the linchpin in the 'dastardly subterfuges' of the CIA and Mossad against Syria." Press TV also carried an uncorroborated report early last week (July 31) claiming that Bandar had been assassinated; the rumor was rebutted Friday by a source who said that Bandar had been in telephone contact with non-Saudis.

At home, the Saudis have been struggling to contain Shiite protests in Al-Qatif, in the kingdom's oil-rich eastern province. Those protests, which the Saudis believe are Iran-inspired, led to two deaths in early July, according to a July 9 BBC report. The demonstrations continued last week and there were reports of more casualties.

The Saudis haven't been able to stop the insurgency in Al-Qatif; indeed, it appears to be worsening. The protesters may hope to provoke the Saudis into a bloody crackdown, which would leave scores dead and encourage much wider demonstrations and international outcry. So far, the Saudis have avoided such an escalation through relatively restrained tactics. Saudi reformers argue that the best way to quell Shiite protests is to give them the full economic and political rights of citizenship.

Iran's Press TV on July 27 featured an interview with an analyst headlined: "Collapse of al-Saud regime becomes more realistic than before." The information may have been Tehran's propaganda, but it helps explain why the Saudi monarchy is going to battle stations.

By David Ignatius

http://view.koreaherald.com/kh/view.php?ud=20120808001152&cpv=0

Tanker

'Europese steun voor omverwerping dictators in Midden-Oosten is zelfmoord'
dinsdag 24 januari 2012
Door: Monique Smits
Categorie: Politiek

Het Westen laat zich in het Midden-Oosten misbruiken door radicalen. Dat zegt de Russische Midden-Oostenspecialist Jevgeni Satanovski in een uitgebreid interview met de Volkskrant. 'Het naïeve Westen denkt de opbouw van democratie te steunen in de Arabische Lente, maar geeft radicale krachten daar steun in de rug'.
Rusland, dat zijn grootste dreigingen in Iran, Pakistan en Afghanistan ziet, probeert neutraal te blijven, zegt Satanovski. En dat is volgens hem niet cynisch maar realistisch. 'Rusland staat aan geen enkele kant. Poetin weet als oud KGB'er dat spelen met religieuze fanaten zelfmoord is. Jullie staan achter de nieuwe klootzakken? Prima, wij staan achter de oude noch achter de nieuwe'.

De Europese steun voor de omverwerping van dictators in het Midden-Oosten is volgens Satanovski niet alleen naïef, maar ook een vorm van zelfmoord. 'Rusland gelooft niet dat het goed is kleine duivels te vervangen door grote. Na Assad zal misschien helemaal geen sprake meer zijn van Syrië. Je krijgt de genocide van christenen, de genocide van sjiieten, miljoenen vluchtelingen en honderdduizenden doden. Nu zie je riviertjes van bloed, dat zullen grote meren van bloed worden'.

Het Westen is een instrument geworden van wahabitische regimes in Qatar en Saoedi-Arabië, zegt Satanovski. Hij is ervan overtuigd dat Qatar oorlog wil met Iran en salafistische dominantie in het soennitische deel van het Midden-Oosten. 'Daarom moet Assad weg: hij is Irans enige bondgenoot en een sjiiet. Turkije is klaar voor een nieuw Noord-Irak, waar het Turkse leger de grens overgaat en doodt wie het wil. Zijn jullie gek geworden?'

www.welingelichtekringen.nl

Enforcer

Ad punt 7: olie

Mis Sudan en met name Somalie nog.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

De 7 oorlogen van 2012 om naar uit te kijken

Gepubliceerd: gisteren 23:51
Update: vandaag 07:26

Het lijkt erop dat de Arabische Lente in 2012 uitdraait op een Arabische Herfst. Het Midden-Oosten blijft een hotspot voor oorlogsverslaggevers.

1 Syrië
Het stiefkindje van de Arabische Lente. Onlusten slaan over in een 'proxywar'. Hier strijdt het Westen vs. Iran en soennieten vs. sjiieten. Het regiem Bashar al-Assad wacht zware tijden.
Pluspunt: prachtige hotels in Damascus voor een prikkie.

2 Irak
Dat de val van een dictator (Saddam Hoessein in 2003) niet altijd vrede brengt, bewijst Irak. Buurland Iran, in het nauw gedreven, zal de tweederde meerderheid sjiieten opstoken tegen de soennieten. De Koerden in het noorden willen verdere afscheiding.
Pluspunt: We kennen na drie Golfoorlogen inmiddels de weg.

3 Afghanistan
Schoolvoorbeeld van mislukt buitenlands ingrijpen, zoals de Russen (1979-1989) en de Britten (1839-1842, 1878-1880 en 1919). Via aanslagen terroriseren de taliban en drugscriminelen met hulp van Pakistan elke duurbetaalde vooruitgang.
Pluspunt: Stof, alcoholban en gesluierde vrouwen maken dit het Siberië voor de oorlogscorrespondent.

4 Iran
De oorlog die je niet mag missen, al zal de aanval uit de lucht plaatsvinden: bombardementen op nucleaire installaties. Iran zou verrijkt uranium bezitten voor vier atoombommen.
Pluspunt: Iraniërs behoren tot de meest gastvrije mensen ter wereld.

5 Jemen
Lost state battle. Gevechten tussen regerings- en anti-regeringstroepen, Al-Qaida-adapten, stammen, een afscheidingsbeweging in het zuiden en Iraanse agitatie in het noorden maken er een puinhoop van in het armste land van het Midden-Oosten.
Pluspunt: Prima vis in Sana'a.

6 Congo
Te groot (57 keer Nederland) om te besturen voor de incompetente regering-Kabila. Gevolg: strijd om de coltan- en tinsteenmijnen voor uw bloedmobieltje. Wat veel verkrachtingen en plunderingen oplevert.
Pluspunt: Primus Bier. Waar je ook je satellietverbinding opzet.


7 Nigeria
Sharia-fanatici van Boko Haram in het noorden voeren de strijd tegen christenen op. Er zijn al duizenden reli-slachtoffers. Met Kerst waren er aanslagen op kerken in Abuja en Jos.
Pluspunt: Geen enkele. Daarom blijft iedereen er ook weg.

http://www.depers.nl/buitenland/620235/De-7-oorlogen-van-2012-om-naar-uit-te-kijken.html

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Wordt 2012 het jaar dat de nieuwe president Allah gaat heten?

Monique Samuel − 29/12/11, 14:49

De uitbraak van de Arabische Lente verraste begin dit jaar vriend en vijand van een regio in transitie. Wordt 2012 het jaar dat vrijheid en democratie definitief doorbreken in Caïro, Sanaa en Damascus? Of het jaar dat de dictatuur van een radicale minderheid wint, dat Allah de naam wordt van de nieuwe president?
De komende maanden wordt het erop of eronder voor Syrië. President Basjir al-Assad is een young professional dictator. Jonge leiders die hun wrede vaders opvolgen kunnen twee dingen doen: hun testosteron gebruiken om het land te vernieuwen, of hun jeugdige energie aanwenden om nog onvermoeibaarder de oude strategie voort te zetten. Assad koos het laatste.

De komende verkiezingen worden ook erop of eronder voor Jemen. Hoewel het nog maar de vraag is of die verkiezingen er echt komen. Ze staan gepland voor februari, maar er is maar één echte oppositiekandidaat, de huidige interim-premier die gelinkt is aan het regime.

En aftredend president van Jemen, Saleh? Die heeft een mooie immuniteitsdeal gesloten - onder auspiciën van de VN - en voelt zich daardoor onschendbaar. Anders dan hij beloofd had, heeft hij de prachtige Jemenitische hoofdstad met rode lemen wolkenkrabbers niet verlaten. Hij zit daar lekker droog. Héél droog. Sanaa zal binnen een decennium de eerste hoofdstad zonder water zijn.

En wat te denken van Bahrein? De westerse media berichten amper over dit golfstaatje, maar Arabische persbureaus hebben het regelmatig over twee doden hier en een paar duizend demonstranten daar. Bahrein mag niet vallen. De sjiitische meerderheid mag de regerende soennitische minderheid onder leiding van de koning en premier (broer van de koning) niet overnemen. De laatste is de langstzittende niet-gekozen premier ter wereld. Hij bekleedt het pluche sinds 1971 en lijkt van plan tot zijn dood te blijven.

De Amerikanen zullen hem geen strobreed in de weg leggen. Als Bahrein in handen van de sjiieten valt, neemt Iran effectief de macht over - zo stellen zij. En dus steunden ze impliciet de door Fransen en henzelf getrainde Saoedische troepenmacht om de ergste onlusten hardhandig in te dammen.

Bahrein heeft de grootste Amerikaanse basis in de regio. Die wordt met het dreigende nucleaire gevaar van Iran alleen maar belangrijker. Dat gevaar kan zomaar tot de grootste oorlog van het nieuwe millennium leiden. De Israëliërs willen preventief aanvallen, en het wordt steeds moeilijker voor president Obama om Jeruzalem in toom te houden.

Obama's dalende populariteit geeft de Israëlische premier Netanjahoe steeds meer vrijheid. Duizend nederzettingen erbij? Washington staat met de mond vol tanden. Een kruisraket op Teheran? Niet onwaarschijnlijk. Maar dat laatste zal desastreus zijn. Iran zal terugschieten en de hele islamitische wereld zal op z'n achterste benen staan - ook die binnen Europa.

2012 wordt erop of eronder. Maar tussen al dat hoge machtsspel en die realpolitik, transformeren de maatschappijen van binnenuit en blijven de jongeren aansturen op verandering. Zij zijn de Arabische Lente. Zij zijn de echte revolutie. Een sociale revolutie die ook in het nieuwe jaar door zal gaan.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3098120/2011/12/29/Wordt-2012-het-jaar-dat-de-nieuwe-president-Allah-gaat-heten.dhtml

Neo-Baathist

Citaat van: ARM-WAP op 14/11/2011 | 16:25 uur

Groepsdruk vanuit welke gemeenschap? Die in het thuisland? Of die van degenen die hier zijn neergestreken?
Aanpassen aan wat? De autochtone samenleving? Of, alweer, die van degenen die hier zijn neergestreken?
Zelfredzaam zijn in een vreemd land waarvan velen zelfs geen basiskennis hebben van bv Nederlands, Duits - de talen van de autochtonen?
Die nieuwelingen zijn in mijn ogen juist aangewezen op de "hulp" van hun landgenoten die hier reeds jaren wonen.
Je voorlaatste zin is een van de oorzaken van "problemen", mss zelfs als direct gevolg van de "groepsdruk": hier moeten komen en verdienen maar dan niet geholpen worden eens ter plaatse aangekomen.
Boeken over migratie hoef ik niet te lezen: ik ben zelf "migrant" en heb me zo snel mogelijk aangepast en geintegreerd (vb sportverenigingen). Want in mijn ogen zijn dat zijn nu eenmaal de manieren om ergens te geraken. De andere migranten die ik hier ken hebben juist hetzelfde gedaan en ondervinden daardoor geen problemen hier.
Ik ben het eens met beheer om on topic te blijven. Wil graag discussie voeren over integratie van minderheden in het Westen. Maar wel in een andere topic.

Helaas is er niet (voldoende) inhoudelijk gereageerd op mijn argumenten mbt Arabische lente.
Externe bemoeizucht staat gelijk aan agressie.
Geopolitiek deskundige.

Lex

#32
Ik wil gaarne dit onderwerp onder uw aller aandacht brengen.

Dank voor uw medewerking.

Lex
Algeheel  beheerder


KapiteinRob

Verzoeke ontopic te blijven.

Rob
Forumbeheerder

ARM-WAP

Citaat van: Neo-Baathist op 14/11/2011 | 15:47 uur
Simpele kijk op de werkelijkheid. De meeste mensen die vanuit Marokko of Turkije naar Nederland komen, hebben te maken met groepsdruk van uit gemeenschap. Die dwingen de nieuwkomers om zelfredzaam te zijn, om een inkomen te krijgen en snel aan te passen.
Al was het maar omdat de meeste leden van gemeenschap niet bereid zijn om voor de nieuwkomers te zorgen.
Lees boeken over migratie maar.
Groepsdruk vanuit welke gemeenschap? Die in het thuisland? Of die van degenen die hier zijn neergestreken?
Aanpassen aan wat? De autochtone samenleving? Of, alweer, die van degenen die hier zijn neergestreken?
Zelfredzaam zijn in een vreemd land waarvan velen zelfs geen basiskennis hebben van bv Nederlands, Duits - de talen van de autochtonen?
Die nieuwelingen zijn in mijn ogen juist aangewezen op de "hulp" van hun landgenoten die hier reeds jaren wonen.
Je voorlaatste zin is een van de oorzaken van "problemen", mss zelfs als direct gevolg van de "groepsdruk": hier moeten komen en verdienen maar dan niet geholpen worden eens ter plaatse aangekomen.
Boeken over migratie hoef ik niet te lezen: ik ben zelf "migrant" en heb me zo snel mogelijk aangepast en geintegreerd (vb sportverenigingen). Want in mijn ogen zijn dat zijn nu eenmaal de manieren om ergens te geraken. De andere migranten die ik hier ken hebben juist hetzelfde gedaan en ondervinden daardoor geen problemen hier.