Auteur Topic: Het project Galileo  (gelezen 12314 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ros

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13484
Het project Galileo
« Reactie #98 Gepost op: 29/12/2005 | 13:19 uur »
Eerste Galileosatelliet de ruimte in 

BAJKONOER - Vanaf de Russische raketbasis Bajkonoer is woensdagmorgen de eerste Galileosatelliet van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gelanceerd. Een Sojoezraket brengt de Giove-A de ruimte in. Het is de eerste van dertig satellieten van het navigatienetwerk Galileo.

De lancering verliep exact volgens planning om 06.19 uur Nederlandse tijd. Aan het einde van de ochtend meldden ruimtevaartautoriteiten in Moskou dat de 600 kilo zware satelliet in zijn middelhoge baan, op ruim 23.000 kilometer boven het oppervlak, is gearriveerd. Een sneeuwstorm, enige uren voor de lancering, verhinderde de lancering op de steppe in Kazachstan niet.

Met Galileo moet Europa in 2010 over een navigatie- en communicatiesysteem beschikken dat nauwkeuriger is dan het Amerikaanse GPS. Het is een gezamenlijk initiatief van ESA en de Europese Unie. De zonnepanelen van de satelliet zijn vervaardigd door het bedrijf Dutch Space uit Leiden.

bron: www.nu.nl (bericht verkort geplaatst)
« Laatst bewerkt op: 30/11/2007 | 23:31 uur door lex »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 97 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.