Auteur Topic: Proef met virtueel KPU-budget  (gelezen 4704 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

A.J.

  • Forum-beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ****
  • Berichten: 9424
Proef met virtueel KPU-budget
« Reactie #9 Gepost op: 12/12/2013 | 10:47 uur »
Proef met virtueel KPU-budget

Defensie wil de verstrekking van kleding en uitrusting op een andere leest schoeien. Doel: geld besparen (wat dacht u anders?). Het Defensie KPU-bedrijf begint daarom in december met een proef. U krijgt een virtueel budget waarmee u uw bestellingen kunt betalen. Bonden en Defensie spreken dit op 13 november af in het overleg.

In de formele defensietaal klinkt dat zo: "Om een efficiencyslag te maken, maar ook om kosten te beheersen brengt KPU in december een proef-release van de zogenaamde I-bundel uit. Afnemers krijgen jaarlijks een (virtueel) budget van 10% van de gemiddelde waarde van hun kleding en uitrusting toegekend. Met dat budget kunnen aankopen gedaan worden. De gekozen 10% ligt iets boven de huidige gemiddelde jaarlijkse bestelling. Om het aantal (kleine) bestellingen terug te dringen zal het aantal bestellingen waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht worden gemaximeerd op 2 in een periode van 365 dagen. Voor een extra bestelling zal 6 euro in rekening worden gebracht. Een bedrag dat overigens in rekening wordt gebracht op het toegekende 10 %-budget."
KPU gaat dus droogzwemmen, ervaring opdoen. Er zullen in de proefperiode geen gevolgen zijn. Niemand krijgt een echte rekening. Overschrijdingen van het virtuele budget zal Defensie als feit accepteren. Wel kan het zo zijn dat de verantwoordelijke functionaris iemand aanspreekt, de vraagt stelt hoe komt het dat ...
De eerste ervaringen komen medio 2014 samen met de uitkomsten van een tweede actie, die gelijktijdig begint (in december). Een werkgroep kleding en uitrusting, bestaande uit vertegenwoordigers van de bonden en Defensie, gaan kritisch kijken naar de behoefte aan kleding en uitrusting, wie wat nodig heeft en wat dat kost.
Er zijn op dit moment verschillen. Bij het ene krijgsmachtdeel heb je aanspraak op twee uniformen en bij het andere op één. Bij het ene krijgsmachtdeel zit de slaapzak standaard in de PSU en bij het andere niet.
Zowel de proef als het onderzoek van de werkgroep moeten leiden tot antwoorden op vragen als: moet het budget van 10 % niet omhoog (bijvoorbeeld omdat de kosten van 1 artikel het budget volledig of nagenoeg volledig uitputten), moet er wel of niet gedifferentieerd worden in het budget, is een harmonisatie van verstrekking wel of niet noodzakelijk of gewenst?
Defensie zal binnenkort starten met een communicatie over de I-bundel.

VBM

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 8 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.