Brussels Airlines wil Airbus A330 van Defensie huren

Gestart door Ace1, 08/08/2010 | 10:19 uur

Ace1

Het schijnt dat de Airbus A330 bij het  Luchtcomponent maar voor 50% gebruikt wordt en de rest van de tijd staat deze stil. Dan zou ik de Airbus A330 met
civiele registratie zeker verhuren.

Tanker


Tanker

Eigenlijk is dit gewoon lachwekkend, laten we eerlijk zijn !

Wat wordt de volgende stap ? transportschip huren of diepladers.........? :'(

Lex

Citaat van: de morgen op 08/08/2010 | 10:19 uur
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines onderhandelt met Defensie om de Airbus A330 te kunnen huren wanneer het toestel niet gebruikt wordt door het leger.
Op zich geen slecht idee, want de Luchtcomponent heeft deze kist geleased en vliegt met een civiele registratie.

Ace1

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines onderhandelt met Defensie om de Airbus A330 te kunnen huren wanneer het toestel niet gebruikt wordt door het leger. Dat is vernomen uit verschillende bronnen.

In het verleden bestond er al een wederzijds akkoord tussen luchtvaartmaatschappij Sabena en de Belgische luchtmacht. Maar die overeenkomst verviel bij het failliet van Sabena in november 2001. Sindsdien probeert de private luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het contract te hernieuwen, zo stelt men bij Defensie.

Bronnen bij Defensie en Brussels Airlines bevestigen nu dat beide partijen onderhandelen over de mogelijkheid om de Airbus A330, die gebruikt wordt door de 15de Wing van Melsbroek, te huren op momenten dat Brussels Airlines het toestel zou nodig hebben en het niet in gebruik zou zijn door het leger.

Brussels Airlines heeft het toestel trouwens al twee keer eerder gehuurd. Dat was het geval in april dit jaar toen Brussels Airlines reizigers repatrieerde die door de aswolk in IJsland geblokkeerd zaten in Senegal. (belga/sps)

http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1141206/2010/08/04/Brussels-Airlines-wil-Airbus-A330-van-Defensie-huren.dhtml