Recente berichten

#21
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Huzaar1 - 27/03/2024 | 20:28 uur
Citaat van: Sebas_m07 op 27/03/2024 | 20:27 uurVandaag op Instagram gezien: een minigun op de Tromp. Nieuw zover ik weet?

https://www.instagram.com/p/C5BOkMnoybn/?igsh=MTNoYWF5NTEwYXp3Zg==

Invoer van de minigun binnen CZSK en CLSK is tijdje geleden al gebeurt, dit kunnen wel 1e fotos zijn.
#22
KM / Re: Opvolging M fregatten
Last post by Parera - 27/03/2024 | 20:27 uur
Volgens Damen Naval wil men in Januari 2025 beginnen met het snijden van het eerste staal voor de ASWF's.
#23
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Sebas_m07 - 27/03/2024 | 20:27 uur
Citaat van: Harald op 27/03/2024 | 15:20 uurhttps://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2024/03/27/zr.ms.-tromp-begint-aan-operaties-voor-veiligheid-en-vrije-doorvaart-in-rode-zee

Zr.Ms. Tromp begint aan operaties voor veiligheid en vrije doorvaart in Rode Zee


Zr.Ms. Tromp wordt vanaf vandaag ingezet om raketten en drones van Houthi's op de Rode Zee te bestrijden. Het luchtverdedigings- en commandofregat neemt deel aan de Amerikaans geleide operatie Prosperity Guardian. Ook levert het schip steun aan de EU-operatie Aspides. Beide operaties hebben als doel het bevorderen van veiligheid en de vrije doorvaart in het gebied.

Vandaag op Instagram gezien: een minigun op de Tromp. Nieuw zover ik weet?

https://www.instagram.com/p/C5BOkMnoybn/?igsh=MTNoYWF5NTEwYXp3Zg==
#24
Damen Naval verwelkomt Japans Maritime Self Defense Force

Damen Naval verwelkomde onlangs een bijzondere delegatie van het Japanse Maritime Self Defense Force (JMSDF). De Japanse Defensie-attaché, Kolonel Tanimura Yuya, Director of Ship Systems Planning Division, Captain Tatsuro Yoshida, Commander to the Logistic System Project Team Yoshida Yuichi en TFD Global CEO Allan Goody brachten een bezoek aan het hoofdkantoor in Vlissingen.

"Het bezoek bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met de expertise van Damen Naval", vertelt Dan Moerdijk, Senior Design Engineer ILS die namens Damen Naval optrad als een van de gastheren. De dag begon met een ontvangst door Ric Dekkers, die de delegatie meenam in de geschiedenis van Damen Naval, de huidige projecten en de plannen voor de toekomst.

Dan gaf een presentatie over de innovaties op het gebied van maritieme logistiek en Damen Navals vooruitstrevende benadering van data. "JMSDF heeft interesse in onze expertise op het gebied van Integrated Logistics Support (ILS) en datastandaardisatie. Mijn presentatie illustreerde hoe Damen Naval een cruciale brug slaat tussen de verschillende schakels van de maritieme supply chain en haar klanten op het gebied van data-uitwisseling."

Daarna volgde een presentatie over de A2M (Autonomous Asset Management) Solution die Damen Naval samen met Ilias Solutions heeft ontwikkeld. "A2M wekte belangstelling bij de JMSDF, aangezien dit een nieuwe dimensie van mogelijkheden biedt waar de JMSDF nog niet eerder mee in aanraking is gekomen", legt Dan uit. "A2M is een software voor het digitaal managen van het onderhoud aan boord van militaire schepen zonder dat er een connectie nodig is met de wal. Zodra de connectie met de wal mogelijk is, kan er data worden uitgewisseld. De software is al gereed voor het gebruiken van geavanceerde algoritmen om met de scheepsgegevens het benodigde onderhoud te kunnen detecteren en zelfs te voorspellen."

Het was een succesvolle dag waarin veel waardevolle informatie werd uitgewisseld, aldus Dan. "Het bezoek is tot stand gekomen als gevolg van ons strategisch partnerschip met ILIAS Solutions. Het was een inspirerende ervaring."

#25
KM / Re: Het Combat Support Ship (C...
Last post by Parera - 27/03/2024 | 20:20 uur
CSS slaagt voor hellingproef, maar kan pas later op proefvaart
Terwijl er in Roemenië hard wordt gewerkt om Combat Support Ship Den Helder gereed te maken voor haar proefvaart later dit jaar, werd er onlangs een projectmijlpaal behaald. Tijdens een hellingproef werden er verschillende gewichten van de ene naar de andere kant van het schip verplaatst om te kijken hoe het CSS daarop reageerde.

"Het schip lag volledig los en deze proeven zijn bedoeld om gewichtszwaartepunt en de stabiliteit van het schip te toetsen", legt Project Directeur Arjan Risseeuw uit. "Je hebt de waarden die zijn berekend tijdens het ontwerp en de hellingproef laat zien hoe het schip in de praktijk reageert. We zijn nog in afwachting van het finale rapport, maar ik durf te zeggen dat de proef succesvol is verlopen."

Ondanks het succes van de hellingproef is inmiddels ook bekend dat het project vertraging op heeft gelopen. "Dat heeft er alles mee te maken dat we nog niet klaar zijn met de inbedrijfstelling omdat nog niet alle systemen zijn aangesloten", aldus Arjan. "De inbedrijfstelling is het laatste wat je doet en als er eerder in het project vertraging is ontstaan, heeft dat gevolgen. In het geval van het CSS moesten er veel meer kabels dan in eerste instantie gedacht worden aangelegd."

Als gevolg van de vertraging wordt ook de proefvaart uitgesteld en zal het schip later dan verwacht deze zomer in Vlissingen arriveren voor de aftimmerperiode. Bekijk hieronder de film van de hellingproef.

Video van de hellingproef
#26
KLu / Re: Male UAV voor de Klu
Last post by Huzaar1 - 27/03/2024 | 19:50 uur
Citaat van: Parera op 27/03/2024 | 16:51 uurKlopt, maar de B-variant heeft extra sensoren zodat ze ook in het drukke civiele Europese luchtruim kunnen vliegen tussen de passagiersvliegtuigen. Voor een MPA / MSA wel zo makkelijk dat we het ook in onze eigen omgeving kunnen inzetten.

Het is juist de NL luchtvaart industrie die actief werkt met General Atomics voor de integratie van haar MQ-9's in het Europese luchtruim

En ja in geval van een missie of conflict situatie is dit ongetwijfeld anders, maar het is wel prettig dat je een systeem hebt dat 24/7 ook in vredestijd inzetbaar is voor het patrouilleren van onze eigen wateren.

Ik zie de huidige 8 MQ-9's ook echt pas als het begin en ik hoop dat er op korte termijn ook nieuwe MQ-9B's bijkomen voor deze taak.

A of B wordt voor ons door knappe koppen echt niet relevant gevonden.
#27
Citaat van: Ace1 op 27/03/2024 | 19:05 uurWe hebben in Nederland 200.000 beroeps werkenlozen die een uitkeuring hebben en zwart aan het bijbeunen zijn.

Ik wil je graag uitnodigen op de verjaardag van mijn dochter als je daar dezelfde indrukwekkende getallen uit je hoge hoed kunt toveren! ;)

Nee, maar even serieus. Van de ca. 350k werklozen is ongeveer 300k na minder dan een jaar terug op de arbeidsmarkt. Slechts 50/60k doet daar langer dan een jaar over. Klaplopers en lui die buiten
de boot vallen zullen er altijd zijn maar 200k is schromelijk overdreven.

Bron:CBS
#28
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Ace1 - 27/03/2024 | 19:09 uur
Frankrijk kan 'snel' 78 houwitsers leveren aan Oekraïne

Frankrijk kan binnenkort 78 houwitsers aan Oekraïne leveren. De Franse minister Lecornu van Defensie heeft dat bekendgemaakt. Daarnaast wil Frankrijk 80.000 granaten leveren die door de houwitsers kunnen worden afgevuurd.

De houwitser is een type artillerie dat granaten kan afvuren op doelen ruim 40 kilometer verderop. Oekraïne heeft in de afgelopen twee jaar van de oorlog tegen Rusland houwitsers ontvangen van verschillende landen, ook van Nederland, maar niet eerder zo'n groot aantal.

Op een persconferentie zei Lecornu dat Frankrijk een overeenkomst heeft gesloten met Denemarken en Oekraïne om de Caesar-houwitsers te financieren. Hij zei niet wanneer de wapens naar Oekraïne gaan, maar wel dat dit snel kan gebeuren.

Begin dit jaar zei Lecornu al dat wapenproducent Nexter de productietijd van de Caesar-houwitsers heeft kunnen halveren, waardoor er dit jaar 78 houwitsers beschikbaar zouden komen voor Oekraïne. Nu Frankrijk het financiële plaatje rond heeft gekregen in samenwerking met de Denen, kunnen ze worden geleverd.

Afhankelijk van VS
Volgens de Franse minister moeten Europese landen minder afhankelijk worden van de Verenigde Staten voor hun verdediging. "We weten dat de veiligheid van Europa op de schouders van Europeanen moet vallen. Dat is absoluut noodzakelijk."

Eerder deze maand werden EU-leiders het eens over 5 miljard euro extra steun voor Oekraïne. Lidstaten krijgen geld uit deze pot in ruil voor leveringen van munitie en materieel aan Oekraïne.

https://nos.nl/artikel/2514313-frankrijk-kan-snel-78-houwitsers-leveren-aan-oekraine
#29
Citaat van: Struijckje op 27/03/2024 | 03:04 uurDe uitkeringscijfers dalen al jaren. Je ziet echt dat dat met de tijd de goeie kant op gaat. Bedenk echter ook dat de gezinnen traditioneel zijn en de meeste vrouwen huisvrouw zijn. Daarnaast is er een groep volwassenen die nog leert/studeert. Ik werk zelf in het onderwijs en geef ook les aan amv-ers. Mijn persoonlijke ervaring is dat verreweg het grootste deel een normaal leven wil leiden en wil studeren en/of werken en meedraaien zoals ieder mens. Ja, vaak staan ze met 3 nul achter op gebied van taal en educatie en velen kampen met trauma-gerelateerde klachten. Ze hebben het vaak niet makkelijk maar één ding spreekt voor ze: ze geven niet op. Een enkeling stroomt door naar de havo en het hbo maar de meeste dromen gewoon van een baan in de bouw, of als monteur en bereiken dat ook vaak.

We hebben in Nederland 200.000 beroeps werkenlozen die een uitkeuring hebben en zwart aan het bijbeunen zijn.
#30
Citaat van: Parera op 27/03/2024 | 18:08 uurThe Ships Directorate (DN) of @MarinhaPT was tasked with carrying out all procedures within the scope of the acquisition process of two NRE+ fleet refueling and logistics ships, up to a maximum amount of EUR100 million.




https://twitter.com/Defence360/status/1773013419702022424

Jammer dat het budget van de Portugezen zo enorm laat is, anders had men mooi kunnen aansluiten bij ons CSS project. Maar misschien wil Damen nog wel een aangepast ontwerp voor ze maken met een wat lager budget. Zo te zien willen ze er ook RoRo capaciteit op met een stern ramp.

Het CSS heeft een kostenplaatje van 374 miljoen (2019).

Het schip zal voor die prijs aanzienlijk kleiner zijn dan de CSS en het uurloon in Roemenië is 75% lager dan in Nederland. Of het schip wordt volgens civiele standaard ontworpen en gebouwd het prijsverschil moet ergens vandaan komen.