Auteur Topic: 'Veteranen dupe van bezuinigingen in ggz'  (gelezen 3098 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

A.J.

  • Forum-beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ****
  • Berichten: 8819
'Veteranen dupe van bezuinigingen in ggz'
« Reactie #5 Gepost op: 11/07/2011 | 20:39 uur »
'Veteranen dupe van bezuinigingen in ggz'

DEN HAAG - De PvdA maakt zich er zorgen over dat veteranen de dupe worden van bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg.

De partij heeft vragen hierover gesteld aan de ministers Hans Hillen van Defensie en Edith Schippers van Volksgezondheid. Dat maakte de oppositiepartij maandag bekend.

Volgens de PvdA maken instellingen binnen het Landelijk Zorgsysteem Veteranen (LZV) zich zorgen over de bezuinigingen.

De toegang van veteranen tot adequate zorg zou kleiner worden. De vrees bestaat dat ze zorg gaan mijden en hierdoor ''tussen wal en schip vallen''.

Dagbehandeling

Als voorbeeld noemt de PvdA dat veteranen straks moeten betalen voor dagbehandeling en dat er aan hen een eigen bijdrage voor de zorg wordt gevraagd.

PvdA-Tweede Kamerlid Angelien Eijsink wil van de ministers weten welke maatregelen ze gaan nemen zodat de veteranen ontzien worden.

Hillen

Volgens Eijsink heeft minister Hillen eerder toegezegd dat er niet bezuinigd wordt op de zorg voor veteranen. ''Daar willen we hem aan houden'', aldus Eijsink.

Eerder werd bekend dat minister Schippers 600 miljoen euro wil bezuinigingen op de ggz.

nu.nl

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 4 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.