'Muiterij' op Duits marinezeilschip

Gestart door Elzenga, 20/01/2011 | 20:42 uur

KapiteinRob

Citaat van: ANP op 20/01/2011 | 20:42 uur
Het ongeval vond in november plaats en heeft voor een vertrouwensbreuk aan boord gezorgd. Het schip is op weg naar het Argentijnse Ushuaia. Daar zal het onderzoek plaatsvinden.

:hrmph:


A.J.


Ros

Het is toeval of er is iets aan de hand ?.

In de laatste 12 jaar 4 dodelijke ongelukken en in de 40 jaar daar voor 'maar'  2.

:confused:

A.J.

Citaat van: dudge op 20/01/2011 | 21:33 uur

Dat durf ik wel in twijfel te trekken....

Het aantal ongelukken over zo'n periode valt me nog mee. Ze moeten toch een aardig eindje klimmen (ongezekerd).

A.J.

Citaat van: dudge op 20/01/2011 | 21:22 uur
Aardig schip. Ben benieuwd hoe dit opgelost gaat worden. Vroeger......

Vielen we niet uit het want...

Citaat
Warum kam es in den vergangenen zwölf Jahren zu vier tödlichen Unfällen auf der "Gorch Fock", in den vier Jahrzehnten davor aber nur zu zweien?

In der Marineführung ist man überzeugt: Das ist Zufall. An den Arbeitsbedingungen habe sich "nichts Wesentliches" geändert in den gut fünf Jahrzehnten, seit die "Gorch Fock" 1958 in der Hamburger Werft Blohm & Voss vom Stapel gelaufen war. "Außerdem waren die vier vergangenen Unfälle ja alle sehr unterschiedlich", sagt Flottenkommando-Sprecher Rossmeisl. "Man kann da also keine Schlussfolgerungen über irgendwelche Mängel ziehen." Grundsätzlich sei aber sei klar, dass Seefahrt gefährlich sei. "Die Marine hat deshalb nicht umsonst so strenge Sicherheitsbestimmungen."

A.J.


jurrien visser (JuVi op Twitter)

'befehl ist befehl"

Nu is er bij de Duitser een veel sterkere mate van hiërarchie dan in Nederland... dus wat wat betkent het volgens Nederlandse maatstaven?

Maar goed... er zijn een aantal lieden met een probleem, of zij die een opdracht niet wilden uitvoeren of hij/zij die de opdracht heeft gegeven...

Elzenga

'Muiterij' op Duits marinezeilschip
Er komt een groot onderzoek naar muiterij bij de Duitse marine. De bemanning van een groot opleidingszeilschip zou in opstand zijn gekomen tegen de officieren.

Enkele bemanningsleden weigerden in de touwen van de grote driemaster te klimmen, nadat een vrouwelijke kadet te pletter was gevallen op het houten dek.

Het ongeval vond in november plaats en heeft voor een vertrouwensbreuk aan boord gezorgd. Het schip is op weg naar het Argentijnse Ushuaia. Daar zal het onderzoek plaatsvinden.

© ANP