Auteur Topic: Defensiekrant: "Klijnsma looft pilot participatiewet bij Defensie"  (gelezen 2038 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Admiral Halsey

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1141
Defensiekrant: "Klijnsma looft pilot participatiewet bij Defensie"
« Reactie #3 Gepost op: 28/11/2015 | 17:43 uur »
Op https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2015/23/02_nieuwsberichten lees ik het volgende:

Citaat
Klijnsma looft pilot participatiewet bij Defensie

“Het is mooi om te zien hoe in ziekenhuizen, bij supermarkten en nu ook hier bij Defensie mensen blij zijn dat ze weer aan de slag zijn”. Dat zei staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens een werkbezoek aan de Legerplaats Oirschot. Op die kazerne werken nu dertien mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Reden genoeg voor de staatssecretaris om dit landmachtonderdeel maandag 9 november te bezoeken. Het is een van de plekken binnen Defensie waar een pilot loopt voor de Participatiewet. Dit initiatief moet er toe leiden dat de arbeidsmarkt veel beter toegankelijk wordt voor mensen die ondanks een lichamelijke of verstandelijke beperking wel kunnen werken, maar niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. In totaal moeten er in tien jaar tijd 125.000 banen voor deze doelgroep bijkomen, waarvan 25.000 bij de overheid.

Brigade-Generaal Van Keulen was op Oirschot duidelijk over de inzet van Defensie: “Je laat je maatje nooit in de steek, ook niet als hij wat mankeert. Dat gaat op voor Defensie en dus voelen wij ons als organisatie ook maatschappelijk betrokken bij de invoer van de Participatiewet en pakken we onze verantwoordelijkheid.” De dertien pilot-medewerkers op Oirschot zijn werkzaam in de logistiek, vervoer, onderhoud en facilitaire ondersteuning. Staatssecretaris Klijnsma kreeg een rondleiding langs de plekken waar de dertien pilot-medewerkers aan de slag zijn op de kazerne.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.