Archief > Archief overigen

Leiders Al-Qaida herstellen contact met terreurcellen 25-01-2003

(1/1)

no problem:

--- Citaat ---De leiders van het terreurnetwerk Al-Qaida geven weer instructies aan terreurcellen in de wereld. Dat heeft de Duitse minister van binnenlandse zaken Otto Schily vrijdag gezegd bij een bezoek aan de Amerikaanse regering.

De dreiging is minstens zo groot al voor de aanslagen van 11 september, zei Schily. Wij vechten tegen een veelkoppig monster.

Volgens de Duitse minister zijn er bewijzen dat Al-Qaidaleiders die de Amerikaanse bombardementen in Afghanistan hebben overleefd hun wereldwijde netwerk aan het herstellen zijn. Hij noemde geen van de leiders bij naam.

Sinds de oorlog in Afghanistan hebben de terreurcellen meer op eigen kracht gefunctioneerd omdat de leiders zich schuilhielden. Als de informatie van Schily klopt, zou dat betekenen dat er weer dure en ingewikkelde aanslagen kunnen worden voorbereid.

Schily vreest dat een oorlog in Irak meer terroristische aanslagen zal uitlokken. Ik denk dat dit onderzocht moet worden, zei hij. De minister is vooral bang voor aanslagen in Afghanistan, waar Duitse vredestroepen zijn gestationeerd.

[bron: www.nieuws.nl]
2002 Novum Nieuws / Associated Press

--- Einde van citaat ---

Ja van die Al-Quida zijn we nog lang niet af, daar gaan we allicht meer van horen. De vraag is op dit moment nog steeds of Bin-Laden nog leeft of niet  ???

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie