nieuwe camo + pakken defensie:

Gestart door Sander12, 05/07/2011 | 21:19 uur

Ipkiss

Eerste indruk: ziet er goed en functioneel uit! (niet alleen de mooie ogen  :P )
Blij dat de overdaad aan klittenband op de mouwen ten einde lijkt, incl die grote NL stickers.

Hexonia werkt overigens samen met NFP, en dat is een goed teken.

Jammer dat er een paar dienjaar reservisten voor de foto geselecteerd zijn ipv operationele krijgers.
Huz-Huz1-Kpl-Kpl1-Knt-Tlnt-Elnt-Ritm-Maj

Parera

Citaat van: Master Mack op Vandaag om 16:29Hadden we deze opdracht niet gewoon aan Ten Cate kunnen geven. Sterfhuis constructie Nederlandse Defensie maak Industrie.

Ten Cate is een stoffen fabrikant, mogelijk produceren ze nog wel de stoffen voor onze defensie met NFP patroon.

Hexonia is een kleding fabrikant voor defensie kleding, volgens mij produceren ze ook voor de Duitse BundesWehr.

Master Mack

Hadden we deze opdracht niet gewoon aan Ten Cate kunnen geven. Sterfhuis constructie Nederlandse Defensie maak Industrie.

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Robert2

Contract getekend voor nieuwe gevechtskleding

Nieuwsbericht | 28-03-2024 | 15:14

Alle militairen krijgen nieuwe gevechtskleding uit het project Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS). Na een uitgebreide testperiode gunt Defensie de opdracht aan Hexonia GmbH. Dat heeft staatssecretaris Christophe van der Maat vandaag bekendgemaakt. Het kledingsysteem vervangt de huidige gevechtskleding voor de Nederlandse krijgsmacht en de Belgische marine. De kleding wordt gedragen op de kazerne, operationeel en tijdens uitzendingen.
Vergroot afbeelding 4 Militairen poseren in het nieuwe tenue voor de marine met een schip op de achtergrond.

Nederlandse militairen zijn dagelijks wereldwijd actief voor vrede en veiligheid. Zij moeten onder vaak moeilijke omstandigheden presteren. Daarvoor hebben ze de juiste spullen nodig. Dat geldt zeker voor de gevechtskleding. Bij de nieuwe kleding staan bescherming, functionaliteit, individuele veiligheid en draagcomfort centraal.
Vergroot afbeelding Een mannelijke militair poseert met het nieuwe tenue voor de landmacht in een bos met op de achtergrond een militair voertuig.
Kwaliteits- en gebruikerstesten

Defensie stelt hoge kwaliteitseisen aan de kleding. De organisatie ontwikkelt deze samen met de leverancier en met input van de gebruikers. Verschillende militairen hebben de (gevechts)kleding intensief beproefd tijdens kwaliteits- en gebruikerstesten. Defensie voerde deze testen uit in samenwerking met externe partijen zoals het kennisinstituut TNO. Elk operationeel commando leverde deelnemers voor de draagproeven. Dit om tot de beste gevechts- en boordkleding te komen voor elke militair.
Vergroot afbeelding 4 Militairen poseren met het nieuwe tenue voor de landmacht met bomen op de achtergrond.
Voor iedere militair passend

De kleding van DOKS is ontworpen als een meerlagensysteem. Het past als 1 geheel op elkaar en sluit aan op de uitrusting die Defensie momenteel gebruikt. Denk aan onderkleding, isolatielagen en buitenlagen. De maatvoering wordt zo gemaakt dat het voor iedere militair passend is, dus ook voor vrouwen.

Daarvoor maakt het systeem gebruik van voorvorming, diverse materiaalsoorten en verstelmogelijkheden (bijvoorbeeld banden of elastieken). Verder is er binnen het project voldoende ruimte voor toekomstige doorontwikkeling. Zo kunnen nieuwe inzichten en innovaties snel worden doorgevoerd.

Er is een uitgebreid systeem van kledingmaten ontwikkeld. Dat is gebaseerd op de beschikbare scan- en maatgegevens van een groot aantal militairen, zowel mannen als vrouwen. Naast mogelijkheden tot aanpassen zijn bewegingsbereik, uiterlijke kenmerken en comfort belangrijk. Dat is meegenomen in het ontwerp.

 "Het heeft te lang geduurd", aldus Van der Maat. "Maar ik ben blij dat wij vandaag een belangrijke stap hebben kunnen zetten voor de gunning van het DOKS-project. Onze militairen verdienen de beste spullen om hun belangrijke werk uit te voeren. Dat geldt zeker ook voor het gevechtstenue!" 
Vergroot afbeelding Een mannelijke en een vrouwelijke militair in het nieuwe tenue op de rug gezien voor een brug.
Tussenoplossing

Als tussenoplossing tot de volledige uitrol van DOKS dragen militairen nu het tijdelijke pak. Dit blijven ze dragen totdat de nieuwe gevechtskleding er is. De eerste kleding van DOKS wordt naar verwachting in het voorjaar van 2026 verstrekt. Bron

Rechtermuisknop op de afbeelding en open deze in een nieuwe tab om de hoge resolutie te zien.





Robert2

Faalboten. Te triest voor woorden als je naar landen kijkt zoals UK, DK, FR, BE etc. Die kunnen het blijkbaar wel.

A.J.

Het was natuurlijk al verworden tot een enorme klucht maar het neemt nu epische proporties aan...

Kornet43

Citaat van: Mourning op 01/02/2023 | 14:33 uur
LOL!??? Dat je dit na zo'n lange tijd wachten, uitstellen, etc. durft op te schrijven zeg....
Men doet er alles aan om zoveel mogelijk defensie personeel weg te jagen.

Mourning

CitaatDe organisatie acht kwaliteit belangrijker dan snelheid.

LOL!??? Dat je dit na zo'n lange tijd wachten, uitstellen, etc. durft op te schrijven zeg....
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

StrataNL

Het houdt niet op, niet vandaag...

CitaatNieuwe operationele gevechtskleding laat langer op zich wachten

Nieuwsbericht | 01-02-2023 | 10:58

De definitieve gevechtskleding uit het project Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS) laat naar verwachting een jaar langer op zich wachten. Bij de testen bleek de aangeboden kleding niet te voldoen aan de eisen die Defensie  vooraf had gesteld. De organisatie acht kwaliteit belangrijker dan snelheid en gaat met minder niet akkoord. Staatssecretaris Christophe van der Maat heeft dit de Tweede Kamer vandaag laten weten.

Defensie testte de kleding van de potenti?le leveranciers. Zo droegen militairen van verschillende eenheden de gevechtskleding onder verschillende (klimatologische) omstandigheden. Daarbij werd onder meer gekeken naar functionaliteit en draagcomfort. Daarnaast zijn ook diverse kwaliteitstesten uitgevoerd. Geen van de systemen komt op dit moment tegemoet aan de gevraagde specificaties van Defensie.

Beide leveranciers hebben aangegeven dat zij de gevechtskleding kunnen verbeteren om alsnog aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen.
Tussenoplossing

Eerder liep het project DOKS ook uit. Dat had te maken met een kort geding, aangespannen door afgewezen leveranciers. Defensie heeft in een eerder stadium al besloten een tussenoplossing te introduceren. Militairen krijgen sinds medio vorig jaar dit verbeterde interim kledingpakket. Met de uitgifte van zo?n 480.000 broeken en jassen betreft dat een grote logistieke operatie. Nu DOKS langer op zich laat wachten wordt de interim-oplossing verlengd.

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2023/02/01/nieuw-operationeel-kledingsysteem-laat-langer-op-zich-wachten
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Marcel1966

Citaat van: Huzaar1 op 23/12/2022 | 23:45 uur
Bauer

Goed dat er ooit beslist is dat, ook, de Koninklijke marine camo mag/moet gaan dragen :-) 

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Marcel1966

Citaat van: Thomasen op 02/12/2022 | 21:33 uur
Ik dacht, misschien moet ik er gewoon aan wennen. Maar zie het steeds vaker opduiken op de nieuwe Haven, en het blijft gewoon een belachelijk lelijk tenue.

Prachtig tenue met uitstraling  ;D

Ipkiss

De Belgische marine heeft haar eerste NFP blue mogen ontvangen. Interessant detail is dat de rest van de BEL krijgsmacht overgaat op Multicam.
Dat ze er maar fier op mogen zijn.  :sick:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=524213596411714&set=pcb.524215703078170


Huz-Huz1-Kpl-Kpl1-Knt-Tlnt-Elnt-Ritm-Maj