Auteur Topic: Aanslagen op militairen in Europa  (gelezen 8472 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Aanslagen op militairen in Europa
« Reactie #92 Gepost op: 22/05/2013 | 20:19 uur »
22 mei 2013, 18:53
Man in Londen vermoord met kapmes - 'mogelijk terreuractie'
BRITAIN-MILITARY-MURDER-POLICE

Agenten op de plek in Woolwich waar de man werd vermoord. AFP / Leon Neal
door Lex Boon
Buitenland

In het zuidoosten van Londen, in de wijk Woolwich, is vandaag op straat een man met een kapmes om het leven gebracht. De twee aanvallers zouden hun slachtoffer, vermoedelijk een militair, onder het uitroepen van de woorden 'Allahoe akbar' (God is groot) te lijf zijn gegaan. De aanvallers werden op hun beurt door de politie neergeschoten en zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Bronnen bij de politie en overheidsfunctionarissen melden aan de internationale persbureaus dat het mogelijk om een terreuractie gaat. Getuigen zeggen twee zwarte mannen te hebben gezien die een derde man met messen en een hakmes te lijf gingen en spreken van een onthoofding.

    Twitter avatar   BOYADEE Boya Dee   Ohhhhh myyyy God!!!! I just see a man with his head chopped off right in front of my eyes!   4 uur geleden   

ITV News heeft beeldmateriaal van een man met een mes en bloed op zijn handen op de plaats van het incident. Daarbij zegt hij:

    "Het spijt me dat vrouwen hier vandaag getuige van moesten zijn. Maar in ons land moeten vrouwen hetzelfde aanschouwen. Jullie mensen zullen nooit veilig zijn. Verwijder jullie regering, ze geven niet om jullie."

Britse kabinet in spoedvergadering bijeen

Premier David Cameron sprak van een 'zeer schokkende' gebeurtenis.

    Twitter avatar   Number10gov UK Prime Minister   PM: "The killing in #Woolwich is truly shocking I have asked the Home Secretary to chair a COBRA meeting"   2 uur geleden   

Cameron heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd een Cobra-vergadering te organiseren. Cobra staat voor Cabinet Office Briefing Room A en wordt door de Britse regering gehouden als er sprake is van een nationale crisis of als er Britse burgers in gevaar zijn in het buitenland. Volgens SkyNews keert Cameron direct terug uit Parijs, waar hij vanavond eigenlijk met president Hollande zou spreken.

Ook de Londense burgemeester Boris Johnson en oppositieleider Ed Milibrand hebben gereageerd:

    Twitter avatar   MayorofLondon Boris Johnson   This afternoon's attack in Woolwich is a sickening deluded and unforgivable act of violence. My thoughts are with the victim and his family   1 uur geleden   

    Twitter avatar   Ed_Miliband Ed Miliband   Shocked by appalling events in Woolwich. Whole country will be horrified by what has happened.   1 uur geleden   

Ooggetuige: ze gedroegen zich als beesten

De Britse radiozender LBC sprak met een getuige van de moord. "Ze hakten letterlijk op de arme drommel in", aldus de man tegen LBC. Ze gedroegen zich als 'beesten', die het slachtoffer als een 'stuk vlees' behandelden.

    "Ze sleepten hem van het troittoir en dumpten zijn lichaam in het midden van de straat en lieten het lichaam daar liggen."

Na de slachtpartij bleven de twee aanvallers rondhangen. Ze zwaaiden met hun messen en een vuurwapen en vroegen omstanders zelfs foto's van hen te nemen 'alsof ze op televisie wilden of zoiets', aldus James.

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/05/22/man-in-londen-vermoord-met-kapmes-mogelijk-terreuractie/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 91 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.