Auteur Topic: Ook ministaatje TransnistriŽ wil aansluiting bij Rusland  (gelezen 8633 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12680
Ook ministaatje TransnistriŽ wil aansluiting bij Rusland
« Reactie #31 Gepost op: 18/03/2014 | 22:10 uur »

Russische militairen bewaken een grensovergang tussen TransnistriŽ en MoldaviŽ

Na de Krim heeft ook het parlement van TransnistriŽ Rusland gevraagd om aansluiting. Een wet zou die annexatie mogelijk moeten maken.

Dat melden Russische media dinsdag.

Oorlog

TransnistriŽ is een Oost-Europees ministaatje met zo'n zevenhonderdduizend inwoners, waarvan een minderheid van Russische afkomst is.

Het gebied verklaarde zich na een korte oorlog in 1990 onafhankelijk van MoldaviŽ en krijgt steun van Russische troepen die er sindsdien zijn gelegerd. De roep om aansluiting komt dus niet als een verrassing, want zonder de steun van Rusland had TransnistriŽ niet bestaan.

Armoedig

Veel inwoners zijn dan ook in het bezit van een Russisch paspoort. Het landje wordt internationaal niet erkend. Veel inwoners van het land leiden een armoedig bestaan.

Tegelijkertijd komen er enorme hoeveelheden geld binnen door handel in drugs, vrouwen en vooral wapens. TransnistriŽ is een belangrijk smokkelstaatje, waar vooral een klein groepje machthebbers van profiteert


TransnistriŽ in het groen


http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/3/Ook-ministaatje-Transnistrie-wil-aansluiting-bij-Rusland-1484050W/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.