Defensieforum.nl

Archief => Archief Nieuws & Forum => Topic gestart door: Mourning op 03/09/2015 | 11:37 uur

Titel: actief dienende militair (mogelijk) overgelopen naar IS
Bericht door: Mourning op 03/09/2015 | 11:37 uur

"Defensie: Nederlandse militair mogelijk naar IS

Een actief dienende Nederlandse militair is waarschijnlijk onlangs naar Syrië vertrokken om zich daar aan te sluiten bij terreurbeweging IS. Defensie heeft aanwijzingen daarvoor. Het gaat om een 26-jarige sergeant van de Koninklijke Luchtmacht.
 
Dat meldt het ministerie van Defensie in Den Haag donderdagochtend. Defensie heeft de militair geschorst en zijn toegang tot informatie, systemen en locaties ingetrokken. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen. Defensie zelf bekijkt eventuele schade of risico's die samenhangen met de functie van de militair en neemt waar nodig maatregelen. Het is de eerste keer dat een actief dienende Nederlandse militair uitreist.

'Het spreekt voor zich dat uitreizen en zich aansluiten bij IS onaanvaardbaar, en bovendien strafbaar is', stelt minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie). 'Elk geval van radicalisering is er één te veel. Het is wrang als blijkt dat iemand zich aansluit bij het kwaad, terwijl collega's hun leven wagen voor de vrijheid van een ander.'"

Lekker...