Auteur Topic: VBM|NOV: Oorzaak duikongeval Den Oever  (gelezen 4090 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
VBM|NOV: Oorzaak duikongeval Den Oever
« Reactie #12 Gepost op: 09/09/2004 | 20:07 uur »
Redactie Trivizier


In de Trivizier van september 2004 verscheen een artikel over het verdrinken van marineduiker Van Vliet bij de Duik- en Demonteerschool te Den Oever op 15 januari 2003. Ons artikel heeft tot publicaties geleid in de landelijk media.

Met name in de Helderse Courant wordt te vaak gesteld, dat Van Vliet nog in leven zou zijn, als de ‘het marinepersoneel’ niet zoveel fouten had gemaakt.

Met de onderzoekscommissie van de Marine, is de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV van mening, dat de exacte doodsoorzaak van Van Vliet niet kan worden vastgesteld. Wat we wel weten, is dat zowel de onderzoekscommissie van de Marine als de Vakbond voor Defensiepersoneel VBMlNOV naar aanleiding van dit ongeval hebben geconcludeerd, dat er te veel rammelt aan de duikprocedures van de Koninklijke Marine.

Ook wij dragen kennis van de vele geruchten rondom deze zaak. Volgens insiders zou het verdrinken van Van Vliet mede aan zijn eigen gedrag te wijten zijn geweest. Omdat Van Vliet zich niet meer kan verdedigen tegen dergelijke beschuldigingen en vooral ook, omdat wij de gevoelens van zijn ouders zoveel mogelijk willen sparen, hebben wij geen enkele behoefte om in te gaan op voornoemde geruchten.

Wij stellen met nadruk, dat wij niet de conclusie hebben getrokken, dat Van Vliet zelf schuld draagt aan zijn verongelukken. Dat weten wij gewoon niet.

In zijn algemeenheid willen wij slechts stellen, dat ook als een duiker geheel door eigen schuld om het leven komt, in het onderzoek naar zijn dood zaken aan het licht kunnen komen, die de Marine verweten kunnen worden.

In het belang van onze leden hebben we de vinger op die zere plek willen leggen. Natuurlijk doet dat pijn. Ook bij ons.

De VBM|NOV is nog steeds van mening dat de Koninklijke Marine over een uitstekend duikbedrijf beschikt. De enige bedoeling die wij met de publicatie hebben, is ervoor te zorgen, dat de kans op herhaling van dit soort ongevallen zo klein mogelijk wordt.

Elke verdronken marineduiker is er voor ons een te veel.

Redactie Trivizier

[bron: www.vbm|nov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 11 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.