Recente berichten

#21
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Benji87 - 10/12/2023 | 19:23 uur
Schijnt niet best te gaan in Avdiivka. Enkele bronnen spreken er zelfs al over dat de Russen Avdiika zijn binnen gedrongen.
#22
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Huzaar1 - 10/12/2023 | 12:41 uur
Citaat van: Thomasen op 09/12/2023 | 18:55 uurDe Duitsers hebben, binnen NATO gezien, wel de meeste tijd hoor.

Zou daarom ook niet snel verwachten dat ze bij vAMBV aanhaken.

De duitsers hebben de meeste tijd? Leg uit.
#23
Dit bedrijf uit Kampen sloot miljoenendeal met het Amerikaanse leger: 'Het is een totáál andere wereld'

Het is een bijzondere klant van Broshuis B.V. uit Kampen: het Amerikaanse leger neemt alweer voor de derde keer een bestelling af bij de trailerbouwer. Maar hoe ziet samenwerking met de Amerikanen er eigenlijk uit? ,,Dan word je helemaal doorgelicht, tot boutjes en moertjes aan toe.''https://www.destentor.nl/kampen/dit-bedrijf-uit-kampen-sloot-miljoenendeal-met-het-amerikaanse-leger-het-is-een-totaal-andere-wereld~a4879b5e/
#24
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Harald - 09/12/2023 | 20:59 uur
Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 09/12/2023 | 15:37 uurZeker, zoals ik al zei, veel Duitse stakeholders zijn nog steeds ziek van een Nederlandse overwinning op het F126 dossier.

Maar los daarvan: snelheid is wel een punt van aandacht, we hebben op dit moment niet meer de luxe van tijd, de wereld wordt met de dag dreigender en streeft ons in hoog tempo voorbij in kwantiteit waarbij ook de kwaliteit, het is nog te bezien in welke mate, omhoog gaat.
Klopt, ik denk dat wij kwa tijd nog wel een uitdaging hebben. Gezien wat er allemaal vervangen moet en gaat worden.
Zeker in de vervanging van de LCF's us snelheid geboden. Met of zonder Duitsland.
Goed dat de ASWF fregatten deal beklonken is en dat de bouw van de MCM's op stoom is.
#25
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by Huzaar1 - 09/12/2023 | 20:40 uur
De houthis willen...

Af en toe zou je toculh wensen dat het weer 1890 is ofzo.
#26
Er gaan de geruchten dat een oud bewoner van Oss  die tegenwoordig in de west woont in de race is voor opvolger van Lilian Marijnissen.
#27
Lilian Marijnissen stapt op als fractievoorzitter van SP

Lilian Marijnissen stopt als fractievoorzitter van SP. Dat heeft ze zojuist zelf laten weten op het sociale netwerk X. "Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn", schrijft ze erbij. Marijnissen stopt ook als Kamerlid.

"Helaas hebben afgelopen verkiezingen voor de SP niet het resultaat gehad waar wij op gehoopt hadden en wat Nederland zo hard nodig heeft", zegt Marijnissen in de verklaring die ze op X deelde. "Op basis hiervan merk ik dat er in de partij behoefte is aan een nieuw gezicht. Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP."

Marijnissen zei dat het een 'grote, maar tijdelijke eer' was om de aanvoerder van haar partij te mogen zijn.

Dramatische verkiezingsuitslag
Een paar dagen na de dramatische verkiezingsuitslag van 22 november zei Marijnissen nog dat ze door wilde. "Ik ben daar heel strijdbaar in." Wel werd afgesproken om te analyseren waar het mis ging. En waarom de kiezer de SP links liet liggen.

Aanvankelijk kon Marijnissen rekenen op brede steun, maar afgelopen weken begon het toch te broeien in de partij. Het gevoel was dat er echt iets moet gebeuren. Volgens ingewijden was Marijnissen niet meer de juiste persoon om de partij te leiden.

In maart 2017 kwam Marijnissen in de Tweede Kamer. Ze maakte snel carrière. Toen later dat jaar Emiel Roemer terugtrad, volgde Marijnissen hem op als fractievoorzitter en partijleider. Veel SP'ers dachten en hoopten dat een jong, fris gezicht - en dochter van partijoprichter Jan - de partij uit het dal kon trekken.

Nederlaag na nederlaag
Maar het liep anders. Ook met de jonge Marijnissen aan het roer verloor de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 weer fors. Het vertrouwen in haar was en bleef groot, maar het lukte haar maar niet het tij te keren.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 leed de SP weer een zware nederlaag. "Het waren niet onze verkiezingen", zei Marijnissen de dag erna. De Europese verkiezingen later dat jaar verliepen nog dramatischer. De SP behaalde geen enkele zetel in het Europees Parlement.

De Tweede Kamerverkiezingen van 2021 liepen ook weer uit op een deceptie. En het lukte de SP maar niet de val te stoppen. Met als absolute dieptepunt de Tweede Kamerverkiezingen van november dit jaar, waarbij de partij nog maar vijf zetels overhield.

'Eén nederlaag te veel'
Marijnissen stopt na een lange reeks verkiezingsnederlagen, onder haar leiding, zegt politiek verslaggever Roel Schreinemachers. "Twee weken geleden zei ze nog de evaluatie te willen afwachten en vol energie te zitten om te knokken voor het herstel van de partij. Maar intern klonk steeds sterker de roep om radicaal het roer om te gooien."

De nederlaag van 22 november 'bleek er één te veel', zegt Schreinemachers. "Haar opvolger staat voor de enorme opgave om de gunst van de kiezers te herwinnen. Maar hoe dat moet lijkt niemand in de partij nog te weten."

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5423382/nederlaag-sp-verkiezingen-tweede-kamer-marijnissen
#28
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Thomasen - 09/12/2023 | 18:55 uur
Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 09/12/2023 | 15:37 uurZeker, zoals ik al zei, veel Duitse stakeholders zijn nog steeds ziek van een Nederlandse overwinning op het F126 dossier.

Maar los daarvan: snelheid is wel een punt van aandacht, we hebben op dit moment niet meer de luxe van tijd, de wereld wordt met de dag dreigender en streeft ons in hoog tempo voorbij in kwantiteit waarbij ook de kwaliteit, het is nog te bezien in welke mate, omhoog gaat.

De Duitsers hebben, binnen NATO gezien, wel de meeste tijd hoor.

Zou daarom ook niet snel verwachten dat ze bij vAMBV aanhaken.
#29
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by Lex - 09/12/2023 | 18:21 uur
Houthi-rebellen willen scheepvaart naar Israël platleggen

SANAA
Een militaire woordvoerder van de Houthi-rebellen in Jemen heeft scheepvaartbedrijven, ongeacht waar ze gevestigd zijn in de wereld, gewaarschuwd voor samenwerking met Israël. De organisatie dreigt de doorvaart door de Rode Zee naar Israëlische havens te blokkeren als er geen of onvoldoende hulpgoederen naar de Gazastrook worden getransporteerd.

"Als Gaza niet het voedsel en de medicijnen krijgt die nodig zijn, worden alle schepen op weg naar Israël doelwit van onze strijdkrachten", verklaarde Yahya Saree zaterdag via het platform X.

De Houthi's in Jemen hebben nauwe banden met Iran. Ze claimden onlangs al Israël en enkele boten in de Rode Zee onder vuur te hebben genomen met onder meer drones om de Palestijnen hun steun te betuigen. Een Amerikaans oorlogsschip heeft verscheidene projectielen uit de lucht gehaald.

ANP, 09-12-2023, 18:02
#30
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Huzaar1 - 09/12/2023 | 15:48 uur
Duitsers moeten echt stoppen met zeiken daarover. Hypocriet.