Auteur Topic: Resultaat arbeidsvoorwaardenbeleid Defensie11 oktober 2011, 14.40 uur  (gelezen 2990 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Graymarcello

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 76
  • Pluk de dag met een lach het kan je laatste zijn!
Resultaat arbeidsvoorwaardenbeleid Defensie11 oktober 2011, 14.40 uur
« Reactie #2 Gepost op: 11/10/2011 | 16:33 uur »
Bron http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2011/10/11/46188485/Resultaat_arbeidsvoorwaardenbeleid_Defensie

Minister van Defensie Hans Hillen en de Centrales van Overheidspersoneel hebben vandaag een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord voor het Defensiepersoneel. Het beoogde akkoord loopt tot 1 maart 2013.

Het onderhandelingsresultaat omvat tevens een nieuw Sociaal Beleidskader (SBK 2012) dat van toepassing is op de komende reorganisatie van de Defensieorganisatie. Het SBK 2012 geldt voor de periode 1 januari 2012 tot 1 januari 2016. Met de ondertekening van het onderhandelingsresultaat is er nog geen compleet arbeidsvoorwaardenakkoord. Minister Hillen legt het resultaat  komende vrijdag voor aan de ministerraad. Tegelijkertijd gaan de bonden met het resultaat naar hun achterban. Op 6 december gaat Defensie weer om de tafel met de bonden.

Van werk naar werk
Als gevolg van de huidige reorganisatie zullen de komende jaren 6.000 medewerkers de organisatie moeten verlaten. Het SBK 2012 staat daarom in het teken “van werk naar werk”. Vrijwillige uitstroom wordt nadrukkelijk gestimuleerd om gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor is een aantal stimulerende regelingen vastgesteld, zoals stimuleringspremies en loonaanvullingen. Verder zijn er afspraken gemaakt over het herplaatsingproces en overtolligheidontslag. Dit “activerende” beleidskader sluit aan bij recente initiatieven tot samenwerking met het bedrijfsleven om overtollig Defensiepersoneel te begeleiden naar geschikt werk buiten defensie.

Daarnaast worden de salarissen van het Defensiepersoneel per 1 maart 2012 met 1 procent verhoogd. Deze verhoging volgt op een periode van 2 jaar waarin Defensie de nullijn heeft gehanteerd.  Belachelijk we staan al stil vanaf 1 maart 2009 moeten we nu dank u wel zeggen

Balans
Defensie staat voor de zware opgave om conform de taakstelling uit het regeerakkoord binnen enkele jaren structureel bijna één miljard te bezuinigen. Minister Hillen is van mening dat met dit akkoord een balans is gevonden tussen de inzet van middelen voor sociaal beleid voor het personeel dat als gevolg van de reorganisatie zal vertrekken en voor een bescheiden loonontwikkeling voor het personeel dat in de organisatie blijft.

Mij benieuwen wat de complete text gaat brengen.

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.