Defensieforum.nl

Defensie Onderdelen => KM => Topic gestart door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 07/05/2014 | 21:43 uur

Titel: NL Schip van Wacht inzet
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 07/05/2014 | 21:43 uur
Fregat ‘ontmoet’ Russisch vliegdekschip

Nieuwsbericht | 07-05-2014

Zr. Ms. De Zeven Provinciën heeft gisteren in de Golf van Biskaje de Russische Carrier Battlegroup rond het vliegkampschip RFS Kuznetzov gedetecteerd. Rond het middaguur kwam de groep van 6 schepen in het zicht.

De Russische Kuznetsov

De schepen van de Koninklijke Marine detecteren, herkennen en rapporteren altijd niet-NAVO-eenheden. ”Maar een schip als de Kuznetzov kom je niet elke dag tegen. Het is mooi om te zien hoe iedereen aan boord dan keihard aan de slag gaat om een zo snel mogelijk een rapportage naar het hoofdkwartier te sturen en andere eenheden in te lichten over de locatie van de groep”, vertelt een van de commandocentrale-officier

Om de bewegingen van de taakgroep goed in beeld te brengen werd de NH90-boordhelikopter ingezet. “Vanuit de lucht konden we de bewegingen en samenstelling van de groep goed zien en dankzij de geavanceerde systemen aan boord van de helikopter direct aan De Zeven provinciën melden”, aldus de Tactical Coordinator van de NH-90.

Zr.Ms. De Zeven Provinciën is afgelopen zondag vertrokken voor een uitzending van 4 maanden naar de wateren rond Somalië voor de EU Anti-piraterij missie Atalanta.

Zie link voor de foto's

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/07/fregat-%E2%80%98ontmoet%E2%80%99-russisch-vliegdekschip