US Gen James Mattis nominated to replace Petraeus

Gestart door Elzenga, 10/07/2010 | 13:58 uur

KapiteinRob

Citaat van: Spitsnieuws op 10/07/2010 | 16:42 uur
"Je gaat Afghanistan in en jij krijgt kerels die vijf jaar lang vrouwen aftuigen omdat ze geen sluier dragen. Zulke mannen hebben geen mannelijkheid meer. Dus het is leuk ze neer te schieten'', liet Mattis zich in 2005 ontvallen tijdens een lezing over leiderschap.

Tja, als-ie nu had gezegd dat het tuig is dat het verdient om op gepaste wijze gestraft te worden voor hun Neanderthalergedrag.......

Elzenga

Tja...hoe wanhopig ben je blijkbaar als het desastreuze effect van dit soort incidenten en woorden er schijnbaar niet meer toe doen...."En bedankt" zullen ze bij de Taliban en Al Qaeda denken...weer gratis propaganda en veel nieuwe rekruten...


A.J.

'Het is leuk te doden in Afghanistan'

Nog maar net bekomen van de pr-afgang van Afghanistancommandant generaal Stanley McChrystel koerst het Amerikaanse leger op een nieuw probleem af. Veegde McChrystal de vloer aan met zijn hoogste baas president Obama, de aankomend commandant van de Amerikaanse strijdkrachten in het Midden-Oosten en Centraal-Aziƫ (Centcom) generaal James Mattis deed dat in uitspraken vijf jaar geleden met Afghanen.

"Je gaat Afghanistan in en jij krijgt kerels die vijf jaar lang vrouwen aftuigen omdat ze geen sluier dragen. Zulke mannen hebben geen mannelijkheid meer. Dus het is leuk ze neer te schieten'', liet Mattis zich in 2005 ontvallen tijdens een lezing over leiderschap. Beelden van die uitspraak circuleren in de islamitische wereld. Minister van Defensie Robert Gates ziet er volgens de Britse krant The Independent van vandaag echter weinig problemen in. Mattis heeft sindsdien geleerd.

De aanstaande benoeming bezorgt Amerikaanse militairen in Kabul evenwel kopzorgen, stelt de krant. "Dit is niet wat we willen zien gebeuren na een zeer zware tijd in de Afghanistan-campagne. Maar we denken niet dat de Senaat de benoeming zal blokkeren'', verzucht een anoniem opgevoerde Amerikaanse officier. "Het is een feit dat mensen in de strijdkrachten niet spreken als bisschoppen. We moeten de Afghanen duidelijk maken dat hij sprak over de Taliban die vrouwen onderdrukken en niet over Afghanen en moslims in het algemeen.''


Spitsnieuws

KapiteinRob

Citaat van: Elzenga op 10/07/2010 | 13:58 uur
Marine Corps Gen James Mattis has been nominated to replace Gen David Petraeus as head of US Central Command.

US Central Command? Is dat niet die club in Florida waar tientallen buitenlandse generaals, waaronder ooit een borstenbetastende commandeur uit Nederland, als liaison-officier de halve dag aan het golven en lunchen zijn?

Elzenga

US Gen James Mattis nominated to replace Petraeus

Page last updated at 19:37 GMT, Thursday, 8 July 2010 20:37 UK

Marine Corps Gen James Mattis has been nominated to replace Gen David Petraeus as head of US Central Command.

The Senate must confirm the nomination by Defence Secretary Robert Gates.

Central Command covers an area from the Horn of Africa into Central Asia and includes all US military operations in Iraq and Afghanistan.

Gen Petraeus was confirmed last week as the new US commander in Afghanistan following the dismissal of Gen Stanley McChrystal by President Barack Obama.

Gen McChrystal and his aides caused controversy after making derogatory remarks about senior civilian officials in a magazine article.

A counterinsurgency expert, Gen Mattis led the US military's assault on the Iraqi city of Falluja in 2004.

Speaking to reporters on Thursday, Mr Gates said: "The post General Mattis is taking is a critical one at a critical time."

He described Gen Mattis as one of the US military's "outstanding combat leaders and strategic thinkers".

He also praised the general's insight into the way the military had to shape itself for the future.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/10557945.stm